Муслимански злочини над Србима!

   
МУСЛИМАНСКИ ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Ова страница је намијењена свима који желе да се боље упознају са муслиманским злочинима над србским народом које су учинили припадници цивилних, (пара)војних и полицијских структура током 20. вијека.

Црна Гора, Рашка, Босна и Херцеговина су од стољећима настањена Србима, о чему говоре бројни културно-историјски споменици још из доба Средњег вијека. Штавише и средњовијековном државом Босном управљала је србска династија Котроманића... А прије њих су Немањићи градили бројне православне манастире и цркве по Босни и Херцеговини (манастир Озрен 1284. године, манастир Крупа на Врбасу 1288. године, манастир Тврдош 1277. године итд). Област Старог Раса је територија одакле је основана прва србска држава и подизане православне цркве у 11. вијеку.

Средином 15. вијека у ове крајеве долазе Турци Османлије, који су продрли на Балканско полуострво из Мале Азије, покоравајући све хришћанске народе и државе: Византију, Бугарску, Србију, Црну Гору, Босну... Они су донијели исламску религију и почели да граде џамије. Хришћани су тако били у полуробовском пожају, док су турске аге и паше спроводили терор и страховладу невиђених размјера: Прва брачна ноћ, Трећина приноса, Данак у крви и др.

Турци су са својим крвавим походима ишли све до Беча, гдје су поражени у два наврата: 1529. и 1683. године и од тада су у константном повлачењу. Многи Срби из Старе Србије и Босне не могавши трпити зулум одлазили су у Хазбуршку монархију, гдје је уз границу са Турском  Бечки двор формирао Војну Крајину, од придошлих Срба. Они Срби који су остајали често су дизали устанке против Турака (Невесињска пушка и др.)

Карађорђе Петровић је у Шумадији почетком 19. вијека повео србску националну револуцију за ослобађање од вишевијековног турског робства. Тако је он са својим устаницима 1809. године ослободио за кратко сјевероисточне дијелове Босне. Од његова имена многе турске паше су дрхтале. Како је Први устанак пропао 1813. године, тако је двије године касније Милош Обреновић повео Други устанак, што је резултовало стварањем Кнежевине Србије. У то вријеме Босном и Херцеговином су суверено управљале турске паше, гдје је владао феудални систем.

На Берлинском конгресу јула 1878. године Велике силе (Француска, Енглеска и Русија) су признале државност Црној Гори и Србији, док је Аустроугарска добила право да уђе са својом војском у Босну и Херцеговину и да је присвоји посље 30 година. Аустријанци су наставили  терор према србском православном живљу, што је резултирало оснивање револуционарне организације Млада Босна, чији су чланови на Видовдан 1914. године у Сарајеву извршили атентат са Франца Фердинанда, аустријског надвојводу и престолонасљедника.

Аустроугарска је оптужила Краљевину Србију за умјешаност у атентат и напала је августа 1914. године чиме је започео Први свјетски рат. Срби у Босни и Херцеговини су се први нашли на удару, тако што су убијани, пљачкани или пак одвођени у концентрационе логоре: Добој, Арад, Јиндриховице, Нежидер и др. Многи босанско-херцеговачки Срби су не желећи да служе германској царевини бјежали су према Србији и јављали се у србску војску.

Крајем Великог рата, Аустроугарска се распала, а србска војска је у свом побједоносном јуришу са Солунског фронта јесени 1918. године ослободила све јужнославенске народе до Алпа. Сарајево је ослободила Друга армија, под командом Војводе Степе Степановића 9. новембра 1918. године. Формирана је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, која је унутрашњом политиком била подијељњна на бановине.

Њемачка, Италија и њихови сателити (Бугарска, Мађарска, Албанија, Румунија...) су 6. априла 1941. године напали Краљевину Југославију и раскомадали је. Највећи дио је припао усташкој Независној Држави Хрватској, гдје је потпала и Босна и Херцеговина. Хрватски и муслимански фашисти су током 1941-1945 починиле геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима. Оснивали су бројне концентрационе логоре (Стара Градишка, Јасеновац, Јадовно, Даница, Крушћица и др.), палили су и пљачкали православне цркве, а исто тако у Босни и Херцеговини су почињени стравични злочини  над Србима у Пребиловцима, Старом Броду, Драксенћу, Бихаћу, Дракулићу, Мехином Стању, Шушњару  и др.

У Босни и Херцеговини током Другог свјетеког рата одржана су два засједања АВНОЈ-а, прво у Бихаћу новембра 1942. а онда и у Јајцу новембра 1943. године. Ту су комунистички делегати својим одлукама разбијали србски национални корпус.

Партизани су успјели да истјерају усташе у мају 1945. године, док су комунисти извели социјалистичку револуцију. С тим да посљератне комунистичке власти су забрањивале приче о злочинима над Србима и прогањале свакога ко је јавно причао о томе. Друга Југославија је била саграђена на идеалима братства и јединства, а Босна и Херцеговина је постала једна од федералних јединица.

Један од каснијих вођа муслиманског народа у БиХ, Алија Изетбеговић је 1970. године објавио своје дјело Исламска декларација, шовинистички програм радикалног ислама, због чега је касније хапшен и затваран.

