Муслимански злочини над Србима!

   
МУСЛИМАНСКИ ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Ова страница је намијењена свима који желе да се боље упознају са муслиманским злочинима над србским народом које су учинили припадници цивилних, (пара)војних и полицијских структура током 20. вијека.

Црна Гора, Рашка, Босна и Херцеговина су од стољећима настањена Србима, о чему говоре бројни културно-историјски споменици још из доба Средњег вијека. Штавише и средњовијековном државом Босном управљала је србска династија Котроманића... А прије њих су Немањићи градили бројне православне манастире и цркве по Босни и Херцеговини (манастир Озрен 1284. године, манастир Крупа на Врбасу 1288. године, манастир Тврдош 1277. године итд). Област Старог Раса је територија одакле је основана прва србска држава и подизане православне цркве у 11. вијеку.

Средином 15. вијека у ове крајеве долазе Турци Османлије, који су продрли на Балканско полуострво из Мале Азије, покоравајући све хришћанске народе и државе: Византију, Бугарску, Србију, Црну Гору, Босну... Они су донијели исламску религију и почели да граде џамије. Хришћани су тако били у полуробовском пожају, док су турске аге и паше спроводили терор и страховладу невиђених размјера: Прва брачна ноћ, Трећина приноса, Данак у крви и др.

Турци су са својим крвавим походима ишли све до Беча, гдје су поражени у два наврата: 1529. и 1683. године и од тада су у константном повлачењу. Многи Срби из Старе Србије и Босне не могавши трпити зулум одлазили су у Хазбуршку монархију, гдје је уз границу са Турском  Бечки двор формирао Војну Крајину, од придошлих Срба. Они Срби који су остајали често су дизали устанке против Турака (Невесињска пушка и др.)

Карађорђе Петровић је у Шумадији почетком 19. вијека повео србску националну револуцију за ослобађање од вишевијековног турског робства. Тако је он са својим устаницима 1809. године ослободио за кратко сјевероисточне дијелове Босне. Од његова имена многе турске паше су дрхтале. Како је Први устанак пропао 1813. године, тако је двије године касније Милош Обреновић повео Други устанак, што је резултовало стварањем Кнежевине Србије. У то вријеме Босном и Херцеговином су суверено управљале турске паше, гдје је владао феудални систем.

На Берлинском конгресу јула 1878. године Велике силе (Француска, Енглеска и Русија) су признале државност Црној Гори и Србији, док је Аустроугарска добила право да уђе са својом војском у Босну и Херцеговину и да је присвоји посље 30 година. Аустријанци су наставили  терор према србском православном живљу, што је резултирало оснивање револуционарне организације Млада Босна, чији су чланови на Видовдан 1914. године у Сарајеву извршили атентат са Франца Фердинанда, аустријског надвојводу и престолонасљедника.

Аустроугарска је оптужила Краљевину Србију за умјешаност у атентат и напала је августа 1914. године чиме је започео Први свјетски рат. Срби у Босни и Херцеговини су се први нашли на удару, тако што су убијани, пљачкани или пак одвођени у концентрационе логоре: Добој, Арад, Јиндриховице, Нежидер и др. Многи босанско-херцеговачки Срби су не желећи да служе германској царевини бјежали су према Србији и јављали се у србску војску.

Крајем Великог рата, Аустроугарска се распала, а србска војска је у свом побједоносном јуришу са Солунског фронта јесени 1918. године ослободила све јужнославенске народе до Алпа. Сарајево је ослободила Друга армија, под командом Војводе Степе Степановића 9. новембра 1918. године. Формирана је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, која је унутрашњом политиком била подијељњна на бановине.

Њемачка, Италија и њихови сателити (Бугарска, Мађарска, Албанија, Румунија...) су 6. априла 1941. године напали Краљевину Југославију и раскомадали је. Највећи дио је припао усташкој Независној Држави Хрватској, гдје је потпала и Босна и Херцеговина. Хрватски и муслимански фашисти су током 1941-1945 починиле геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима. Оснивали су бројне концентрационе логоре (Стара Градишка, Јасеновац, Јадовно, Даница, Крушћица и др.), палили су и пљачкали православне цркве, а исто тако у Босни и Херцеговини су почињени стравични злочини  над Србима у Пребиловцима, Старом Броду, Драксенћу, Бихаћу, Дракулићу, Мехином Стању, Шушњару  и др.

У Босни и Херцеговини током Другог свјетеког рата одржана су два засједања АВНОЈ-а, прво у Бихаћу новембра 1942. а онда и у Јајцу новембра 1943. године. Ту су комунистички делегати својим одлукама разбијали србски национални корпус.

Партизани су успјели да истјерају усташе у мају 1945. године, док су комунисти извели социјалистичку револуцију. С тим да посљератне комунистичке власти су забрањивале приче о злочинима над Србима и прогањале свакога ко је јавно причао о томе. Друга Југославија је била саграђена на идеалима братства и јединства, а Босна и Херцеговина је постала једна од федералних јединица.

Један од каснијих вођа муслиманског народа у БиХ, Алија Изетбеговић је 1970. године објавио своје дјело Исламска декларација, шовинистички програм радикалног ислама, због чега је касније хапшен и затваран.

Почетком 1990. године у СФРЈ је промијњен друштвено-политички систем, односно уведено је вишестраначије посље 45 година. У Босни и Херцеговини су побиједиле националне опције, односно муслимани су имали своју странку СДА, Срби су имали СДС, а Хрвати странку ХДЗ... Муслимани и Хрвати су имали сличне циљеве, односно жељели су да СР Босна и Херцеговина постане суверена држава, ван СФРЈ. Они су у јесен 1991. године почели илегално наоружавање преко странака и формирање паравојних јединица (Патриотска Лига, Зелене Беретке, Хрватско Вијеће Одбране, Хрватске Одбрамбене Снаге...).

