Муслимански злочини над Србима!

   
МУСЛИМАНСКИ ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Ова страница је намијењена свима који желе да се боље упознају са муслиманским злочинима над србским народом које су учинили припадници цивилних, (пара)војних и полицијских структура током 20. вијека.

Црна Гора, Рашка, Босна и Херцеговина су од стољећима настањена Србима, о чему говоре бројни културно-историјски споменици још из доба Средњег вијека. Штавише и средњовијековном државом Босном управљала је србска династија Котроманића... А прије њих су Немањићи градили бројне православне манастире и цркве по Босни и Херцеговини (манастир Озрен 1284. године, манастир Крупа на Врбасу 1288. године, манастир Тврдош 1277. године итд). Област Старог Раса је територија одакле је основана прва србска држава и подизане православне цркве у 11. вијеку.

Средином 15. вијека у ове крајеве долазе Турци Османлије, који су продрли на Балканско полуострво из Мале Азије, покоравајући све хришћанске народе и државе: Византију, Бугарску, Србију, Црну Гору, Босну... Они су донијели исламску религију и почели да граде џамије. Хришћани су тако били у полуробовском пожају, док су турске аге и паше спроводили терор и страховладу невиђених размјера: Прва брачна ноћ, Трећина приноса, Данак у крви и др.

Турци су са својим крвавим походима ишли све до Беча, гдје су поражени у два наврата: 1529. и 1683. године и од тада су у константном повлачењу. Многи Срби из Старе Србије и Босне не могавши трпити зулум одлазили су у Хазбуршку монархију, гдје је уз границу са Турском  Бечки двор формирао Војну Крајину, од придошлих Срба. Они Срби који су остајали често су дизали устанке против Турака (Невесињска пушка и др.)

Карађорђе Петровић је у Шумадији почетком 19. вијека повео србску националну револуцију за ослобађање од вишевијековног турског робства. Тако је он са својим устаницима 1809. године ослободио за кратко сјевероисточне дијелове Босне. Од његова имена многе турске паше су дрхтале. Како је Први устанак пропао 1813. године, тако је двије године касније Милош Обреновић повео Други устанак, што је резултовало стварањем Кнежевине Србије. У то вријеме Босном и Херцеговином су суверено управљале турске паше, гдје је владао феудални систем.

На Берлинском конгресу јула 1878. године Велике силе (Француска, Енглеска и Русија) су признале државност Црној Гори и Србији, док је Аустроугарска добила право да уђе са својом војском у Босну и Херцеговину и да је присвоји посље 30 година. Аустријанци су наставили  терор према србском православном живљу, што је резултирало оснивање револуционарне организације Млада Босна, чији су чланови на Видовдан 1914. године у Сарајеву извршили атентат са Франца Фердинанда, аустријског надвојводу и престолонасљедника.

Аустроугарска је оптужила Краљевину Србију за умјешаност у атентат и напала је августа 1914. године чиме је започео Први свјетски рат. Срби у Босни и Херцеговини су се први нашли на удару, тако што су убијани, пљачкани или пак одвођени у концентрационе логоре: Добој, Арад, Јиндриховице, Нежидер и др. Многи босанско-херцеговачки Срби су не желећи да служе германској царевини бјежали су према Србији и јављали се у србску војску.

Крајем Великог рата, Аустроугарска се распала, а србска војска је у свом побједоносном јуришу са Солунског фронта јесени 1918. године ослободила све јужнославенске народе до Алпа. Сарајево је ослободила Друга армија, под командом Војводе Степе Степановића 9. новембра 1918. године. Формирана је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, која је унутрашњом политиком била подијељњна на бановине.

Њемачка, Италија и њихови сателити (Бугарска, Мађарска, Албанија, Румунија...) су 6. априла 1941. године напали Краљевину Југославију и раскомадали је. Највећи дио је припао усташкој Независној Држави Хрватској, гдје је потпала и Босна и Херцеговина. Хрватски и муслимански фашисти су током 1941-1945 починиле геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима. Оснивали су бројне концентрационе логоре (Стара Градишка, Јасеновац, Јадовно, Даница, Крушћица и др.), палили су и пљачкали православне цркве, а исто тако у Босни и Херцеговини су почињени стравични злочини  над Србима у Пребиловцима, Старом Броду, Драксенћу, Бихаћу, Дракулићу, Мехином Стању, Шушњару  и др.

У Босни и Херцеговини током Другог свјетеког рата одржана су два засједања АВНОЈ-а, прво у Бихаћу новембра 1942. а онда и у Јајцу новембра 1943. године. Ту су комунистички делегати својим одлукама разбијали србски национални корпус.

Партизани су успјели да истјерају усташе у мају 1945. године, док су комунисти извели социјалистичку револуцију. С тим да посљератне комунистичке власти су забрањивале приче о злочинима над Србима и прогањале свакога ко је јавно причао о томе. Друга Југославија је била саграђена на идеалима братства и јединства, а Босна и Херцеговина је постала једна од федералних јединица.

Један од каснијих вођа муслиманског народа у БиХ, Алија Изетбеговић је 1970. године објавио своје дјело Исламска декларација, шовинистички програм радикалног ислама, због чега је касније хапшен и затваран.

Почетком 1990. године у СФРЈ је промијњен друштвено-политички систем, односно уведено је вишестраначије посље 45 година. У Босни и Херцеговини су побиједиле националне опције, односно муслимани су имали своју странку СДА, Срби су имали СДС, а Хрвати странку ХДЗ... Муслимани и Хрвати су имали сличне циљеве, односно жељели су да СР Босна и Херцеговина постане суверена држава, ван СФРЈ. Они су у јесен 1991. године почели илегално наоружавање преко странака и формирање паравојних јединица (Патриотска Лига, Зелене Беретке, Хрватско Вијеће Одбране, Хрватске Одбрамбене Снаге...).

Са друге стране Срби су вјеровали да ће их савезна војска ЈНА заштити. Србски посланици су у Сарајеву 9. јануара 1992. године прогласили Србску Републику Босну и Херцеговину, која остаје дио (треће) Југославије.