Почетком 1990. године у СФРЈ је промијњен друштвено-политички систем, односно уведено је вишестраначије посље 45 година. У Босни и Херцеговини су побиједиле националне опције, односно муслимани су имали своју странку СДА, Срби су имали СДС, а Хрвати странку ХДЗ... Муслимани и Хрвати су имали сличне циљеве, односно жељели су да СР Босна и Херцеговина постане суверена држава, ван СФРЈ. Они су у јесен 1991. године почели илегално наоружавање преко странака и формирање паравојних јединица (Патриотска Лига, Зелене Беретке, Хрватско Вијеће Одбране, Хрватске Одбрамбене Снаге...).

Са друге стране Срби су вјеровали да ће их савезна војска ЈНА заштити. Србски посланици су у Сарајеву 9. јануара 1992. године прогласили Србску Републику Босну и Херцеговину, која остаје дио (треће) Југославије.

Дана 29. фебруара 1992. године у БиХ је спроведен референдум гдје се 62,40% бирача изјаснило за независност БиХ, што је према Уставу било недовољно тј. морало је преко двије трећине. Већ 1. марта 1992. у Сарајеву је Рамиз Делалић Ћело, сарајевски криминалац са сарадницима убио србског свата на Башчаршији, што је најавило крвави рат. Војне снаге Републике Хрватске су 26. марта 1992. године направиле покољ у Сијековцу, код Босанског Брода, али и на Купресу 3. априла 1992. године.

Муслимански екстремисти су напали колону возила ЈНА 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици, у Сарајеву, која се у складу са договором муслиманског Предсједништва БиХ и Команде Друге армијске области ЈНА о мирном извлачењу. Сличан масакр је направљен у Тузли 15. маја 1992. године...

Током 1992-1995 босански муслимани и Хрвати су углавном ратовали против Срба, који су контролисали двије трећине Босне и Херцеговине. Они су оснивали концентрационе логоре, од којих су најпознатији: Дретељ, Мусала, Силос, Челебићи, Орашје, Оџак, Сребреница, Горажде и др. Исто тако направљени су стравични злочини над Србима у Сребреници и околини, Сарајеву, Мостару, Брчком, Оџаку, Дервенти, Лијевну, Чапљини, Коњицу, Зеници, Сердарима, Фочи, Високом и др. 

НАТО авијација се умјешала 30. августа 1995. године тако што је бомбардовала положаје Срба у Босни, што је касније помогло хрватским и муслиманским снагама да освоје добар дио територија: Озрен, Петровац, Сански Мост, Кључ и др. А Војска Републике Србске је ослободила Сребреницу и Жепу јула 1995. године.

Босанско-херцеговачки рат је окончан у Дејтону 21. новембра 1995. године, тако што су делегације три народа потписале споразум: муслиманска (представник Алија Изетбеговић), хрватска (представник Фрањо Туђман) и србска (представник Слободан Милошевић). Према том споразуму пет сарајевских општина: Илиџа, Вогошћа, Хаџићи, Илијаш и Грбавица  је припало муслиманско-хрватској федерацији, док су Шипово и Мркоњић Град враћени у Републику Србску. У фебруару и марту 1996. године око 150.000 Срба Сарајлија је напустило свој завичај...

Ова страница је намијењена за документа, видео снимке, слике и приче преживјелих. Ако видите да нешто недостаје слободно нам пошаљете свој документарни материјал преко Контакт (стране) форме.


Упиштите појам за претрагу:
Cортирате према:


НАСЛОВ ПРЕГЛЕДА ГЛАСОВА
Одржaнa промоциja филмa "Сузe aнђeлa" у Зворнику за Слободана Стојановића 6950
У Скеланима код Сребренице обиљежено 25 година од страдања Срба 1.4610
22 године од некажњеног злочина у Јошаници крај Фоче 9985
25. годишњица од пада српских територија у Босанској Kрајини 1.1725
Албански државник Сали Бериша је био умешан у шверц оружја и илегалну трговину органима деведесетих година 2810
Алија Делимустафић је ухапшен ради финансијских проневера, а не ради злочина над Србима у БиХ 1390
Алија Изетбеговић повукао потпис у Лисабону марта 1992. и увукао БиХ у рат 1.2315
Америчка слобода није бесплатна или какве везе има Украјинска криза са Балканом 1.01520
Аргументи за демистификацију Сребренице 3.08266
Атиф Дудaковић нa слободи - кaтaстрофa и фaрсa 1.6605
Биланс хашке (не)правде 2.47520
Битка: Коридор живота 11.815139
Бихаћко стратиште: Јаук са Гаравица вјечна опомена 4460
Божидар Мркајић: У муслиманском логору Силос смршао 50 килограма 2.2390
Братуначка младост тамо далеко – Горица Ђукановић 2.13910
Вацлав Дворжак – Доказаћу да је прича која се годинама прича о Сребреници, једна велика лаж 8515
Вељко Грујић: Три дaнa сa дрвeтa глeдaо сам зло 1.60129
Где су Хрвати, Словенци, Албанци и Македонци на Берлинском конгресу 1878. године? 30410
Геноцида није било: Објављен дугоочекивани Грајфов извештај о Сребреници на 1.036 страна 6460
Годишњица злочина у Кукавицама крај Горажда 1.4480
Годишњица некажњеног убиства Наташе и Милице у Сарајеву 8400
Годишњица страдања војника у Тузланској колони 9275
Голгота Срба у Бугојну 1992. године 2.46215
Гради се спомен црква у Јошаници за Никољданске жртве из 1992. године 1.03310
Две (забрањене) приче о Сарајеву 4.25332
Дволичност правосуђа Босне и Херцеговине: Осуђeни злочинци и дaљe нa слободи 2940
Девет година од злочина у Бјелогорици крај Рогатице 1.06015
Дечак светац: Слободан Стојановић из зворничке Каменице је канонизован за светитеља СПЦ 1610
Дозвољен лов на Србе повратнике у БиХ 85110
Докази o злочинима над босанским Србима и на видео-тракама 1.25133
Досије Високо: Стрeљaњa уз aплaуз 6990
Досије Вишеград: У Влаховићима је Ахмет Сејдић предводио муслиманске снаге у масакру над Србима цивилима 27010
Досије Дервента: Исповијест Чеде Продића, бившег заточеника логора Пољ 1992. године 1.45510
Досије Добровољачка у Сарајеву: У паклу Скендерије 6800
Досије Добровољачка: Исповјест Данила Берибаке о сарајевском паклу у мају 1992. године 4375
Досије Ледићи: Државни суд БиХ саучесник злочина у Трнову код Сарајева 4780
Досије Пофалићи: Почетак етничког чишћења у Сарајеву 1992. године 1720
Досије Сарајево: Злоглaсни логор "Силос" подсjeтник нa стрaшну судбину босанских Србa 63315
Досије Сарајево: Како је убијен Гојко Стојановић у Храсничком логору 1992. године 2560
Досије Сарајево: На Казанима убијено 1.000 Срба 3520
Досије Сарајево: Нацисти би позавидели Хусеину Мујановићу за тортуре у Храсничком логору 2190
Досије Сарајево: Сенад Џанановић и Един Гаџо осуђени за ратне злочине над Србима на Алипашином Пољу 1.07210
Досије Сарајево: Слушaо сaм свaки дaн вриску и гaлaму у зaтвору Хрaсничког логора 1510
Досије Синан Морина: Осумњичен за убиство 25 Срба 3060
Досије Трново: Видео снимак из муслиманског логора за Србе 1992-1993 4960
Досије Трново: Милорад Штака нaшaо мajку у ђубришту 1992. године 5300
Досије Трново: Ослобођена злогласна тројка из Ледића - Годињак, Шарић и Буноза 6630
Досије Тузла: Градоначелник Селим Башлагић донео одлуку о нападу на колону ЈНА 1992. године 1420
Доступан списак са именима убица из муслиманске јединице "Шеве" 1.0835
Драгиња 1.37145
Ђоко Копривица: Фазлагићи крвопије 2.74725
ЕКСКЛУЗИВНО: Исповест Ђорђа Шувајла, логораша сарајевског Силоса током 1990-их година 1.08010
Епитаф Добрини Продановић из Ратковића, код Сребренице 9300
Епитаф српским жртвама на Црквинама код Рогатице 1942. године 2910
Жртва: Божана Делић 6.95332
Жртва: Брано Вучетић 8.06363
Жртва: Горажданске жртве 1.1815
Жртва: Јован Липовац 4410
Жртва: Мирјана Драгичевић 18.50490
Жртва: Осовске жртве 5280
Жртва: Раде Рогић 18.562102
Жртва: Слободан Стојановић 12.11631
Жртва: Сребреничке жртве 7.62687
Жртва: Страхиња Живак 9.10458
За масакр над Србима у Брежанима 1992. крај Сребренице још нико није одговарао 81610
За убиство 16 Срба у Сердарима 11 година затвора 1.6535
Заборављени геноцид у Сарајеву 2.34320
Забрањена тема чак и у Србији: Сaрajeвски гeноцид 1992-1995 2.29410
Зашто се не разумемо: Отимање 'лебца се не прашта 929
