Муслимански злочини над Србима!
МУСЛИМАНСКИ ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Ова страница је намијењена свима који желе да се боље упознају са муслиманским злочинима над србским народом које су учинили припадници цивилних, (пара)војних и полицијских структура током 20. вијека.

Црна Гора, Рашка, Босна и Херцеговина су од стољећима настањена Србима, о чему говоре бројни културно-историјски споменици још из доба Средњег вијека. Штавише и средњовијековном државом Босном управљала је србска династија Котроманића... А прије њих су Немањићи градили бројне православне манастире и цркве по Босни и Херцеговини (манастир Озрен 1284. године, манастир Крупа на Врбасу 1288. године, манастир Тврдош 1277. године итд). Област Старог Раса је територија одакле је основана прва србска држава и подизане православне цркве у 11. вијеку.

Средином 15. вијека у ове крајеве долазе Турци Османлије, који су продрли на Балканско полуострво из Мале Азије, покоравајући све хришћанске народе и државе: Византију, Бугарску, Србију, Црну Гору, Босну... Они су донијели исламску религију и почели да граде џамије. Хришћани су тако били у полуробовском пожају, док су турске аге и паше спроводили терор и страховладу невиђених размјера: Прва брачна ноћ, Трећина приноса, Данак у крви и др.

Турци су са својим крвавим походима ишли све до Беча, гдје су поражени у два наврата: 1529. и 1683. године и од тада су у константном повлачењу. Многи Срби из Старе Србије и Босне не могавши трпити зулум одлазили су у Хазбуршку монархију, гдје је уз границу са Турском  Бечки двор формирао Војну Крајину, од придошлих Срба. Они Срби који су остајали често су дизали устанке против Турака (Невесињска пушка и др.)

Карађорђе Петровић је у Шумадији почетком 19. вијека повео србску националну револуцију за ослобађање од вишевијековног турског робства. Тако је он са својим устаницима 1809. године ослободио за кратко сјевероисточне дијелове Босне. Од његова имена многе турске паше су дрхтале. Како је Први устанак пропао 1813. године, тако је двије године касније Милош Обреновић повео Други устанак, што је резултовало стварањем Кнежевине Србије. У то вријеме Босном и Херцеговином су суверено управљале турске паше, гдје је владао феудални систем.

На Берлинском конгресу јула 1878. године Велике силе (Француска, Енглеска и Русија) су признале државност Црној Гори и Србији, док је Аустроугарска добила право да уђе са својом војском у Босну и Херцеговину и да је присвоји посље 30 година. Аустријанци су наставили  терор према србском православном живљу, што је резултирало оснивање револуционарне организације Млада Босна, чији су чланови на Видовдан 1914. године у Сарајеву извршили атентат са Франца Фердинанда, аустријског надвојводу и престолонасљедника.

Аустроугарска је оптужила Краљевину Србију за умјешаност у атентат и напала је августа 1914. године чиме је започео Први свјетски рат. Срби у Босни и Херцеговини су се први нашли на удару, тако што су убијани, пљачкани или пак одвођени у концентрационе логоре: Добој, Арад, Јиндриховице, Нежидер и др. Многи босанско-херцеговачки Срби су не желећи да служе германској царевини бјежали су према Србији и јављали се у србску војску.

Крајем Великог рата, Аустроугарска се распала, а србска војска је у свом побједоносном јуришу са Солунског фронта јесени 1918. године ослободила све јужнославенске народе до Алпа. Сарајево је ослободила Друга армија, под командом Војводе Степе Степановића 9. новембра 1918. године. Формирана је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, која је унутрашњом политиком била подијељњна на бановине.

Њемачка, Италија и њихови сателити (Бугарска, Мађарска, Албанија, Румунија...) су 6. априла 1941. године напали Краљевину Југославију и раскомадали је. Највећи дио је припао усташкој Независној Држави Хрватској, гдје је потпала и Босна и Херцеговина. Хрватски и муслимански фашисти су током 1941-1945 починиле геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима. Оснивали су бројне концентрационе логоре (Стара Градишка, Јасеновац, Јадовно, Даница, Крушћица и др.), палили су и пљачкали православне цркве, а исто тако у Босни и Херцеговини су почињени стравични злочини  над Србима у Пребиловцима, Старом Броду, Драксенћу, Бихаћу, Дракулићу, Мехином Стању, Шушњару  и др.

