Муслимански злочини над Србима!

   
МУСЛИМАНСКИ ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Ова страница је намијењена свима који желе да се боље упознају са муслиманским злочинима над србским народом које су учинили припадници цивилних, (пара)војних и полицијских структура током 20. вијека.

Црна Гора, Рашка, Босна и Херцеговина су од стољећима настањена Србима, о чему говоре бројни културно-историјски споменици још из доба Средњег вијека. Штавише и средњовијековном државом Босном управљала је србска династија Котроманића... А прије њих су Немањићи градили бројне православне манастире и цркве по Босни и Херцеговини (манастир Озрен 1284. године, манастир Крупа на Врбасу 1288. године, манастир Тврдош 1277. године итд). Област Старог Раса је територија одакле је основана прва србска држава и подизане православне цркве у 11. вијеку.

Средином 15. вијека у ове крајеве долазе Турци Османлије, који су продрли на Балканско полуострво из Мале Азије, покоравајући све хришћанске народе и државе: Византију, Бугарску, Србију, Црну Гору, Босну... Они су донијели исламску религију и почели да граде џамије. Хришћани су тако били у полуробовском пожају, док су турске аге и паше спроводили терор и страховладу невиђених размјера: Прва брачна ноћ, Трећина приноса, Данак у крви и др.

Турци су са својим крвавим походима ишли све до Беча, гдје су поражени у два наврата: 1529. и 1683. године и од тада су у константном повлачењу. Многи Срби из Старе Србије и Босне не могавши трпити зулум одлазили су у Хазбуршку монархију, гдје је уз границу са Турском  Бечки двор формирао Војну Крајину, од придошлих Срба. Они Срби који су остајали често су дизали устанке против Турака (Невесињска пушка и др.)

Карађорђе Петровић је у Шумадији почетком 19. вијека повео србску националну револуцију за ослобађање од вишевијековног турског робства. Тако је он са својим устаницима 1809. године ослободио за кратко сјевероисточне дијелове Босне. Од његова имена многе турске паше су дрхтале. Како је Први устанак пропао 1813. године, тако је двије године касније Милош Обреновић повео Други устанак, што је резултовало стварањем Кнежевине Србије. У то вријеме Босном и Херцеговином су суверено управљале турске паше, гдје је владао феудални систем.

На Берлинском конгресу јула 1878. године Велике силе (Француска, Енглеска и Русија) су признале државност Црној Гори и Србији, док је Аустроугарска добила право да уђе са својом војском у Босну и Херцеговину и да је присвоји посље 30 година. Аустријанци су наставили  терор према србском православном живљу, што је резултирало оснивање револуционарне организације Млада Босна, чији су чланови на Видовдан 1914. године у Сарајеву извршили атентат са Франца Фердинанда, аустријског надвојводу и престолонасљедника.

Аустроугарска је оптужила Краљевину Србију за умјешаност у атентат и напала је августа 1914. године чиме је започео Први свјетски рат. Срби у Босни и Херцеговини су се први нашли на удару, тако што су убијани, пљачкани или пак одвођени у концентрационе логоре: Добој, Арад, Јиндриховице, Нежидер и др. Многи босанско-херцеговачки Срби су не желећи да служе германској царевини бјежали су према Србији и јављали се у србску војску.

Крајем Великог рата, Аустроугарска се распала, а србска војска је у свом побједоносном јуришу са Солунског фронта јесени 1918. године ослободила све јужнославенске народе до Алпа. Сарајево је ослободила Друга армија, под командом Војводе Степе Степановића 9. новембра 1918. године. Формирана је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, која је унутрашњом политиком била подијељњна на бановине.

Њемачка, Италија и њихови сателити (Бугарска, Мађарска, Албанија, Румунија...) су 6. априла 1941. године напали Краљевину Југославију и раскомадали је. Највећи дио је припао усташкој Независној Држави Хрватској, гдје је потпала и Босна и Херцеговина. Хрватски и муслимански фашисти су током 1941-1945 починиле геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима. Оснивали су бројне концентрационе логоре (Стара Градишка, Јасеновац, Јадовно, Даница, Крушћица и др.), палили су и пљачкали православне цркве, а исто тако у Босни и Херцеговини су почињени стравични злочини  над Србима у Пребиловцима, Старом Броду, Драксенћу, Бихаћу, Дракулићу, Мехином Стању, Шушњару  и др.

У Босни и Херцеговини током Другог свјетеког рата одржана су два засједања АВНОЈ-а, прво у Бихаћу новембра 1942. а онда и у Јајцу новембра 1943. године. Ту су комунистички делегати својим одлукама разбијали србски национални корпус.

Партизани су успјели да истјерају усташе у мају 1945. године, док су комунисти извели социјалистичку револуцију. С тим да посљератне комунистичке власти су забрањивале приче о злочинима над Србима и прогањале свакога ко је јавно причао о томе. Друга Југославија је била саграђена на идеалима братства и јединства, а Босна и Херцеговина је постала једна од федералних јединица.

Један од каснијих вођа муслиманског народа у БиХ, Алија Изетбеговић је 1970. године објавио своје дјело Исламска декларација, шовинистички програм радикалног ислама, због чега је касније хапшен и затваран.

Почетком 1990. године у СФРЈ је промијњен друштвено-политички систем, односно уведено је вишестраначије посље 45 година. У Босни и Херцеговини су побиједиле националне опције, односно муслимани су имали своју странку СДА, Срби су имали СДС, а Хрвати странку ХДЗ... Муслимани и Хрвати су имали сличне циљеве, односно жељели су да СР Босна и Херцеговина постане суверена држава, ван СФРЈ. Они су у јесен 1991. године почели илегално наоружавање преко странака и формирање паравојних јединица (Патриотска Лига, Зелене Беретке, Хрватско Вијеће Одбране, Хрватске Одбрамбене Снаге...).