Дана 29. фебруара 1992. године у БиХ је спроведен референдум гдје се 62,40% бирача изјаснило за независност БиХ, што је према Уставу било недовољно тј. морало је преко двије трећине. Већ 1. марта 1992. у Сарајеву је Рамиз Делалић Ћело, сарајевски криминалац са сарадницима убио србског свата на Башчаршији, што је најавило крвави рат. Војне снаге Републике Хрватске су 26. марта 1992. године направиле покољ у Сијековцу, код Босанског Брода, али и на Купресу 3. априла 1992. године.


Муслимански екстремисти су напали колону возила ЈНА 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици, у Сарајеву, која се у складу са договором муслиманског Предсједништва БиХ и Команде Друге армијске области ЈНА о мирном извлачењу. Сличан масакр је направљен у Тузли 15. маја 1992. године...

Током 1992-1995 босански муслимани и Хрвати су углавном ратовали против Срба, који су контролисали двије трећине Босне и Херцеговине. Они су оснивали концентрационе логоре, од којих су најпознатији: Дретељ, Мусала, Силос, Челебићи, Орашје, Оџак, Сребреница, Горажде и др. Исто тако направљени су стравични злочини над Србима у Сребреници и околини, Сарајеву, Мостару, Брчком, Оџаку, Дервенти, Лијевну, Чапљини, Коњицу, Зеници, Сердарима, Фочи, Високом и др. 

НАТО авијација се умјешала 30. августа 1995. године тако што је бомбардовала положаје Срба у Босни, што је касније помогло хрватским и муслиманским снагама да освоје добар дио територија: Озрен, Петровац, Сански Мост, Кључ и др. А Војска Републике Србске је ослободила Сребреницу и Жепу јула 1995. године.

Босанско-херцеговачки рат је окончан у Дејтону 21. новембра 1995. године, тако што су делегације три народа потписале споразум: муслиманска (представник Алија Изетбеговић), хрватска (представник Фрањо Туђман) и србска (представник Слободан Милошевић). Према том споразуму пет сарајевских општина: Илиџа, Вогошћа, Хаџићи, Илијаш и Грбавица  је припало муслиманско-хрватској федерацији, док су Шипово и Мркоњић Град враћени у Републику Србску. У фебруару и марту 1996. године око 150.000 Срба Сарајлија је напустило свој завичај...

Ова страница је намијењена за документа, видео снимке, слике и приче преживјелих. Ако видите да нешто недостаје слободно нам пошаљете свој документарни материјал преко Контакт (стране) форме.


Упиштите појам за претрагу:
Cортирате према:


НАСЛОВ ПРЕГЛЕДА ГЛАСОВА
Одржaнa промоциja филмa "Сузe aнђeлa" у Зворнику за Слободана Стојановића 1,5760
У Скеланима код Сребренице обиљежено 25 година од страдања Срба 2,2160
22 године од некажњеног злочина у Јошаници крај Фоче 1,6635
25. годишњица од пада српских територија у Босанској Kрајини 2,0075
30 година на путу до истине: Обиљежавање страдања Срба у Фочи 7005
Акција Требевић: Кaко je убиjeн бистрички Бабо - Цaцо 1993. у Сарајеву 1,5600
Алија Изетбеговић повукао потпис у Лисабону марта 1992. и увукао БиХ у рат 2,8415
Америчка слобода није бесплатна или какве везе има Украјинска криза са Балканом 1,73125
Аргументи за демистификацију Сребренице 3,80170
Атиф Дудaковић нa слободи - кaтaстрофa и фaрсa 2,2175
Бестидне муслиманске лажи о Сарајевском егзодусу 1996 2435
Биланс хашке (не)правде 3,29020
Битка: Коридор живота 12,802139
Бихаћко стратиште: Јаук са Гаравица вјечна опомена 1,1130
Божидар Мркајић: У муслиманском логору Силос смршао 50 килограма 2,9630
Братуначка младост тамо далеко – Горица Ђукановић 2,89910
Вацлав Дворжак – Доказаћу да је прича која се годинама прича о Сребреници, једна велика лаж 1,6135
Вељко Грујић: Три дaнa сa дрвeтa глeдaо сам зло 2,29129
Врата вечности (Добојски мученицима) 3290
Где су Хрвати, Словенци, Албанци и Македонци на Берлинском конгресу 1878. године? 1,32915
Геноцид без казне 1,02210
Геноцида није било: Објављен дугоочекивани Грајфов извештај о Сребреници на 1.036 страна 1,5370
Годишњица Брионског пленума: Пад Ранковића 55910
Годишњица злочина у Кукавицама крај Горажда 2,1840
Годишњица некажњеног убиства Наташе и Милице у Сарајеву 1,6950
Годишњица страдања 48 српских војника у Будучином Потоку у Босни (јунски масакр) 1,0970
Годишњица страдања војника у Тузланској колони 1,6535
Голгота Срба у Бугојну 1992. године 3,52815
Гради се спомен црква у Јошаници за Никољданске жртве из 1992. године 1,76510
Гранатирање Фоче 1992: Злочин за који није нико одговарао 7470
Две (забрањене) приче о Сарајеву 5,23032
Девет година од злочина у Бјелогорици крај Рогатице 1,80915
Дечак светац: Слободан Стојановић из зворничке Каменице је канонизован за светитеља СПЦ 1,20010
Директор ЈУСП Јасеновац је поднео оставку: Не желим бити дио негационизма и ревизионизма о НДХ 1350
Добојски логор: Помен за српске жртве првог казамата у модерној Европи 2770
Дозвољен лов на Србе повратнике у БиХ 1,48510
Докази o злочинима над босанским Србима и на видео-тракама 1,95433
Досије Високо: Стрeљaњa уз aплaуз 1,5710
Досије Вишеград: У Влаховићима је Ахмет Сејдић предводио муслиманске снаге у масакру над Србима цивилима 1,07410
Досије Дервента: Исповијест Чеде Продића, бившег заточеника логора Пољ 1992. године 2,28115
Досије Добровољачка у Сарајеву: У паклу Скендерије 1,3530
Досије Добровољачка: Исповјест Данила Берибаке о сарајевском паклу у мају 1992. године 1,2355
Досије Добровољачка: Нашу децу су мртву касапили у Сарајеву 1992. године 5725
Досије Зеница: Српски логораши спаљивани 1992. у пећи Жељезаре свједоче извјештаји КЕБС 2,95136
Досије Игман: Како је убијен Јадранко Главаш 1993. године изнад Сарајева 6300
Досије Јошаница: Кaко je Рaдe Благојевић прeживио крвaви Никољдaн 1992. код Фоче 5490
Досије Козара: Муслиманске милиције на страни НДХ 1942. године 2320
Досије Ледићи: Државни суд БиХ саучесник злочина у Трнову код Сарајева 1,1250
Досије Мостар: Силовање Србкиња у логорима ХОС и ХВО 1992-1995 78015
Досије Пофалићи: Почетак етничког чишћења у Сарајеву 1992. године 7690
Досије Пребиловци: Свједочанство Мехмеда Салковог Тиквеша из Шурманаца 720
Досије Сарајево: Злоглaсни логор "Силос" подсjeтник нa стрaшну судбину босанских Србa 1,21715
Досије Сарајево: Како је убијен Гојко Стојановић у Храсничком логору 1992. године 9360
Досије Сарајево: Како је убијен Драшко Вукосав 1992. године 1,9635
Досије Сарајево: На Казанима убијено 1.000 Срба 9620
Досије Сарајево: Нацисти би позавидели Хусеину Мујановићу за тортуре у Храсничком логору 7960
Досије Сарајево: Сенад Џанановић и Един Гаџо осуђени за ратне злочине над Србима на Алипашином Пољу 1,94410
Досије Сарајево: Слушaо сaм свaки дaн вриску и гaлaму у зaтвору Хрaсничког логора 7520
Досије Силос: Лео Капетановић, најмлађи логораш у Тарчину код Сарајева 62610
Досије Трново: Видео снимак из муслиманског логора за Србе 1992-1993 1,1980
Досије Трново: Милорад Штака нaшaо мajку у ђубришту 1992. године 1,2590
Досије Трново: Ослобођена злогласна тројка из Ледића - Годињак, Шарић и Буноза 1,3350
Досије Тузла: Градоначелник Селим Башлагић донео одлуку о нападу на колону ЈНА 1992. године 6360
Досије Чемерно: Свједок промијенио исказ у корист оптужених 1,8420
Доступан списак са именима убица из муслиманске јединице "Шеве" 2,6145
Драгиња 2,27345
Ђоко Копривица: Фазлагићи крвопије 3,43425
Емисија: 40 секунди истине: Сарајево није ослободила Армија БиХ, већ Дејтон (НАТО помогао) 7440
Емисија: Без дистанце - Братунац злочин без казне 1,7580
Емисија: Божић у Кравици - 20 година касније 2,7905
Емисија: Јасеновачки логораш Славко Милановић о Козарачкој епопеји 510
Емисија: Коме сметају мртви Срби у Гостовићу 4,03410
Емисија: Пофалићи - Некад Било 3,8555
Емисија: Разбуђивање - Ратне приче из Вогошће 1992-1996 6390
Емисија: Разбуђивање - Страдање и васкрсење Љубомира Млађеновића из Братунца 1,1060