У Босни и Херцеговини током Другог свјетеког рата одржана су два засједања АВНОЈ-а, прво у Бихаћу новембра 1942. а онда и у Јајцу новембра 1943. године. Ту су комунистички делегати својим одлукама разбијали србски национални корпус.

Партизани су успјели да истјерају усташе у мају 1945. године, док су комунисти извели социјалистичку револуцију. С тим да посљератне комунистичке власти су забрањивале приче о злочинима над Србима и прогањале свакога ко је јавно причао о томе. Друга Југославија је била саграђена на идеалима братства и јединства, а Босна и Херцеговина је постала једна од федералних јединица.

Један од каснијих вођа муслиманског народа у БиХ, Алија Изетбеговић је 1970. године објавио своје дјело Исламска декларација, шовинистички програм радикалног ислама, због чега је касније хапшен и затваран.

Почетком 1990. године у СФРЈ је промијњен друштвено-политички систем, односно уведено је вишестраначије посље 45 година. У Босни и Херцеговини су побиједиле националне опције, односно муслимани су имали своју странку СДА, Срби су имали СДС, а Хрвати странку ХДЗ... Муслимани и Хрвати су имали сличне циљеве, односно жељели су да СР Босна и Херцеговина постане суверена држава, ван СФРЈ. Они су у јесен 1991. године почели илегално наоружавање преко странака и формирање паравојних јединица (Патриотска Лига, Зелене Беретке, Хрватско Вијеће Одбране, Хрватске Одбрамбене Снаге...).

Са друге стране Срби су вјеровали да ће их савезна војска ЈНА заштити. Србски посланици су у Сарајеву 9. јануара 1992. године прогласили Србску Републику Босну и Херцеговину, која остаје дио (треће) Југославије.

Дана 29. фебруара 1992. године у БиХ је спроведен референдум гдје се 62,40% бирача изјаснило за независност БиХ, што је према Уставу било недовољно тј. морало је преко двије трећине. Већ 1. марта 1992. у Сарајеву је Рамиз Делалић Ћело, сарајевски криминалац са сарадницима убио србског свата на Башчаршији, што је најавило крвави рат. Војне снаге Републике Хрватске су 26. марта 1992. године направиле покољ у Сијековцу, код Босанског Брода, али и на Купресу 3. априла 1992. године.

Муслимански екстремисти су напали колону возила ЈНА 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици, у Сарајеву, која се у складу са договором муслиманског Предсједништва БиХ и Команде Друге армијске области ЈНА о мирном извлачењу. Сличан масакр је направљен у Тузли 15. маја 1992. године...

Током 1992-1995 босански муслимани и Хрвати су углавном ратовали против Срба, који су контролисали двије трећине Босне и Херцеговине. Они су оснивали концентрационе логоре, од којих су најпознатији: Дретељ, Мусала, Силос, Челебићи, Орашје, Оџак, Сребреница, Горажде и др. Исто тако направљени су стравични злочини над Србима у Сребреници и околини, Сарајеву, Мостару, Брчком, Оџаку, Дервенти, Лијевну, Чапљини, Коњицу, Зеници, Сердарима, Фочи, Високом и др. 

НАТО авијација се умјешала 30. августа 1995. године тако што је бомбардовала положаје Срба у Босни, што је касније помогло хрватским и муслиманским снагама да освоје добар дио територија: Озрен, Петровац, Сански Мост, Кључ и др. А Војска Републике Србске је ослободила Сребреницу и Жепу јула 1995. године.

Босанско-херцеговачки рат је окончан у Дејтону 21. новембра 1995. године, тако што су делегације три народа потписале споразум: муслиманска (представник Алија Изетбеговић), хрватска (представник Фрањо Туђман) и србска (представник Слободан Милошевић). Према том споразуму пет сарајевских општина: Илиџа, Вогошћа, Хаџићи, Илијаш и Грбавица  је припало муслиманско-хрватској федерацији, док су Шипово и Мркоњић Град враћени у Републику Србску. У фебруару и марту 1996. године око 150.000 Срба Сарајлија је напустило свој завичај...

