Муслимански злочини над Србима!

   
МУСЛИМАНСКИ ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Ова страница је намијењена свима који желе да се боље упознају са муслиманским злочинима над србским народом које су учинили припадници цивилних, (пара)војних и полицијских структура током 20. вијека.

Црна Гора, Рашка, Босна и Херцеговина су од стољећима настањена Србима, о чему говоре бројни културно-историјски споменици још из доба Средњег вијека. Штавише и средњовијековном државом Босном управљала је србска династија Котроманића... А прије њих су Немањићи градили бројне православне манастире и цркве по Босни и Херцеговини (манастир Озрен 1284. године, манастир Крупа на Врбасу 1288. године, манастир Тврдош 1277. године итд). Област Старог Раса је територија одакле је основана прва србска држава и подизане православне цркве у 11. вијеку.

Средином 15. вијека у ове крајеве долазе Турци Османлије, који су продрли на Балканско полуострво из Мале Азије, покоравајући све хришћанске народе и државе: Византију, Бугарску, Србију, Црну Гору, Босну... Они су донијели исламску религију и почели да граде џамије. Хришћани су тако били у полуробовском пожају, док су турске аге и паше спроводили терор и страховладу невиђених размјера: Прва брачна ноћ, Трећина приноса, Данак у крви и др.

Турци су са својим крвавим походима ишли све до Беча, гдје су поражени у два наврата: 1529. и 1683. године и од тада су у константном повлачењу. Многи Срби из Старе Србије и Босне не могавши трпити зулум одлазили су у Хазбуршку монархију, гдје је уз границу са Турском  Бечки двор формирао Војну Крајину, од придошлих Срба. Они Срби који су остајали често су дизали устанке против Турака (Невесињска пушка и др.)

Карађорђе Петровић је у Шумадији почетком 19. вијека повео србску националну револуцију за ослобађање од вишевијековног турског робства. Тако је он са својим устаницима 1809. године ослободио за кратко сјевероисточне дијелове Босне. Од његова имена многе турске паше су дрхтале. Како је Први устанак пропао 1813. године, тако је двије године касније Милош Обреновић повео Други устанак, што је резултовало стварањем Кнежевине Србије. У то вријеме Босном и Херцеговином су суверено управљале турске паше, гдје је владао феудални систем.

На Берлинском конгресу јула 1878. године Велике силе (Француска, Енглеска и Русија) су признале државност Црној Гори и Србији, док је Аустроугарска добила право да уђе са својом војском у Босну и Херцеговину и да је присвоји посље 30 година. Аустријанци су наставили  терор према србском православном живљу, што је резултирало оснивање револуционарне организације Млада Босна, чији су чланови на Видовдан 1914. године у Сарајеву извршили атентат са Франца Фердинанда, аустријског надвојводу и престолонасљедника.

Аустроугарска је оптужила Краљевину Србију за умјешаност у атентат и напала је августа 1914. године чиме је започео Први свјетски рат. Срби у Босни и Херцеговини су се први нашли на удару, тако што су убијани, пљачкани или пак одвођени у концентрационе логоре: Добој, Арад, Јиндриховице, Нежидер и др. Многи босанско-херцеговачки Срби су не желећи да служе германској царевини бјежали су према Србији и јављали се у србску војску.

Крајем Великог рата, Аустроугарска се распала, а србска војска је у свом побједоносном јуришу са Солунског фронта јесени 1918. године ослободила све јужнославенске народе до Алпа. Сарајево је ослободила Друга армија, под командом Војводе Степе Степановића 9. новембра 1918. године. Формирана је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, која је унутрашњом политиком била подијељњна на бановине.

Њемачка, Италија и њихови сателити (Бугарска, Мађарска, Албанија, Румунија...) су 6. априла 1941. године напали Краљевину Југославију и раскомадали је. Највећи дио је припао усташкој Независној Држави Хрватској, гдје је потпала и Босна и Херцеговина. Хрватски и муслимански фашисти су током 1941-1945 починиле геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима. Оснивали су бројне концентрационе логоре (Стара Градишка, Јасеновац, Јадовно, Даница, Крушћица и др.), палили су и пљачкали православне цркве, а исто тако у Босни и Херцеговини су почињени стравични злочини  над Србима у Пребиловцима, Старом Броду, Драксенћу, Бихаћу, Дракулићу, Мехином Стању, Шушњару  и др.

У Босни и Херцеговини током Другог свјетеког рата одржана су два засједања АВНОЈ-а, прво у Бихаћу новембра 1942. а онда и у Јајцу новембра 1943. године. Ту су комунистички делегати својим одлукама разбијали србски национални корпус.

Партизани су успјели да истјерају усташе у мају 1945. године, док су комунисти извели социјалистичку револуцију. С тим да посљератне комунистичке власти су забрањивале приче о злочинима над Србима и прогањале свакога ко је јавно причао о томе. Друга Југославија је била саграђена на идеалима братства и јединства, а Босна и Херцеговина је постала једна од федералних јединица.

Један од каснијих вођа муслиманског народа у БиХ, Алија Изетбеговић је 1970. године објавио своје дјело Исламска декларација, шовинистички програм радикалног ислама, због чега је касније хапшен и затваран.