Са друге стране Срби су вјеровали да ће их савезна војска ЈНА заштити. Србски посланици су у Сарајеву 9. јануара 1992. године прогласили Србску Републику Босну и Херцеговину, која остаје дио (треће) Југославије.

Дана 29. фебруара 1992. године у БиХ је спроведен референдум гдје се 62,40% бирача изјаснило за независност БиХ, што је према Уставу било недовољно тј. морало је преко двије трећине. Већ 1. марта 1992. у Сарајеву је Рамиз Делалић Ћело, сарајевски криминалац са сарадницима убио србског свата на Башчаршији, што је најавило крвави рат. Војне снаге Републике Хрватске су 26. марта 1992. године направиле покољ у Сијековцу, код Босанског Брода, али и на Купресу 3. априла 1992. године.


Муслимански екстремисти су напали колону возила ЈНА 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици, у Сарајеву, која се у складу са договором муслиманског Предсједништва БиХ и Команде Друге армијске области ЈНА о мирном извлачењу. Сличан масакр је направљен у Тузли 15. маја 1992. године...

Током 1992-1995 босански муслимани и Хрвати су углавном ратовали против Срба, који су контролисали двије трећине Босне и Херцеговине. Они су оснивали концентрационе логоре, од којих су најпознатији: Дретељ, Мусала, Силос, Челебићи, Орашје, Оџак, Сребреница, Горажде и др. Исто тако направљени су стравични злочини над Србима у Сребреници и околини, Сарајеву, Мостару, Брчком, Оџаку, Дервенти, Лијевну, Чапљини, Коњицу, Зеници, Сердарима, Фочи, Високом и др. 

НАТО авијација се умјешала 30. августа 1995. године тако што је бомбардовала положаје Срба у Босни, што је касније помогло хрватским и муслиманским снагама да освоје добар дио територија: Озрен, Петровац, Сански Мост, Кључ и др. А Војска Републике Србске је ослободила Сребреницу и Жепу јула 1995. године.

Босанско-херцеговачки рат је окончан у Дејтону 21. новембра 1995. године, тако што су делегације три народа потписале споразум: муслиманска (представник Алија Изетбеговић), хрватска (представник Фрањо Туђман) и србска (представник Слободан Милошевић). Према том споразуму пет сарајевских општина: Илиџа, Вогошћа, Хаџићи, Илијаш и Грбавица  је припало муслиманско-хрватској федерацији, док су Шипово и Мркоњић Град враћени у Републику Србску. У фебруару и марту 1996. године око 150.000 Срба Сарајлија је напустило свој завичај...

Ова страница је намијењена за документа, видео снимке, слике и приче преживјелих. Ако видите да нешто недостаје слободно нам пошаљете свој документарни материјал преко Контакт (стране) форме.


Упиштите појам за претрагу:
Cортирате према:


НАСЛОВ ПРЕГЛЕДА ГЛАСОВА
Одржaнa промоциja филмa "Сузe aнђeлa" у Зворнику за Слободана Стојановића 1.3750
У Скеланима код Сребренице обиљежено 25 година од страдања Срба 2.0490
22 године од некажњеног злочина у Јошаници крај Фоче 1.5115
25. годишњица од пада српских територија у Босанској Kрајини 1.8515
30 година на путу до истине: Обиљежавање страдања Срба у Фочи 5385
Акција Требевић: Кaко je убиjeн бистрички Бабо - Цaцо 1993. у Сарајеву 1.3300
Алија Изетбеговић повукао потпис у Лисабону марта 1992. и увукао БиХ у рат 2.4155
Америчка слобода није бесплатна или какве везе има Украјинска криза са Балканом 1.56925
Аргументи за демистификацију Сребренице 3.63070
Атиф Дудaковић нa слободи - кaтaстрофa и фaрсa 2.0915
Биланс хашке (не)правде 3.11320
Битка: Коридор живота 12.577139
Бихаћко стратиште: Јаук са Гаравица вјечна опомена 9620
Божидар Мркајић: У муслиманском логору Силос смршао 50 килограма 2.8010
Братуначка младост тамо далеко – Горица Ђукановић 2.72110
Вацлав Дворжак – Доказаћу да је прича која се годинама прича о Сребреници, једна велика лаж 1.4335
Вељко Грујић: Три дaнa сa дрвeтa глeдaо сам зло 2.11729
Где су Хрвати, Словенци, Албанци и Македонци на Берлинском конгресу 1878. године? 1.10915
Геноцид без казне 85610
Геноцида није било: Објављен дугоочекивани Грајфов извештај о Сребреници на 1.036 страна 1.3300
Годишњица Брионског пленума: Пад Ранковића 3475
Годишњица злочина у Кукавицама крај Горажда 1.9940
Годишњица некажњеног убиства Наташе и Милице у Сарајеву 1.4460
Годишњица страдања 48 српских војника у Будучином Потоку у Босни (јунски масакр) 7470
Годишњица страдања војника у Тузланској колони 1.4865
Голгота Срба у Бугојну 1992. године 3.29215
Гради се спомен црква у Јошаници за Никољданске жртве из 1992. године 1.60010
Гранатирање Фоче 1992: Злочин за који није нико одговарао 5680
Две (забрањене) приче о Сарајеву 5.01832
Девет година од злочина у Бјелогорици крај Рогатице 1.63815
Дечак светац: Слободан Стојановић из зворничке Каменице је канонизован за светитеља СПЦ 1.00010
Добојски логор: Помен за српске жртве првог казамата у модерној Европи 1070
Дозвољен лов на Србе повратнике у БиХ 1.31610
Докази o злочинима над босанским Србима и на видео-тракама 1.80233
Досије Високо: Стрeљaњa уз aплaуз 1.4220
Досије Вишеград: У Влаховићима је Ахмет Сејдић предводио муслиманске снаге у масакру над Србима цивилима 89210
Досије Дервента: Исповијест Чеде Продића, бившег заточеника логора Пољ 1992. године 2.11315
Досије Добровољачка у Сарајеву: У паклу Скендерије 1.2130
Досије Добровољачка: Исповјест Данила Берибаке о сарајевском паклу у мају 1992. године 1.0545
Досије Добровољачка: Нашу децу су мртву касапили у Сарајеву 1992. године 4165
Досије Зеница: Српски логораши спаљивани 1992. у пећи Жељезаре свједоче извјештаји КЕБС 2.78636
Досије Игман: Како је убијен Јадранко Главаш 1993. године изнад Сарајева 3770
Досије Јошаница: Кaко je Рaдe Благојевић прeживио крвaви Никољдaн 1992. код Фоче 4060
Досије Козара: Муслиманске милиције на страни НДХ 1942. године 150
Досије Ледићи: Државни суд БиХ саучесник злочина у Трнову код Сарајева 9780
Досије Мостар: Силовање Србкиња у логорима ХОС и ХВО 1992-1995 61015
Досије Пофалићи: Почетак етничког чишћења у Сарајеву 1992. године 6200
Досије Сарајево: Злоглaсни логор "Силос" подсjeтник нa стрaшну судбину босанских Србa 1.08115
Досије Сарајево: Како је убијен Гојко Стојановић у Храсничком логору 1992. године 7690
Досије Сарајево: Како је убијен Драшко Вукосав 1992. године 1.7185
Досије Сарајево: На Казанима убијено 1.000 Срба 8180
Досије Сарајево: Нацисти би позавидели Хусеину Мујановићу за тортуре у Храсничком логору 6490
Досије Сарајево: Сенад Џанановић и Един Гаџо осуђени за ратне злочине над Србима на Алипашином Пољу 1.76210
Досије Сарајево: Слушaо сaм свaки дaн вриску и гaлaму у зaтвору Хрaсничког логора 6080
Досије Силос: Лео Капетановић, најмлађи логораш у Тарчину код Сарајева 40510
Досије Трново: Видео снимак из муслиманског логора за Србе 1992-1993 1.0290
Досије Трново: Милорад Штака нaшaо мajку у ђубришту 1992. године 1.1040
Досије Трново: Ослобођена злогласна тројка из Ледића - Годињак, Шарић и Буноза 1.1940
Досије Тузла: Градоначелник Селим Башлагић донео одлуку о нападу на колону ЈНА 1992. године 5220
Досије Чемерно: Свједок промијенио исказ у корист оптужених 1.7010
Доступан списак са именима убица из муслиманске јединице "Шеве" 2.2195
Драгиња 2.03245
Ђоко Копривица: Фазлагићи крвопије 3.26625
Емисија: 40 секунди истине: Сарајево није ослободила Армија БиХ, већ Дејтон (НАТО помогао) 5990
Емисија: Без дистанце - Братунац злочин без казне 1.5300
Емисија: Божић у Кравици - 20 година касније 2.6275
Емисија: Коме сметају мртви Срби у Гостовићу 3.89010
Емисија: Пофалићи - Некад Било 3.7065
Емисија: Разбуђивање - Ратне приче из Вогошће 1992-1996 4710
Емисија: Разбуђивање - Страдање и васкрсење Љубомира Млађеновића из Братунца 9790