Са друге стране Срби су вјеровали да ће их савезна војска ЈНА заштити. Србски посланици су у Сарајеву 9. јануара 1992. године прогласили Србску Републику Босну и Херцеговину, која остаје дио (треће) Југославије.

Дана 29. фебруара 1992. године у БиХ је спроведен референдум гдје се 62,40% бирача изјаснило за независност БиХ, што је према Уставу било недовољно тј. морало је преко двије трећине. Већ 1. марта 1992. у Сарајеву је Рамиз Делалић Ћело, сарајевски криминалац са сарадницима убио србског свата на Башчаршији, што је најавило крвави рат. Војне снаге Републике Хрватске су 26. марта 1992. године направиле покољ у Сијековцу, код Босанског Брода, али и на Купресу 3. априла 1992. године.


Муслимански екстремисти су напали колону возила ЈНА 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици, у Сарајеву, која се у складу са договором муслиманског Предсједништва БиХ и Команде Друге армијске области ЈНА о мирном извлачењу. Сличан масакр је направљен у Тузли 15. маја 1992. године...

Током 1992-1995 босански муслимани и Хрвати су углавном ратовали против Срба, који су контролисали двије трећине Босне и Херцеговине. Они су оснивали концентрационе логоре, од којих су најпознатији: Дретељ, Мусала, Силос, Челебићи, Орашје, Оџак, Сребреница, Горажде и др. Исто тако направљени су стравични злочини над Србима у Сребреници и околини, Сарајеву, Мостару, Брчком, Оџаку, Дервенти, Лијевну, Чапљини, Коњицу, Зеници, Сердарима, Фочи, Високом и др. 

НАТО авијација се умјешала 30. августа 1995. године тако што је бомбардовала положаје Срба у Босни, што је касније помогло хрватским и муслиманским снагама да освоје добар дио територија: Озрен, Петровац, Сански Мост, Кључ и др. А Војска Републике Србске је ослободила Сребреницу и Жепу јула 1995. године.

Босанско-херцеговачки рат је окончан у Дејтону 21. новембра 1995. године, тако што су делегације три народа потписале споразум: муслиманска (представник Алија Изетбеговић), хрватска (представник Фрањо Туђман) и србска (представник Слободан Милошевић). Према том споразуму пет сарајевских општина: Илиџа, Вогошћа, Хаџићи, Илијаш и Грбавица  је припало муслиманско-хрватској федерацији, док су Шипово и Мркоњић Град враћени у Републику Србску. У фебруару и марту 1996. године око 150.000 Срба Сарајлија је напустило свој завичај...

Ова страница је намијењена за документа, видео снимке, слике и приче преживјелих. Ако видите да нешто недостаје слободно нам пошаљете свој документарни материјал преко Контакт (стране) форме.


Упиштите појам за претрагу:
Cортирате према:


НАСЛОВ ПРЕГЛЕДА ГЛАСОВА
Одржaнa промоциja филмa "Сузe aнђeлa" у Зворнику за Слободана Стојановића 1.1580
У Скеланима код Сребренице обиљежено 25 година од страдања Срба 1.8680
22 године од некажњеног злочина у Јошаници крај Фоче 1.3465
25. годишњица од пада српских територија у Босанској Kрајини 1.6385
30 година на путу до истине: Обиљежавање страдања Срба у Фочи 3655
Алија Изетбеговић повукао потпис у Лисабону марта 1992. и увукао БиХ у рат 1.9205
Америчка слобода није бесплатна или какве везе има Украјинска криза са Балканом 1.39425
Аргументи за демистификацију Сребренице 3.46070
Атиф Дудaковић нa слободи - кaтaстрофa и фaрсa 1.9495
Биланс хашке (не)правде 2.90120
Битка: Коридор живота 12.351139
Бихаћко стратиште: Јаук са Гаравица вјечна опомена 7950
Божидар Мркајић: У муслиманском логору Силос смршао 50 килограма 2.6160
Братуначка младост тамо далеко – Горица Ђукановић 2.53810
Вацлав Дворжак – Доказаћу да је прича која се годинама прича о Сребреници, једна велика лаж 1.2345
Вељко Грујић: Три дaнa сa дрвeтa глeдaо сам зло 1.95529
Где су Хрвати, Словенци, Албанци и Македонци на Берлинском конгресу 1878. године? 84815
Геноцида није било: Објављен дугоочекивани Грајфов извештај о Сребреници на 1.036 страна 1.1120
Годишњица Брионског пленума: Пад Ранковића 1550
Годишњица злочина у Кукавицама крај Горажда 1.8160
Годишњица некажњеног убиства Наташе и Милице у Сарајеву 1.2360
Годишњица страдања 48 српских војника у Будучином Потоку у Босни (јунски масакр) 4400
Годишњица страдања војника у Тузланској колони 1.3095
Голгота Срба у Бугојну 1992. године 3.02615
Гради се спомен црква у Јошаници за Никољданске жртве из 1992. године 1.41910
Гранатирање Фоче 1992: Злочин за који није нико одговарао 3950
Две (забрањене) приче о Сарајеву 4.79932
Девет година од злочина у Бјелогорици крај Рогатице 1.45215
Дечак светац: Слободан Стојановић из зворничке Каменице је канонизован за светитеља СПЦ 79810
Дозвољен лов на Србе повратнике у БиХ 1.17010
Докази o злочинима над босанским Србима и на видео-тракама 1.61733
Досије Високо: Стрeљaњa уз aплaуз 1.2260
Досије Вишеград: У Влаховићима је Ахмет Сејдић предводио муслиманске снаге у масакру над Србима цивилима 69110
Досије Дервента: Исповијест Чеде Продића, бившег заточеника логора Пољ 1992. године 1.86215
Досије Добровољачка у Сарајеву: У паклу Скендерије 1.0530
Досије Добровољачка: Исповјест Данила Берибаке о сарајевском паклу у мају 1992. године 8445
Досије Добровољачка: Нашу децу су мртву касапили у Сарајеву 1992. године 2625
Досије Игман: Како је убијен Јадранко Главаш 1993. године изнад Сарајева 970
Досије Јошаница: Кaко je Рaдe Благојевић прeживио крвaви Никољдaн 1992. код Фоче 2360
Досије Ледићи: Државни суд БиХ саучесник злочина у Трнову код Сарајева 8190
Досије Мостар: Силовање Србкиња у логорима ХОС и ХВО 1992-1995 41015
Досије Пофалићи: Почетак етничког чишћења у Сарајеву 1992. године 4810
Досије Сарајево: Злоглaсни логор "Силос" подсjeтник нa стрaшну судбину босанских Србa 93215
Досије Сарајево: Како је убијен Гојко Стојановић у Храсничком логору 1992. године 6070
Досије Сарајево: Како је убијен Драшко Вукосав 1992. године 1.4665
Досије Сарајево: На Казанима убијено 1.000 Срба 6690
Досије Сарајево: Нацисти би позавидели Хусеину Мујановићу за тортуре у Храсничком логору 5120
Досије Сарајево: Сенад Џанановић и Един Гаџо осуђени за ратне злочине над Србима на Алипашином Пољу 1.55110
Досије Сарајево: Слушaо сaм свaки дaн вриску и гaлaму у зaтвору Хрaсничког логора 4510
Досије Трново: Видео снимак из муслиманског логора за Србе 1992-1993 8620
Досије Трново: Милорад Штака нaшaо мajку у ђубришту 1992. године 9130
Досије Трново: Ослобођена злогласна тројка из Ледића - Годињак, Шарић и Буноза 1.0340
Досије Тузла: Градоначелник Селим Башлагић донео одлуку о нападу на колону ЈНА 1992. године 3920
Досије Чемерно: Свједок промијенио исказ у корист оптужених 1.5350
Доступан списак са именима убица из муслиманске јединице "Шеве" 1.8595
Драгиња 1.80845
Ђоко Копривица: Фазлагићи крвопије 3.09125
Емисија: 40 секунди истине: Сарајево није ослободила Армија БиХ, већ Дејтон (НАТО помогао) 4290
Емисија: Без дистанце - Братунац злочин без казне 1.2710
Емисија: Божић у Кравици - 20 година касније 2.4465
Емисија: Коме сметају мртви Срби у Гостовићу 3.72310
Емисија: Пофалићи - Некад Било 3.5385
Емисија: Разбуђивање - Ратне приче из Вогошће 1992-1996 2890
Емисија: Разбуђивање - Страдање и васкрсење Љубомира Млађеновића из Братунца 8330
Емисија: Разбуђивање - Фочански опоменик - Душанка Лаловић 1535
Емисија: Разбуђивање: Триптих о голготи Срба 1.8155
Емисија: Страдање Срба у средњем Подрињу 4.66430
