Муслимански злочини над Србима!
МУСЛИМАНСКИ ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Ова страница је намијењена свима који желе да се боље упознају са муслиманским злочинима над србским народом које су учинили припадници цивилних, (пара)војних и полицијских структура током 20. вијека.

Црна Гора, Рашка, Босна и Херцеговина су од стољећима настањена Србима, о чему говоре бројни културно-историјски споменици још из доба Средњег вијека. Штавише и средњовијековном државом Босном управљала је србска династија Котроманића... А прије њих су Немањићи градили бројне православне манастире и цркве по Босни и Херцеговини (манастир Озрен 1284. године, манастир Крупа на Врбасу 1288. године, манастир Тврдош 1277. године итд). Област Старог Раса је територија одакле је основана прва србска држава и подизане православне цркве у 11. вијеку.

Средином 15. вијека у ове крајеве долазе Турци Османлије, који су продрли на Балканско полуострво из Мале Азије, покоравајући све хришћанске народе и државе: Византију, Бугарску, Србију, Црну Гору, Босну... Они су донијели исламску религију и почели да граде џамије. Хришћани су тако били у полуробовском пожају, док су турске аге и паше спроводили терор и страховладу невиђених размјера: Прва брачна ноћ, Трећина приноса, Данак у крви и др.

Турци су са својим крвавим походима ишли све до Беча, гдје су поражени у два наврата: 1529. и 1683. године и од тада су у константном повлачењу. Многи Срби из Старе Србије и Босне не могавши трпити зулум одлазили су у Хазбуршку монархију, гдје је уз границу са Турском  Бечки двор формирао Војну Крајину, од придошлих Срба. Они Срби који су остајали често су дизали устанке против Турака (Невесињска пушка и др.)

Карађорђе Петровић је у Шумадији почетком 19. вијека повео србску националну револуцију за ослобађање од вишевијековног турског робства. Тако је он са својим устаницима 1809. године ослободио за кратко сјевероисточне дијелове Босне. Од његова имена многе турске паше су дрхтале. Како је Први устанак пропао 1813. године, тако је двије године касније Милош Обреновић повео Други устанак, што је резултовало стварањем Кнежевине Србије. У то вријеме Босном и Херцеговином су суверено управљале турске паше, гдје је владао феудални систем.

На Берлинском конгресу јула 1878. године Велике силе (Француска, Енглеска и Русија) су признале државност Црној Гори и Србији, док је Аустроугарска добила право да уђе са својом војском у Босну и Херцеговину и да је присвоји посље 30 година. Аустријанци су наставили  терор према србском православном живљу, што је резултирало оснивање револуционарне организације Млада Босна, чији су чланови на Видовдан 1914. године у Сарајеву извршили атентат са Франца Фердинанда, аустријског надвојводу и престолонасљедника.

Аустроугарска је оптужила Краљевину Србију за умјешаност у атентат и напала је августа 1914. године чиме је започео Први свјетски рат. Срби у Босни и Херцеговини су се први нашли на удару, тако што су убијани, пљачкани или пак одвођени у концентрационе логоре: Добој, Арад, Јиндриховице, Нежидер и др. Многи босанско-херцеговачки Срби су не желећи да служе германској царевини бјежали су према Србији и јављали се у србску војску.

Крајем Великог рата, Аустроугарска се распала, а србска војска је у свом побједоносном јуришу са Солунског фронта јесени 1918. године ослободила све јужнославенске народе до Алпа. Сарајево је ослободила Друга армија, под командом Војводе Степе Степановића 9. новембра 1918. године. Формирана је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, која је унутрашњом политиком била подијељњна на бановине.

Њемачка, Италија и њихови сателити (Бугарска, Мађарска, Албанија, Румунија...) су 6. априла 1941. године напали Краљевину Југославију и раскомадали је. Највећи дио је припао усташкој Независној Држави Хрватској, гдје је потпала и Босна и Херцеговина. Хрватски и муслимански фашисти су током 1941-1945 починиле геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима. Оснивали су бројне концентрационе логоре (Стара Градишка, Јасеновац, Јадовно, Даница, Крушћица и др.), палили су и пљачкали православне цркве, а исто тако у Босни и Херцеговини су почињени стравични злочини  над Србима у Пребиловцима, Старом Броду, Драксенћу, Бихаћу, Дракулићу, Мехином Стању, Шушњару  и др.

У Босни и Херцеговини током Другог свјетеког рата одржана су два засједања АВНОЈ-а, прво у Бихаћу новембра 1942. а онда и у Јајцу новембра 1943. године. Ту су комунистички делегати својим одлукама разбијали србски национални корпус.

Партизани су успјели да истјерају усташе у мају 1945. године, док су комунисти извели социјалистичку револуцију. С тим да посљератне комунистичке власти су забрањивале приче о злочинима над Србима и прогањале свакога ко је јавно причао о томе. Друга Југославија је била саграђена на идеалима братства и јединства, а Босна и Херцеговина је постала једна од федералних јединица.