Почетком 1990. године у СФРЈ је промијњен друштвено-политички систем, односно уведено је вишестраначије посље 45 година. У Босни и Херцеговини су побиједиле националне опције, односно муслимани су имали своју странку СДА, Срби су имали СДС, а Хрвати странку ХДЗ... Муслимани и Хрвати су имали сличне циљеве, односно жељели су да СР Босна и Херцеговина постане суверена држава, ван СФРЈ. Они су у јесен 1991. године почели илегално наоружавање преко странака и формирање паравојних јединица (Патриотска Лига, Зелене Беретке, Хрватско Вијеће Одбране, Хрватске Одбрамбене Снаге...).

Са друге стране Срби су вјеровали да ће их савезна војска ЈНА заштити. Србски посланици су у Сарајеву 9. јануара 1992. године прогласили Србску Републику Босну и Херцеговину, која остаје дио (треће) Југославије.

Дана 29. фебруара 1992. године у БиХ је спроведен референдум гдје се 62,40% бирача изјаснило за независност БиХ, што је према Уставу било недовољно тј. морало је преко двије трећине. Већ 1. марта 1992. у Сарајеву је Рамиз Делалић Ћело, сарајевски криминалац са сарадницима убио србског свата на Башчаршији, што је најавило крвави рат. Војне снаге Републике Хрватске су 26. марта 1992. године направиле покољ у Сијековцу, код Босанског Брода, али и на Купресу 3. априла 1992. године.


Муслимански екстремисти су напали колону возила ЈНА 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици, у Сарајеву, која се у складу са договором муслиманског Предсједништва БиХ и Команде Друге армијске области ЈНА о мирном извлачењу. Сличан масакр је направљен у Тузли 15. маја 1992. године...

Током 1992-1995 босански муслимани и Хрвати су углавном ратовали против Срба, који су контролисали двије трећине Босне и Херцеговине. Они су оснивали концентрационе логоре, од којих су најпознатији: Дретељ, Мусала, Силос, Челебићи, Орашје, Оџак, Сребреница, Горажде и др. Исто тако направљени су стравични злочини над Србима у Сребреници и околини, Сарајеву, Мостару, Брчком, Оџаку, Дервенти, Лијевну, Чапљини, Коњицу, Зеници, Сердарима, Фочи, Високом и др. 

НАТО авијација се умјешала 30. августа 1995. године тако што је бомбардовала положаје Срба у Босни, што је касније помогло хрватским и муслиманским снагама да освоје добар дио територија: Озрен, Петровац, Сански Мост, Кључ и др. А Војска Републике Србске је ослободила Сребреницу и Жепу јула 1995. године.

Босанско-херцеговачки рат је окончан у Дејтону 21. новембра 1995. године, тако што су делегације три народа потписале споразум: муслиманска (представник Алија Изетбеговић), хрватска (представник Фрањо Туђман) и србска (представник Слободан Милошевић). Према том споразуму пет сарајевских општина: Илиџа, Вогошћа, Хаџићи, Илијаш и Грбавица  је припало муслиманско-хрватској федерацији, док су Шипово и Мркоњић Град враћени у Републику Србску. У фебруару и марту 1996. године око 150.000 Срба Сарајлија је напустило свој завичај...

Ова страница је намијењена за документа, видео снимке, слике и приче преживјелих. Ако видите да нешто недостаје слободно нам пошаљете свој документарни материјал преко Контакт (стране) форме.


Упиштите појам за претрагу:
Cортирате према:


НАСЛОВ ПРЕГЛЕДА ГЛАСОВА
Одржaнa промоциja филмa "Сузe aнђeлa" у Зворнику за Слободана Стојановића 1.0180
У Скеланима код Сребренице обиљежено 25 година од страдања Срба 1.7440
22 године од некажњеног злочина у Јошаници крај Фоче 1.2465
25. годишњица од пада српских територија у Босанској Kрајини 1.4875
30 година на путу до истине: Обиљежавање страдања Срба у Фочи 2535
Алија Изетбеговић повукао потпис у Лисабону марта 1992. и увукао БиХ у рат 1.6625
Америчка слобода није бесплатна или какве везе има Украјинска криза са Балканом 1.27525
Аргументи за демистификацију Сребренице 3.34170
Атиф Дудaковић нa слободи - кaтaстрофa и фaрсa 1.8635
Биланс хашке (не)правде 2.79020
Битка: Коридор живота 12.169139
Бихаћко стратиште: Јаук са Гаравица вјечна опомена 6830
Божидар Мркајић: У муслиманском логору Силос смршао 50 килограма 2.5020
Братуначка младост тамо далеко – Горица Ђукановић 2.42010
Вацлав Дворжак – Доказаћу да је прича која се годинама прича о Сребреници, једна велика лаж 1.1135
Вељко Грујић: Три дaнa сa дрвeтa глeдaо сам зло 1.84629
Где су Хрвати, Словенци, Албанци и Македонци на Берлинском конгресу 1878. године? 67510
Геноцида није било: Објављен дугоочекивани Грајфов извештај о Сребреници на 1.036 страна 9730
Годишњица злочина у Кукавицама крај Горажда 1.7020
Годишњица некажњеног убиства Наташе и Милице у Сарајеву 1.1140
Годишњица страдања 48 српских војника у Будучином Потоку у Босни (јунски масакр) 280
Годишњица страдања војника у Тузланској колони 1.1925
Голгота Срба у Бугојну 1992. године 2.85615
Гради се спомен црква у Јошаници за Никољданске жртве из 1992. године 1.30510
Гранатирање Фоче 1992: Злочин за који није нико одговарао 2790
Две (забрањене) приче о Сарајеву 4.64932
Девет година од злочина у Бјелогорици крај Рогатице 1.34015
Дечак светац: Слободан Стојановић из зворничке Каменице је канонизован за светитеља СПЦ 4585
Дозвољен лов на Србе повратнике у БиХ 1.07910
Докази o злочинима над босанским Србима и на видео-тракама 1.50433
Досије Високо: Стрeљaњa уз aплaуз 1.0480
Досије Вишеград: У Влаховићима је Ахмет Сејдић предводио муслиманске снаге у масакру над Србима цивилима 55810
Досије Дервента: Исповијест Чеде Продића, бившег заточеника логора Пољ 1992. године 1.74115
Досије Добровољачка у Сарајеву: У паклу Скендерије 9490
Досије Добровољачка: Исповјест Данила Берибаке о сарајевском паклу у мају 1992. године 7175
Досије Добровољачка: Нашу децу су мртву касапили у Сарајеву 1992. године 1755
Досије Јошаница: Кaко je Рaдe Благојевић прeживио крвaви Никољдaн 1992. код Фоче 1570
Досије Ледићи: Државни суд БиХ саучесник злочина у Трнову код Сарајева 7200
Досије Мостар: Силовање Србкиња у логорима ХОС и ХВО 1992-1995 29715
Досије Пофалићи: Почетак етничког чишћења у Сарајеву 1992. године 3940
Досије Сарајево: Злоглaсни логор "Силос" подсjeтник нa стрaшну судбину босанских Србa 85115
Досије Сарајево: Како је убијен Гојко Стојановић у Храсничком логору 1992. године 5040
Досије Сарајево: На Казанима убијено 1.000 Срба 5870
Досије Сарајево: Нацисти би позавидели Хусеину Мујановићу за тортуре у Храсничком логору 4270
Досије Сарајево: Сенад Џанановић и Един Гаџо осуђени за ратне злочине над Србима на Алипашином Пољу 1.40810
Досије Сарајево: Слушaо сaм свaки дaн вриску и гaлaму у зaтвору Хрaсничког логора 3580
Досије Трново: Видео снимак из муслиманског логора за Србе 1992-1993 7510
Досије Трново: Милорад Штака нaшaо мajку у ђубришту 1992. године 8050
Досије Трново: Ослобођена злогласна тројка из Ледића - Годињак, Шарић и Буноза 9160
Досије Тузла: Градоначелник Селим Башлагић донео одлуку о нападу на колону ЈНА 1992. године 3250
Доступан списак са именима убица из муслиманске јединице "Шеве" 1.6315
Драгиња 1.67545
Ђоко Копривица: Фазлагићи крвопије 2.98225
Емисија: 40 секунди истине: Сарајево није ослободила Армија БиХ, већ Дејтон (НАТО помогао) 3080
Емисија: Без дистанце - Братунац злочин без казне 1.1170
Емисија: Божић у Кравици - 20 година касније 2.3095
Емисија: Коме сметају мртви Срби у Гостовићу 3.60910
Емисија: Пофалићи - Некад Било 3.4055
Емисија: Разбуђивање - Ратне приче из Вогошће 1992-1996 2120
Емисија: Разбуђивање - Страдање и васкрсење Љубомира Млађеновића из Братунца 7610
Емисија: Разбуђивање - Фочански опоменик - Душанка Лаловић 955
Емисија: Разбуђивање: Триптих о голготи Срба 1.7205
Емисија: Страдање Срба у средњем Подрињу 4.27030
Емисија: Шта је геноцид и манипулација истом 9720
Епитаф Добрини Продановић из Ратковића, код Сребренице 1.2070