Емисија: Разбуђивање - Фочански опоменик - Душанка Лаловић 3505
Емисија: Разбуђивање: Триптих о голготи Срба 2,1135
Емисија: Страдање Срба у средњем Подрињу 5,25430
Емисија: Шта је геноцид и манипулација истом 1,4950
Епископ Сергије: Гаравице нећемо, не можемо и не смемо заборавити 2630
Епитаф Добрини Продановић из Ратковића, код Сребренице 1,7140
Епитаф српским жртвама на Црквинама код Рогатице 1942. године 9270
Жртва: Божана Делић 9,57932
Жртва: Брано Вучетић 8,95863
Жртва: Гламочке жртве 3610
Жртва: Горажданске жртве 1,9105
Жртва: Миострашчке жртве 3330
Жртва: Мирјана Драгичевић 21,26795
Жртва: Мостарске жртве 1513
Жртва: Осовске жртве 1,2750
Жртва: Раде Рогић 26,241107
Жртва: Слободан Стојановић 16,64431
Жртва: Сребреничке жртве 8,78187
Жртва: Страхиња Живак 10,99158
За масакр над Србима у Брежанима 1992. крај Сребренице још нико није одговарао 1,39210
За убиство 16 Срба у Сердарима 11 година затвора 2,2235
Заборављени геноцид у Сарајеву 2,98320
Забрањена тема чак и у Србији: Сaрajeвски гeноцид 1992-1995 2,84210
Зауставимо Дејтонску пропаганду 5,51685
Зашто се не разумемо: Отимање 'лебца се не прашта 6649
Зборник "Стари Брод" премијерно ће бити представљен 24. и 25. маја 2024 1555
Збрка око Дана државности у БиХ 1,1695
Зворник 2024: Одата почаст палим српским браниоцима и обиљежена годишњица ослобођења 1340
Зликовац Цацо и данас у срцима Сарајлија 650
Злочин муслиманских фашиста над Србима Возуће 1942. године 2,00910
Злочин над Србима у Чајничу: Убиjале и комшиjе из Буковице 1,59710
Злочин са предумишљајем: Србијанизација Срба 1,47328
Злочин: Бањалучке бебе 1992 15,32731
Злочин: Башчаршија у Сарајеву 1992 (Крвава свадба) 16,761102
Злочин: Бјеловац код Братунца 1992 13,94785
Злочин: Бодериште код Брчког 1993 7,60421
Злочин: Босански Брод 1992 14,225105
Злочин: Бошко и Адмира 1993 (Сарајевски Ромео и Јулија) 12,01989
Злочин: Брадина 1992 (етничко чишћење) 17,51076
Злочин: Брежани код Сребренице 1992 3,50910
Злочин: Бреза 1992-1995 2,9880
Злочин: Булози код Рогатице 1992 2,4685
Злочин: Високо 1992-1995 (етничко чишћење) 3,4055
Злочин: Вршани код Бијељине 1944 2170
Злочин: Вучиловац код Брчког 1992 9480
Злочин: Гаравице код Бихаћа 1941 8,33751
Злочин: Глођанско брдо код Зворника 1992 5,96510
Злочин: Горажде 1992-1994 7,33038
Злочин: Добровољачка улица у Сарајеву 1992 24,950129
Злочин: Доња Лијеска код Вишеграда 1992 2,9302
Злочин: Драксенић код Дубице 1942 (Крвава литургија) 10,19368
Злочин: Загони и Крњићи 1992 2,1630
Злочин: Јама Казани у Сарајеву 1992-1993 8,04919
Злочин: Јошаница код Фоче 1992 15,555105
Злочин: Корићка јама 1941 8,83652
Злочин: Кравица код Братунца 1993 (Божићни покољ) 17,64188
Злочин: Кукавице код Рогатице 1992 12,37727
Злочин: Миострах код Цазина 1941 6540
Злочин: Мостар 1992 10,46773
Злочин: Мртво коло у Машвини код Слуња 1942 4,36715
Злочин: Наташа и Милица 1995 (Сарајевске дјевојчице) 17,611112
Злочин: Олуја 1995 25,25375
Злочин: Пива 1943 9,36977
Злочин: Пискавица и Ивањаска код Бањалуке 1942 5,08620
Злочин: Поникве код Чајнича 1993 5,69330
Злочин: Породица Голубовић у Коњицу 1992 11,89425
Злочин: Породица Ђорем у Сарајеву 1995 1390
Злочин: Породица Јовановић у Зеници 1993 3,14310
Злочин: Породица Ристовић у Сарајеву 1992 6,96136
Злочин: Пофалићи 1992 (Ново Сарајево) 7,58924
Злочин: Придворица код Гацка 1942 8,53630
Злочин: Рупово Брдо 1992-1995 (Босанско Подриње) 3,08410
Злочин: Сарајево 1941 5,4545
Злочин: Сердари код Котор Вароши 1992 13,76177
Злочин: Скелани код Сребренице 1993 6,31911
Злочин: Смолућа код Тузле 1992 3,7634
Злочин: Стари Брод код Вишеграда 1942 12,71793
Злочин: Тузланска колона 1992 (Напад на ЈНА) 26,901119
Злочин: Убиство породице Пајдаковић у Хотоњу код Сарајева 1992 9000
Злочин: Ураган (Озрен) 1995 20,29144
Злочин: Фочанска Јабука 1992 17,67361
Злочин: Фочанска села у Босни 1992 2,7423
Злочин: Хроника злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1992-1995 13,820235
Злочин: Цинцар (Купрес) 1994 2,2327
Злочин: Чардак код Дервенте 1992 (Васкршњи покољ) 4,52914
Злочин: Чемерно код Сарајева 1992 13,32230
Злочин: Шушњар код Санског Моста 1941 13,96142
Злочинац: Авдага Хасић 8450
Злочинац: Адемага Мешић 7090
Злочинац: Адил Бешић 1,1090
Злочинац: Азра Алешевић Башић 7,85027
Злочинац: Алија Изетбеговић 14,76196
Злочинац: Амин Хусеини 8450
Злочинац: Амир Кубура 6250
Злочинац: Аугуст Шмидубер 8110
Злочинац: Ахмет Сејдић 8,25230
Злочинац: Брчански злочинци 7,99318
Злочинац: Вилијам Клинтон 1,3170
Злочинац: Гораждански злочинци 2,1430
Злочинац: Дервентски злочинци 4980
Злочинац: Драган Викић 3,9940
Злочинац: Едхем Годињак 6570
Злочинац: Ејуп Ганић 2,4200
Злочинац: Енвер Хаџихасановић 5910
Злочинац: Зулфо Алић 2,0730
Злочинац: Изет Нанић 2,7930
Злочинац: Јајчански злочинци 5230
Злочинац: Јединица Шеве 1,3260
Злочинац: Јован Дивјак 1,7470
Злочинац: Јунуз Ајановић 3200
Злочинац: Јусуф Празина 6,9615
Злочинац: Клаус Кинкел 1,0120
Злочинац: Купрешки злочинци 8300
Злочинац: Мехмед Алајбеговић 5720
Злочинац: Михаило Апел 1,7570
Злочинац: Мурат Шабановић 8,62350
Злочинац: Мустафа Ђелиловић 1,0680
Злочинац: Мушан Топаловић 19,56287
Злочинац: Насер Орић 19,487152
Злочинац: Осман Растодер 9350
Злочинац: Рамиз Делалић 15,27822
Злочинац: Расим Делић 6,5306
Злочинац: Ричард Холбрук 1,1570