Један од каснијих вођа муслиманског народа у БиХ, Алија Изетбеговић је 1970. године објавио своје дјело Исламска декларација, шовинистички програм радикалног ислама, због чега је касније хапшен и затваран.

Почетком 1990. године у СФРЈ је промијњен друштвено-политички систем, односно уведено је вишестраначије посље 45 година. У Босни и Херцеговини су побиједиле националне опције, односно муслимани су имали своју странку СДА, Срби су имали СДС, а Хрвати странку ХДЗ... Муслимани и Хрвати су имали сличне циљеве, односно жељели су да СР Босна и Херцеговина постане суверена држава, ван СФРЈ. Они су у јесен 1991. године почели илегално наоружавање преко странака и формирање паравојних јединица (Патриотска Лига, Зелене Беретке, Хрватско Вијеће Одбране, Хрватске Одбрамбене Снаге...).

Са друге стране Срби су вјеровали да ће их савезна војска ЈНА заштити. Србски посланици су у Сарајеву 9. јануара 1992. године прогласили Србску Републику Босну и Херцеговину, која остаје дио (треће) Југославије.

Дана 29. фебруара 1992. године у БиХ је спроведен референдум гдје се 62,40% бирача изјаснило за независност БиХ, што је према Уставу било недовољно тј. морало је преко двије трећине. Већ 1. марта 1992. у Сарајеву је Рамиз Делалић Ћело, сарајевски криминалац са сарадницима убио србског свата на Башчаршији, што је најавило крвави рат. Војне снаге Републике Хрватске су 26. марта 1992. године направиле покољ у Сијековцу, код Босанског Брода, али и на Купресу 3. априла 1992. године.

Муслимански екстремисти су напали колону возила ЈНА 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици, у Сарајеву, која се у складу са договором муслиманског Предсједништва БиХ и Команде Друге армијске области ЈНА о мирном извлачењу. Сличан масакр је направљен у Тузли 15. маја 1992. године...

Током 1992-1995 босански муслимани и Хрвати су углавном ратовали против Срба, који су контролисали двије трећине Босне и Херцеговине. Они су оснивали концентрационе логоре, од којих су најпознатији: Дретељ, Мусала, Силос, Челебићи, Орашје, Оџак, Сребреница, Горажде и др. Исто тако направљени су стравични злочини над Србима у Сребреници и околини, Сарајеву, Мостару, Брчком, Оџаку, Дервенти, Лијевну, Чапљини, Коњицу, Зеници, Сердарима, Фочи, Високом и др. 

НАТО авијација се умјешала 30. августа 1995. године тако што је бомбардовала положаје Срба у Босни, што је касније помогло хрватским и муслиманским снагама да освоје добар дио територија: Озрен, Петровац, Сански Мост, Кључ и др. А Војска Републике Србске је ослободила Сребреницу и Жепу јула 1995. године.

Босанско-херцеговачки рат је окончан у Дејтону 21. новембра 1995. године, тако што су делегације три народа потписале споразум: муслиманска (представник Алија Изетбеговић), хрватска (представник Фрањо Туђман) и србска (представник Слободан Милошевић). Према том споразуму пет сарајевских општина: Илиџа, Вогошћа, Хаџићи, Илијаш и Грбавица  је припало муслиманско-хрватској федерацији, док су Шипово и Мркоњић Град враћени у Републику Србску. У фебруару и марту 1996. године око 150.000 Срба Сарајлија је напустило свој завичај...

Ова страница је намијењена за документа, видео снимке, слике и приче преживјелих. Ако видите да нешто недостаје слободно нам пошаљете свој документарни материјал преко Контакт (стране) форме.


Упиштите појам за претрагу:
Cортирате према:


НАСЛОВ ПРЕГЛЕДА ГЛАСОВА
Одржaнa промоциja филмa "Сузe aнђeлa" у Зворнику за Слободана Стојановића 5560
У Скеланима код Сребренице обиљежено 25 година од страдања Срба 13480
22 године од некажњеног злочина у Јошаници крај Фоче 8985
25. годишњица од пада српских територија у Босанској Kрајини 10550
Албански државник Сали Бериша је био умешан у шверц оружја и илегалну трговину органима деведесетих година 1750
Алија Делимустафић је ухапшен ради финансијских проневера, а не ради злочина над Србима у БиХ 650
Алија Изетбеговић повукао потпис у Лисабону марта 1992. и увукао БиХ у рат 10715
Америчка слобода није бесплатна или какве везе има Украјинска криза са Балканом 91120
Аргументи за демистификацију Сребренице 296666
Атиф Дудaковић нa слободи - кaтaстрофa и фaрсa 15695
Биланс хашке (не)правде 234820
Битка: Коридор живота 11666139
Бихаћко стратиште: Јаук са Гаравица вјечна опомена 3440
Божидар Мркајић: У муслиманском логору Силос смршао 50 килограма 21340
Братуначка младост тамо далеко – Горица Ђукановић 203410
Вацлав Дворжак – Доказаћу да је прича која се годинама прича о Сребреници, једна велика лаж 7415
Вељко Грујић: Три дaнa сa дрвeтa глeдaо сам зло 150329
Геноцида није било: Објављен дугоочекивани Грајфов извештај о Сребреници на 1.036 страна 5040
Годишњица злочина у Кукавицама крај Горажда 13350
Годишњица некажњеног убиства Наташе и Милице у Сарајеву 7150
Годишњица страдања војника у Тузланској колони 8205
Голгота Срба у Бугојну 1992. године 232615
Гради се спомен црква у Јошаници за Никољданске жртве из 1992. године 92410
Две (забрањене) приче о Сарајеву 400732
Дволичност правосуђа Босне и Херцеговине: Осуђeни злочинци и дaљe нa слободи 1830
Девет година од злочина у Бјелогорици крај Рогатице 95415
Дозвољен лов на Србе повратнике у БиХ 75910
Докази o злочинима над босанским Србима и на видео-тракама 113433
Досије Високо: Стрeљaњa уз aплaуз 6060
Досије Вишеград: У Влаховићима је Ахмет Сејдић предводио муслиманске снаге у масакру над Србима цивилима 14710
Досије Дервента: Исповијест Чеде Продића, бившег заточеника логора Пољ 1992. године 132810
Досије Добровољачка у Сарајеву: У паклу Скендерије 5710
Досије Добровољачка: Исповјест Данила Берибаке о сарајевском паклу у мају 1992. године 2915
Досије Ледићи: Државни суд БиХ саучесник злочина у Трнову код Сарајева 3790
Досије Пофалићи: Почетак етничког чишћења у Сарајеву 1992. године 710
Досије Сарајево: Злоглaсни логор "Силос" подсjeтник нa стрaшну судбину босанских Србa 55115
Досије Сарајево: Како је убијен Гојко Стојановић у Храсничком логору 1992. године 1590
Досије Сарајево: На Казанима убијено 1.000 Срба 2690
Досије Сарајево: Нацисти би позавидели Хусеину Мујановићу за тортуре у Храсничком логору 1250
Досије Сарајево: Сенад Џанановић и Един Гаџо осуђени за ратне злочине над Србима на Алипашином Пољу 94510
Досије Сарајево: Слушaо сaм свaки дaн вриску и гaлaму у зaтвору Хрaсничког логора 570
Досије Синан Морина: Осумњичен за убиство 25 Срба 2010
Досије Трново: Видео снимак из муслиманског логора за Србе 1992-1993 3920
Досије Трново: Милорад Штака нaшaо мajку у ђубришту 1992. године 4090
Досије Трново: Ослобођена злогласна тројка из Ледића - Годињак, Шарић и Буноза 5520
Досије Тузла: Градоначелник Селим Башлагић донео одлуку о нападу на колону ЈНА 1992. године 710
Доступан списак са именима убица из муслиманске јединице "Шеве" 9065
Драгиња 123745
Ђоко Копривица: Фазлагићи крвопије 264125
ЕКСКЛУЗИВНО: Исповест Ђорђа Шувајла, логораша сарајевског Силоса током 1990-их година 84910
Епитаф Добрини Продановић из Ратковића 8020
Епитаф српским жртвама на Црквинама код Рогатице 1942. године 1890
Жртва: Божана Делић 629232
Жртва: Брано Вучетић 791363
Жртва: Горажданске жртве 10425
Жртва: Јован Липовац 3200
Жртва: Мирјана Драгичевић 1813290
Жртва: Осовске жртве 4140
Жртва: Раде Рогић 16845102
Жртва: Слободан Стојановић 1123131
Жртва: Сребреничке жртве 743187
Жртва: Страхиња Живак 887058
За масакр над Србима у Брежанима 1992. крај Сребренице још нико није одговарао 72910
За убиство 16 Срба у Сердарима 11 година затвора 15665
Заборављени геноцид у Сарајеву 223820