Емисија: Шта је геноцид и манипулација истом 1.1100
Епитаф Добрини Продановић из Ратковића, код Сребренице 1.3300
Епитаф српским жртвама на Црквинама код Рогатице 1942. године 6170
Жртва: Божана Делић 8.37532
Жртва: Брано Вучетић 8.44563
Жртва: Гламочке жртве 1200
Жртва: Горажданске жртве 1.5485
Жртва: Миострашчке жртве 540
Жртва: Мирјана Драгичевић 20.03595
Жртва: Осовске жртве 9050
Жртва: Раде Рогић 22.348102
Жртва: Слободан Стојановић 14.14131
Жртва: Сребреничке жртве 8.29787
Жртва: Страхиња Живак 10.03658
За масакр над Србима у Брежанима 1992. крај Сребренице још нико није одговарао 1.11710
За убиство 16 Срба у Сердарима 11 година затвора 1.9515
Заборављени геноцид у Сарајеву 2.68020
Забрањена тема чак и у Србији: Сaрajeвски гeноцид 1992-1995 2.57910
Зашто се не разумемо: Отимање 'лебца се не прашта 3699
Збрка око Дана државности у БиХ 8475
Злочин муслиманских фашиста над Србима Возуће 1942. године 1.4215
Злочин над Србима у Чајничу: Убиjале и комшиjе из Буковице 1.30810
Злочин са предумишљајем: Србијанизација Срба 1.05723
Злочин: Бањалучке бебе 1992 14.65731
Злочин: Башчаршија у Сарајеву 1992 (Крвава свадба) 15.849102
Злочин: Бјеловац код Братунца 1992 12.89085
Злочин: Бодериште код Брчког 1993 7.14321
Злочин: Босански Брод 1992 13.322105
Злочин: Бошко и Адмира 1993 (Сарајевски Ромео и Јулија) 11.42489
Злочин: Брадина 1992 16.60476
Злочин: Брежани код Сребренице 1992 2.96810
Злочин: Бреза 1992-1995 2.4500
Злочин: Булози код Рогатице 1992 1.8965
Злочин: Високо 1992-1995 2.7865
Злочин: Вучиловац код Брчког 1992 5680
Злочин: Глођанско брдо код Зворника 1992 4.55610
Злочин: Горажде 1992-1994 6.13338
Злочин: Добровољачка улица у Сарајеву 1992 23.830125
Злочин: Доња Лијеска код Вишеграда 1992 2.4502
Злочин: Драксенић код Дубице 1942 (Крвава литургија) 9.34568
Злочин: Загони и Крњићи 1992 1.6600
Злочин: Јама Казани у Сарајеву 1992-1993 7.31619
Злочин: Јошаница код Фоче 1992 14.508105
Злочин: Корићка јама 1941 7.59652
Злочин: Кравица код Братунца 1993 (Божићни покољ) 16.47688
Злочин: Кукавице код Рогатице 1992 11.77327
Злочин: Миострах код Цазина 1941 800
Злочин: Мостар 1992 9.76668
Злочин: Мртво коло у Машвини код Слуња 1942 3.69715
Злочин: Наташа и Милица 1995 (Сарајевске дјевојчице) 16.728112
Злочин: Олуја 1995 24.00375
Злочин: Пива 1943 8.49677
Злочин: Пискавица и Ивањаска код Бањалуке 1942 4.48020
Злочин: Поникве код Чајнича 1993 5.07230
Злочин: Породица Голубовић у Коњицу 1992 10.97125
Злочин: Породица Јовановић у Зеници 1993 2.71210
Злочин: Породица Ристовић у Сарајеву 1992 6.40936
Злочин: Пофалићи 1992 (Ново Сарајево) 6.50824
Злочин: Придворица код Гацка 1942 7.66330
Злочин: Рупово Брдо 1992-1995 (Босанско Подриње) 2.64410
Злочин: Сарајево 1941 4.7125
Злочин: Сердари код Котор Вароши 1992 13.04277
Злочин: Скелани код Сребренице 1993 5.19611
Злочин: Смолућа код Тузле 1992 3.0664
Злочин: Стари Брод код Вишеграда 1942 11.47693
Злочин: Тузланска колона 1992 (Напад на ЈНА) 25.853119
Злочин: Убиство породице Пајдаковић у Хотоњу код Сарајева 1992 5280
Злочин: Ураган (Озрен) 1995 19.44444
Злочин: Фочанска Јабука 1992 16.87561
Злочин: Фочанска села у Босни 1992 2.0493
Злочин: Хроника злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1992-1995 12.235233
Злочин: Цинцар (Купрес) 1994 1.6932
Злочин: Чардак код Дервенте 1992 (Васкршњи покољ) 3.80714
Злочин: Чемерно код Сарајева 1992 12.65430
Злочин: Шушњар код Санског Моста 1941 13.02442
Злочинац: Авдага Хасић 2270
Злочинац: Адемага Мешић 1950
Злочинац: Адил Бешић 6330
Злочинац: Азра Алешевић Башић 7.16727
Злочинац: Алија Изетбеговић 13.48196
Злочинац: Амин Хусеини 2020
Злочинац: Амир Кубура 2300
Злочинац: Аугуст Шмидубер 4340
Злочинац: Ахмет Сејдић 7.47730
Злочинац: Брчански злочинци 7.48118
Злочинац: Вилијам Клинтон 8690
Злочинац: Гораждански злочинци 1.7460
Злочинац: Дервентски злочинци 1650
Злочинац: Драган Викић 1.7660
Злочинац: Едхем Годињак 3940
Злочинац: Ејуп Ганић 1.6950
Злочинац: Енвер Хаџихасановић 2180
Злочинац: Зулфо Алић 1.2310
Злочинац: Изет Нанић 1.2700
Злочинац: Јајчански злочинци 2720
Злочинац: Јединица Шеве 9050
Злочинац: Јован Дивјак 8100
Злочинац: Јунуз Ајановић 1010
Злочинац: Јусуф Празина 4.4305
Злочинац: Клаус Кинкел 6150
Злочинац: Купрешки злочинци 4040
Злочинац: Мехмед Алајбеговић 2340
Злочинац: Михаило Апел 1.1740
Злочинац: Мурат Шабановић 7.82950
Злочинац: Мустафа Ђелиловић 7140
Злочинац: Мушан Топаловић 17.57587
Злочинац: Насер Орић 17.201152
Злочинац: Осман Растодер 3540
Злочинац: Рамиз Делалић 13.28122
Злочинац: Расим Делић 5.8636
Злочинац: Ричард Холбрук 8320
Злочинац: Русимир Хаџихусеиновић 6150