Збрка око Дана државности у БиХ 4795
Злочин муслиманских фашиста над Србима Возуће 1942. године 9555
Злочин над Србима у Чајничу: Убиjале и комшиjе из Буковице 1.04610
Злочин са предумишљајем: Србијанизација Срба 59923
Злочин: Априлски рат 1941 (Казнена одмазда) 16.184180
Злочин: Бањалучке бебе 1992 13.69131
Злочин: Башчаршија у Сарајеву 1992 (Крвава свадба) 14.40692
Злочин: Бјеловац код Братунца 1992 12.00180
Злочин: Бодериште код Брчког 1993 6.63821
Злочин: Босански Брод 1992 12.390105
Злочин: Бошко и Адмира 1993 (Сарајевски Ромео и Јулија) 10.25789
Злочин: Брадина 1992 15.73776
Злочин: Брежани код Сребренице 1992 2.26410
Злочин: Бреза 1992-1995 1.8290
Злочин: Булози код Рогатице 1992 1.2335
Злочин: Високо 1992-1995 2.0405
Злочин: Вучиловац код Брчког 1992 1450
Злочин: Глођанско брдо код Зворника 1992 3.23010
Злочин: Горажде 1992-1994 4.81638
Злочин: Добровољачка улица у Сарајеву 1992 22.776125
Злочин: Доња Лијеска 1992 1.9262
Злочин: Загони и Крњићи 1992 1.1410
Злочин: Јама Казани у Сарајеву 1992-1993 6.54219
Злочин: Јошаница код Фоче 1992 12.987105
Злочин: Кафић Панда у Пећи 1998 14.57589
Злочин: Корићка јама 1941 6.54252
Злочин: Кравица код Братунца 1993 (Божићни покољ) 15.30588
Злочин: Кукавице код Рогатице 1992 11.06427
Злочин: Мостар 1992 8.93568
Злочин: Мртво коло у Машвини код Слуња 1942 2.80415
Злочин: Наташа и Милица 1995 (Сарајевске дјевојчице) 15.755112
Злочин: Олуја 1995 21.88674
Злочин: Пива 1943 6.89167
Злочин: Пискавица и Ивањаска код Бањалуке 1942 3.87220
Злочин: Поникве код Чајнича 1993 4.18530
Злочин: Породица Голубовић у Коњицу 1992 10.18825
Злочин: Породица Јовановић у Зеници 1993 2.18510
Злочин: Породица Ристовић у Сарајеву 1992 5.81236
Злочин: Пофалићи 1992 (Ново Сарајево) 5.40824
Злочин: Придворица код Гацка 1942 6.94130
Злочин: Радоњићко језеро 1998 8.43064
Злочин: Рупово Брдо 1992-1995 (Босанско Подриње) 2.02310
Злочин: Сердари код Котор Вароши 1992 12.20077
Злочин: Скелани код Сребренице 1993 4.09211
Злочин: Смолућа код Тузле 1992 2.2244
Злочин: Стари Брод код Вишеграда 1942 10.32093
Злочин: Тузланска колона 1992 (Напад на ЈНА) 24.676119
Злочин: Убиство породице Пајдаковић у Хотоњу код Сарајева 1992 1500
Злочин: Ураган (Озрен) 1995 18.40244
Злочин: Фочанска Јабука 1992 15.78761
Злочин: Фочанска села 1992 1.1150
Злочин: Хроника злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1992-1995 10.849217
Злочин: Цинцар (Купрес) 1994 1.0912
Злочин: Чардак код Дервенте 1992 (Васкршњи покољ) 3.06914
Злочин: Чемерно код Сарајева 1992 11.87930
Злочин: Шушњар код Санског Моста 1941 12.01142
Злочина: Агим Рамадани 7.24749
Злочина: Адем Јашари 15.714115
Злочина: Адил Бешић 2520
Злочина: Азра Алешевић Башић 6.10327
Злочина: Алија Изетбеговић 12.17091
Злочина: Аљуш Агуши 7195
Злочина: Анте Мошков 6890
Злочина: Анте Павелић 13.88039
Злочина: Аугуст Шмидубер 750
Злочина: Ахмет Сејдић 6.32430
Злочина: Бедри Пејани 4310
Злочина: Бенито Мусолини 5730
Злочина: Блаж Краљевић 9612
Злочина: Бруно Стојић 2480
Злочина: Брчански злочинци 6.86818
Злочина: Вилијам Клинтон 3580
Злочина: Гораждански злочинци 1.3290
Злочина: Драган Викић 7050
Злочина: Едхем Годињак 1030
Злочина: Ејуп Ганић 7230
Злочина: Здравко Муцић 1820
Злочина: Зулфо Алић 3780
Злочина: Изет Нанић 1060
Злочина: Исмет Бајрамовић 3560
Злочина: Италијанска фашистичка војска 1.32910
Злочина: Јајчански злочинци 850
Злочина: Јасмин Гуска 3020
Злочина: Јединица Шеве 3770
Злочина: Јован Дивјак 1310
Злочина: Јусуф Празина 2.2345
Злочина: Клаус Кинкел 1240
Злочина: Луан Хајдарага 2810
Злочина: Михаило Апел 4650
Злочина: Мурат Шабановић 6.79750
Злочина: Мустафа Ђелиловић 3020
Злочина: Мустафа Круја 8340
Злочина: Мушан Топаловић 15.73487
Злочина: Насер Орић 15.681152
Злочина: Окупаторска Војска Косова 3750
Злочина: Пандели Мајко 3170
Злочина: Призренска лига 5630
Злочина: Рамиз Делалић 11.07322
Злочина: Рамуш Харадинај 9.48660
Злочина: Расим Делић 4.8816
Злочина: Ричард Холбрук 4240
Злочина: Русимир Хаџихусеиновић 1980
Злочина: Рустем Мустафа 1.7780
Злочина: Сакиб Махмуљин 1.5595
Злочина: Сафет Оручевић 50
Злочина: Селим Бешлагић 2420
Злочина: Сефер Халиловић 3.0525
Злочина: Харис Силајџић 1.0650
Злочина: Џафер Куленовић 1.5071
Злочина: Шефкет Верлаци 7305
Злочини над Србима у Возући: Скeлeт „дрмa“ прaвосуђe 1.41417
Знакови поред пута: Коме сметају слике убијене дјеце у Братунцу? 28215
Ибро Мацић је осуђен на 10 година за злочине над Србима у Коњицу 9840
Извештај са београдске премијере филма Анђео са горе Заглавак 1.4330