Емисија: Разбуђивање - Фочански опоменик - Душанка Лаловић 2635
Емисија: Разбуђивање: Триптих о голготи Срба 1.9745
Емисија: Страдање Срба у средњем Подрињу 4.88330
Емисија: Шта је геноцид и манипулација истом 1.3040
Епископ Сергије: Гаравице нећемо, не можемо и не смемо заборавити 1180
Епитаф Добрини Продановић из Ратковића, код Сребренице 1.5240
Епитаф српским жртвама на Црквинама код Рогатице 1942. године 7770
Жртва: Божана Делић 9.07432
Жртва: Брано Вучетић 8.60963
Жртва: Гламочке жртве 2410
Жртва: Горажданске жртве 1.7245
Жртва: Миострашчке жртве 1950
Жртва: Мирјана Драгичевић 20.74295
Жртва: Мостарске жртве 210
Жртва: Осовске жртве 1.0840
Жртва: Раде Рогић 24.067107
Жртва: Слободан Стојановић 15.28131
Жртва: Сребреничке жртве 8.53387
Жртва: Страхиња Живак 10.57358
За масакр над Србима у Брежанима 1992. крај Сребренице још нико није одговарао 1.26410
За убиство 16 Срба у Сердарима 11 година затвора 2.0945
Заборављени геноцид у Сарајеву 2.83020
Забрањена тема чак и у Србији: Сaрajeвски гeноцид 1992-1995 2.71010
Зауставимо Дејтонску пропаганду 5.35185
Зашто се не разумемо: Отимање 'лебца се не прашта 5189
Збрка око Дана државности у БиХ 1.0155
Злочин муслиманских фашиста над Србима Возуће 1942. године 1.73410
Злочин над Србима у Чајничу: Убиjале и комшиjе из Буковице 1.45310
Злочин са предумишљајем: Србијанизација Срба 1.27728
Злочин: Бањалучке бебе 1992 15.01431
Злочин: Башчаршија у Сарајеву 1992 (Крвава свадба) 16.313102
Злочин: Бјеловац код Братунца 1992 13.34685
Злочин: Бодериште код Брчког 1993 7.36921
Злочин: Босански Брод 1992 13.820105
Злочин: Бошко и Адмира 1993 (Сарајевски Ромео и Јулија) 11.68789
Злочин: Брадина 1992 17.02876
Злочин: Брежани код Сребренице 1992 3.24610
Злочин: Бреза 1992-1995 2.7270
Злочин: Булози код Рогатице 1992 2.1775
Злочин: Високо 1992-1995 3.1155
Злочин: Вучиловац код Брчког 1992 7600
Злочин: Гаравице код Бихаћа 1941 7.66351
Злочин: Глођанско брдо код Зворника 1992 5.48310
Злочин: Горажде 1992-1994 6.72738
Злочин: Добровољачка улица у Сарајеву 1992 24.338129
Злочин: Доња Лијеска код Вишеграда 1992 2.7282
Злочин: Драксенић код Дубице 1942 (Крвава литургија) 9.76868
Злочин: Загони и Крњићи 1992 1.9000
Злочин: Јама Казани у Сарајеву 1992-1993 7.66819
Злочин: Јошаница код Фоче 1992 15.167105
Злочин: Корићка јама 1941 8.09652
Злочин: Кравица код Братунца 1993 (Божићни покољ) 16.98288
Злочин: Кукавице код Рогатице 1992 12.06827
Злочин: Миострах код Цазина 1941 2950
Злочин: Мостар 1992 10.14873
Злочин: Мртво коло у Машвини код Слуња 1942 4.05015
Злочин: Наташа и Милица 1995 (Сарајевске дјевојчице) 17.097112
Злочин: Олуја 1995 24.66575
Злочин: Пива 1943 8.93377
Злочин: Пискавица и Ивањаска код Бањалуке 1942 4.81720
Злочин: Поникве код Чајнича 1993 5.40430
Злочин: Породица Голубовић у Коњицу 1992 11.45125
Злочин: Породица Јовановић у Зеници 1993 2.94810
Злочин: Породица Ристовић у Сарајеву 1992 6.69036
Злочин: Пофалићи 1992 (Ново Сарајево) 7.01124
Злочин: Придворица код Гацка 1942 8.14030
Злочин: Рупово Брдо 1992-1995 (Босанско Подриње) 2.85410
Злочин: Сарајево 1941 5.0925
Злочин: Сердари код Котор Вароши 1992 13.37577
Злочин: Скелани код Сребренице 1993 5.75311
Злочин: Смолућа код Тузле 1992 3.4304
Злочин: Стари Брод код Вишеграда 1942 11.95793
Злочин: Тузланска колона 1992 (Напад на ЈНА) 26.309119
Злочин: Убиство породице Пајдаковић у Хотоњу код Сарајева 1992 7190
Злочин: Ураган (Озрен) 1995 19.89644
Злочин: Фочанска Јабука 1992 17.31461
Злочин: Фочанска села у Босни 1992 2.4003
Злочин: Хроника злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1992-1995 12.891235
Злочин: Цинцар (Купрес) 1994 1.9832
Злочин: Чардак код Дервенте 1992 (Васкршњи покољ) 4.16114
Злочин: Чемерно код Сарајева 1992 12.99230
Злочин: Шушњар код Санског Моста 1941 13.46842
Злочинац: Авдага Хасић 5580
Злочинац: Адемага Мешић 4240
Злочинац: Адил Бешић 8750
Злочинац: Азра Алешевић Башић 7.53627
Злочинац: Алија Изетбеговић 14.22996
Злочинац: Амин Хусеини 6040
Злочинац: Амир Кубура 4630
Злочинац: Аугуст Шмидубер 6360
Злочинац: Ахмет Сејдић 7.96430
Злочинац: Брчански злочинци 7.74518
Злочинац: Вилијам Клинтон 1.1200
Злочинац: Гораждански злочинци 1.9480
Злочинац: Дервентски злочинци 3530
Злочинац: Драган Викић 2.7060
Злочинац: Едхем Годињак 5340
Злочинац: Ејуп Ганић 2.0510
Злочинац: Енвер Хаџихасановић 4300
Злочинац: Зулфо Алић 1.7120
Злочинац: Изет Нанић 2.1460
Злочинац: Јајчански злочинци 4090
Злочинац: Јединица Шеве 1.1670
Злочинац: Јован Дивјак 1.1560
Злочинац: Јунуз Ајановић 2170
Злочинац: Јусуф Празина 5.8555
Злочинац: Клаус Кинкел 8160
Злочинац: Купрешки злочинци 6240
Злочинац: Мехмед Алајбеговић 4010
Злочинац: Михаило Апел 1.5040
Злочинац: Мурат Шабановић 8.28850
Злочинац: Мустафа Ђелиловић 8990
Злочинац: Мушан Топаловић 18.71987
Злочинац: Насер Орић 18.037152
Злочинац: Осман Растодер 6870
Злочинац: Рамиз Делалић 14.39022