Епитаф српским жртвама на Црквинама код Рогатице 1942. године 5120
Жртва: Божана Делић 7.81932
Жртва: Брано Вучетић 8.33963
Жртва: Гламочке жртве 530
Жртва: Горажданске жртве 1.4425
Жртва: Мирјана Драгичевић 19.54790
Жртва: Осовске жртве 8080
Жртва: Раде Рогић 20.361102
Жртва: Слободан Стојановић 13.24731
Жртва: Сребреничке жртве 8.09587
Жртва: Страхиња Живак 9.74858
За масакр над Србима у Брежанима 1992. крај Сребренице још нико није одговарао 1.02710
За убиство 16 Срба у Сердарима 11 година затвора 1.8675
Заборављени геноцид у Сарајеву 2.58220
Забрањена тема чак и у Србији: Сaрajeвски гeноцид 1992-1995 2.50610
Зашто се не разумемо: Отимање 'лебца се не прашта 2919
Збрка око Дана државности у БиХ 7395
Злочин муслиманских фашиста над Србима Возуће 1942. године 1.2695
Злочин над Србима у Чајничу: Убиjале и комшиjе из Буковице 1.23410
Злочин са предумишљајем: Србијанизација Срба 93523
Злочин: Бањалучке бебе 1992 14.33331
Злочин: Башчаршија у Сарајеву 1992 (Крвава свадба) 15.518102
Злочин: Бјеловац код Братунца 1992 12.62280
Злочин: Бодериште код Брчког 1993 6.98121
Злочин: Босански Брод 1992 13.035105
Злочин: Бошко и Адмира 1993 (Сарајевски Ромео и Јулија) 11.09789
Злочин: Брадина 1992 16.34876
Злочин: Брежани код Сребренице 1992 2.71810
Злочин: Бреза 1992-1995 2.2660
Злочин: Булози код Рогатице 1992 1.6065
Злочин: Високо 1992-1995 2.5025
Злочин: Вучиловац код Брчког 1992 4440
Злочин: Глођанско брдо код Зворника 1992 4.19610
Злочин: Горажде 1992-1994 5.68638
Злочин: Добровољачка улица у Сарајеву 1992 23.509125
Злочин: Доња Лијеска код Вишеграда 1992 2.3112
Злочин: Загони и Крњићи 1992 1.5070
Злочин: Јама Казани у Сарајеву 1992-1993 7.09819
Злочин: Јошаница код Фоче 1992 14.046105
Злочин: Корићка јама 1941 7.19752
Злочин: Кравица код Братунца 1993 (Божићни покољ) 16.09788
Злочин: Кукавице код Рогатице 1992 11.54727
Злочин: Мостар 1992 9.53068
Злочин: Мртво коло у Машвини код Слуња 1942 3.31415
Злочин: Наташа и Милица 1995 (Сарајевске дјевојчице) 16.509112
Злочин: Олуја 1995 22.79675
Злочин: Пива 1943 7.85167
Злочин: Пискавица и Ивањаска код Бањалуке 1942 4.31120
Злочин: Поникве код Чајнича 1993 4.87530
Злочин: Породица Голубовић у Коњицу 1992 10.66225
Злочин: Породица Јовановић у Зеници 1993 2.55110
Злочин: Породица Ристовић у Сарајеву 1992 6.23936
Злочин: Пофалићи 1992 (Ново Сарајево) 6.16824
Злочин: Придворица код Гацка 1942 7.43030
Злочин: Рупово Брдо 1992-1995 (Босанско Подриње) 2.35610
Злочин: Сердари код Котор Вароши 1992 12.74777
Злочин: Скелани код Сребренице 1993 4.89511
Злочин: Смолућа код Тузле 1992 2.7164
Злочин: Стари Брод код Вишеграда 1942 11.08893
Злочин: Тузланска колона 1992 (Напад на ЈНА) 25.446119
Злочин: Убиство породице Пајдаковић у Хотоњу код Сарајева 1992 4140
Злочин: Ураган (Озрен) 1995 19.12244
Злочин: Фочанска Јабука 1992 16.44561
Злочин: Фочанска села 1992 1.6873
Злочин: Хроника злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1992-1995 11.734224
Злочин: Цинцар (Купрес) 1994 1.5182
Злочин: Чардак код Дервенте 1992 (Васкршњи покољ) 3.60714
Злочин: Чемерно код Сарајева 1992 12.35630
Злочин: Шушњар код Санског Моста 1941 12.61942
Злочинац: Авдага Хасић 830
Злочинац: Адемага Мешић 770
Злочинац: Адил Бешић 5150
Злочинац: Азра Алешевић Башић 6.79027
Злочинац: Алија Изетбеговић 13.05396
Злочинац: Амин Хусеини 640
Злочинац: Амир Кубура 1140
Злочинац: Аугуст Шмидубер 3250
Злочинац: Ахмет Сејдић 6.97530
Злочинац: Брчански злочинци 7.32018
Злочинац: Вилијам Клинтон 7540
Злочинац: Гораждански злочинци 1.6330
Злочинац: Дервентски злочинци 690
Злочинац: Драган Викић 1.3860
Злочинац: Едхем Годињак 3230
Злочинац: Ејуп Ганић 1.3440
Злочинац: Енвер Хаџихасановић 1220
Злочинац: Зулфо Алић 9760
Злочинац: Изет Нанић 6310
Злочинац: Јајчански злочинци 2270
Злочинац: Јединица Шеве 7440
Злочинац: Јован Дивјак 6360
Злочинац: Јунуз Ајановић 470
Злочинац: Јусуф Празина 3.8285
Злочинац: Клаус Кинкел 4760
Злочинац: Купрешки злочинци 3060
Злочинац: Мехмед Алајбеговић 830
Злочинац: Михаило Апел 9300
Злочинац: Мурат Шабановић 7.41250
Злочинац: Мустафа Ђелиловић 6230
Злочинац: Мушан Топаловић 17.02087
Злочинац: Насер Орић 16.678152
Злочинац: Осман Растодер 1820
Злочинац: Рамиз Делалић 12.59722
Злочинац: Расим Делић 5.5406
Злочинац: Ричард Холбрук 7350
Злочинац: Русимир Хаџихусеиновић 5010
Злочинац: Сакиб Махмуљин 2.1875
Злочинац: Сарајевски злочинци 8710
Злочинац: Сафет Оручевић 2950
Злочинац: Селим Бешлагић 5540
Злочинац: Сефер Халиловић 3.7875
Злочинац: Фехим Спахо 4280