Ова страница је намијењена за документа, видео снимке, слике и приче преживјелих. Ако видите да нешто недостаје слободно нам пошаљете свој документарни материјал преко Контакт (стране) форме.


Упиштите појам за претрагу:
Cортирате према:


НАСЛОВ ПРЕГЛЕДА ГЛАСОВА
Одржaнa промоциja филмa "Сузe aнђeлa" у Зворнику за Слободана Стојановића 1690
У Скеланима код Сребренице обиљежено 25 година од страдања Срба 10460
22 године од некажњеног злочина у Јошаници крај Фоче 5625
25. годишњица од пада српских територија у Босанској Kрајини 7050
Алија Изетбеговић повукао потпис у Лисабону марта 1992. и увукао БиХ у рат 4970
Аргументи за демистификацију Сребренице 264161
Атиф Дудaковић нa слободи - кaтaстрофa и фaрсa 12925
Биланс хашке (не)правде 179720
Битка: Коридор живота 11214134
Бихаћко стратиште: Јаук са Гаравица вјечна опомена 360
Братуначка младост тамо далеко – Горица Ђукановић 169010
Вацлав Дворжак – Доказаћу да је прича која се годинама прича о Сребреници, једна велика лаж 4355
Вељко Грујић: Три дaнa сa дрвeтa глeдaо сам зло 119529
Геноцида није било: Објављен дугоочекивани Грајфов извештај о Сребреници на 1.036 страна 1360
Годишњица злочина у Кукавицама крај Горажда 10210
Годишњица некажњеног убиства Наташе и Милице у Сарајеву 3340
Годишњица страдања војника у Тузланској колони 5105
Голгота Срба у Бугојну 1992. године 185815
Гради се спомен црква у Јошаници за Никољданске жртве из 1992. године 61310
Две (забрањене) приче о Сарајеву 347227
Девет година од злочина у Бјелогорици крај Рогатице 64615
Дозвољен лов на Србе повратнике у БиХ 49410
Докази o злочинима над босанским Србима и на видео-тракама 82933
Досије Високо: Стрeљaњa уз aплaуз 3050
Досије Дервента: Исповијест Чеде Продића, бившег заточеника логора Пољ 1992. године 101410
Досије Добровољачка у Сарајеву: У паклу Скендерије 2300
Досије Ледићи: Државни суд БиХ саучесник злочина у Трнову код Сарајева 830
Досије Сарајево: Сенад Џанановић и Един Гаџо осуђени за ратне злочине над Србима на Алипашином Пољу 49810
Досије Трново: Видео снимак из муслиманског логора за Србе 1992-1993 910
Досије Трново: Милорад Штака нaшaо мajку у ђубришту 1992. године 1110
Досије Трново: Ослобођена злогласна тројка из Ледића - Годињак, Шарић и Буноза 2320
Доступан списак са именима убица из муслиманске јединице "Шеве" 3520
Драгиња 85845
Ђоко Копривица: Фазлагићи крвопије 233225
ЕКСКЛУЗИВНО: Исповест Ђорђа Шувајла, логораша сарајевског Силоса током 1990-их година 26110
Епитаф Добрини Продановић из Ратковића 4500
Жртва: Божана Делић 533932
Жртва: Брано Вучетић 755663
Жртва: Горажданске жртве 6715
Жртва: Мирјана Драгичевић 1682890
Жртва: Осовске жртве 790
Жртва: Раде Рогић 13752102
Жртва: Слободан Стојановић 1019031
Жртва: Сребреничке жртве 694087
Жртва: Страхиња Живак 788058
За масакр над Србима у Брежанима 1992. крај Сребренице још нико није одговарао 4595
За убиство 16 Срба у Сердарима 11 година затвора 13085
Заборављени геноцид у Сарајеву 192720
Забрањена тема чак и у Србији: Сaрajeвски гeноцид 1992-1995 192610
Злоглaсни логор "Силос" подсjeтник нa стрaшну судбину сарајевских Србa 25810
Злочин муслиманских фашиста над Србима Возуће 1942. године 3100
Злочин над Србима у Чајничу: Убиjале и комшиjе из Буковице 72710
Злочин: Априлски рат 1941 14475175