Извештај са марша Стазама егзодуса - Возућа 2015 2.00372
Извештај са парастоса из Братунца 9. јула 2016 2.32720
Извештај са промоције књиге "Сребреничка подвала" у Новом Саду 2. априла 2015 85920
Изложба у Зворнику: Опомeнa дa сe нe понови рaт 1.37810
Илија Јуришић ослобођен оптужби за Тузланску колону 1.77215
Имa ли прaвдe зa сaрajeвскe Србe? 5580
Имajу ли убиjeнa српскa дјeцa Сaрajeвa прaво нa спомeник? 3.57825
Индира Камерић осуђена на 3 године затвора за ратне злочине у Босанском Броду 1.4405
Интервју са Аном Ђорђевић: Неће то зло према Србима на добро изаћи 3.35235
Интервју са Ланетом Бандићем: Страдање Срба у Сарајеву 4.09919
Интервју са Оцем Миланом, сином убијеног Николе Гардовића на Башчаришији 2.17510
Интервју са Цветком Ристићем, дечаком коме је Орић побио породицу у Скеланима 17.942775
Интервју Страхиње Живака: Живим да би сведочио 1.1120
Исповест Анђелке Братић из Хаџића код Сарајева 1.33015
Исповест борца Ал Каиде: Крвљу сам писао историју Босне и Херцеговине 99925
Исповест Драгана Васића из Сарајева: Преживео сам 1992. године масакр у Ледићима 1.0195
Исповест пуковника ЈНА Берислава Попова о дешавањима у Словенији 1991. године 1.1080
Исповест Радована Богојевића: Преживео сам пакао у Горажду 1993. године 4315
Исповијест Слободана Бојанића о пакленим данима у Сарајеву у мају 1992. године 1.60510
Исповјест Слободана Мркајића: Три године сам био у муслиманским и хрватским логорима смрти 7310
Историчар Салих Селимовић о пореклу и језику босанских муслимана 1.3525
Кaко je убиjeн Бистрички Бабо - Цaцо 7720
Казне нема само за злочине над Србима у БиХ 2800
Како је 2004. настао "извештај" о Сребреници 1.9655
Како су без метка уклоњении сведоци муслиманских логора у Сарајеву 1990-их година 8550
Како су Ристићи срушили мит о ткз. Босанском геноциду у Америци 8.695160
Како су Срби спасили муслиманску дјевојчицу из Горажда 1.91015
Канадски генерал Луис Мекензи: Муслимaни су пaлили српскa сeлa и убиjaли њиховe стaновникe у Босни деведесетих година 1689
Књига: Битка за Возућу 1992-1995 6.514174
Књига: И Бог је заплакао над Босном 4.84346
Књига: И крв је горјела 3.55015
Књига: Истинита Сребреница 2.22856
Књига: Јелена '93 6.27555
Књига: Књига мртвих Срба Херцеговине 1992-1995 4.08715
Књига: Крици и опомена 3.08210
Књига: Нож 18.517266
Књига: Сарајевски аушвиц (1335 дана) 3.02610
Књига: Свједоци говоре - ратни злочини у општини Високо 1992-1995 1.35419
Књига: Терор над Србима у Горажду 1.51914
Књига: Тече крвава Дрина 10.03998
Књига: Триптих о голготи Срба 4.63624
Који се то дугови враћају Французима? 1.14417
Крвава Литија: Сећање на годишњицу врхунца Конкордатске кризе 1770
Крвава свадба у Сарајеву 1. марта - увод у босанско-херцеговачки рат 1992 95921
Крвави Божић у Кравици 2250
Култура лажирања: Муслиманска пропагадна надувава број убијене дјеце у Сарајеву деведесетих година 2725
Кућа за Миљу Зечевић из Сијековца којој су у рату убијени три сина и супруг 1.06620
Лeгeндaрнe муслиманскe лaжи о грaђaнском рaту у Босни и Хeрцeговини 1992-1995 89210
Лицемерје спомен-обиљежја на Казанима и ругање србским жртвама у Сарајеву 4575
Логор: Бихаћ 11.80525
Логор: Босна и Херцеговина 1992-1997 1.51111
Логор: Брчко 6.82925
Логор: Виктор Бубањ 5.49355
Логор: Ликовац 2.41811
Логор: Орашје 9.21452
Логор: Оџак 7.96558
Логор: Силос 14.113100
Логор: Челебићи 15.605105
Луђачка кошуља: Да се забораве Петар и Павле Голубовић из Коњица 1.49510
Мајке Сребренице су профитерско удружење 1.23525
Масакрирали Србе у Брчком, оптужница “чамила” у фијоци 7430
Миодраг Вукмирица: Горео сам у возилу Тузланске колоне 1.94314
МУП Босне и Херцеговине донео одлуку о нападима на конвоје ЈНА још 29. априла 1992 4935
Мучeници Придворaчкe jaмe конaчно ћe имaти достоjно спомeн-обиљeжje 9560
Мученичка смрт Раде Рогића из Санског Моста 1995. године 1930
Мучитељи Срба се опет извукли 7870
Најмање 104 српске масовне гробнице у БиХ 1992-1995 1.9810
Насер Орић je убиjaо, пљaчкaо и богaтио сe у Сребреници 99710
Неиспричана прича: Како је Драган Викић смјестио логор Славиши Ћоровићу 1992. у Сарајеву 1.10537
Нема места за Србе у Сарајеву – случај породице Бабић 1.4610
Није било: Сребреница и Братунац 1170
Нико није кажњен за стравичан злочин над Србима у Јошаници код Фоче 50
О паклу страдања, патње и неправде: Кроз српска села сребреничког краја 1.73320
Обиљeжeнe 23 годинe од убиствa 126 српских борaцa у Зворнику 1.89810
Обиљежавање 22. годишњице Сарајевског егзодуса у Бијељини 2.13010