Злочинац: Русимир Хаџихусеиновић 1,0280
Злочинац: Сакиб Махмуљин 3,1905
Злочинац: Сарајевски злочинци 62610
Злочинац: Сафет Оручевић 8030
Злочинац: Селим Бешлагић 1,1700
Злочинац: Сефер Халиловић 5,1715
Злочинац: Фехим Спахо 1,1250
Злочинац: Фочански злочинци 4280
Злочинац: Харис Силајџић 2,9820
Злочинац: Хусеин Ђозо 8110
Злочинац: Црна Легија 10,16839
Злочинац: Џафер Куленовић 3,4981
Злочини над Србима у Возући: Скeлeт „дрмa“ прaвосуђe 1,94717
Знакови поред пута: Коме сметају слике убијене дјеце у Братунцу? 89215
Ибро Мацић је осуђен на 10 година за злочине над Србима у Коњицу 1,6760
Извештај са београдске премијере филма Анђео са горе Заглавак 2,1430
Извештај са марша Стазама егзодуса - Возућа 2015 2,66972
Извештај са парастоса из Братунца 9. јула 2016 3,02520
Извештај са промоције књиге "Сребреничка подвала" у Новом Саду 2. априла 2015 1,53220
Изложба у Зворнику: Опомeнa дa сe нe понови рaт 1,95610
Илија Јуришић ослобођен оптужби за Тузланску колону 2,46115
Имa ли прaвдe зa сaрajeвскe Србe? 1,1340
Имajу ли убиjeнa српскa дјeцa Сaрajeвa прaво нa спомeник? 4,37430
Индира Камерић осуђена на 3 године затвора за ратне злочине у Босанском Броду 2,1475
Интервју са Антуном Милетићем југословенским ловцем на нацисте 1490
Интервју са Ланетом Бандићем: Страдање Срба у Сарајеву 4,96419
Интервју са Оцем Миланом, сином убијеног Николе Гардовића на Башчаришији 2,90710
Интервју са Цветком Ристићем, дечаком коме је Орић побио породицу у Скеланима 19,172775
Интервју Страхиње Живака: Живим да би сведочио 1,8700
Исповест Анђелке Братић из Хаџића код Сарајева 2,59415
Исповест борца Ал Каиде: Крвљу сам писао историју Босне и Херцеговине 1,60225
Исповест Драгана Васића из Сарајева: Преживео сам 1992. године масакр у Ледићима 2,07710
Исповест Радована Богојевића: Преживео сам пакао у Горажду 1993. године 1,1955
Исповијест Слободана Бојанића о пакленим данима у Сарајеву у мају 1992. године 2,31410
Исповјест Слободана Мркајића: Три године сам био у муслиманским и хрватским логорима смрти 1,5275
Историчар Салих Селимовић о пореклу и језику босанских муслимана 2,0595
Језик и писмо: Шест деценија од српског самопорицања 4,54114
Како је 2004. настао "извештај" о Сребреници 2,5925
Како је историја из 1941. обликовала историју 1991. године 1830
Како су без метка уклоњении сведоци муслиманских логора у Сарајеву 1990-их година 1,5920
Како су Ристићи срушили мит о ткз. Босанском геноциду у Америци 9,567160
Како су Срби спасили муслиманску дјевојчицу из Горажда 2,52215
Канадски генерал Луис Мекензи: Муслимaни су пaлили српскa сeлa и убиjaли њиховe стaновникe у Босни деведесетих година 7759
Карло Бозола: Велики број сахрањених у Сребреници 1995. донесен из других места БиХ 1590
Књига: Анатомија зла НДХ 4860
Књига: Битка за Возућу 1992-1995 7,755174
Књига: И Бог је заплакао над Босном 5,80946
Књига: И крв је горјела 4,56115
Књига: Истинита Сребреница 3,31256
Књига: Јелена '93 8,04255
Књига: Књига мртвих Срба Херцеговине 1992-1995 4,90515
Књига: Крици и опомена 4,05510
Књига: На Балканском фронту 6281
Књига: Нож 23,441276
Књига: Под царским вешалима 6050
Књига: Сарајевски аушвиц (1335 дана) 4,38910
Књига: Свједоци говоре - ратни злочини у општини Високо 1992-1995 2,14919
Књига: Терор над Србима у Горажду 2,56214
Књига: Тече крвава Дрина 12,960112
Књига: Триптих о голготи Срба 5,64024
Кога је угостио КК Партизан: Кукоч и Рађа у београдској Арени 2024. године 30415
Који се то дугови враћају Французима? 1,91617
Коначно: Подигнуте прве оптужнице за ратни злочин у Јошаници код Фоче 1992. године 5995
Крвава свадба у Сарајеву 1. марта - увод у босанско-херцеговачки рат 1992 1,65521
Крвави Божић у Кравици 9695
Крвави Божић у Кравици 1993 2095
Крвави Младенци 1942 - Старобродским мученицима 2485
Крећу нове тужбе српских логораша из сарајевског Силоса против бивших припадника Армије БиХ 4525
Култура лажирања: Муслиманска пропагадна надувава број убијене дјеце у Сарајеву деведесетих година 9355
Култура сјећања: Почaст стрaдaлимa Србима нa Мeхином стaњу од усташког ножа 1230
Кућа за Миљу Зечевић из Сијековца којој су у рату убијени три сина и супруг 1,67220
Лeгeндaрнe муслиманскe лaжи о грaђaнском рaту у Босни и Хeрцeговини 1992-1995 1,52910
Ливањске јаме 1830
Логор: Бихаћ 13,37425
Логор: Босна и Херцеговина 1992-1997 2,32511
Логор: Брчко 8,56525
Логор: Виктор Бубањ 7,93155
Логор: Дервента 7520
Логор: Мостар 1,4560
Логор: Орашје 11,05652
Логор: Оџак 10,22258
Логор: Силос 16,838100
Логор: Челебићи 17,887105
Луђачка кошуља: Да се забораве Петар и Павле Голубовић из Коњица 2,27010
Мaсaкрирaнe српскe породицe средином 1992. године у Сарајеву и Мостару 4690
Мајке Сребренице су профитерско удружење 1,89425
Мамон (похлепа) у Ватикану 2690
Масакрирали Србе у Брчком, оптужница “чамила” у фијоци 1,2910
Миодраг Вукмирица: Горео сам у возилу Тузланске колоне 2,55414
МУП Босне и Херцеговине донео одлуку о нападима на конвоје ЈНА још 29. априла 1992 1,1345
Муслимани у саставу апаратуре Независне Државе Хрватске 1941-1945 9260
Мучeници Придворaчкe jaмe конaчно ћe имaти достоjно спомeн-обиљeжje 1,5680
Мученичка смрт Раде Рогића из Санског Моста 1995. године 9510
Мучитељи Срба се опет извукли 1,3980
На српској земљи у Федерацији Босне и Херцеговине нелегално је изграђено девет џамија 5860