Забрањена тема чак и у Србији: Сaрajeвски гeноцид 1992-1995 221010
Збрка око Дана државности у БиХ 3505
Злочин муслиманских фашиста над Србима Возуће 1942. године 7735
Злочин над Србима у Чајничу: Убиjале и комшиjе из Буковице 96410
Злочин са предумишљајем: Србијанизација Срба 46823
Злочин: Априлски рат 1941 (Казнена одмазда) 15884180
Злочин: Бањалучке бебе 1992 1348026
Злочин: Башчаршија у Сарајеву 1992 (Крвава свадба) 1415592
Злочин: Бјеловац код Братунца 1992 1171180
Злочин: Бодериште код Брчког 1993 648821
Злочин: Босански Брод 1992 12141105
Злочин: Бошко и Адмира 1993 (Сарајевски Ромео и Јулија) 1006689
Злочин: Брадина 1992 1549476
Злочин: Брежани код Сребренице 1992 205910
Злочин: Бреза 1992-1995 16440
Злочин: Булози код Рогатице 1992 9705
Злочин: Високо 1992-1995 18285
Злочин: Вучиловац код Брчког 1992 500
Злочин: Глођанско брдо код Зворника 1992 295110
Злочин: Горажде 1992-1994 444538
Злочин: Добровољачка улица у Сарајеву 1992 22516125
Злочин: Доња Лијеска 1992 17802
Злочин: Загони и Крњићи 1992 9810
Злочин: Јама Казани у Сарајеву 1992-1993 630819
Злочин: Јошаница код Фоче 1992 12738105
Злочин: Кафић Панда у Пећи 1998 1435789
Злочин: Корићка јама 1941 609052
Злочин: Кравица код Братунца 1993 (Божићни покољ) 1492888
Злочин: Кукавице код Рогатице 1992 1082827
Злочин: Мостар 1992 866968
Злочин: Мртво коло у Машвини код Слуња 1942 217815
Злочин: Наташа и Милица 1995 (Сарајевске дјевојчице) 15527112
Злочин: Олуја 1995 2108072
Злочин: Пива 1943 633462
Злочин: Пискавица и Ивањаска код Бањалуке 1942 369120
Злочин: Поникве код Чајнича 1993 402530
Злочин: Породица Голубовић у Коњицу 1992 976725
Злочин: Породица Јовановић у Зеници 1993 204810
Злочин: Породица Ристовић у Сарајеву 1992 552336
Злочин: Пофалићи 1992 (Ново Сарајево) 509324
Злочин: Придворица код Гацка 1942 667230
Злочин: Радоњићко језеро 1998 814664
Злочин: Рупово Брдо 1992-1995 (Босанско Подриње) 188610
Злочин: Сердари код Котор Вароши 1992 1197277
Злочин: Скелани код Сребренице 1993 375711
Злочин: Смолућа код Тузле 1992 19694
Злочин: Стари Брод код Вишеграда 1942 994993
Злочин: Тузланска колона 1992 (Напад на ЈНА) 24438119
Злочин: Убиство породице Пајдаковић у Хотоњу код Сарајева 1992 570
Злочин: Ураган (Озрен) 1995 1507739
Злочин: Фочанска Јабука 1992 1531161
Злочин: Фочанска села 1992 9570
Злочин: Хроника злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1992-1995 10313208
Злочин: Цинцар (Купрес) 1994 9362
Злочин: Чардак код Дервенте 1992 (Васкршњи покољ) 282014
Злочин: Чемерно код Сарајева 1992 1164230
Злочин: Шушњар код Санског Моста 1941 1169642
Злочина: Агим Рамадани 673149
Злочина: Адем Јашари 15452115
Злочина: Адил Бешић 1600
Злочина: Азра Алешевић Башић 579327
Злочина: Алија Изетбеговић 1182291
Злочина: Аљуш Агуши 5455
Злочина: Анте Мошков 4700
Злочина: Анте Павелић 1316439
Злочина: Ахмет Сејдић 612330
Злочина: Бедри Пејани 2880
Злочина: Бенито Мусолини 4340
Злочина: Блаж Краљевић 8232
Злочина: Бруно Стојић 1330
Злочина: Брчански злочинци 664418
Злочина: Вилијам Клинтон 2290
Злочина: Гораждански злочинци 11840
Злочина: Драган Викић 5300
Злочина: Едхем Годињак 200
Злочина: Ејуп Ганић 5510
Злочина: Здравко Муцић 770
Злочина: Зулфо Алић 2240
Злочина: Исмет Бајрамовић 1320
Злочина: Италијанска фашистичка војска 11585
Злочина: Јајчански злочинци 210
Злочина: Јасмин Гуска 800
Злочина: Јединица Шеве 1320
Злочина: Јусуф Празина 19045
Злочина: Клаус Кинкел 220
Злочина: Луан Хајдарага 1780
Злочина: Михаило Апел 3160
Злочина: Мурат Шабановић 658950
Злочина: Мустафа Ђелиловић 1950
Злочина: Мустафа Круја 6550
Злочина: Мушан Топаловић 1518187
Злочина: Насер Орић 15270152
Злочина: Окупаторска Војска Косова 2190
Злочина: Пандели Мајко 1920
Злочина: Призренска лига 4320
Злочина: Рамиз Делалић 1039522
Злочина: Рамуш Харадинај 913960
Злочина: Расим Делић 45706
Злочина: Ричард Холбрук 3220
Злочина: Русимир Хаџихусеиновић 780
Злочина: Сакиб Махмуљин 13615
Злочина: Селим Бешлагић 1040
Злочина: Сефер Халиловић 27315
Злочина: Харис Силајџић 8550
Злочина: Џафер Куленовић 10871
Злочини над Србима у Возући: Скeлeт „дрмa“ прaвосуђe 132317
Ибро Мацић је осуђен на 10 година за злочине над Србима у Коњицу 8730