Обиљежавање 23 године од злочина у Добровољачкој, у Сарајеву 7535
Обиљежавање 25 година од затварања муслиманског логора "Силос" у Сарајеву 80110
Обиљежавање: 26 година је прошло од затварања муслиманског логора Силос у Сарајеву 3860
Обиљежен Дан несталих Срба у Сарајевско-Романијском региону 1.98810
Обиљежен Дан сјећања на егзодус Срба из Санског Моста у Приједору 7570
Обиљежене 24 године од стравичног покоља у Ратковићима 1.07920
Обиљежено 19 година од егзодуса сарајевских Срба 80210
Обиљежено 20 година од повратка бораца ВРС са Лисаче 7725
Обиљежено 22 године од ослобођења Брода 7294
Обиљежено 26 година од страдања српских цивила у Ледићима код Сарајева 4390
Одговор Општинском вијећу Хаџићи о ноторним лажима за ДКЛ "Силос" у Сарајеву 7180
Одобрeно изручeњe злочинца Адема Костјеревца из САД у Босну 1.04310
Оздрављење нације: Шта треба да пише у новим школским уџбеницима историје за нашу децу 11425
Озренско-Возућки хорор: Некажњени злочини муџахедина над Прњаворчанима 1.6715
Оптужница четворици припадника Армије БиХ због убиства Срба у Горажду 1.2140
Оргaни нajмaњe 300 Србa из "Жутe кућe" продaти широм свeтa 6660
Осам припадника муслиманске војске осуђени на 60 година за Хаџиће 1.5475
Отaц Eмирa Суљaгићa погинуо 1992. код Брaтунцa, a сaхрaњeн у Поточaримa кaо жртвa из 1995. годинe 5385
Отворено писмо министру Небојши Стефановићу 1.3610
Отворено писмо српској јавности и политичарима од групе грађана регије Бирач 8290
Парастос за 109 братуначких Срба 92610
Парастос за 126 бораца ВРС који су убијени на Глођанском брду код Зворника 9395
Парастос за Србе из Кравице биће у понедељак 5. јануара 2015 1.03125
Парастос и молитвено сјећање на српске жртве у Осову крај Рогатице 8400
Парастос србским жртвама у Кравици код Братунца ће бити 5. јануара 2022. године 3250
Парастос у Кравици 2018: Правда недостижна за жртве божићног пира 2.0525
Парастос у Сердарима: 30 година муслиманског злочина над Србима код Котор Вароши 115
Парастос убијеним Србима на Залазју 12.7.2016 98610
Пивска дола 1943 1720
Пивска трагедија 1943 1835
Питање од милион долара: Има ли живих сведока против Рамуша Харадинаја? 710
Поворка сјећања у Београду: Снимљена завршна сцена филма Свједок 22. мај 2022 1230
Позив на парастос убијеним Србима у Милићима, Зворнику, Сребреници и Братунцу 8460
Помен убијеним Србима у Пучилама код Бијељине 30.8.2015 1.3000
Попис открива етничко чишћење Срба из Федерације БиХ 1.2985
Породице жртава из Добровољачке не одустају од борбе 2.02010
Порука са Озрена: Над српским народом почињен злочин 1.3270
Потврђена оптужница за злочине над Србима у Чемерну 3.04310
Потресна исповјест Славка Грабовца из Босанског Брода 1.0415
Поука пуковника Ратка Шкрбића 2.06110
Прeживjeли Срби огорчeни прeсудом зa злочинe у логору Виктор Бубaњ 1.3965
Први парастос за 500 српских жртава у Сребреници 8625
Премијера филма "Анђео са горе Заглавак" у Београду 12.9.2014 1.2650
Преминула Добрина Продановић из Сребренице 2.6374
Пресахле нам сузе за убијеним синовима 1.68210
Пресуда за логор Силос: 42 године затвора за шесторицу припадника муслиманске војске у БиХ 1620
Приведен Менсур Петљо, мучитељ из Брчког 9340
Припадник бужимске 505. бригаде Мехмед Алешевић осуђен на пет година затвора 740
Прича из Сарајева: Најежим се када чујем Цацино име 8115
Прогони и убиства Срба у Источној Босни 1914-1915 1.9690
Промовисана монографија погинулих бораца ВРС и цивила из Фоче 99710
Пронађени остаци српских жртава у Броду 1.3960
Процесуирање ратних злочина на Косову и Метохији (1) 7915
Прошло је три деценије од неуспјешног референдума у Босни и Херцеговини 2930
Пут у Сребреницу (или Братунац) 3.06212
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1), Alexander Dorin: "Ја, значи, врло добро знам шта је геноцид и шта не…" 2.5695
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (2), Alexander Dorin: Примери стравичног страдања Срба 3.10019
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (3), Александар Дорин: Фото галерија о страдању Срба 2.66910
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (4), Alexander Dorin: Сребреничка лаж из угла страних војника 2.9856
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (5), Alexander Dorin: Манипулација бројем страдалих у Сребреници 2.6250
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), Alexander Dorin: Манипулације са списком мртвих муслимана 2.8010
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (7), Alexander Dorin: Доказано је – сведоци су лагали на суду 2.7060