Најава документарног филма "Свједок" о раду Др. Зорана Станковића 2100
Најава: Београдска промоција филма Гаравице биће 21.02.2024 2435
Најава: Обиљежавање 30 година од страдања Срба у Кравици код Братунца биће 5. јануара 2023 6075
Најмање 104 српске масовне гробнице у БиХ 1992-1995 2,6300
Насер Орић je убиjaо, пљaчкaо и богaтио сe у Сребреници 1,71710
Неиспричана прича: Како је Драган Викић смјестио логор Славиши Ћоровићу 1992. у Сарајеву 2,75337
Нема места за Србе у Сарајеву – случај породице Бабић 2,2150
Неуспјешни референдум у Босни и Херцеговини: Чињенице и заблуде 1,2210
Није било: Сребреница и Братунац 6130
Нико није кажњен за стравичан злочин над Србима у Јошаници код Фоче 6830
Нису сви Хрвати усташе, има нешто и муслимана 64310
Њујорк 2024: Ми говоримо, јер они не могу – Срби који су доживели злочине сведочили у УН 1165
О паклу страдања, патње и неправде: Кроз српска села сребреничког краја 2,50820
Обиљeжeнe 23 годинe од убиствa 126 српских борaцa у Зворнику 2,47810
Обиљежавање 22. годишњице Сарајевског егзодуса у Бијељини 2,81910
Обиљежавање 23 године од злочина у Добровољачкој, у Сарајеву 1,3085
Обиљежавање 25 година од затварања муслиманског логора "Силос" у Сарајеву 1,43310
Обиљежавање: 26 година је прошло од затварања муслиманског логора Силос у Сарајеву 1,0150
Обиљежен Дан несталих Срба у Сарајевско-Романијском региону 2,64410
Обиљежен Дан сјећања на егзодус Срба из Санског Моста у Приједору 1,3080
Обиљежене 24 године од стравичног покоља у Ратковићима 1,65420
Обиљежено 19 година од егзодуса сарајевских Срба 1,34610
Обиљежено 20 година од повратка бораца ВРС са Лисаче 1,3145
Обиљежено 22 године од ослобођења Брода 1,2304
Обиљежено 26 година од страдања српских цивила у Ледићима код Сарајева 1,0590
Објављена сведочанства 7.536 Срба о паклу логора у усташкој НДХ 2870
Одговор Општинском вијећу Хаџићи о ноторним лажима за ДКЛ "Силос" у Сарајеву 1,3500
Одобрeно изручeњe злочинца Адема Костјеревца из САД у Босну 1,59710
Оздрављење нације: Шта треба да пише у новим школским уџбеницима историје за нашу децу 86625
Озренско-Возућки хорор: Некажњени злочини муџахедина над Прњаворчанима 2,4635
Оптужница четворици припадника Армије БиХ због убиства Срба у Горажду 1,7560
Осам припадника муслиманске војске осуђени на 60 година за Хаџиће 2,1015
Отaц Eмирa Суљaгићa погинуо 1992. код Брaтунцa, a сaхрaњeн у Поточaримa кaо жртвa из 1995. годинe 1,2315
Отварање обновљеног споменика српским жртвама у мјесту Саница код Кључа у западној Босни 9. маја 2023 4460
Отворено писмо министру Небојши Стефановићу 2,0300
Отворено писмо српској јавности и политичарима од групе грађана регије Бирач 1,3800
Парастос за 109 братуначких Срба 1,66110
Парастос за 126 бораца ВРС који су убијени на Глођанском брду код Зворника 1,6105
Парастос за Србе из Кравице биће у понедељак 5. јануара 2015 1,69025
Парастос и молитвено сјећање на српске жртве у Осову крај Рогатице 1,5360
Парастос србским жртвама у Кравици код Братунца ће бити 5. јануара 2022. године 1,0760
Парастос у Кравици 2018: Правда недостижна за жртве божићног пира 2,7385
Парастос у Сердарима: 30 година муслиманског злочина над Србима код Котор Вароши 6065
Парастос убијеним Србима на Залазју 12.7.2016 1,62210
Пивска дола 1943 7740
Пивска трагедија 1943 7305
Поворка сјећања у Београду: Снимљена завршна сцена филма Свједок 22. мај 2022 6460
Позив на парастос убијеним Србима у Милићима, Зворнику, Сребреници и Братунцу 1,5100
Покрeнутa инициjaтивa урeђeњa кладушког локaлитeтa Мeхино стaњe у БиХ 1060
Помен убијеним Србима у Пучилама код Бијељине 30.8.2015 1,9250
Попис открива етничко чишћење Срба из Федерације БиХ 1,9295
Породице жртава из Добровољачке не одустају од борбе 2,65910
Порука са Озрена: Над српским народом почињен злочин 2,0230
Посета Миостраху код Цазина: Исповест Мирослава Максимовића 4750
Потврђена оптужница за злочине над Србима у Чемерну 3,69210
Потресна исповјест Славка Грабовца из Босанског Брода 1,6595
Поука пуковника Ратка Шкрбића 2,77110
Прeживjeли Срби огорчeни прeсудом зa злочинe у логору Виктор Бубaњ 2,0485
Први парастос за 500 српских жртава у Сребреници 1,5285
Премијера документарног филма "Гаравице" у Бањалуци доживјела велики успјех 42310
Премијера филма "Анђео са горе Заглавак" у Београду 12.9.2014 1,9070
Преминула Добрина Продановић из Сребренице 3,7854
Пресахле нам сузе за убијеним синовима 2,35810
Приведен Менсур Петљо, мучитељ из Брчког 1,6090
Припадник бужимске 505. бригаде Мехмед Алешевић осуђен на пет година затвора 6540
Прича из Сарајева: Најежим се када чујем Цацино име 1,5095
Прогони и убиства Срба у Источној Босни 1914-1915 3,2630
Промовисана монографија погинулих бораца ВРС и цивила из Фоче 1,68110
Пронађени остаци српских жртава у Броду 2,0110
Пут у Сребреницу (или Братунац) 3,75412
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1), Alexander Dorin: "Ја, значи, врло добро знам шта је геноцид и шта не…" 3,1505
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (2), Alexander Dorin: Примери стравичног страдања Срба 3,75319
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (3), Александар Дорин: Фото галерија о страдању Срба 3,27710
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (4), Alexander Dorin: Сребреничка лаж из угла страних војника 3,6226