Злочин: Бањалучке бебе 1992 1286926
Злочин: Башчаршија 1992 1320492
Злочин: Бјеловац 1992 1076580
Злочин: Бодериште код Брчког 1993 593521
Злочин: Босански Брод 1992 11222105
Злочин: Бошко и Адмира 1993 947989
Злочин: Брадина 1992 1463876
Злочин: Брежани код Сребренице 1992 147410
Злочин: Бреза 1992-1995 10790
Злочин: Булози код Рогатице 1992 5555
Злочин: Високо 1992-1995 11395
Злочин: Глођанско брдо 1992 196110
Злочин: Горажде 1992-1994 322838
Злочин: Добровољачка улица у Сарајеву 1992 21347125
Злочин: Доња Лијеска 1992 12622
Злочин: Загони и Крњићи 1992 5690
Злочин: Јама Казани у Сарајеву 1992-1993 545819
Злочин: Јошаница 1992 11758105
Злочин: Корићка јама 1941 527352
Злочин: Кравица 1993 1349588
Злочин: Кукавице код Рогатице 1992 1011327
Злочин: Мостар 1992 794868
Злочин: Мртво коло у Машвини код Слуња 1942 160715
Злочин: Наташа и Милица 1995 14687112
Злочин: Олуја 1995 2018472
Злочин: Пива 1943 535357
Злочин: Поникве 1993 330125
Злочин: Породица Голубовић у Коњицу 1992 910025
Злочин: Породица Јовановић у Зеници 1993 154210
Злочин: Породица Ристовић у Сарајеву 1992 499436
Злочин: Пофалићи 1992 396224
Злочин: Придворица 1942 580030
Злочин: Радоњићко језеро 1998 748264
Злочин: Рупово Брдо 1992-1995 141010
Злочин: Сердари код Котор Вароши 1992 1120677
Злочин: Скелани 1993 278411
Злочин: Смолућа 1992 13464
Злочин: Стари Брод 1942 873683
Злочин: Тузланска колона 1992 23378119
Злочин: Ураган (Озрен) 1995 1430239
Злочин: Фочанска Јабука 1992 1457061
Злочин: Фочанска села 1992 3750
Злочин: Хроника злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1992-1995 8454205
Злочин: Цинцар (Купрес) 1994 4982
Злочин: Чардак 1992 214814
Злочин: Чемерно код Сарајева 1992 1094730
Злочин: Шушњар код Санског Моста 1941 1091537
Злочина: Агим Рамадани 515949
Злочина: Адем Јашари 14445115
Злочина: Азра Алешевић Башић 521427
Злочина: Алија Изетбеговић 1043077
Злочина: Аљуш Агуши 780
Злочина: Анте Павелић 1177639
Злочина: Ахмет Сејдић 555030
Злочина: Бенито Мусолини 180
Злочина: Блаж Краљевић 3782
Злочина: Брчански злочинци 600218
Злочина: Гораждански злочинци 7900
Злочина: Драган Викић 380
Злочина: Ејуп Ганић 1030
Злочина: Италијанска фашистичка војска 6725
Злочина: Јусуф Празина 5575
Злочина: Мурат Шабановић 599150
Злочина: Мустафа Круја 170
Злочина: Мушан Топаловић 1272886
Злочина: Насер Орић 14100152
Злочина: Рамиз Делалић 881922
Злочина: Рамуш Харадинај 830160
Злочина: Расим Делић 38516
Злочина: Ричард Холбрук 210
Злочина: Сакиб Махмуљин 7805
Злочина: Сефер Халиловић 19065
Злочина: Харис Силајџић 2800
Злочина: Џафер Куленовић 1071
Злочини над Србима у Возући: Скeлeт „дрмa“ прaвосуђe 106717
Ибро Мацић је осуђен на 10 година за злочине над Србима у Коњицу 5690
Извештај са београдске премијере филма Анђео са горе Заглавак 10220
Извештај са марша Стазама егзодуса - Возућа 2015 164772
Извештај са парастоса из Братунца 9. јула 2016 191620
Извештај са промоције књиге "Сребреничка подвала" у Новом Саду 2. априла 2015 48720
Изложба у Зворнику: Опомeнa дa сe нe понови рaт 101310
Илија Јуришић ослобођен оптужби за Тузланску колону 136215
Имa ли прaвдe зa сaрajeвскe Србe? 1690
Имajу ли убиjeнa српскa дјeцa Сaрajeвa прaво нa спомeник? 293925
Индира Камерић осуђена на 3 године затвора за ратне злочине у Босанском Броду 10165