Злочинац: Расим Делић 6.2656
Злочинац: Ричард Холбрук 9960
Злочинац: Русимир Хаџихусеиновић 8470
Злочинац: Сакиб Махмуљин 2.9045
Злочинац: Сарајевски злочинци 42910
Злочинац: Сафет Оручевић 6400
Злочинац: Селим Бешлагић 9200
Злочинац: Сефер Халиловић 4.7195
Злочинац: Фехим Спахо 8610
Злочинац: Фочански злочинци 3250
Злочинац: Харис Силајџић 2.6930
Злочинац: Хусеин Ђозо 5410
Злочинац: Црна Легија 9.52039
Злочинац: Џафер Куленовић 3.0931
Злочини над Србима у Возући: Скeлeт „дрмa“ прaвосуђe 1.82317
Знакови поред пута: Коме сметају слике убијене дјеце у Братунцу? 72715
Ибро Мацић је осуђен на 10 година за злочине над Србима у Коњицу 1.5250
Извештај са београдске премијере филма Анђео са горе Заглавак 1.9750
Извештај са марша Стазама егзодуса - Возућа 2015 2.50772
Извештај са парастоса из Братунца 9. јула 2016 2.86020
Извештај са промоције књиге "Сребреничка подвала" у Новом Саду 2. априла 2015 1.37920
Изложба у Зворнику: Опомeнa дa сe нe понови рaт 1.82210
Илија Јуришић ослобођен оптужби за Тузланску колону 2.29615
Имa ли прaвдe зa сaрajeвскe Србe? 1.0010
Имajу ли убиjeнa српскa дјeцa Сaрajeвa прaво нa спомeник? 4.16725
Индира Камерић осуђена на 3 године затвора за ратне злочине у Босанском Броду 1.9765
Интервју са Ланетом Бандићем: Страдање Срба у Сарајеву 4.78519
Интервју са Оцем Миланом, сином убијеног Николе Гардовића на Башчаришији 2.73110
Интервју са Цветком Ристићем, дечаком коме је Орић побио породицу у Скеланима 18.850775
Интервју Страхиње Живака: Живим да би сведочио 1.6920
Исповест Анђелке Братић из Хаџића код Сарајева 2.26915
Исповест борца Ал Каиде: Крвљу сам писао историју Босне и Херцеговине 1.46225
Исповест Драгана Васића из Сарајева: Преживео сам 1992. године масакр у Ледићима 1.87010
Исповест Радована Богојевића: Преживео сам пакао у Горажду 1993. године 9915
Исповијест Слободана Бојанића о пакленим данима у Сарајеву у мају 1992. године 2.13710
Исповјест Слободана Мркајића: Три године сам био у муслиманским и хрватским логорима смрти 1.3485
Историчар Салих Селимовић о пореклу и језику босанских муслимана 1.8945
Језик и писмо: Шест деценија од српског самопорицања 4.33714
Како је 2004. настао "извештај" о Сребреници 2.4625
Како је историја из 1941. обликовала историју 1991. године 370
Како су без метка уклоњении сведоци муслиманских логора у Сарајеву 1990-их година 1.4080
Како су Ристићи срушили мит о ткз. Босанском геноциду у Америци 9.358160
Како су Срби спасили муслиманску дјевојчицу из Горажда 2.38415
Канадски генерал Луис Мекензи: Муслимaни су пaлили српскa сeлa и убиjaли њиховe стaновникe у Босни деведесетих година 6269
Књига: Анатомија зла НДХ 3060
Књига: Битка за Возућу 1992-1995 7.457174
Књига: И Бог је заплакао над Босном 5.57046
Књига: И крв је горјела 4.32815
Књига: Истинита Сребреница 3.03856
Књига: Јелена '93 7.65955
Књига: Књига мртвих Срба Херцеговине 1992-1995 4.71915
Књига: Крици и опомена 3.84610
Књига: На Балканском фронту 4621
Књига: Нож 22.059276
Књига: Под царским вешалима 4520
Књига: Сарајевски аушвиц (1335 дана) 4.11810
Књига: Свједоци говоре - ратни злочини у општини Високо 1992-1995 1.97519
Књига: Терор над Србима у Горажду 2.32614
Књига: Тече крвава Дрина 12.313106
Књига: Триптих о голготи Срба 5.42924
Који се то дугови враћају Французима? 1.76417
Коначно: Подигнуте прве оптужнице за ратни злочин у Јошаници код Фоче 1992. године 4655
Крвава свадба у Сарајеву 1. марта - увод у босанско-херцеговачки рат 1992 1.49821
Крвави Божић у Кравици 7595
Крећу нове тужбе српских логораша из сарајевског Силоса против бивших припадника Армије БиХ 2235
Култура лажирања: Муслиманска пропагадна надувава број убијене дјеце у Сарајеву деведесетих година 7895
Кућа за Миљу Зечевић из Сијековца којој су у рату убијени три сина и супруг 1.52520
Лeгeндaрнe муслиманскe лaжи о грaђaнском рaту у Босни и Хeрцeговини 1992-1995 1.38310
Логор: Бихаћ 13.00525
Логор: Босна и Херцеговина 1992-1997 2.15011
Логор: Брчко 8.23625
Логор: Виктор Бубањ 7.45155
Логор: Дервента 5320
Логор: Мостар 1.1180
Логор: Орашје 10.70552
Логор: Оџак 9.83258
Логор: Силос 16.344100
Логор: Челебићи 17.419105
Луђачка кошуља: Да се забораве Петар и Павле Голубовић из Коњица 2.10110
Мaсaкрирaнe српскe породицe средином 1992. године у Сарајеву и Мостару 3300
Мајке Сребренице су профитерско удружење 1.73825
Мамон (похлепа) у Ватикану 1130
Масакрирали Србе у Брчком, оптужница “чамила” у фијоци 1.1610
Миодраг Вукмирица: Горео сам у возилу Тузланске колоне 2.41014
МУП Босне и Херцеговине донео одлуку о нападима на конвоје ЈНА још 29. априла 1992 9875
Муслимани у саставу апаратуре Независне Државе Хрватске 1941-1945 6170
Мучeници Придворaчкe jaмe конaчно ћe имaти достоjно спомeн-обиљeжje 1.4180
Мученичка смрт Раде Рогића из Санског Моста 1995. године 7490
Мучитељи Срба се опет извукли 1.2450
На српској земљи у Федерацији Босне и Херцеговине нелегално је изграђено девет џамија 4310
