Муслимански злочини над Србима!
МУСЛИМАНСКИ ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Ова страница је намијењена свима који желе да се боље упознају са муслиманским злочинима над србским народом које су учинили припадници цивилних, (пара)војних и полицијских структура током 20. вијека.

Црна Гора, Рашка, Босна и Херцеговина су од стољећима настањена Србима, о чему говоре бројни културно-историјски споменици још из доба Средњег вијека. Штавише и средњовијековном државом Босном управљала је србска династија Котроманића... А прије њих су Немањићи градили бројне православне манастире и цркве по Босни и Херцеговини (манастир Озрен 1284. године, манастир Крупа на Врбасу 1288. године, манастир Тврдош 1277. године итд). Област Старог Раса је територија одакле је основана прва србска држава и подизане православне цркве у 11. вијеку.

Средином 15. вијека у ове крајеве долазе Турци Османлије, који су продрли на Балканско полуострво из Мале Азије, покоравајући све хришћанске народе и државе: Византију, Бугарску, Србију, Црну Гору, Босну... Они су донијели исламску религију и почели да граде џамије. Хришћани су тако били у полуробовском пожају, док су турске аге и паше спроводили терор и страховладу невиђених размјера: Прва брачна ноћ, Трећина приноса, Данак у крви и др.

Турци су са својим крвавим походима ишли све до Беча, гдје су поражени у два наврата: 1529. и 1683. године и од тада су у константном повлачењу. Многи Срби из Старе Србије и Босне не могавши трпити зулум одлазили су у Хазбуршку монархију, гдје је уз границу са Турском  Бечки двор формирао Војну Крајину, од придошлих Срба. Они Срби који су остајали често су дизали устанке против Турака (Невесињска пушка и др.)

Карађорђе Петровић је у Шумадији почетком 19. вијека повео србску националну револуцију за ослобађање од вишевијековног турског робства. Тако је он са својим устаницима 1809. године ослободио за кратко сјевероисточне дијелове Босне. Од његова имена многе турске паше су дрхтале. Како је Први устанак пропао 1813. године, тако је двије године касније Милош Обреновић повео Други устанак, што је резултовало стварањем Кнежевине Србије. У то вријеме Босном и Херцеговином су суверено управљале турске паше, гдје је владао феудални систем.

На Берлинском конгресу јула 1878. године Велике силе (Француска, Енглеска и Русија) су признале државност Црној Гори и Србији, док је Аустроугарска добила право да уђе са својом војском у Босну и Херцеговину и да је присвоји посље 30 година. Аустријанци су наставили  терор према србском православном живљу, што је резултирало оснивање револуционарне организације Млада Босна, чији су чланови на Видовдан 1914. године у Сарајеву извршили атентат са Франца Фердинанда, аустријског надвојводу и престолонасљедника.

Аустроугарска је оптужила Краљевину Србију за умјешаност у атентат и напала је августа 1914. године чиме је започео Први свјетски рат. Срби у Босни и Херцеговини су се први нашли на удару, тако што су убијани, пљачкани или пак одвођени у концентрационе логоре: Добој, Арад, Јиндриховице, Нежидер и др. Многи босанско-херцеговачки Срби су не желећи да служе германској царевини бјежали су према Србији и јављали се у србску војску.

Крајем Великог рата, Аустроугарска се распала, а србска војска је у свом побједоносном јуришу са Солунског фронта јесени 1918. године ослободила све јужнославенске народе до Алпа. Сарајево је ослободила Друга армија, под командом Војводе Степе Степановића 9. новембра 1918. године. Формирана је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, која је унутрашњом политиком била подијељњна на бановине.

Њемачка, Италија и њихови сателити (Бугарска, Мађарска, Албанија, Румунија...) су 6. априла 1941. године напали Краљевину Југославију и раскомадали је. Највећи дио је припао усташкој Независној Држави Хрватској, гдје је потпала и Босна и Херцеговина. Хрватски и муслимански фашисти су током 1941-1945 починиле геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима. Оснивали су бројне концентрационе логоре (Стара Градишка, Јасеновац, Јадовно, Даница, Крушћица и др.), палили су и пљачкали православне цркве, а исто тако у Босни и Херцеговини су почињени стравични злочини  над Србима у Пребиловцима, Старом Броду, Драксенћу, Бихаћу, Дракулићу, Мехином Стању, Шушњару  и др.

У Босни и Херцеговини током Другог свјетеког рата одржана су два засједања АВНОЈ-а, прво у Бихаћу новембра 1942. а онда и у Јајцу новембра 1943. године. Ту су комунистички делегати својим одлукама разбијали србски национални корпус.