Извештај са београдске премијере филма Анђео са горе Заглавак 13260
Извештај са марша Стазама егзодуса - Возућа 2015 191272
Извештај са парастоса из Братунца 9. јула 2016 222520
Извештај са промоције књиге "Сребреничка подвала" у Новом Саду 2. априла 2015 76320
Изложба у Зворнику: Опомeнa дa сe нe понови рaт 128610
Илија Јуришић ослобођен оптужби за Тузланску колону 166915
Имa ли прaвдe зa сaрajeвскe Србe? 4610
Имajу ли убиjeнa српскa дјeцa Сaрajeвa прaво нa спомeник? 341925
Индира Камерић осуђена на 3 године затвора за ратне злочине у Босанском Броду 13255
Интервју са Аном Ђорђевић: Неће то зло према Србима на добро изаћи 324335
Интервју са Ланетом Бандићем: Страдање Срба у Сарајеву 398019
Интервју са Оцем Миланом, сином убијеног Николе Гардовића на Башчаришији 206810
Интервју са Цветком Ристићем, дечаком коме је Орић побио породицу у Скеланима 17772775
Интервју Страхиње Живака: Живим да би сведочио 9960
Исповест Анђелке Братић из Хаџића код Сарајева 112515
Исповест борца Ал Каиде: Крвљу сам писао историју Босне и Херцеговине 90925
Исповест Драгана Васића из Сарајева: Преживео сам 1992. године масакр у Ледићима 8635
Исповест пуковника ЈНА Берислава Попова о дешавањима у Словенији 1991. године 9600
Исповест Радована Богојевића: Преживео сам пакао у Горажду 1993. године 3265
Исповијест Слободана Бојанића о пакленим данима у Сарајеву у мају 1992. године 151010
Исповјест Слободана Мркајића: Три године сам био у муслиманским и хрватским логорима смрти 6340
Историчар Салих Селимовић о пореклу и језику босанских муслимана 12505
Кaко je убиjeн Бистрички Бабо - Цaцо 6730
Казне нема само за злочине над Србима у БиХ 1790
Како је 2004. настао "извештај" о Сребреници 18705
Како су без метка уклоњении сведоци муслиманских логора у Сарајеву 1990-их година 7540
Како су Ристићи срушили мит о ткз. Босанском геноциду у Америци 8573160
Како су Срби спасили муслиманску дјевојчицу из Горажда 181915
Канадски генерал Луис Мекензи: Муслимaни су пaлили српскa сeлa и убиjaли њиховe стaновникe у Босни деведесетих година 779
Књига: Битка за Возућу 1992-1995 6322169
Књига: И Бог је заплакао над Босном 467446
Књига: И крв је горјела 340015
Књига: Истинита Сребреница 208456
Књига: Јелена '93 606655
Књига: Књига мртвих Срба Херцеговине 1992-1995 394915
Књига: Крици и опомена 292510
Књига: Нож 18192260
Књига: Сарајевски аушвиц (1335 дана) 286310
Књига: Свједоци говоре - ратни злочини у општини Високо 1992-1995 123119
Књига: Терор над Србима у Горажду 136414
Књига: Тече крвава Дрина 964398
Књига: Триптих о голготи Срба 448624
Који се то дугови враћају Французима? 103217
Крвава свадба у Сарајеву 1. марта - увод у босанско-херцеговачки рат 1992 85921
Крвави Божић у Кравици 1300
Култура лажирања: Муслиманска пропагадна надувава број убијене дјеце у Сарајеву деведесетих година 1575
Кућа за Миљу Зечевић из Сијековца којој су у рату убијени три сина и супруг 97020
Лeгeндaрнe муслиманскe лaжи о грaђaнском рaту у Босни и Хeрцeговини 1992-1995 78210
Лицемерје спомен-обиљежја на Казанима и ругање србским жртвама у Сарајеву 3685
Логор: Бихаћ 1159925
Логор: Босна и Херцеговина 1992-1997 135711
Логор: Брчко 661325
Логор: Виктор Бубањ 520055
Логор: Ликовац 215711
Логор: Орашје 900452
Логор: Оџак 762058
Логор: Силос 13896100
Логор: Челебићи 15292105
Луђачка кошуља: Да се забораве Петар и Павле Голубовић из Коњица 138010
Мајке Сребренице су профитерско удружење 113725
Масакрирали Србе у Брчком, оптужница “чамила” у фијоци 6660
Миодраг Вукмирица: Горео сам у возилу Тузланске колоне 185614
МУП Босне и Херцеговине донео одлуку о нападима на конвоје ЈНА још 29. априла 1992 3975
Мучeници Придворaчкe jaмe конaчно ћe имaти достоjно спомeн-обиљeжje 8510
Мученичка смрт Раде Рогића из Санског Моста 1995. године 1040
Мучитељи Срба се опет извукли 6940
Најмање 104 српске масовне гробнице у БиХ 1992-1995 18820
Насер Орић je убиjaо, пљaчкaо и богaтио сe у Сребреници 89210
Неиспричана прича: Како је Драган Викић смјестио логор Славиши Ћоровићу 1992. у Сарајеву 87637
Нема места за Србе у Сарајеву – случај породице Бабић 13510
О паклу страдања, патње и неправде: Кроз српска села сребреничког краја 161620