Злочинац: Фочански злочинци 1520
Злочинац: Харис Силајџић 1.9290
Злочинац: Хусеин Ђозо 1790
Злочинац: Црна Легија 8.53439
Злочинац: Џафер Куленовић 2.3421
Злочини над Србима у Возући: Скeлeт „дрмa“ прaвосуђe 1.60917
Знакови поред пута: Коме сметају слике убијене дјеце у Братунцу? 47515
Ибро Мацић је осуђен на 10 година за злочине над Србима у Коњицу 1.2370
Извештај са београдске премијере филма Анђео са горе Заглавак 1.6970
Извештај са марша Стазама егзодуса - Возућа 2015 2.23172
Извештај са парастоса из Братунца 9. јула 2016 2.58220
Извештај са промоције књиге "Сребреничка подвала" у Новом Саду 2. априла 2015 1.10320
Изложба у Зворнику: Опомeнa дa сe нe понови рaт 1.59810
Илија Јуришић ослобођен оптужби за Тузланску колону 2.02015
Имa ли прaвдe зa сaрajeвскe Србe? 7810
Имajу ли убиjeнa српскa дјeцa Сaрajeвa прaво нa спомeник? 3.86625
Индира Камерић осуђена на 3 године затвора за ратне злочине у Босанском Броду 1.7015
Интервју са Ланетом Бандићем: Страдање Срба у Сарајеву 4.40819
Интервју са Оцем Миланом, сином убијеног Николе Гардовића на Башчаришији 2.44010
Интервју са Цветком Ристићем, дечаком коме је Орић побио породицу у Скеланима 18.358775
Интервју Страхиње Живака: Живим да би сведочио 1.3700
Исповест Анђелке Братић из Хаџића код Сарајева 1.83515
Исповест борца Ал Каиде: Крвљу сам писао историју Босне и Херцеговине 1.22325
Исповест Драгана Васића из Сарајева: Преживео сам 1992. године масакр у Ледићима 1.43210
Исповест Радована Богојевића: Преживео сам пакао у Горажду 1993. године 7065
Исповијест Слободана Бојанића о пакленим данима у Сарајеву у мају 1992. године 1.84810
Исповјест Слободана Мркајића: Три године сам био у муслиманским и хрватским логорима смрти 1.0270
Историчар Салих Селимовић о пореклу и језику босанских муслимана 1.6175
Језик и писмо: Шест деценија од српског самопорицања 3.98514
Кaко je убиjeн Бистрички Бабо - Цaцо 1.0520
Како је 2004. настао "извештај" о Сребреници 2.1985
Како су без метка уклоњении сведоци муслиманских логора у Сарајеву 1990-их година 1.1120
Како су Ристићи срушили мит о ткз. Босанском геноциду у Америци 8.999160
Како су Срби спасили муслиманску дјевојчицу из Горажда 2.12815
Канадски генерал Луис Мекензи: Муслимaни су пaлили српскa сeлa и убиjaли њиховe стaновникe у Босни деведесетих година 3879
Књига: Анатомија зла НДХ 530
Књига: Битка за Возућу 1992-1995 6.952174
Књига: И Бог је заплакао над Босном 5.19246
Књига: И крв је горјела 3.90815
Књига: Истинита Сребреница 2.59156
Књига: Јелена '93 6.83955
Књига: Књига мртвих Срба Херцеговине 1992-1995 4.39215
Књига: Крици и опомена 3.45410
Књига: На Балканском фронту 1720
Књига: Нож 19.628271
Књига: Под царским вешалима 1850
Књига: Сарајевски аушвиц (1335 дана) 3.59710
Књига: Свједоци говоре - ратни злочини у општини Високо 1992-1995 1.65219
Књига: Терор над Србима у Горажду 1.88814
Књига: Тече крвава Дрина 11.233106
Књига: Триптих о голготи Срба 5.03324
Који се то дугови враћају Французима? 1.43417
Коначно: Подигнуте прве оптужнице за ратни злочин у Јошаници код Фоче 1992. године 2315
Крвава свадба у Сарајеву 1. марта - увод у босанско-херцеговачки рат 1992 1.23521
Крвави Божић у Кравици 4620
Култура лажирања: Муслиманска пропагадна надувава број убијене дјеце у Сарајеву деведесетих година 5445
Кућа за Миљу Зечевић из Сијековца којој су у рату убијени три сина и супруг 1.26920
Лeгeндaрнe муслиманскe лaжи о грaђaнском рaту у Босни и Хeрцeговини 1992-1995 1.13810
Логор: Бихаћ 12.37025
Логор: Босна и Херцеговина 1992-1997 1.81611
Логор: Брчко 7.46225
Логор: Виктор Бубањ 6.44955
Логор: Дервента 820
Логор: Мостар 4310
Логор: Орашје 9.88752
Логор: Оџак 8.85058
Логор: Силос 15.033100
Логор: Челебићи 16.512105
Луђачка кошуља: Да се забораве Петар и Павле Голубовић из Коњица 1.79310
Мајке Сребренице су профитерско удружење 1.48125
Масакрирали Србе у Брчком, оптужница “чамила” у фијоци 9470
Миодраг Вукмирица: Горео сам у возилу Тузланске колоне 2.15314
МУП Босне и Херцеговине донео одлуку о нападима на конвоје ЈНА још 29. априла 1992 7255
Муслимани у саставу апаратуре Независне Државе Хрватске 1941-1945 1760
Мучeници Придворaчкe jaмe конaчно ћe имaти достоjно спомeн-обиљeжje 1.1740
Мученичка смрт Раде Рогића из Санског Моста 1995. године 4170
Мучитељи Срба се опет извукли 9930
На српској земљи у Федерацији Босне и Херцеговине нелегално је изграђено девет џамија 1490
Најава: Обиљежавање 30 година од страдања Срба у Кравици код Братунца биће 5. јануара 2023 2115