Интервју са Аном Ђорђевић: Неће то зло према Србима на добро изаћи 292435
Интервју са Ланетом Бандићем: Страдање Срба у Сарајеву 359819
Интервју са Оцем Миланом, сином убијеног Николе Гардовића на Башчаришији 174810
Интервју са Цветком Ристићем, дечаком коме је Орић побио породицу у Скеланима 17296775
Интервју Страхиње Живака: Живим да би сведочио 6470
Исповест Анђелке Братић из Хаџића код Сарајева 54515
Исповест борца Ал Каиде: Крвљу сам писао историју Босне и Херцеговине 66725
Исповест Драгана Васића из Сарајева: Преживео сам 1992. године масакр у Ледићима 3415
Исповест пуковника ЈНА Берислава Попова о дешавањима у Словенији 1991. године 4440
Исповијест Слободана Бојанића о пакленим данима у Сарајеву у мају 1992. године 120210
Исповјест Слободана Мркајића: Три године сам био у муслиманским и хрватским логорима смрти 2980
Историчар Салих Селимовић о пореклу и језику босанских муслимана 9805
Кaко je убиjeн Бистрички Бабо - Цaцо 3620
Како је 2004. настао "извештај" о Сребреници 15815
Како су без метка уклоњении сведоци муслиманских логора у Сарајеву 1990-их година 4380
Како су Ристићи срушили мит о ткз. Босанском геноциду у Америци 8167160
Како су Срби спасили муслиманску дјевојчицу из Горажда 157415
Књига: Битка за Возућу 1992-1995 5770169
Књига: И Бог је заплакао над Босном 418646
Књига: И крв је горјела 299515
Књига: Истинита Сребреница 162656
Књига: Јелена '93 543355
Књига: Књига мртвих Срба Херцеговине 1992-1995 354015
Књига: Крици и опомена 250410
Књига: Нож 17189260
Књига: Сарајевски аушвиц (1335 дана) 229110
Књига: Свједоци говоре - ратни злочини у општини Високо 1992-1995 88619
Књига: Терор над Србима у Горажду 90914
Књига: Тече крвава Дрина 841393
Књига: Триптих о голготи Срба 401924
Крвава свадба у Сарајеву 1. марта - увод у рат 1992 55521
Кућа за Миљу Зечевић из Сијековца којој су у рату убијени три сина и супруг 71820
Лeгeндaрнe муслиманскe лaжи о грaђaнском рaту у Босни и Хeрцeговини 1992-1995 46210
Логор: Бихаћ 1081625
Логор: Босна и Херцеговина 1992-1997 95311
Логор: Брчко 598025
Логор: Виктор Бубањ 396455
Логор: Ликовац 134211
Логор: Орашје 830752
Логор: Оџак 669858
Логор: Силос 12954100
Логор: Челебићи 14283105
Луђачка кошуља: Да се забораве Петар и Павле Голубовић из Коњица 100910
Мајке Сребренице су профитерско удружење 85125
Масакрирали Србе у Брчком, оптужница “чамила” у фијоци 4290
Миодраг Вукмирица: Горео сам у возилу Тузланске колоне 159114
МУП Босне и Херцеговине донео одлуку о нападима на конвоје ЈНА још 29. априла 1992 930
Мучeници Придворaчкe jaмe конaчно ћe имaти достоjно спомeн-обиљeжje 5700
Мучитељи Срба се опет извукли 4480
Најмање 104 српске масовне гробнице у БиХ 1992-1995 16000
Насер Орић je убиjaо, пљaчкaо и богaтио сe у Сребреници 58310
Нема места за Србе у Сарајеву – случај породице Бабић 10230
О паклу страдања, патње и неправде: Кроз српска села сребреничког краја 129115
Обиљeжeнe 23 годинe од убиствa 126 српских борaцa у Зворнику 154010
Обиљежавање 22. годишњице Сарајевског егзодуса у Бијељини 171910
Обиљежавање 23 године од злочина у Добровољачкој, у Сарајеву 4165
Обиљежавање 25 година од затварања муслиманског логора Силос у Сарајеву 40010
Обиљежен Дан несталих Срба у Сарајевско-Романијском региону 161310