Обиљeжeнe 23 годинe од убиствa 126 српских борaцa у Зворнику 180710
Обиљежавање 22. годишњице Сарајевског егзодуса у Бијељини 202510
Обиљежавање 23 године од злочина у Добровољачкој, у Сарајеву 6705
Обиљежавање 25 година од затварања муслиманског логора "Силос" у Сарајеву 70910
Обиљежавање: 26 година је прошло од затварања муслиманског логора Силос у Сарајеву 2820
Обиљежен Дан несталих Срба у Сарајевско-Романијском региону 189210
Обиљежен Дан сјећања на егзодус Срба из Санског Моста у Приједору 6740
Обиљежене 24 године од стравичног покоља у Ратковићима 99820
Обиљежено 19 година од егзодуса сарајевских Срба 71810
Обиљежено 20 година од повратка бораца ВРС са Лисаче 6995
Обиљежено 22 године од ослобођења Брода 6414
Обиљежено 26 година од страдања српских цивила у Ледићима код Сарајева 3440
Одговор Општинском вијећу Хаџићи о ноторним лажима за ДКЛ "Силос" у Сарајеву 6180
Одобрeно изручeњe злочинца Адема Костјеревца из САД у Босну 96310
Озренско-Возућки хорор: Некажњени злочини муџахедина над Прњаворчанима 15405
Оптужница четворици припадника Армије БиХ због убиства Срба у Горажду 11300
Оргaни нajмaњe 300 Србa из "Жутe кућe" продaти широм свeтa 5730
Осам припадника муслиманске војске осуђени на 60 година за Хаџиће 14635
Отaц Eмирa Суљaгићa погинуо 1992. код Брaтунцa, a сaхрaњeн у Поточaримa кaо жртвa из 1995. годинe 4385
Отворено писмо министру Небојши Стефановићу 12650
Отворено писмо српској јавности и политичарима од групе грађана регије Бирач 7500
Парастос за 109 братуначких Срба 81610
Парастос за 126 бораца ВРС који су убијени на Глођанском брду код Зворника 8375
Парастос за Србе из Кравице биће у понедељак 5. јануара 2015 92925
Парастос и молитвено сјећање на српске жртве у Осову крај Рогатице 7350
Парастос србским жртвама у Кравици код Братунца ће бити 5. јануара 2022. године 2150
Парастос у Кравици 2018: Правда недостижна за жртве божићног пира 19495
Парастос убијеним Србима на Залазју 12.7.2016 88510
Пивска дола 1943 540
Пивска трагедија 1943 735
Поворка сјећања у Београду: Снимљена завршна сцена филма Свједок 22. мај 2022 400
Позив на парастос убијеним Србима у Милићима, Зворнику, Сребреници и Братунцу 7530
Помен убијеним Србима у Пучилама код Бијељине 30.8.2015 12050
Попис открива етничко чишћење Срба из Федерације БиХ 12035
Породице жртава из Добровољачке не одустају од борбе 192310
Порука са Озрена: Над српским народом почињен злочин 12370
Потврђена оптужница за злочине над Србима у Чемерну 293310
Потресна исповјест Славка Грабовца из Босанског Брода 9475
Поука пуковника Ратка Шкрбића 194810
Прeживjeли Срби огорчeни прeсудом зa злочинe у логору Виктор Бубaњ 13105
Први парастос за 500 српских жртава у Сребреници 7565
Премијера филма "Анђео са горе Заглавак" у Београду 12.9.2014 11740
Преминула Добрина Продановић из Сребренице 25204
Пресахле нам сузе за убијеним синовима 159010
Пресуда за логор Силос: 42 године затвора за шесторицу припадника муслиманске војске у БиХ 620
Приведен Менсур Петљо, мучитељ из Брчког 8320
Прича из Сарајева: Најежим се када чујем Цацино име 7035
Прогони и убиства Срба у Источној Босни 1914-1915 18100
Промовисана монографија погинулих бораца ВРС и цивила из Фоче 90110
Пронађени остаци српских жртава у Броду 12890
Процесуирање ратних злочина на Косову и Метохији (1) 7035
Прошло је три деценије од неуспјешног референдума у Босни и Херцеговини 1970
Пут у Сребреницу (или Братунац) 295512
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1), Alexander Dorin: "Ја, значи, врло добро знам шта је геноцид и шта не…" 24835
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (2), Alexander Dorin: Примери стравичног страдања Срба 301719
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (3), Александар Дорин: Фото галерија о страдању Срба 257910
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (4), Alexander Dorin: Сребреничка лаж из угла страних војника 28916
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (5), Alexander Dorin: Манипулација бројем страдалих у Сребреници 25460
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), Alexander Dorin: Манипулације са списком мртвих муслимана 27150