Најмање 104 српске масовне гробнице у БиХ 1992-1995 2.2170
Насер Орић je убиjaо, пљaчкaо и богaтио сe у Сребреници 1.25610
Неиспричана прича: Како је Драган Викић смјестио логор Славиши Ћоровићу 1992. у Сарајеву 1.57437
Нема места за Србе у Сарајеву – случај породице Бабић 1.7320
Неуспјешни референдум у Босни и Херцеговини: Чињенице и заблуде 7010
Није било: Сребреница и Братунац 2950
Нико није кажњен за стравичан злочин над Србима у Јошаници код Фоче 2690
О паклу страдања, патње и неправде: Кроз српска села сребреничког краја 2.03520
Обиљeжeнe 23 годинe од убиствa 126 српских борaцa у Зворнику 2.10910
Обиљежавање 22. годишњице Сарајевског егзодуса у Бијељини 2.38710
Обиљежавање 23 године од злочина у Добровољачкој, у Сарајеву 9625
Обиљежавање 25 година од затварања муслиманског логора "Силос" у Сарајеву 1.03710
Обиљежавање: 26 година је прошло од затварања муслиманског логора Силос у Сарајеву 6340
Обиљежен Дан несталих Срба у Сарајевско-Романијском региону 2.23710
Обиљежен Дан сјећања на егзодус Срба из Санског Моста у Приједору 9460
Обиљежене 24 године од стравичног покоља у Ратковићима 1.29420
Обиљежено 19 година од егзодуса сарајевских Срба 1.00510
Обиљежено 20 година од повратка бораца ВРС са Лисаче 9615
Обиљежено 22 године од ослобођења Брода 8954
Обиљежено 26 година од страдања српских цивила у Ледићима код Сарајева 6610
Одговор Општинском вијећу Хаџићи о ноторним лажима за ДКЛ "Силос" у Сарајеву 9730
Одобрeно изручeњe злочинца Адема Костјеревца из САД у Босну 1.23910
Оздрављење нације: Шта треба да пише у новим школским уџбеницима историје за нашу децу 42225
Озренско-Возућки хорор: Некажњени злочини муџахедина над Прњаворчанима 1.9885
Оптужница четворици припадника Армије БиХ због убиства Срба у Горажду 1.4090
Осам припадника муслиманске војске осуђени на 60 година за Хаџиће 1.7575
Отaц Eмирa Суљaгићa погинуо 1992. код Брaтунцa, a сaхрaњeн у Поточaримa кaо жртвa из 1995. годинe 7985
Отварање обновљеног споменика српским жртвама у мјесту Саница код Кључа у западној Босни 9. маја 2023 380
Отворено писмо министру Небојши Стефановићу 1.6060
Отворено писмо српској јавности и политичарима од групе грађана регије Бирач 1.0210
Парастос за 109 братуначких Срба 1.20310
Парастос за 126 бораца ВРС који су убијени на Глођанском брду код Зворника 1.1855
Парастос за Србе из Кравице биће у понедељак 5. јануара 2015 1.27025
Парастос и молитвено сјећање на српске жртве у Осову крај Рогатице 1.0980
Парастос србским жртвама у Кравици код Братунца ће бити 5. јануара 2022. године 6050
Парастос у Кравици 2018: Правда недостижна за жртве божићног пира 2.2985
Парастос у Сердарима: 30 година муслиманског злочина над Србима код Котор Вароши 2335
Парастос убијеним Србима на Залазју 12.7.2016 1.22810
Пивска дола 1943 3840
Пивска трагедија 1943 3755
Поворка сјећања у Београду: Снимљена завршна сцена филма Свједок 22. мај 2022 3110
Позив на парастос убијеним Србима у Милићима, Зворнику, Сребреници и Братунцу 1.0970
Помен убијеним Србима у Пучилама код Бијељине 30.8.2015 1.5300
Попис открива етничко чишћење Срба из Федерације БиХ 1.5295
Породице жртава из Добровољачке не одустају од борбе 2.25910
Порука са Озрена: Над српским народом почињен злочин 1.5680
Потврђена оптужница за злочине над Србима у Чемерну 3.28010
Потресна исповјест Славка Грабовца из Босанског Брода 1.2435
Поука пуковника Ратка Шкрбића 2.31810
Прeживjeли Срби огорчeни прeсудом зa злочинe у логору Виктор Бубaњ 1.6465
Први парастос за 500 српских жртава у Сребреници 1.1155
Премијера филма "Анђео са горе Заглавак" у Београду 12.9.2014 1.5040
Преминула Добрина Продановић из Сребренице 2.9744
Пресахле нам сузе за убијеним синовима 1.90910
Приведен Менсур Петљо, мучитељ из Брчког 1.1760
Припадник бужимске 505. бригаде Мехмед Алешевић осуђен на пет година затвора 2880
Прича из Сарајева: Најежим се када чујем Цацино име 1.0565
Прогони и убиства Срба у Источној Босни 1914-1915 2.3400
Промовисана монографија погинулих бораца ВРС и цивила из Фоче 1.24810
Пронађени остаци српских жртава у Броду 1.6180
Пут у Сребреницу (или Братунац) 3.32312
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1), Alexander Dorin: "Ја, значи, врло добро знам шта је геноцид и шта не…" 2.7905
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (2), Alexander Dorin: Примери стравичног страдања Срба 3.33119
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (3), Александар Дорин: Фото галерија о страдању Срба 2.90110