Обиљежен Дан сјећања на егзодус Срба из Санског Моста у Приједору 4600
Обиљежене 24 године од стравичног покоља у Ратковићима 74420
Обиљежено 19 година од егзодуса сарајевских Срба 46110
Обиљежено 20 година од повратка бораца ВРС са Лисаче 4595
Обиљежено 22 године од ослобођења Брода 4104
Обиљежено 26 година од страдања српских цивила у Ледићима код Сарајева 720
Одговор Општинском вијећу Хаџићи о ноторним лажима за ДКЛ "Силос" у Сарајеву 3110
Одобрeно изручeњe злочинца Адема Костјеревца из САД у Босну 72410
Озренско-Возућки хорор: Некажњени злочини муџахедина над Прњаворчанима 11375
Оптужница четворици припадника Армије БиХ због убиства Срба у Горажду 8900
Оргaни нajмaњe 300 Србa из "Жутe кућe" продaти широм свeтa 3230
Осам припадника муслиманске војске осуђени на 60 година за Хаџиће 11935
Отaц Eмирa Суљaгићa погинуо 1992. код Брaтунцa, a сaхрaњeн у Поточaримa кaо жртвa из 1995. годинe 1735
Отворено писмо српској јавности и политичарима од групе грађана регије Бирач 5000
Парастос за 109 братуначких Срба 51810
Парастос за 126 бораца ВРС који су убијени на Глођанском брду код Зворника 5455
Парастос за Србе из Кравице биће у понедељак 5. јануара 2015 63825
Парастос и молитвено сјећање на српске жртве у Осову крај Рогатице 4530
Парастос у Кравици 2018: Правда недостижна за жртве божићног пира 16745
Парастос убијеним Србима на Залазју 12.7.2016 60210
Позив на парастос убијеним Србима у Милићима, Зворнику, Сребреници и Братунцу 4750
Помен убијеним Србима у Пучилама код Бијељине 30.8.2015 9300
Попис открива етничко чишћење Срба из Федерације БиХ 9485
Породице жртава из Добровољачке не одустају од борбе 163710
Порука са Озрена: Над српским народом почињен злочин 9570
Потврђена оптужница за злочине над Србима у Чемерну 263710
Потресна исповјест Славка Грабовца из Босанског Брода 6975
Поука пуковника Ратка Шкрбића 164210
Прeживjeли Срби огорчeни прeсудом зa злочинe у логору Виктор Бубaњ 10125
Први парастос за 500 српских жртава у Сребреници 4635
Премијера филма "Анђео са горе Заглавак" у Београду 12.9.2014 9000
Преминула Добрина Продановић из Сребренице 21594
Пресахле нам сузе за убијеним синовима 128510
Приведен Менсур Петљо, мучитељ из Брчког 5290
Прича из Сарајева: Најежим се када чујем Цацино име 3825
Промовисана монографија погинулих бораца ВРС и цивила из Фоче 59710
Пронађени остаци српских жртава у Броду 9980
Пут у Сребреницу (или Братунац) 263612
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1), Alexander Dorin: "Ја, значи, врло добро знам шта је геноцид и шта не…" 22495
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (2), Alexander Dorin: Примери стравичног страдања Срба 274314
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (3), Александар Дорин: Фото галерија о страдању Срба 231410
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (4), Alexander Dorin: Сребреничка лаж из угла страних војника 26006
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (5), Alexander Dorin: Манипулација бројем страдалих у Сребреници 22920
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), Alexander Dorin: Манипулације са списком мртвих муслимана 24480
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (7), Alexander Dorin: Доказано је – сведоци су лагали на суду 23900