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (5), Alexander Dorin: Манипулација бројем страдалих у Сребреници 3,2470
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), Alexander Dorin: Манипулације са списком мртвих муслимана 3,4480
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (7), Alexander Dorin: Доказано је – сведоци су лагали на суду 3,3060
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (8), Alexander Dorin: Доказане лажи Ердемовића 3,56422
Разговори о Сребреници од 18. до 21. јула 2016. у Београду 2,3385
Расизам за српске жртве Сребренице 2,99025
Рат у Босни и Херцеговини: Некажњени злочини 1,9425
Република Српска 7,08015
Романија 1943: Злодјела Црне Легије над породицом Неђа Симовића 70220
Ругање правди и жртвама: Елефета Весели само 10 година затвора 3,4009
Са сарајевских гробаља уклањају 13 000 српских гробова, а кости спаљују 3,0401
Сакиб Махмуљин за злочине над Србима добио 10 година затвора у првостепеној пресуди 1,3820
Саопштење уместо Владе Црне Горе за Дан сећања на жртве Сребренице 1,4715
Сарајево и за парастос небезбедно 2,7445
Сарајево је препуно гробница Срба 1,5520
Сарајевска туга - Епитаф Милици и Наташи 5520
Сарајевски Казани још чекају ексхумацију 2,0205
Сарајевски процес 1947. године: Пресуда муслиманским ратним злочинцима из Другог свјетског рата 5880
Сва српска страдања на Божић, од мађарских фашиста до Насера Орића 1,76515
Свједочење Eдина Гaрaплиjе: Тајна јединица Шеве су убијале у Сарајеву по налогу врха СДА 6100
Селективно сећање горе од заборава 915
Сећање на живот и егзодус са Грбавице у Сарајеву 4,11837
Сећање на сарајевски злочин: Крваво мајско јутро у Пофалићима 11,753227
Сећање на стравичан покољ код Босанског Шамца: Убијено је 850 Срба у Доњој Дубици, а трећина су била деца 9220
Сећање на убиство војника ЈНА на сарајевском Бистрику 20. априла 1992 3,1735
Сјећање и парастос за српске жртве у Факовићима, крај Братунца 1,5430
Сјећање на Башчаршију: Гардовићи надживјели пуцањ у Сарајеву 1550
Сјећање на егзодус 120.000 сарајевских Срба 1,39010
Сјећање на српске цивиле из Јежештице, Шиљковића и Залужја 2014 2,0940
Сјећање на усташки покољ на Делић јами код Бихаћа 27. јула 1941. године 2,4615
Скaндaл у школском рeчнику: Погрдни изрази за Србе и православце 2,28620
Случај Гостовићи: Жртвама не дају мира 2,42322
Случај Добровољачка улица: Била је то порука Србима шта их чека у независној БиХ 2,7510
Случај Дражена Ловрића: Припадник ХВО откупио казну за ратни злочин у Мостару 1140
Случај Душaна Дуњића: Отровaн дaн прe свeдочeњa 2,33910
Случај полицајца Драгана Ђурића: Медијско шминкање фанатичног злочина 1,94321
Случај Слободана Самарџића: Сарајевски гитариста који је убијен маја 1992. године 2,46410
Сма­ње­на ка­зна окри­вље­ном за зло­чин над Ср­би­ма: Хусеин Мујановић на слободи 4400
Смолућа: Остало је само име 1,3410
Снима се филм о страдању Ледића код Сарајева: Чико, ја сам жив немој да ме убијеш 1,0840
Срамно мала пресуда са логор Силос и Хаџиће у Сарајеву деведесетих 1,4440
Срби у Сарајеву – зaшто их нa обaлaмa Миљaцкe вишe нeмa 1,4415
Срби у Сребреници:Забоден нам је нож у рањено срце 4,27025
Србија да покрене резолуцију о геноциду 1991-1995 над Србима у Крајини и Хрватској 1665
Србима је пресео повратак у Возућу 1,7775
Сребреница је највећи пропаганди успех од 1945. године на овамо 1,17610
Сребреница, докле више или Циркус који много кошта 6945
Сребреница: Усвојена резолуција о страдању српског народа у 20. вијеку 95010
Сребреницо, испричај истину свету: Размножавање жртава 2,90510
Сребренички Велики злочин (Magnum Crimen) 1330
Српске жртве у БиХ неће бити пронађене ако их Горан Салиховић настави тражити 1,4260
Срушен мит: Лaжнa мaпa опсaдe Сaрajeвa 1,96211
Страдалници клетву шаљу 1910
Страхиња Курдулија је сондама претражио јаме безданице у НДХ и направио атлас геноцида 4040
Судбина Љубомира Млађеновића из братуначке Јежестице 1,9340
Судбина Србије и Срба одређена у Дрездену 1928. године 3,98144
Судити или не судити (2) 6,20815
Суђење Атифу Дудаковићу: Крвави трагови Петог корпуса у Босанском Петровцу и Кључу 2190
Сузо моја, не чами, потеци (Слободану Стојановићу) 84020
Суљо Карајић осуђен на 18 година затвора за ратне злочине код Бихаћа 5740
Теза о ткз. Сребреничком геноциду је нетачна, недопустива и правно неприхватљива 1770
Трново: 24 године од злочина над српским цивилима у Сарајеву 1,0460
Тужилаштва Словеније, Хрватске и БиХ као саучесници злочина над Србима деведесетих година 86915
Тужилаштво БиХ подигло нове оптужнице за злочине у Јошаници, Вишеграду и Чајничу 1992-1993 3820
У Берну ухапшен крвник Насер Орић 1,99920
У Братунцу обележавање страдања подрињских Срба 7. и 8. јула 2,7330
У Бугојну број Срба опао за 98 одсто 1,36110
У Возући је септембра 1995. био геноцид 1,9200
У Залазју обележено 23 године од крвавог Петровдана у сребреничким селима 2,9434
У јами Бивоље Брдо је највише Срба бачено 11. августа 1941. од стране хрватско-муслиманских фашиста 1,57710
У паклу Височког логора 1,3315
У Сава Центру приказан документарнии филм "Истина" 1,3260
У сјећању: Војислав Чаркић (1937-2024) 1435
У сјећању: Славко Јовичић Славуј (1953-2022) 1,95510
У Тарчину одржана комеморација жртвама злогласног сарајевског логора "Силос" 1,1170
У Федерацији БиХ живи данас 50.000 Срба, а прије рата било их је 500.000 8230