Злочинац: Сакиб Махмуљин 2.5535
Злочинац: Сарајевски злочинци 19210
Злочинац: Сафет Оручевић 4110
Злочинац: Селим Бешлагић 6750
Злочинац: Сефер Халиловић 4.2455
Злочинац: Фехим Спахо 5610
Злочинац: Фочански злочинци 2090
Злочинац: Харис Силајџић 2.2990
Злочинац: Хусеин Ђозо 3000
Злочинац: Црна Легија 8.84439
Злочинац: Џафер Куленовић 2.6321
Злочини над Србима у Возући: Скeлeт „дрмa“ прaвосуђe 1.68517
Знакови поред пута: Коме сметају слике убијене дјеце у Братунцу? 56515
Ибро Мацић је осуђен на 10 година за злочине над Србима у Коњицу 1.3470
Извештај са београдске премијере филма Анђео са горе Заглавак 1.8060
Извештај са марша Стазама егзодуса - Возућа 2015 2.33472
Извештај са парастоса из Братунца 9. јула 2016 2.69120
Извештај са промоције књиге "Сребреничка подвала" у Новом Саду 2. априла 2015 1.21220
Изложба у Зворнику: Опомeнa дa сe нe понови рaт 1.68510
Илија Јуришић ослобођен оптужби за Тузланску колону 2.12515
Имa ли прaвдe зa сaрajeвскe Србe? 8640
Имajу ли убиjeнa српскa дјeцa Сaрajeвa прaво нa спомeник? 3.98725
Индира Камерић осуђена на 3 године затвора за ратне злочине у Босанском Броду 1.8135
Интервју са Ланетом Бандићем: Страдање Срба у Сарајеву 4.55319
Интервју са Оцем Миланом, сином убијеног Николе Гардовића на Башчаришији 2.55310
Интервју са Цветком Ристићем, дечаком коме је Орић побио породицу у Скеланима 18.549775
Интервју Страхиње Живака: Живим да би сведочио 1.4880
Исповест Анђелке Братић из Хаџића код Сарајева 2.00815
Исповест борца Ал Каиде: Крвљу сам писао историју Босне и Херцеговине 1.30625
Исповест Драгана Васића из Сарајева: Преживео сам 1992. године масакр у Ледићима 1.61010
Исповест Радована Богојевића: Преживео сам пакао у Горажду 1993. године 8115
Исповијест Слободана Бојанића о пакленим данима у Сарајеву у мају 1992. године 1.96010
Исповјест Слободана Мркајића: Три године сам био у муслиманским и хрватским логорима смрти 1.1450
Историчар Салих Селимовић о пореклу и језику босанских муслимана 1.7185
Језик и писмо: Шест деценија од српског самопорицања 4.11514
Кaко je убиjeн Бистрички Бабо - Цaцо 1.1530
Како је 2004. настао "извештај" о Сребреници 2.3035
Како су без метка уклоњении сведоци муслиманских логора у Сарајеву 1990-их година 1.2210
Како су Ристићи срушили мит о ткз. Босанском геноциду у Америци 9.143160
Како су Срби спасили муслиманску дјевојчицу из Горажда 2.22215
Канадски генерал Луис Мекензи: Муслимaни су пaлили српскa сeлa и убиjaли њиховe стaновникe у Босни деведесетих година 4749
Књига: Анатомија зла НДХ 1370
Књига: Битка за Возућу 1992-1995 7.148174
Књига: И Бог је заплакао над Босном 5.34546
Књига: И крв је горјела 4.07215
Књига: Истинита Сребреница 2.79856
Књига: Јелена '93 7.14755
Књига: Књига мртвих Срба Херцеговине 1992-1995 4.52515
Књига: Крици и опомена 3.61710
Књига: На Балканском фронту 2891
Књига: Нож 20.237271
Књига: Под царским вешалима 2890
Књига: Сарајевски аушвиц (1335 дана) 3.79810
Књига: Свједоци говоре - ратни злочини у општини Високо 1992-1995 1.79219
Књига: Терор над Србима у Горажду 2.06814
Књига: Тече крвава Дрина 11.672106
Књига: Триптих о голготи Срба 5.18124
Који се то дугови враћају Французима? 1.54517
Коначно: Подигнуте прве оптужнице за ратни злочин у Јошаници код Фоче 1992. године 3205
Крвава свадба у Сарајеву 1. марта - увод у босанско-херцеговачки рат 1992 1.34321
Крвави Божић у Кравици 5740
Култура лажирања: Муслиманска пропагадна надувава број убијене дјеце у Сарајеву деведесетих година 6395
Кућа за Миљу Зечевић из Сијековца којој су у рату убијени три сина и супруг 1.35720
Лeгeндaрнe муслиманскe лaжи о грaђaнском рaту у Босни и Хeрцeговини 1992-1995 1.22810
Логор: Бихаћ 12.63725
Логор: Босна и Херцеговина 1992-1997 1.93711
Логор: Брчко 7.85525
Логор: Виктор Бубањ 6.92755
Логор: Дервента 2520
Логор: Мостар 7000
Логор: Орашје 10.33852
Логор: Оџак 9.34558
Логор: Силос 15.507100
Логор: Челебићи 16.863105
Луђачка кошуља: Да се забораве Петар и Павле Голубовић из Коњица 1.92110
Мaсaкрирaнe српскe породицe средином 1992. године у Сарајеву и Мостару 1440
Мајке Сребренице су профитерско удружење 1.57725
Масакрирали Србе у Брчком, оптужница “чамила” у фијоци 1.0270
Миодраг Вукмирица: Горео сам у возилу Тузланске колоне 2.24314
МУП Босне и Херцеговине донео одлуку о нападима на конвоје ЈНА још 29. априла 1992 8225
Муслимани у саставу апаратуре Независне Државе Хрватске 1941-1945 3390
Мучeници Придворaчкe jaмe конaчно ћe имaти достоjно спомeн-обиљeжje 1.2630
Мученичка смрт Раде Рогића из Санског Моста 1995. године 5430
Мучитељи Срба се опет извукли 1.0740
На српској земљи у Федерацији Босне и Херцеговине нелегално је изграђено девет џамија 2690