Најава: Београдска промоција филма Гаравице биће 21.02.2024 735
Најава: Обиљежавање 30 година од страдања Срба у Кравици код Братунца биће 5. јануара 2023 4585
Најмање 104 српске масовне гробнице у БиХ 1992-1995 2.4960
Насер Орић je убиjaо, пљaчкaо и богaтио сe у Сребреници 1.54210
Неиспричана прича: Како је Драган Викић смјестио логор Славиши Ћоровићу 1992. у Сарајеву 2.36037
Нема места за Србе у Сарајеву – случај породице Бабић 2.0390
Неуспјешни референдум у Босни и Херцеговини: Чињенице и заблуде 1.0560
Није било: Сребреница и Братунац 4880
Нико није кажњен за стравичан злочин над Србима у Јошаници код Фоче 5310
Нису сви Хрвати усташе, има нешто и муслимана 40210
О паклу страдања, патње и неправде: Кроз српска села сребреничког краја 2.34020
Обиљeжeнe 23 годинe од убиствa 126 српских борaцa у Зворнику 2.35410
Обиљежавање 22. годишњице Сарајевског егзодуса у Бијељини 2.67210
Обиљежавање 23 године од злочина у Добровољачкој, у Сарајеву 1.1845
Обиљежавање 25 година од затварања муслиманског логора "Силос" у Сарајеву 1.29310
Обиљежавање: 26 година је прошло од затварања муслиманског логора Силос у Сарајеву 8860
Обиљежен Дан несталих Срба у Сарајевско-Романијском региону 2.49610
Обиљежен Дан сјећања на егзодус Срба из Санског Моста у Приједору 1.1770
Обиљежене 24 године од стравичног покоља у Ратковићима 1.52720
Обиљежено 19 година од егзодуса сарајевских Срба 1.22110
Обиљежено 20 година од повратка бораца ВРС са Лисаче 1.1865
Обиљежено 22 године од ослобођења Брода 1.1044
Обиљежено 26 година од страдања српских цивила у Ледићима код Сарајева 9160
Објављена сведочанства 7.536 Срба о паклу логора у усташкој НДХ 1060
Одговор Општинском вијећу Хаџићи о ноторним лажима за ДКЛ "Силос" у Сарајеву 1.2120
Одобрeно изручeњe злочинца Адема Костјеревца из САД у Босну 1.46610
Оздрављење нације: Шта треба да пише у новим школским уџбеницима историје за нашу децу 70525
Озренско-Возућки хорор: Некажњени злочини муџахедина над Прњаворчанима 2.2945
Оптужница четворици припадника Армије БиХ због убиства Срба у Горажду 1.6300
Осам припадника муслиманске војске осуђени на 60 година за Хаџиће 1.9785
Отaц Eмирa Суљaгићa погинуо 1992. код Брaтунцa, a сaхрaњeн у Поточaримa кaо жртвa из 1995. годинe 1.0875
Отварање обновљеног споменика српским жртвама у мјесту Саница код Кључа у западној Босни 9. маја 2023 2870
Отворено писмо министру Небојши Стефановићу 1.8670
Отворено писмо српској јавности и политичарима од групе грађана регије Бирач 1.2410
Парастос за 109 братуначких Срба 1.48010
Парастос за 126 бораца ВРС који су убијени на Глођанском брду код Зворника 1.4635
Парастос за Србе из Кравице биће у понедељак 5. јануара 2015 1.53925
Парастос и молитвено сјећање на српске жртве у Осову крај Рогатице 1.3830
Парастос србским жртвама у Кравици код Братунца ће бити 5. јануара 2022. године 9150
Парастос у Кравици 2018: Правда недостижна за жртве божићног пира 2.5755
Парастос у Сердарима: 30 година муслиманског злочина над Србима код Котор Вароши 4575
Парастос убијеним Србима на Залазју 12.7.2016 1.48310
Пивска дола 1943 6130
Пивска трагедија 1943 5845
Поворка сјећања у Београду: Снимљена завршна сцена филма Свједок 22. мај 2022 5220
Позив на парастос убијеним Србима у Милићима, Зворнику, Сребреници и Братунцу 1.3720
Помен убијеним Србима у Пучилама код Бијељине 30.8.2015 1.7920
Попис открива етничко чишћење Срба из Федерације БиХ 1.7845
Породице жртава из Добровољачке не одустају од борбе 2.50110
Порука са Озрена: Над српским народом почињен злочин 1.8780
Посета Миостраху код Цазина: Исповест Мирослава Максимовића 2710
Потврђена оптужница за злочине над Србима у Чемерну 3.54510
Потресна исповјест Славка Грабовца из Босанског Брода 1.5005
Поука пуковника Ратка Шкрбића 2.59710
Прeживjeли Срби огорчeни прeсудом зa злочинe у логору Виктор Бубaњ 1.8975
Први парастос за 500 српских жртава у Сребреници 1.3805
Премијера документарног филма "Гаравице" у Бањалуци доживјела велики успјех 27110
Премијера филма "Анђео са горе Заглавак" у Београду 12.9.2014 1.7540
Преминула Добрина Продановић из Сребренице 3.5724
Пресахле нам сузе за убијеним синовима 2.20210
Приведен Менсур Петљо, мучитељ из Брчког 1.4470
Припадник бужимске 505. бригаде Мехмед Алешевић осуђен на пет година затвора 5180
Прича из Сарајева: Најежим се када чујем Цацино име 1.3315
Прогони и убиства Срба у Источној Босни 1914-1915 2.8720
Промовисана монографија погинулих бораца ВРС и цивила из Фоче 1.51010
Пронађени остаци српских жртава у Броду 1.8610
Пут у Сребреницу (или Братунац) 3.60212
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1), Alexander Dorin: "Ја, значи, врло добро знам шта је геноцид и шта не…" 3.0225
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (2), Alexander Dorin: Примери стравичног страдања Срба 3.59419
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (3), Александар Дорин: Фото галерија о страдању Срба 3.14210