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (7), Alexander Dorin: Доказано је – сведоци су лагали на суду 26300
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (8), Alexander Dorin: Доказане лажи Ердемовића 275817
Разговори о Сребреници од 18. до 21. јула 2016. у Београду 15705
Расизам за српске жртве Сребренице 221425
Рат у Босни и Херцеговини: Некажњени злочини 9775
Република Српска 546215
Ругање правди и жртвама: Елефета Весели само 10 година затвора 20459
Рушење мита о силованим Албанкама на Косову и Метохији 1998-1999 910
Са сарајевских гробаља уклањају 13 000 српских гробова, а кости спаљују 21881
Савез Логораша РС обезбједио 20 свједока Тужилаштву БиХ за предмет Брадина и злочине над Србима у Коњицу 700
Сакиб Махмуљин за злочине над Србима добио 10 година затвора у првостепеној пресуди 6060
Саопштење уместо Владе Црне Горе за Дан сећања на жртве Сребренице 6925
Сарајево и за парастос небезбедно 19915
Сарајево је препуно гробница Срба 7970
Сарајевски Казани још чекају ексхумацију 13355
Сва српска страдања на Божић, од мађарских фашиста до Насера Орића 99915
Свједочење Eдина Гaрaплиjе: Тајна јединица Шеве су убијале у Сарајеву по налогу врха СДА 580
Сећање на живот и егзодус са Грбавице у Сарајеву 289937
Сећање на сарајевски злочин: Крваво мајско јутро у Пофалићима 10880227
Сећање на убиство војника ЈНА на сарајевском Бистрику 20. априла 1992 18425
Сјећање и парастос за српске жртве у Факовићима, крај Братунца 7740
Сјећање на егзодус 120.000 сарајевских Срба 71410
Сјећање на српске цивиле из Јежештице, Шиљковића и Залужја 2014 12950
Сјећање на усташки покољ на Делић јами код Бихаћа 9145
Скaндaл у школском рeчнику: Погрдни изрази за Србе и православце 147620
Случај Гостовићи: Жртвама не дају мира 162822
Случај Добровољачка улица: Била је то порука Србима шта их чека у независној БиХ 20410
Случај Душaна Дуњића: Отровaн дaн прe свeдочeњa 158110
Случај Муслин: Криминал је као и вода, увек нађе свој пут 200315
Случај полицајца Драгана Ђурића: Медијско шминкање фанатичног злочина 102421
Случај Слободана Самарџића: Сарајевски гитариста који је убијен маја 1992. године 85510
Случај Чемерно 1992: Свједок промијенио исказ у корист оптужених 10860
Смолућа: Остало је само име 6510
Снима се филм о страдању Ледића код Сарајева: Чико, ја сам жив немој да ме убијеш 3420
Срамно мала пресуда са логор Силос и Хаџиће у Сарајеву деведесетих 5950
СРАМОТНА ОДЛУКА СУДА: Харадинај слободан човек! 20460
Срби у Сарајеву – зaшто их нa обaлaмa Миљaцкe вишe нeмa 6405
Срби у Сребреници:Забоден нам је нож у рањено срце 353425
Србима је пресео повратак у Возућу 9535
Сребреница је највећи пропаганди успех од 1945. године на овамо 35410
Сребреница: Усвојена резолуција о страдању српског народа у 20. вијеку 32010
Сребреницо, испричај истину свету: Размножавање жртава 210610
Српске жртве у БиХ неће бити пронађене ако их Горан Салиховић настави тражити 7350
Српски логораши спаљивани у пећи Жељезаре Зеница 214036
Срушен мит: Лaжнa мaпa опсaдe Сaрajeвa 122111
Судбина Љубомира Млађеновића из братуначке Јежестице 6230
Судбина Србије и Срба одређена у Дрездену 1928. године 301444
Судити или не судити (2) 515315
Сузо моја, не чами, потеци (Слободану Стојановићу) 21020
Трново: 24 године од злочина над српским цивилима у Сарајеву 3410
Тужилаштво БиХ формирало два предмета: Шеве и Сефер Халиловић 520
У албанским логоримa Срби су мучeни нa нaчинe нeпоjмљивe људском рaзуму 6065
У Берну ухапшен крвник Насер Орић 138320
У Братунцу обележавање страдања подрињских Срба 7. и 8. јула 19950
У Бугојну број Срба опао за 98 одсто 74910
У Возући је септембра 1995. био геноцид 12530
У Залазју обележено 23 године од крвавог Петровдана у сребреничким селима 21384
У паклу Височког логора 5775
У Сава Центру приказан документарнии филм "Истина" 6650
У сјећању: Славко Јовичић Славуј (1953-2022) 2440
У Тарчину одржана комеморација жртвама злогласног сарајевског логора "Силос" 5020
У Федерацији БиХ живи данас 50.000 Срба, а прије рата било их је 500.000 1650
Угушена истина: Нови предлог резолуције о геноциду у Сребреници 3742215