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (8), Alexander Dorin: Доказане лажи Ердемовића 2.84717
Разговори о Сребреници од 18. до 21. јула 2016. у Београду 1.6745
Расизам за српске жртве Сребренице 2.31325
Рат у Босни и Херцеговини: Некажњени злочини 1.1105
Република Српска 5.65715
Ругање правди и жртвама: Елефета Весели само 10 година затвора 2.2089
Рушење мита о силованим Албанкама на Косову и Метохији 1998-1999 1780
Са сарајевских гробаља уклањају 13 000 српских гробова, а кости спаљују 2.3001
Савез Логораша РС обезбједио 20 свједока Тужилаштву БиХ за предмет Брадина и злочине над Србима у Коњицу 1470
Сакиб Махмуљин за злочине над Србима добио 10 година затвора у првостепеној пресуди 7110
Саопштење уместо Владе Црне Горе за Дан сећања на жртве Сребренице 8065
Сарајево и за парастос небезбедно 2.0865
Сарајево је препуно гробница Срба 8880
Сарајевски Казани још чекају ексхумацију 1.4245
Сва српска страдања на Божић, од мађарских фашиста до Насера Орића 1.09915
Свједочење Eдина Гaрaплиjе: Тајна јединица Шеве су убијале у Сарајеву по налогу врха СДА 1290
Сећање на живот и егзодус са Грбавице у Сарајеву 3.01137
Сећање на сарајевски злочин: Крваво мајско јутро у Пофалићима 10.985227
Сећање на стравичан покољ код Босанског Шамца: Убијено је 850 Срба у Доњој Дубици, а трећина су била деца 360
Сећање на убиство војника ЈНА на сарајевском Бистрику 20. априла 1992 1.9705
Сјећање и парастос за српске жртве у Факовићима, крај Братунца 8710
Сјећање на егзодус 120.000 сарајевских Срба 80310
Сјећање на српске цивиле из Јежештице, Шиљковића и Залужја 2014 1.3980
Сјећање на усташки покољ на Делић јами код Бихаћа 27. јула 1941. године 1.5245
Скaндaл у школском рeчнику: Погрдни изрази за Србе и православце 1.58120
Случај Гостовићи: Жртвама не дају мира 1.73122
Случај Добровољачка улица: Била је то порука Србима шта их чека у независној БиХ 2.1380
Случај Душaна Дуњића: Отровaн дaн прe свeдочeњa 1.68610
Случај Муслин: Криминал је као и вода, увек нађе свој пут 2.09415
Случај полицајца Драгана Ђурића: Медијско шминкање фанатичног злочина 1.14721
Случај Слободана Самарџића: Сарајевски гитариста који је убијен маја 1992. године 1.02410
Случај Чемерно 1992: Свједок промијенио исказ у корист оптужених 1.1890
Смолућа: Остало је само име 7370
Смрт (нe)зaштићeног свeдокa: Назими Рустеми 480
Снима се филм о страдању Ледића код Сарајева: Чико, ја сам жив немој да ме убијеш 4380
Срамно мала пресуда са логор Силос и Хаџиће у Сарајеву деведесетих 7020
СРАМОТНА ОДЛУКА СУДА: Харадинај слободан човек! 2.1420
Срби у Сарајеву – зaшто их нa обaлaмa Миљaцкe вишe нeмa 7495
Срби у Сребреници:Забоден нам је нож у рањено срце 3.62425
Србима је пресео повратак у Возућу 1.0645
Сребреница је највећи пропаганди успех од 1945. године на овамо 46910
Сребреница, докле више или Циркус који много кошта 1210
Сребреница: Усвојена резолуција о страдању српског народа у 20. вијеку 39910
Сребреницо, испричај истину свету: Размножавање жртава 2.19810
Српске жртве у БиХ неће бити пронађене ако их Горан Салиховић настави тражити 8350
Српски логораши спаљивани у пећи Жељезаре Зеница 2.24436
Срушен мит: Лaжнa мaпa опсaдe Сaрajeвa 1.31611
Судбина Љубомира Млађеновића из братуначке Јежестице 7820
Судбина Србије и Срба одређена у Дрездену 1928. године 3.14444
Судити или не судити (2) 5.31215
Сузо моја, не чами, потеци (Слободану Стојановићу) 28720
Суљо Карајић осуђен на 18 година затвора за ратне злочине код Бихаћа 660
Трново: 24 године од злочина над српским цивилима у Сарајеву 4300
Тужилаштво БиХ формирало два предмета: Шеве и Сефер Халиловић 1190
У албанским логоримa Срби су мучeни нa нaчинe нeпоjмљивe људском рaзуму 7025
У Берну ухапшен крвник Насер Орић 1.46620
У Братунцу обележавање страдања подрињских Срба 7. и 8. јула 2.0800
У Бугојну број Срба опао за 98 одсто 84910
У Возући је септембра 1995. био геноцид 1.3380
У Залазју обележено 23 године од крвавог Петровдана у сребреничким селима 2.2384
У јами Бивоље Брдо је највише Срба бачено 11. августа 1941. од стране хрватско-муслиманских фашиста 56910
У паклу Височког логора 6845
У Сава Центру приказан документарнии филм "Истина" 7610
У сјећању: Славко Јовичић Славуј (1953-2022) 3550
У Тарчину одржана комеморација жртвама злогласног сарајевског логора "Силос" 5870
У Федерацији БиХ живи данас 50.000 Срба, а прије рата било их је 500.000 2510
Угушена истина: Нови предлог резолуције о геноциду у Сребреници 3.824215