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (4), Alexander Dorin: Сребреничка лаж из угла страних војника 3.4826
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (5), Alexander Dorin: Манипулација бројем страдалих у Сребреници 3.1180
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), Alexander Dorin: Манипулације са списком мртвих муслимана 3.3000
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (7), Alexander Dorin: Доказано је – сведоци су лагали на суду 3.1740
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (8), Alexander Dorin: Доказане лажи Ердемовића 3.42922
Разговори о Сребреници од 18. до 21. јула 2016. у Београду 2.1945
Расизам за српске жртве Сребренице 2.83625
Рат у Босни и Херцеговини: Некажњени злочини 1.7605
Република Српска 6.83915
Романија 1943: Злодјела Црне Легије над породицом Неђа Симовића 37520
Ругање правди и жртвама: Елефета Весели само 10 година затвора 3.1089
Са сарајевских гробаља уклањају 13 000 српских гробова, а кости спаљују 2.8661
Сакиб Махмуљин за злочине над Србима добио 10 година затвора у првостепеној пресуди 1.2300
Саопштење уместо Владе Црне Горе за Дан сећања на жртве Сребренице 1.3265
Сарајево и за парастос небезбедно 2.5895
Сарајево је препуно гробница Срба 1.3940
Сарајевска туга - Епитаф Милици и Наташи 3800
Сарајевски Казани још чекају ексхумацију 1.8765
Сарајевски процес 1947. године: Пресуда муслиманским ратним злочинцима из Другог свјетског рата 4280
Сва српска страдања на Божић, од мађарских фашиста до Насера Орића 1.60515
Свједочење Eдина Гaрaплиjе: Тајна јединица Шеве су убијале у Сарајеву по налогу врха СДА 4760
Сећање на живот и егзодус са Грбавице у Сарајеву 3.90737
Сећање на сарајевски злочин: Крваво мајско јутро у Пофалићима 11.579227
Сећање на стравичан покољ код Босанског Шамца: Убијено је 850 Срба у Доњој Дубици, а трећина су била деца 7100
Сећање на убиство војника ЈНА на сарајевском Бистрику 20. априла 1992 2.9385
Сјећање и парастос за српске жртве у Факовићима, крај Братунца 1.3950
Сјећање на егзодус 120.000 сарајевских Срба 1.24010
Сјећање на српске цивиле из Јежештице, Шиљковића и Залужја 2014 1.9270
Сјећање на усташки покољ на Делић јами код Бихаћа 27. јула 1941. године 2.2325
Скaндaл у школском рeчнику: Погрдни изрази за Србе и православце 2.10620
Случај Гостовићи: Жртвама не дају мира 2.25622
Случај Добровољачка улица: Била је то порука Србима шта их чека у независној БиХ 2.6020
Случај Душaна Дуњића: Отровaн дaн прe свeдочeњa 2.15610
Случај полицајца Драгана Ђурића: Медијско шминкање фанатичног злочина 1.76221
Случај Слободана Самарџића: Сарајевски гитариста који је убијен маја 1992. године 1.97310
Сма­ње­на ка­зна окри­вље­ном за зло­чин над Ср­би­ма: Хусеин Мујановић на слободи 3190
Смолућа: Остало је само име 1.1940
Снима се филм о страдању Ледића код Сарајева: Чико, ја сам жив немој да ме убијеш 9250
Срамно мала пресуда са логор Силос и Хаџиће у Сарајеву деведесетих 1.2720
Срби у Сарајеву – зaшто их нa обaлaмa Миљaцкe вишe нeмa 1.2755
Срби у Сребреници:Забоден нам је нож у рањено срце 4.12725
Србима је пресео повратак у Возућу 1.6045
Сребреница је највећи пропаганди успех од 1945. године на овамо 1.00710
Сребреница, докле више или Циркус који много кошта 5555
Сребреница: Усвојена резолуција о страдању српског народа у 20. вијеку 81110
Сребреницо, испричај истину свету: Размножавање жртава 2.73510
Српске жртве у БиХ неће бити пронађене ако их Горан Салиховић настави тражити 1.2910
Срушен мит: Лaжнa мaпa опсaдe Сaрajeвa 1.82211
Страхиња Курдулија је сондама претражио јаме безданице у НДХ и направио атлас геноцида 1900
Судбина Љубомира Млађеновића из братуначке Јежестице 1.6610
Судбина Србије и Срба одређена у Дрездену 1928. године 3.81644
Судити или не судити (2) 5.97215
Суђење Атифу Дудаковићу: Крвави трагови Петог корпуса у Босанском Петровцу и Кључу 850
Сузо моја, не чами, потеци (Слободану Стојановићу) 70220
Суљо Карајић осуђен на 18 година затвора за ратне злочине код Бихаћа 4430
Трново: 24 године од злочина над српским цивилима у Сарајеву 9160
Тужилаштва Словеније, Хрватске и БиХ као саучесници злочина над Србима деведесетих година 69615
Тужилаштво БиХ подигло нове оптужнице за злочине у Јошаници, Вишеграду и Чајничу 1992-1993 2470
У Берну ухапшен крвник Насер Орић 1.88120
У Братунцу обележавање страдања подрињских Срба 7. и 8. јула 2.5890
У Бугојну број Срба опао за 98 одсто 1.23810
У Возући је септембра 1995. био геноцид 1.7780
У Залазју обележено 23 године од крвавог Петровдана у сребреничким селима 2.7764
У јами Бивоље Брдо је највише Срба бачено 11. августа 1941. од стране хрватско-муслиманских фашиста 1.32510
У паклу Височког логора 1.1745
У Сава Центру приказан документарнии филм "Истина" 1.1880
У сјећању: Славко Јовичић Славуј (1953-2022) 1.75610
У Тарчину одржана комеморација жртвама злогласног сарајевског логора "Силос" 9880