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (4), Alexander Dorin: Сребреничка лаж из угла страних војника 3.2316
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (5), Alexander Dorin: Манипулација бројем страдалих у Сребреници 2.8520
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), Alexander Dorin: Манипулације са списком мртвих муслимана 3.0410
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (7), Alexander Dorin: Доказано је – сведоци су лагали на суду 2.9240
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (8), Alexander Dorin: Доказане лажи Ердемовића 3.12722
Разговори о Сребреници од 18. до 21. јула 2016. у Београду 1.9255
Расизам за српске жртве Сребренице 2.58125
Рат у Босни и Херцеговини: Некажњени злочини 1.3915
Република Српска 6.23415
Ругање правди и жртвама: Елефета Весели само 10 година затвора 2.6279
Са сарајевских гробаља уклањају 13 000 српских гробова, а кости спаљују 2.5681
Сакиб Махмуљин за злочине над Србима добио 10 година затвора у првостепеној пресуди 9540
Саопштење уместо Владе Црне Горе за Дан сећања на жртве Сребренице 1.0555
Сарајево и за парастос небезбедно 2.3355
Сарајево је препуно гробница Срба 1.1500
Сарајевска туга - Епитаф Милици и Наташи 1390
Сарајевски Казани још чекају ексхумацију 1.6365
Сарајевски процес 1947. године: Пресуда муслиманским ратним злочинцима из Другог свјетског рата 1720
Сва српска страдања на Божић, од мађарских фашиста до Насера Орића 1.33115
Свједочење Eдина Гaрaплиjе: Тајна јединица Шеве су убијале у Сарајеву по налогу врха СДА 2940
Сећање на живот и егзодус са Грбавице у Сарајеву 3.31337
Сећање на сарајевски злочин: Крваво мајско јутро у Пофалићима 11.236227
Сећање на стравичан покољ код Босанског Шамца: Убијено је 850 Срба у Доњој Дубици, а трећина су била деца 3350
Сећање на убиство војника ЈНА на сарајевском Бистрику 20. априла 1992 2.3165
Сјећање и парастос за српске жртве у Факовићима, крај Братунца 1.1210
Сјећање на егзодус 120.000 сарајевских Срба 1.01510
Сјећање на српске цивиле из Јежештице, Шиљковића и Залужја 2014 1.6560
Сјећање на усташки покољ на Делић јами код Бихаћа 27. јула 1941. године 1.8155
Скaндaл у школском рeчнику: Погрдни изрази за Србе и православце 1.84520
Случај Гостовићи: Жртвама не дају мира 1.95922
Случај Добровољачка улица: Била је то порука Србима шта их чека у независној БиХ 2.3660
Случај Душaна Дуњића: Отровaн дaн прe свeдочeњa 1.93010
Случај полицајца Драгана Ђурића: Медијско шминкање фанатичног злочина 1.43621
Случај Слободана Самарџића: Сарајевски гитариста који је убијен маја 1992. године 1.45310
Случај Чемерно 1992: Свједок промијенио исказ у корист оптужених 1.4380
Сма­ње­на ка­зна окри­вље­ном за зло­чин над Ср­би­ма: Хусеин Мујановић на слободи 1090
Смолућа: Остало је само име 9460
Снима се филм о страдању Ледића код Сарајева: Чико, ја сам жив немој да ме убијеш 6840
Срамно мала пресуда са логор Силос и Хаџиће у Сарајеву деведесетих 9810
Срби у Сарајеву – зaшто их нa обaлaмa Миљaцкe вишe нeмa 1.0015
Срби у Сребреници:Забоден нам је нож у рањено срце 3.86725
Србима је пресео повратак у Возућу 1.3265
Сребреница је највећи пропаганди успех од 1945. године на овамо 72910
Сребреница, докле више или Циркус који много кошта 3255
Сребреница: Усвојена резолуција о страдању српског народа у 20. вијеку 60010
Сребреницо, испричај истину свету: Размножавање жртава 2.45110
Српске жртве у БиХ неће бити пронађене ако их Горан Салиховић настави тражити 1.0570
Српски логораши спаљивани у пећи Жељезаре Зеница 2.50736
Срушен мит: Лaжнa мaпa опсaдe Сaрajeвa 1.57711
Судбина Љубомира Млађеновића из братуначке Јежестице 1.1810
Судбина Србије и Срба одређена у Дрездену 1928. године 3.44044
Судити или не судити (2) 5.65315
Сузо моја, не чами, потеци (Слободану Стојановићу) 48320
Суљо Карајић осуђен на 18 година затвора за ратне злочине код Бихаћа 2420
Трново: 24 године од злочина над српским цивилима у Сарајеву 6490
Тужилаштва Словеније, Хрватске и БиХ као саучесници злочина над Србима деведесетих година 41015
У Берну ухапшен крвник Насер Орић 1.66820
У Братунцу обележавање страдања подрињских Срба 7. и 8. јула 2.3180
У Бугојну број Срба опао за 98 одсто 1.03010
У Возући је септембра 1995. био геноцид 1.5460
У Залазју обележено 23 године од крвавог Петровдана у сребреничким селима 2.5134
У јами Бивоље Брдо је највише Срба бачено 11. августа 1941. од стране хрватско-муслиманских фашиста 85910
У паклу Височког логора 9375
У Сава Центру приказан документарнии филм "Истина" 9540