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (8), Alexander Dorin: Доказане лажи Ердемовића 249017
Разговори о Сребреници од 18. до 21. јула 2016. у Београду 12535
Расизам за српске жртве Сребренице 189625
Рат у Босни и Херцеговини: Некажњени злочини 5415
Република Српска 482315
Ругање правди и жртвама: Елефета Весели само 10 година затвора 16029
Са сарајевских гробаља уклањају 13 000 српских гробова, а кости спаљују 18481
Сакиб Махмуљин за злочине над Србима добио 10 година затвора у првостепеној пресуди 2980
Саопштење уместо Владе Црне Горе за Дан сећања на жртве Сребренице 3665
Сарајево и за парастос небезбедно 16945
Сарајево је препуно гробница Срба 5090
Сарајевски Казани још чекају ексхумацију 10335
Сва српска страдања на Божић, од мађарских фашиста до Насера Орића 72315
Сећање на живот и егзодус са Грбавице у Сарајеву 256337
Сећање на сарајевски злочин: Крваво мајско јутро у Пофалићима 10470227
Сећање на убиство војника ЈНА на сарајевском Бистрику 20. априла 1992 14415
Сјећање и парастос за српске жртве у Факовићима, крај Братунца 4920
Сјећање на егзодус 120.000 сарајевских Срба 46310
Сјећање на српске цивиле из Јежештице, Шиљковића и Залужја 2014 10270
Сјећање на усташки покољ на Делић јами код Бихаћа 5825
Скaндaл у школском рeчнику: Погрдни изрази за Србе и православце 118720
Случај Гостовићи: Жртвама не дају мира 134322
Случај Добровољачка улица: Била је то порука Србима шта их чека у независној БиХ 17710
Случај Душaна Дуњића: Отровaн дaн прe свeдочeњa 130810
Случај Муслин: Криминал је као и вода, увек нађе свој пут 173515
Случај полицајца Драгана Ђурића: Медијско шминкање фанатичног злочина 68721
Случај Слободана Самарџића: Сарајевски гитариста који је убијен маја 1992. године 38710
Случај Чемерно 1992: Свједок промијенио исказ у корист оптужених 8010
Смолућа: Остало је само име 3900
Снима се филм о страдању Ледића код Сарајева: Чико, ја сам жив немој да ме убијеш 780
Срамно мала пресуда са логор Силос и Хаџиће у Сарајеву деведесетих 2800
СРАМОТНА ОДЛУКА СУДА: Харадинај слободан човек! 17760
Срби у Сарајеву – зaшто их нa обaлaмa Миљaцкe вишe нeмa 3160
Срби у Сребреници:Забоден нам је нож у рањено срце 317225
Србима је пресео повратак у Возућу 6375
Сребреница: Усвојена резолуција о страдању српског народа у 20. вијеку 755
Сребреницо, испричај истину свету: Размножавање жртава 180110
Српске жртве у БиХ неће бити пронађене ако их Горан Салиховић настави тражити 4610
Српски логораши спаљивани у пећи Жељезаре Зеница 181036
Судбина Љубомира Млађеновића из братуначке Јежестице 1740
Судити или не судити (2) 474015
Трново: 24 године од злочина над српским цивилима у Сарајеву 680
У албанским логоримa Срби су мучeни нa нaчинe нeпоjмљивe људском рaзуму 3565
У Берну ухапшен крвник Насер Орић 112120
У Братунцу обележавање страдања подрињских Срба 7. и 8. јула 17170
У Бугојну број Срба опао за 98 одсто 49710
У Возући је септембра 1995. био геноцид 10110
У Залазју обележено 23 године од крвавог Петровдана у сребреничким селима 18434
У муслиманском логору Силос смршао 50 килограма 18030
У паклу Височког логора 1865
У Сава Центру приказан документарнии филм "Истина" 3900
У Тарчину одржана комеморација жртвама злогласног сарајевског логора "Силос" 2580
Угушена истина: Нови предлог резолуције о геноциду у Сребреници 3477215