У Федерацији БиХ живи данас 50.000 Срба, а прије рата било их је 500.000 6800
Убиство породице Драгаш на Требевићу изнад Сарајева 1942. године 8380
Угушена истина: Нови предлог резолуције о геноциду у Сребреници 4.302215
Усвојена Прва београдска резолуција о усташком геноциду у НДХ 2930
Ускоро Атлас злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1990-их година 5770
Утисци о филму: Знате ли где су Гаравице 200
Ухапшен вођа „Ел муџахедина“ Сакиб Махмуљин 1.9185
Ухапшен Милан Шимић због убиства Срба цивила у Сребренику 1994. године 4230
Ухапшена Нада Томанић у САД: Памте је сарајевски Срби по злу у логору Мразиште на Игману 2715
Ухапшено 13 припадника муслиманске ткз. Армије БиХ са подручја Коњица осумњичени за злочине над Србима 6100
Ухапшено 6 бивших припадника ткз. Армије БиХ због злочинa нa подручjу Бужимa и Крупе 1.1060
Фељтон: Век од аустроугарских логора за Србе 1020
Фељтон: Велике силе и Југославенски ратови 1990-их година 350
Фељтон: Етничко чишћење Врбаске бановине у НДХ 2960
Фељтон: Злодела Хрвата и муслимана после Сарајевског атентата 2.77110
Фељтон: Злочини муслимана и Албанаца у Плаву и Гусињу 1941-1945 1.9040
Фељтон: Исповијести Српкиња силованих у Сарајеву 3.3505
Фељтон: Како су издани и прогнани Озрен, Возућа и Криваја 5.93837
Фељтон: Муџахедини у Босни и Херцеговини 1990-их 72010
Фељтон: Планирани хаос 1990-1996 1.6318
Фељтон: Погром и егзодус Срба из Сарајева 1990-их 1.8020
Фељтон: ПРОГОН И УБИСТВА САРАЈЕВСКИХ ЉЕКАРА 1992-1996 18.077105
Фељтон: Ратни хероји у бијелим мантилима: Сарајево 1992-1996 5360
Фељтон: Ратно Сарајево - Логори за Србе 1992-1995 4.79520
Фељтон: Сећање Срба на муслиманске зулуме под командом Насера Орића 6.40521
Фељтон: Српска стратишта Сарајева 1992-1995 7.04448
Фељтон: СРПСКЕ ЖРТВЕ У БОСАНСКОМ ПАКЛУ 1992-1995 10.99325
Фељтон: Устaшки рeжим и политикa тeрорa у НДХ 6170
Фељтон: Фрагменти хрватско-муслиманског геноцида на тлу Босне и Херцеговине у Другом свјетском рату 3640
Филм: Aнђео са горе Заглавак 7.22336
Филм: Бог и Хрвати 8.65134
Филм: Више од злочина 7.32364
Филм: Дјеца 3.0745
Филм: Дневник ратног хирурга 9.91140
Филм: Досије Сребреница 5.17616
Филм: Егзодус поново 4.28220
Филм: Емисија Печат: Сарајевски логор за Србе - Храсница 4520
Филм: Знаш мене 19.08239
Филм: Исповјест Слободанке Младић из Храсничког логора (жртва силовања) 71110
Филм: Јаук 4.18310
Филм: Крвава зора у Сердарима 5.23115
Филм: Љуби брата 5.6517
Филм: Мирјана 5.12710
Филм: Мјесто злочина 3.6135
Филм: Мук и Јаук 6.74515
Филм: На Дрини гробница 5.83757
Филм: Никољданске сузе 7.51545
Филм: Побиј, покрсти, протерај 4.97717
Филм: Преживјела сам, идем кући 4.27934
Филм: Прогон Срба из Средње Босне 6.00925
Филм: Пут у непознато 4270
Филм: Сjeћaш ли сe мeнe у ропству 1.8400
Филм: Сарајево - логори за Србе 6.9654
Филм: Спавам на мјесту покоља 5.0155
Филм: Сребреница - издани град 5.46117
Филм: Стари Брод - зелена гробница 1.9310
Филм: Трново 92 7.57238
Филм: Хроника злочина у Босни и Херцеговини 1992-1995 5.99726
Филм: Цвиjeт хрвaтствa - муслимански фашисти у НДХ 4640
Филм: Чико ја сам жив, немој да ме убијеш 4910
Холaндиja одбилa изручити Неџада Хeрeнду, злогласног припадника јединица Шеве 420
Хрвaтска eмпaтологиjа: Битнији је појас Газе него ли Олуја 1710
Хрватско-муслимански злочини у Власеничком срезу 1941-1945 8350
Хронологија разбијања Југославије 11.34560
Цветко Ристић: Орић ми све побио, али истину не може 2.1775
Цитат Добрице Ћосића који Хрвати, Словенци, Албанци и муслимани (србофоби) највише обожавају 31510
Четврт вијека ћутњe о нajвeћeм Држaвном концeнтрaционом логору "Силос" зa Србe у Сaрajeву 1.8735
Чињенице о "Олуји" које треба да знате ви и ваши потомци 7365
Џевад Мамутовић осуђен на само годину дана за мучење Срба у бихаћком логору 1.52710
Шест припадника муслиманске ткз. Армије БиХ ухапшео за злочин над Србима 8010
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 10. јула у Братунцу 1.48610
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 2. јула 2022. у Братунцу 5490
Шта је сведочио Фахрудин Радончић у Приштини: Убиство српског свата у Сарајеву је наручила Алијина СДА 7844
Шта је срамота, а шта понос и ко има ауторитет да то одређује 4005
Шта каже анекта о сребреничкој резолуцији 3.30027
Шуцкори кренули у Џихад још 1914. године 5585


Поштовани посјетиоци,
ако желите активно да се укључите у рад нашег сајта, писањем чланака везано за одређену тематику која прати овај сајт (нпр. злочини, логори, жртве, документарни филмови, књиге, фељтони и др.) и тиме значајно допринесете чувању сјећања на страдање нашег народа у протеклом времену, контактирајте администратора путем електронске поште: webmaster@zlocininadsrbima.com или путем нашег контакт формулара на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

У том захтеву наведите своје податке, који неће бити јавно објављени. Хвала.

Skip Navigation Links