Најава: Обиљежавање 30 година од страдања Срба у Кравици код Братунца биће 5. јануара 2023 3045
Најмање 104 српске масовне гробнице у БиХ 1992-1995 2.3230
Насер Орић je убиjaо, пљaчкaо и богaтио сe у Сребреници 1.36510
Неиспричана прича: Како је Драган Викић смјестио логор Славиши Ћоровићу 1992. у Сарајеву 1.86237
Нема места за Србе у Сарајеву – случај породице Бабић 1.8500
Неуспјешни референдум у Босни и Херцеговини: Чињенице и заблуде 8570
Није било: Сребреница и Братунац 3630
Нико није кажњен за стравичан злочин над Србима у Јошаници код Фоче 3580
Нису сви Хрвати усташе, има нешто и муслимана 12110
О паклу страдања, патње и неправде: Кроз српска села сребреничког краја 2.16720
Обиљeжeнe 23 годинe од убиствa 126 српских борaцa у Зворнику 2.19710
Обиљежавање 22. годишњице Сарајевског егзодуса у Бијељини 2.49310
Обиљежавање 23 године од злочина у Добровољачкој, у Сарајеву 1.0395
Обиљежавање 25 година од затварања муслиманског логора "Силос" у Сарајеву 1.13210
Обиљежавање: 26 година је прошло од затварања муслиманског логора Силос у Сарајеву 7420
Обиљежен Дан несталих Срба у Сарајевско-Романијском региону 2.32810
Обиљежен Дан сјећања на егзодус Срба из Санског Моста у Приједору 1.0260
Обиљежене 24 године од стравичног покоља у Ратковићима 1.37720
Обиљежено 19 година од егзодуса сарајевских Срба 1.08010
Обиљежено 20 година од повратка бораца ВРС са Лисаче 1.0345
Обиљежено 22 године од ослобођења Брода 9644
Обиљежено 26 година од страдања српских цивила у Ледићима код Сарајева 7560
Одговор Општинском вијећу Хаџићи о ноторним лажима за ДКЛ "Силос" у Сарајеву 1.0600
Одобрeно изручeњe злочинца Адема Костјеревца из САД у Босну 1.32210
Оздрављење нације: Шта треба да пише у новим школским уџбеницима историје за нашу децу 52925
Озренско-Возућки хорор: Некажњени злочини муџахедина над Прњаворчанима 2.0985
Оптужница четворици припадника Армије БиХ због убиства Срба у Горажду 1.4890
Осам припадника муслиманске војске осуђени на 60 година за Хаџиће 1.8345
Отaц Eмирa Суљaгићa погинуо 1992. код Брaтунцa, a сaхрaњeн у Поточaримa кaо жртвa из 1995. годинe 9165
Отварање обновљеног споменика српским жртвама у мјесту Саница код Кључа у западној Босни 9. маја 2023 1390
Отворено писмо министру Небојши Стефановићу 1.7010
Отворено писмо српској јавности и политичарима од групе грађана регије Бирач 1.0960
Парастос за 109 братуначких Срба 1.30210
Парастос за 126 бораца ВРС који су убијени на Глођанском брду код Зворника 1.2775
Парастос за Србе из Кравице биће у понедељак 5. јануара 2015 1.36825
Парастос и молитвено сјећање на српске жртве у Осову крај Рогатице 1.2040
Парастос србским жртвама у Кравици код Братунца ће бити 5. јануара 2022. године 7030
Парастос у Кравици 2018: Правда недостижна за жртве божићног пира 2.3965
Парастос у Сердарима: 30 година муслиманског злочина над Србима код Котор Вароши 3145
Парастос убијеним Србима на Залазју 12.7.2016 1.32310
Пивска дола 1943 4660
Пивска трагедија 1943 4585
Поворка сјећања у Београду: Снимљена завршна сцена филма Свједок 22. мај 2022 3870
Позив на парастос убијеним Србима у Милићима, Зворнику, Сребреници и Братунцу 1.1860
Помен убијеним Србима у Пучилама код Бијељине 30.8.2015 1.6270
Попис открива етничко чишћење Срба из Федерације БиХ 1.6185
Породице жртава из Добровољачке не одустају од борбе 2.34310
Порука са Озрена: Над српским народом почињен злочин 1.6630
Посета Миостраху код Цазина: Исповест Мирослава Максимовића 790
Потврђена оптужница за злочине над Србима у Чемерну 3.37710
Потресна исповјест Славка Грабовца из Босанског Брода 1.3275
Поука пуковника Ратка Шкрбића 2.42510
Прeживjeли Срби огорчeни прeсудом зa злочинe у логору Виктор Бубaњ 1.7435
Први парастос за 500 српских жртава у Сребреници 1.2135
Премијера филма "Анђео са горе Заглавак" у Београду 12.9.2014 1.5970
Преминула Добрина Продановић из Сребренице 3.1014
Пресахле нам сузе за убијеним синовима 2.01910
Приведен Менсур Петљо, мучитељ из Брчког 1.2830
Припадник бужимске 505. бригаде Мехмед Алешевић осуђен на пет година затвора 3690
Прича из Сарајева: Најежим се када чујем Цацино име 1.1555
Прогони и убиства Срба у Источној Босни 1914-1915 2.4920
Промовисана монографија погинулих бораца ВРС и цивила из Фоче 1.34010
Пронађени остаци српских жртава у Броду 1.7040
Пут у Сребреницу (или Братунац) 3.42212
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1), Alexander Dorin: "Ја, значи, врло добро знам шта је геноцид и шта не…" 2.8755
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (2), Alexander Dorin: Примери стравичног страдања Срба 3.43119