Ухапшен вођа „Ел муџахедина“ Сакиб Махмуљин 11415
Ухапшено 6 бивших припадника ткз. Армије БиХ због злочинa нa подручjу Бужимa и Крупе 3800
Фељтон: Злодела Хрвата и муслимана после Сарајевског атентата 61710
Фељтон: Злочини муслимана и Албанаца у Плаву и Гусињу 1941-1945 1880
Фељтон: Исповијести Српкиња силованих у Сарајеву 9190
Фељтон: Истина о Жутој кући - истрага Дик Мартија 3140
Фељтон: Како су издани и прогнани Озрен, Возућа и Криваја 477137
Фељтон: Планирани хаос 1990-1996 2150
Фељтон: Погром и егзодус Срба из Сарајева 1990-их 1910
Фељтон: ПРОГОН И УБИСТВА САРАЈЕВСКИХ ЉЕКАРА 1992-1996 14671105
Фељтон: Ратно Сарајево - Логори за Србе 1992-1995 304520
Фељтон: Сећање Срба на муслиманске зулуме под командом Насера Орића 479921
Фељтон: Српска стратишта Сарајева 1992-1995 523048
Фељтон: СРПСКЕ ЖРТВЕ У БОСАНСКОМ ПАКЛУ 1992-1995 790625
Фељтон: Страдање Срба у Сарајеву кроз статистику и бројке 360
Филм: Aнђео са горе Заглавак 546336
Филм: Без дистанце - Братунац злочин без казне 1470
Филм: Божић у Кравици - 20 година касније 15405
Филм: Више од злочина 584864
Филм: Дјеца 19665
Филм: Дневник ратног хирурга 830940
Филм: Досије Сребреница 395516
Филм: Егзодус поново 292120
Филм: Знаш мене 1734939
Филм: Јаук 273910
Филм: Коме сметају мртви Срби у Гостовићу 288610
Филм: Крвава зора у Сердарима 365115
Филм: Љуби брата 41885
Филм: Мирјана 402110
Филм: Мјесто злочина 25615
Филм: Мук и Јаук 533515
Филм: На Дрини гробница 471757
Филм: Никољданске сузе 627745
Филм: Побиј, покрсти, протерај 360017
Филм: Пофалићи - Некад Било 26955
Филм: Преживјела сам, идем кући 310434
Филм: Прогон Срба из Средње Босне 437425
Филм: Разбуђивање: Триптих о голготи Срба 10665
Филм: Сjeћaш ли сe мeнe у ропству 6140
Филм: Сарајево - логори за Србе 47054
Филм: Спавам на мјесту покоља 37085
Филм: Сребреница - издани град 259615
Филм: Стари Брод - зелена гробница 4930
Филм: Страдање Срба у средњем Подрињу 319430
Филм: Трново 92 563927
Филм: Хроника злочина у Босни и Херцеговини 1992-1995 498526
Филм: Шта је геноцид и манипулација истом 1470
Хирург Кодра: Пресађивали смо органе у болници Мајка Тереза 4530
Хронологија распада СФР Југославије 890560
Цветко Ристић: Орић ми све побио, али истину не може 11685
Четврт вијека ћутњe о нajвeћeм Држaвном концeнтрaционом логору "Силос" зa Србe у Сaрajeву 7965
Џевад Мамутовић осуђен на само годину дана за мучење Срба у бихаћком логору 59110
Шест припадника муслиманске ткз. Армије БиХ ухапшео за злочин над Србима 640
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 10. јула у Братунцу 38610
Шта је сведочио покојни Кујтим Бериша против Харадинаја 11135
Шта каже анекта о сребреничкој резолуцији 244627


Поштовани посјетиоци,
ако желите активно да се укључите у рад нашег сајта, писањем чланака везано за одређену тематику која прати овај сајт (нпр. злочини, логори, жртве, документарни филмови, књиге, фељтони и др.) и тиме значајно допринесете чувању сјећања на страдање нашег народа у протеклом времену, контактирајте администратора путем електронске поште: webmaster@zlocininadsrbima.com или путем нашег контакт формулара на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

У том захтеву наведите своје податке, који неће бити јавно објављени. Хвала.

Skip Navigation Links