Ускоро Атлас злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1990-их година 1000
Ухапшен вођа „Ел муџахедина“ Сакиб Махмуљин 1.4755
Ухапшено 13 припадника муслиманске ткз. Армије БиХ са подручја Коњица осумњичени за злочине над Србима 1810
Ухапшено 6 бивших припадника ткз. Армије БиХ због злочинa нa подручjу Бужимa и Крупе 6810
Фељтон: Злодела Хрвата и муслимана после Сарајевског атентата 1.46510
Фељтон: Злочини муслимана и Албанаца у Плаву и Гусињу 1941-1945 8700
Фељтон: Исповијести Српкиња силованих у Сарајеву 1.9880
Фељтон: Истина о Жутој кући - истрага Дик Мартија 8860
Фељтон: Како су издани и прогнани Озрен, Возућа и Криваја 5.30637
Фељтон: Планирани хаос 1990-1996 9200
Фељтон: Погром и егзодус Срба из Сарајева 1990-их 8440
Фељтон: ПРОГОН И УБИСТВА САРАЈЕВСКИХ ЉЕКАРА 1992-1996 15.883105
Фељтон: Ратно Сарајево - Логори за Србе 1992-1995 3.87920
Фељтон: Сећање Срба на муслиманске зулуме под командом Насера Орића 5.51521
Фељтон: Српска стратишта Сарајева 1992-1995 6.06548
Фељтон: СРПСКЕ ЖРТВЕ У БОСАНСКОМ ПАКЛУ 1992-1995 9.13925
Фељтон: Страдање Срба у Сарајеву кроз статистику и бројке 4225
Филм: 40 секунди истине: Сарајево није ослободила Армија БиХ, већ Дејтон (НАТО помогао) 1040
Филм: Aнђео са горе Заглавак 6.16936
Филм: Без дистанце - Братунац злочин без казне 7530
Филм: Божић у Кравици - 20 година касније 2.0015
Филм: Више од злочина 6.51664
Филм: Дјеца 2.4525
Филм: Дневник ратног хирурга 9.04740
Филм: Досије Сребреница 4.48216
Филм: Егзодус поново 3.46820
Филм: Емисија Печат: Сарајевски логор за Србе - Храсница 990
Филм: Емисија Разбуђивање: Страдање и васкрсење Љубомира Млађеновића из Братунца 4050
Филм: Знаш мене 18.06639
Филм: Исповјест Слободанке Младић из Храсничког логора (жртва силовања) 1825
Филм: Јаук 3.34810
Филм: Коме сметају мртви Срби у Гостовићу 3.33110
Филм: Крвава зора у Сердарима 4.28515
Филм: Љуби брата 4.7797
Филм: Мирјана 4.51610
Филм: Мјесто злочина 3.0205
Филм: Мук и Јаук 6.04115
Филм: На Дрини гробница 5.20657
Филм: Никољданске сузе 6.71045
Филм: Ничији војници - Сарајево 1992 1710
Филм: Побиј, покрсти, протерај 4.15217
Филм: Пофалићи - Некад Било 3.1345
Филм: Преживјела сам, идем кући 3.63734
Филм: Прогон Срба из Средње Босне 5.10225
Филм: Пут у непознато 1240
Филм: Разбуђивање - Ратне приче из Вогошће 1992-1996 490
Филм: Разбуђивање: Триптих о голготи Срба 1.4585
Филм: Сjeћaш ли сe мeнe у ропству 1.1300
Филм: Сарајево - логори за Србе 5.6934
Филм: Спавам на мјесту покоља 4.2545
Филм: Сребреница - издани град 4.13917
Филм: Стари Брод - зелена гробница 1.1470
Филм: Страдање Срба у средњем Подрињу 3.83230
Филм: Трново 92 6.37732
Филм: Хроника злочина у Босни и Херцеговини 1992-1995 5.42626
Филм: Чико ја сам жив, немој да ме убијеш 900
Филм: Шта је геноцид и манипулација истом 6620
Хирург Кодра: Пресађивали смо органе у болници Мајка Тереза 8350
Хрватско-муслимански злочини у Власеничком срезу 1941-1945 2300
Хронологија распада СФР Југославије 10.00060
Цветко Ристић: Орић ми све побио, али истину не може 1.5985
Црна књига: Аустроугарски злочини на Романији 1914. године 5435
Четврт вијека ћутњe о нajвeћeм Држaвном концeнтрaционом логору "Силос" зa Србe у Сaрajeву 1.2695
Чињенице о "Олуји" које треба да знате ви и ваши потомци 2075
Џевад Мамутовић осуђен на само годину дана за мучење Срба у бихаћком логору 97310
Шест припадника муслиманске ткз. Армије БиХ ухапшео за злочин над Србима 3910
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 10. јула у Братунцу 93510
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 2. јула 2022. у Братунцу 1560
Шмит да дође на обиљежавање 30 година од отварања логора Силос у Сарајеву 3120
Шта је сведочио покојни Кујтим Бериша против Харадинаја 1.4825
Шта је сведочио Фахрудин Радончић у Приштини: Убиство српског свата у Сарајеву је наручила Алијина СДА 2784
Шта каже анекта о сребреничкој резолуцији 2.83227


Поштовани посјетиоци,
ако желите активно да се укључите у рад нашег сајта, писањем чланака везано за одређену тематику која прати овај сајт (нпр. злочини, логори, жртве, документарни филмови, књиге, фељтони и др.) и тиме значајно допринесете чувању сјећања на страдање нашег народа у протеклом времену, контактирајте администратора путем електронске поште: webmaster@zlocininadsrbima.com или путем нашег контакт формулара на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

У том захтеву наведите своје податке, који неће бити јавно објављени. Хвала.

Skip Navigation Links