Ухапшен вођа „Ел муџахедина“ Сакиб Махмуљин 13915
Ухапшено 13 припадника муслиманске ткз. Армије БиХ са подручја Коњица осумњичени за злочине над Србима 860
Ухапшено 6 бивших припадника ткз. Армије БиХ због злочинa нa подручjу Бужимa и Крупе 6060
Фељтон: Злодела Хрвата и муслимана после Сарајевског атентата 122510
Фељтон: Злочини муслимана и Албанаца у Плаву и Гусињу 1941-1945 6750
Фељтон: Исповијести Српкиња силованих у Сарајеву 17210
Фељтон: Истина о Жутој кући - истрага Дик Мартија 7620
Фељтон: Како су издани и прогнани Озрен, Возућа и Криваја 519137
Фељтон: Планирани хаос 1990-1996 7440
Фељтон: Погром и егзодус Срба из Сарајева 1990-их 6800
Фељтон: ПРОГОН И УБИСТВА САРАЈЕВСКИХ ЉЕКАРА 1992-1996 15582105
Фељтон: Ратно Сарајево - Логори за Србе 1992-1995 370120
Фељтон: Сећање Срба на муслиманске зулуме под командом Насера Орића 532921
Фељтон: Српска стратишта Сарајева 1992-1995 588948
Фељтон: СРПСКЕ ЖРТВЕ У БОСАНСКОМ ПАКЛУ 1992-1995 877725
Фељтон: Страдање Срба у Сарајеву кроз статистику и бројке 3170
Филм: 40 секунди истине: Сарајево није ослободила Армија БиХ, већ Дејтон (НАТО помогао) 280
Филм: Aнђео са горе Заглавак 596436
Филм: Без дистанце - Братунац злочин без казне 5940
Филм: Божић у Кравици - 20 година касније 18835
Филм: Више од злочина 636664
Филм: Дјеца 23325
Филм: Дневник ратног хирурга 884140
Филм: Досије Сребреница 435216
Филм: Егзодус поново 332620
Филм: Емисија Печат: Сарајевски логор за Србе - Храсница 280
Филм: Емисија Разбуђивање: Страдање и васкрсење Љубомира Млађеновића из Братунца 2480
Филм: Знаш мене 1788739
Филм: Исповјест Слободанке Младић из Храсничког логора (жртва силовања) 1045
Филм: Јаук 317810
Филм: Коме сметају мртви Срби у Гостовићу 321310
Филм: Крвава зора у Сердарима 405815
Филм: Љуби брата 46217
Филм: Мирјана 438610
Филм: Мјесто злочина 28965
Филм: Мук и Јаук 577015
Филм: На Дрини гробница 507857
Филм: Никољданске сузе 657645
Филм: Ничији војници - Сарајево 1992 420
Филм: Побиј, покрсти, протерај 398317
Филм: Пофалићи - Некад Било 30145
Филм: Преживјела сам, идем кући 346934
Филм: Прогон Срба из Средње Босне 491025
Филм: Пут у непознато 540
Филм: Разбуђивање: Триптих о голготи Срба 13525
Филм: Сjeћaш ли сe мeнe у ропству 9820
Филм: Сарајево - логори за Србе 54474
Филм: Спавам на мјесту покоља 41015
Филм: Сребреница - издани град 370317
Филм: Стари Брод - зелена гробница 9550
Филм: Страдање Срба у средњем Подрињу 365030
Филм: Трново 92 615932
Филм: Хроника злочина у Босни и Херцеговини 1992-1995 530626
Филм: Чико ја сам жив, немој да ме убијеш 200
Филм: Шта је геноцид и манипулација истом 5290
Хирург Кодра: Пресађивали смо органе у болници Мајка Тереза 7360
Хрватско-муслимански злочини у Власеничком срезу 1941-1945 1030
Хронологија распада СФР Југославије 974760
Цветко Ристић: Орић ми све побио, али истину не може 14915
Црна књига: Аустроугарски злочини на Романији 1914. године 3695
Четврт вијека ћутњe о нajвeћeм Држaвном концeнтрaционом логору "Силос" зa Србe у Сaрajeву 11615
Џевад Мамутовић осуђен на само годину дана за мучење Срба у бихаћком логору 87510
Шест припадника муслиманске ткз. Армије БиХ ухапшео за злочин над Србима 3070
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 10. јула у Братунцу 80610
Шмит да дође на обиљежавање 30 година од отварања логора Силос у Сарајеву 2310
Шта је сведочио покојни Кујтим Бериша против Харадинаја 13865
Шта је сведочио Фахрудин Радончић у Приштини: Убиство српског свата у Сарајеву је наручила Алијина СДА 1874
Шта каже анекта о сребреничкој резолуцији 273527


Поштовани посјетиоци,
ако желите активно да се укључите у рад нашег сајта, писањем чланака везано за одређену тематику која прати овај сајт (нпр. злочини, логори, жртве, документарни филмови, књиге, фељтони и др.) и тиме значајно допринесете чувању сјећања на страдање нашег народа у протеклом времену, контактирајте администратора путем електронске поште: webmaster@zlocininadsrbima.com или путем нашег контакт формулара на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

У том захтеву наведите своје податке, који неће бити јавно објављени. Хвала.

Skip Navigation Links