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (3), Александар Дорин: Фото галерија о страдању Срба 2.98410
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (4), Alexander Dorin: Сребреничка лаж из угла страних војника 3.3166
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (5), Alexander Dorin: Манипулација бројем страдалих у Сребреници 2.9410
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), Alexander Dorin: Манипулације са списком мртвих муслимана 3.1300
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (7), Alexander Dorin: Доказано је – сведоци су лагали на суду 3.0120
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (8), Alexander Dorin: Доказане лажи Ердемовића 3.24422
Разговори о Сребреници од 18. до 21. јула 2016. у Београду 2.0315
Расизам за српске жртве Сребренице 2.67725
Рат у Босни и Херцеговини: Некажњени злочини 1.5665
Република Српска 6.58115
Ругање правди и жртвама: Елефета Весели само 10 година затвора 2.8039
Са сарајевских гробаља уклањају 13 000 српских гробова, а кости спаљују 2.6801
Сакиб Махмуљин за злочине над Србима добио 10 година затвора у првостепеној пресуди 1.0580
Саопштење уместо Владе Црне Горе за Дан сећања на жртве Сребренице 1.1525
Сарајево и за парастос небезбедно 2.4275
Сарајево је препуно гробница Срба 1.2400
Сарајевска туга - Епитаф Милици и Наташи 2380
Сарајевски Казани још чекају ексхумацију 1.7265
Сарајевски процес 1947. године: Пресуда муслиманским ратним злочинцима из Другог свјетског рата 2660
Сва српска страдања на Божић, од мађарских фашиста до Насера Орића 1.43415
Свједочење Eдина Гaрaплиjе: Тајна јединица Шеве су убијале у Сарајеву по налогу врха СДА 3590
Сећање на живот и егзодус са Грбавице у Сарајеву 3.54637
Сећање на сарајевски злочин: Крваво мајско јутро у Пофалићима 11.371227
Сећање на стравичан покољ код Босанског Шамца: Убијено је 850 Срба у Доњој Дубици, а трећина су била деца 4560
Сећање на убиство војника ЈНА на сарајевском Бистрику 20. априла 1992 2.6065
Сјећање и парастос за српске жртве у Факовићима, крај Братунца 1.2220
Сјећање на егзодус 120.000 сарајевских Срба 1.09310
Сјећање на српске цивиле из Јежештице, Шиљковића и Залужја 2014 1.7550
Сјећање на усташки покољ на Делић јами код Бихаћа 27. јула 1941. године 1.9825
Скaндaл у школском рeчнику: Погрдни изрази за Србе и православце 1.94120
Случај Гостовићи: Жртвама не дају мира 2.06122
Случај Добровољачка улица: Била је то порука Србима шта их чека у независној БиХ 2.4520
Случај Душaна Дуњића: Отровaн дaн прe свeдочeњa 2.01110
Случај полицајца Драгана Ђурића: Медијско шминкање фанатичног злочина 1.54721
Случај Слободана Самарџића: Сарајевски гитариста који је убијен маја 1992. године 1.65510
Сма­ње­на ка­зна окри­вље­ном за зло­чин над Ср­би­ма: Хусеин Мујановић на слободи 1880
Смолућа: Остало је само име 1.0520
Снима се филм о страдању Ледића код Сарајева: Чико, ја сам жив немој да ме убијеш 7700
Срамно мала пресуда са логор Силос и Хаџиће у Сарајеву деведесетих 1.0920
Срби у Сарајеву – зaшто их нa обaлaмa Миљaцкe вишe нeмa 1.1035
Срби у Сребреници:Забоден нам је нож у рањено срце 3.96225
Србима је пресео повратак у Возућу 1.4365
Сребреница је највећи пропаганди успех од 1945. године на овамо 83010
Сребреница, докле више или Циркус који много кошта 4065
Сребреница: Усвојена резолуција о страдању српског народа у 20. вијеку 68110
Сребреницо, испричај истину свету: Размножавање жртава 2.56710
Српске жртве у БиХ неће бити пронађене ако их Горан Салиховић настави тражити 1.1410
Српски логораши спаљивани у пећи Жељезаре Зеница 2.60536
Срушен мит: Лaжнa мaпa опсaдe Сaрajeвa 1.66611
Судбина Љубомира Млађеновића из братуначке Јежестице 1.3500
Судбина Србије и Срба одређена у Дрездену 1928. године 3.57744
Судити или не судити (2) 5.78115
Сузо моја, не чами, потеци (Слободану Стојановићу) 55720
Суљо Карајић осуђен на 18 година затвора за ратне злочине код Бихаћа 3120
Трново: 24 године од злочина над српским цивилима у Сарајеву 7530
Тужилаштва Словеније, Хрватске и БиХ као саучесници злочина над Србима деведесетих година 52515
Тужилаштво БиХ подигло нове оптужнице за злочине у Јошаници, Вишеграду и Чајничу 1992-1993 730
У Берну ухапшен крвник Насер Орић 1.74820
У Братунцу обележавање страдања подрињских Срба 7. и 8. јула 2.4140
У Бугојну број Срба опао за 98 одсто 1.10410
У Возући је септембра 1995. био геноцид 1.6250
У Залазју обележено 23 године од крвавог Петровдана у сребреничким селима 2.6134
У јами Бивоље Брдо је највише Срба бачено 11. августа 1941. од стране хрватско-муслиманских фашиста 1.09510
У паклу Височког логора 1.0175
У Сава Центру приказан документарнии филм "Истина" 1.0420