У сјећању: Славко Јовичић Славуј (1953-2022) 1.41010
У Тарчину одржана комеморација жртвама злогласног сарајевског логора "Силос" 7790
У Федерацији БиХ живи данас 50.000 Срба, а прије рата било их је 500.000 4510
Убиство породице Драгаш на Требевићу изнад Сарајева 1942. године 2400
Угушена истина: Нови предлог резолуције о геноциду у Сребреници 4.058215
Усвојена Прва београдска резолуција о усташком геноциду у НДХ 540
Ускоро Атлас злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1990-их година 3340
Ухапшен вођа „Ел муџахедина“ Сакиб Махмуљин 1.6835
Ухапшен Милан Шимић због убиства Срба цивила у Сребренику 1994. године 1560
Ухапшено 13 припадника муслиманске ткз. Армије БиХ са подручја Коњица осумњичени за злочине над Србима 4050
Ухапшено 6 бивших припадника ткз. Армије БиХ због злочинa нa подручjу Бужимa и Крупе 8860
Фељтон: Етничко чишћење Врбаске бановине у НДХ 980
Фељтон: Злодела Хрвата и муслимана после Сарајевског атентата 2.05110
Фељтон: Злочини муслимана и Албанаца у Плаву и Гусињу 1941-1945 1.3500
Фељтон: Исповијести Српкиња силованих у Сарајеву 2.6790
Фељтон: Како су издани и прогнани Озрен, Возућа и Криваја 5.61237
Фељтон: Муџахедини у Босни и Херцеговини 1990-их 1505
Фељтон: Планирани хаос 1990-1996 1.2270
Фељтон: Погром и егзодус Срба из Сарајева 1990-их 1.2010
Фељтон: ПРОГОН И УБИСТВА САРАЈЕВСКИХ ЉЕКАРА 1992-1996 17.213105
Фељтон: Ратни хероји у бијелим мантилима: Сарајево 1992-1996 2010
Фељтон: Ратно Сарајево - Логори за Србе 1992-1995 4.31220
Фељтон: Сећање Срба на муслиманске зулуме под командом Насера Орића 5.94321
Фељтон: Српска стратишта Сарајева 1992-1995 6.53448
Фељтон: СРПСКЕ ЖРТВЕ У БОСАНСКОМ ПАКЛУ 1992-1995 9.96425
Фељтон: Устaшки рeжим и политикa тeрорa у НДХ 2580
Фељтон: Фрагменти хрватско-муслиманског геноцида на тлу Босне и Херцеговине у Другом свјетском рату 730
Филм: Aнђео са горе Заглавак 6.67936
Филм: Бог и Хрвати 7.96527
Филм: Више од злочина 6.89764
Филм: Дјеца 2.7625
Филм: Дневник ратног хирурга 9.43940
Филм: Досије Сребреница 4.82416
Филм: Егзодус поново 3.87120
Филм: Емисија Печат: Сарајевски логор за Србе - Храсница 2500
Филм: Знаш мене 18.49539
Филм: Исповјест Слободанке Младић из Храсничког логора (жртва силовања) 4795
Филм: Јаук 3.74810
Филм: Крвава зора у Сердарима 4.76915
Филм: Љуби брата 5.1507
Филм: Мирјана 4.82810
Филм: Мјесто злочина 3.3085
Филм: Мук и Јаук 6.38015
Филм: На Дрини гробница 5.50857
Филм: Никољданске сузе 7.18845
Филм: Побиј, покрсти, протерај 4.53517
Филм: Преживјела сам, идем кући 3.95434
Филм: Прогон Срба из Средње Босне 5.52825
Филм: Пут у непознато 2680
Филм: Сjeћaш ли сe мeнe у ропству 1.4790
Филм: Сарајево - логори за Србе 6.3504
Филм: Спавам на мјесту покоља 4.6095
Филм: Сребреница - издани град 4.77617
Филм: Стари Брод - зелена гробница 1.5280
Филм: Трново 92 6.96432
Филм: Хроника злочина у Босни и Херцеговини 1992-1995 5.70026
Филм: Цвиjeт хрвaтствa - муслимански фашисти у НДХ 1870
Филм: Чико ја сам жив, немој да ме убијеш 2750
Хрватско-муслимански злочини у Власеничком срезу 1941-1945 4960
Хронологија распада СФР Југославије 10.72160
Цветко Ристић: Орић ми све побио, али истину не може 1.8795
Четврт вијека ћутњe о нajвeћeм Држaвном концeнтрaционом логору "Силос" зa Србe у Сaрajeву 1.5595
Чињенице о "Олуји" које треба да знате ви и ваши потомци 4585
Џевад Мамутовић осуђен на само годину дана за мучење Срба у бихаћком логору 1.23910
Шест припадника муслиманске ткз. Армије БиХ ухапшео за злочин над Србима 5820
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 10. јула у Братунцу 1.19610
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 2. јула 2022. у Братунцу 3540
Шта је сведочио Фахрудин Радончић у Приштини: Убиство српског свата у Сарајеву је наручила Алијина СДА 5304
Шта је срамота, а шта понос и ко има ауторитет да то одређује 1505
Шта каже анекта о сребреничкој резолуцији 3.06627
Шуцкори кренули у Џихад још 1914. године 2555


Поштовани посјетиоци,
ако желите активно да се укључите у рад нашег сајта, писањем чланака везано за одређену тематику која прати овај сајт (нпр. злочини, логори, жртве, документарни филмови, књиге, фељтони и др.) и тиме значајно допринесете чувању сјећања на страдање нашег народа у протеклом времену, контактирајте администратора путем електронске поште: webmaster@zlocininadsrbima.com или путем нашег контакт формулара на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

У том захтеву наведите своје податке, који неће бити јавно објављени. Хвала.

Skip Navigation Links