Убиство породице Драгаш на Требевићу изнад Сарајева 1942. године 1,0030
Угушена истина: Нови предлог резолуције о геноциду у Сребреници 4,422215
Усвојена Прва београдска резолуција о усташком геноциду у НДХ 4510
Ускоро Атлас злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1990-их година 7210
Утисци о филму Гаравице - Пројекција у Београду 18. марта 2024 20910
Утисци о филму: Знате ли где су Гаравице 1890
Ухапшен вођа „Ел муџахедина“ Сакиб Махмуљин 2,0755
Ухапшен командант 43. бригаде муслиманске ткз. Армије БиХ Рамиз Дураковић, крвник из Подриња 920
Ухапшен Милан Шимић због убиства Срба цивила у Сребренику 1994. године 5640
Ухапшена Нада Томанић у САД: Памте је сарајевски Срби по злу у логору Мразиште на Игману 4635
Ухапшено 13 припадника муслиманске ткз. Армије БиХ са подручја Коњица осумњичени за злочине над Србима 7470
Ухапшено 6 бивших припадника ткз. Армије БиХ због злочинa нa подручjу Бужимa и Крупе 1,2340
Фабрика лажи: Злокобне оптужбе Муамера Зукорлића против Србије и Срба 16060
Фељтон: Век од аустроугарских логора за Србе 2060
Фељтон: Велике силе и Југославенски ратови 1990-их година 1160
Фељтон: Етничко чишћење Врбаске бановине у НДХ 4040
Фељтон: Злодела Хрвата и муслимана после Сарајевског атентата 3,17110
Фељтон: Злочини муслимана и Албанаца у Плаву и Гусињу 1941-1945 2,2020
Фељтон: Исповијести Српкиња силованих у Сарајеву 3,6865
Фељтон: Како су издани и прогнани Озрен, Возућа и Криваја 6,10937
Фељтон: Муџахедини у Босни и Херцеговини 1990-их 1,19910
Фељтон: Планирани хаос 1990-1996 2,0218
Фељтон: Погром и егзодус Срба из Сарајева 1990-их 2,1310
Фељтон: ПРОГОН И УБИСТВА САРАЈЕВСКИХ ЉЕКАРА 1992-1996 18,519105
Фељтон: Ратни хероји у бијелим мантилима: Сарајево 1992-1996 7570
Фељтон: Ратно Сарајево - Логори за Србе 1992-1995 5,13020
Фељтон: Сећање Срба на муслиманске зулуме под командом Насера Орића 6,70721
Фељтон: Српска стратишта Сарајева 1992-1995 7,34648
Фељтон: СРПСКЕ ЖРТВЕ У БОСАНСКОМ ПАКЛУ 1992-1995 11,70825
Фељтон: Страдање сребреничких Срба у три рата 1685
Фељтон: Устaшки рeжим и политикa тeрорa у НДХ 8110
Фељтон: Фрагменти хрватско-муслиманског геноцида на тлу Босне и Херцеговине у Другом свјетском рату 5070
Филм "Неђо од Љубушког" као подвала и фалсификат историје 2525
Филм: Aнђео са горе Заглавак 7,49836
Филм: Бог и Хрвати 8,99834
Филм: Више од злочина 7,51164
Филм: Дјеца 3,2155
Филм: Дневник ратног хирурга 10,13040
Филм: Досије Сребреница 5,34716
Филм: Егзодус поново 4,47720
Филм: Емисија Печат: Сарајевски логор за Србе - Храсница 5550
Филм: Знаш мене 19,31739
Филм: Исповјест Слободанке Младић из Храсничког логора (жртва силовања) 89110
Филм: Јаук 4,40310
Филм: Крвава зора у Сердарима 5,41315
Филм: Љуби брата 5,8697
Филм: Мирјана 5,30410
Филм: Мјесто злочина 3,7795
Филм: Мук и Јаук 6,89815
Филм: На Дрини гробница 5,98557
Филм: Никољданске сузе 7,67045
Филм: Побиј, покрсти, протерај 5,18217
Филм: Преживјела сам, идем кући 4,44534
Филм: Прогон Срба из Средње Босне 6,25425
Филм: Пут у непознато 5020
Филм: Сjeћaш ли сe мeнe у ропству 2,0180
Филм: Сарајево - логори за Србе 7,3274
Филм: Спавам на мјесту покоља 5,1945
Филм: Сребреница - издани град 5,78417
Филм: Стари Брод - зелена гробница 2,1330
Филм: Трново 92 7,84738
Филм: Хроника злочина у Босни и Херцеговини 1992-1995 6,15326
Филм: Цвиjeт хрвaтствa - муслимански фашисти у НДХ 6340
Филм: Чико ја сам жив, немој да ме убијеш 6020
Холaндиja одбилa изручити Неџада Хeрeнду, злогласног припадника јединица Шеве 2060
Хрвaтска eмпaтологиjа: Битнији је појас Газе него ли Олуја 3190
Хрватско-муслимански злочини у Власеничком срезу 1941-1945 1,1420
Хронологија разбијања Југославије 11,73860
Цветко Ристић: Орић ми све побио, али истину не може 2,3335
Цитат Добрице Ћосића који Хрвати, Словенци, Албанци и муслимани (србофоби) највише обожавају 47710
Црни Јасен (Пробој логораша из Јасеновца) 1725
Четврт вијека ћутњe о нajвeћeм Држaвном концeнтрaционом логору "Силос" зa Србe у Сaрajeву 2,0505
Чињенице о "Олуји" које треба да знате ви и ваши потомци 88810
Џевад Мамутовић осуђен на само годину дана за мучење Срба у бихаћком логору 1,68910
Шест припадника муслиманске ткз. Армије БиХ ухапшео за злочин над Србима 9300
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 10. јула у Братунцу 1,68810
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 2. јула 2022. у Братунцу 6830
Шта је сведочио Фахрудин Радончић у Приштини: Убиство српског свата у Сарајеву је наручила Алијина СДА 9284
Шта је срамота, а шта понос и ко има ауторитет да то одређује 5355
Шта каже анекта о сребреничкој резолуцији 3,44727
Шуцкори кренули у Џихад још 1914. године 7395






Поштовани посјетиоци,
ако желите активно да се укључите у рад нашег сајта, писањем чланака везано за одређену тематику која прати овај сајт (нпр. злочини, логори, жртве, документарни филмови, књиге, фељтони и др.) и тиме значајно допринесете чувању сјећања на страдање нашег народа у протеклом времену, контактирајте администратора путем електронске поште: webmaster@zlocininadsrbima.com или путем нашег контакт формулара на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

У том захтеву наведите своје податке, који неће бити јавно објављени. Хвала.





















Skip Navigation Links