У сјећању: Славко Јовичић Славуј (1953-2022) 1.55710
У Тарчину одржана комеморација жртвама злогласног сарајевског логора "Силос" 8500
У Федерацији БиХ живи данас 50.000 Срба, а прије рата било их је 500.000 5380
Убиство породице Драгаш на Требевићу изнад Сарајева 1942. године 3470
Угушена истина: Нови предлог резолуције о геноциду у Сребреници 4.149215
Усвојена Прва београдска резолуција о усташком геноциду у НДХ 1430
Ускоро Атлас злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1990-их година 4230
Ухапшен вођа „Ел муџахедина“ Сакиб Махмуљин 1.7745
Ухапшен Милан Шимић због убиства Срба цивила у Сребренику 1994. године 2450
Ухапшено 13 припадника муслиманске ткз. Армије БиХ са подручја Коњица осумњичени за злочине над Србима 4760
Ухапшено 6 бивших припадника ткз. Армије БиХ због злочинa нa подручjу Бужимa и Крупе 9640
Фељтон: Етничко чишћење Врбаске бановине у НДХ 1670
Фељтон: Злодела Хрвата и муслимана после Сарајевског атентата 2.33910
Фељтон: Злочини муслимана и Албанаца у Плаву и Гусињу 1941-1945 1.5910
Фељтон: Исповијести Српкиња силованих у Сарајеву 2.9740
Фељтон: Како су издани и прогнани Озрен, Возућа и Криваја 5.73937
Фељтон: Муџахедини у Босни и Херцеговини 1990-их 3005
Фељтон: Планирани хаос 1990-1996 1.3920
Фељтон: Погром и егзодус Срба из Сарајева 1990-их 1.3790
Фељтон: ПРОГОН И УБИСТВА САРАЈЕВСКИХ ЉЕКАРА 1992-1996 17.588105
Фељтон: Ратни хероји у бијелим мантилима: Сарајево 1992-1996 3120
Фељтон: Ратно Сарајево - Логори за Србе 1992-1995 4.49320
Фељтон: Сећање Срба на муслиманске зулуме под командом Насера Орића 6.12821
Фељтон: Српска стратишта Сарајева 1992-1995 6.73448
Фељтон: СРПСКЕ ЖРТВЕ У БОСАНСКОМ ПАКЛУ 1992-1995 10.45425
Фељтон: Устaшки рeжим и политикa тeрорa у НДХ 3840
Фељтон: Фрагменти хрватско-муслиманског геноцида на тлу Босне и Херцеговине у Другом свјетском рату 1490
Филм: Aнђео са горе Заглавак 6.92036
Филм: Бог и Хрвати 8.24134
Филм: Више од злочина 7.08264
Филм: Дјеца 2.8965
Филм: Дневник ратног хирурга 9.63340
Филм: Досије Сребреница 4.98416
Филм: Егзодус поново 4.04120
Филм: Емисија Печат: Сарајевски логор за Србе - Храсница 3080
Филм: Знаш мене 18.78839
Филм: Исповјест Слободанке Младић из Храсничког логора (жртва силовања) 5615
Филм: Јаук 3.93510
Филм: Крвава зора у Сердарима 5.03615
Филм: Љуби брата 5.3867
Филм: Мирјана 4.94710
Филм: Мјесто злочина 3.4405
Филм: Мук и Јаук 6.53815
Филм: На Дрини гробница 5.64557
Филм: Никољданске сузе 7.33045
Филм: Побиј, покрсти, протерај 4.70317
Филм: Преживјела сам, идем кући 4.09834
Филм: Прогон Срба из Средње Босне 5.70825
Филм: Пут у непознато 3230
Филм: Сjeћaш ли сe мeнe у ропству 1.6220
Филм: Сарајево - логори за Србе 6.6334
Филм: Спавам на мјесту покоља 4.7725
Филм: Сребреница - издани град 5.16417
Филм: Стари Брод - зелена гробница 1.6980
Филм: Трново 92 7.32632
Филм: Хроника злочина у Босни и Херцеговини 1992-1995 5.82326
Филм: Цвиjeт хрвaтствa - муслимански фашисти у НДХ 2890
Филм: Чико ја сам жив, немој да ме убијеш 3430
Хрватско-муслимански злочини у Власеничком срезу 1941-1945 6340
Хронологија разбијања Југославије 10.98560
Цветко Ристић: Орић ми све побио, али истину не може 1.9895
Цитат Добрице Ћосића који Хрвати, Словенци, Албанци и муслимани (србофоби) највише обожавају 15210
Четврт вијека ћутњe о нajвeћeм Држaвном концeнтрaционом логору "Силос" зa Србe у Сaрajeву 1.6705
Чињенице о "Олуји" које треба да знате ви и ваши потомци 5635
Џевад Мамутовић осуђен на само годину дана за мучење Срба у бихаћком логору 1.35510
Шест припадника муслиманске ткз. Армије БиХ ухапшео за злочин над Србима 6570
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 10. јула у Братунцу 1.29910
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 2. јула 2022. у Братунцу 4110
Шта је сведочио Фахрудин Радончић у Приштини: Убиство српског свата у Сарајеву је наручила Алијина СДА 6334
Шта је срамота, а шта понос и ко има ауторитет да то одређује 2445
Шта каже анекта о сребреничкој резолуцији 3.14727
Шуцкори кренули у Џихад још 1914. године 3675


Поштовани посјетиоци,
ако желите активно да се укључите у рад нашег сајта, писањем чланака везано за одређену тематику која прати овај сајт (нпр. злочини, логори, жртве, документарни филмови, књиге, фељтони и др.) и тиме значајно допринесете чувању сјећања на страдање нашег народа у протеклом времену, контактирајте администратора путем електронске поште: webmaster@zlocininadsrbima.com или путем нашег контакт формулара на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

У том захтеву наведите своје податке, који неће бити јавно објављени. Хвала.

Skip Navigation Links