Партизани су успјели да истјерају усташе у мају 1945. године, док су комунисти извели социјалистичку револуцију. С тим да посљератне комунистичке власти су забрањивале приче о злочинима над Србима и прогањале свакога ко је јавно причао о томе. Друга Југославија је била саграђена на идеалима братства и јединства, а Босна и Херцеговина је постала једна од федералних јединица.

Један од каснијих вођа муслиманског народа у БиХ, Алија Изетбеговић је 1970. године објавио своје дјело Исламска декларација, шовинистички програм радикалног ислама, због чега је касније хапшен и затваран.

Почетком 1990. године у СФРЈ је промијњен друштвено-политички систем, односно уведено је вишестраначије посље 45 година. У Босни и Херцеговини су побиједиле националне опције, односно муслимани су имали своју странку СДА, Срби су имали СДС, а Хрвати странку ХДЗ... Муслимани и Хрвати су имали сличне циљеве, односно жељели су да СР Босна и Херцеговина постане суверена држава, ван СФРЈ. Они су у јесен 1991. године почели илегално наоружавање преко странака и формирање паравојних јединица (Патриотска Лига, Зелене Беретке, Хрватско Вијеће Одбране, Хрватске Одбрамбене Снаге...).

Са друге стране Срби су вјеровали да ће их савезна војска ЈНА заштити. Србски посланици су у Сарајеву 9. јануара 1992. године прогласили Србску Републику Босну и Херцеговину, која остаје дио (треће) Југославије.

Дана 29. фебруара 1992. године у БиХ је спроведен референдум гдје се 62,40% бирача изјаснило за независност БиХ, што је према Уставу било недовољно тј. морало је преко двије трећине. Већ 1. марта 1992. у Сарајеву је Рамиз Делалић Ћело, сарајевски криминалац са сарадницима убио србског свата на Башчаршији, што је најавило крвави рат. Војне снаге Републике Хрватске су 26. марта 1992. године направиле покољ у Сијековцу, код Босанског Брода, али и на Купресу 3. априла 1992. године.

Муслимански екстремисти су напали колону возила ЈНА 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици, у Сарајеву, која се у складу са договором муслиманског Предсједништва БиХ и Команде Друге армијске области ЈНА о мирном извлачењу. Сличан масакр је направљен у Тузли 15. маја 1992. године...

Током 1992-1995 босански муслимани и Хрвати су углавном ратовали против Срба, који су контролисали двије трећине Босне и Херцеговине. Они су оснивали концентрационе логоре, од којих су најпознатији: Дретељ, Мусала, Силос, Челебићи, Орашје, Оџак, Сребреница, Горажде и др. Исто тако направљени су стравични злочини над Србима у Сребреници и околини, Сарајеву, Мостару, Брчком, Оџаку, Дервенти, Лијевну, Чапљини, Коњицу, Зеници, Сердарима, Фочи, Високом и др. 

НАТО авијација се умјешала 30. августа 1995. године тако што је бомбардовала положаје Срба у Босни, што је касније помогло хрватским и муслиманским снагама да освоје добар дио територија: Озрен, Петровац, Сански Мост, Кључ и др. А Војска Републике Србске је ослободила Сребреницу и Жепу јула 1995. године.

Босанско-херцеговачки рат је окончан у Дејтону 21. новембра 1995. године, тако што су делегације три народа потписале споразум: муслиманска (представник Алија Изетбеговић), хрватска (представник Фрањо Туђман) и србска (представник Слободан Милошевић). Према том споразуму пет сарајевских општина: Илиџа, Вогошћа, Хаџићи, Илијаш и Грбавица  је припало муслиманско-хрватској федерацији, док су Шипово и Мркоњић Град враћени у Републику Србску. У фебруару и марту 1996. године око 150.000 Срба Сарајлија је напустило свој завичај...

Ова страница је намијењена за документа, видео снимке, слике и приче преживјелих. Ако видите да нешто недостаје слободно нам пошаљете свој документарни материјал преко Контакт (стране) форме.


Упиштите појам за претрагу:
Cортирате према:


НАСЛОВ ПРЕГЛЕДА ГЛАСОВА
Одржaнa промоциja филмa "Сузe aнђeлa" у Зворнику за Слободана Стојановића 3440
У Скеланима код Сребренице обиљежено 25 година од страдања Срба 11810
22 године од некажњеног злочина у Јошаници крај Фоче 7195
25. годишњица од пада српских територија у Босанској Kрајини 8590
Албански државник Сали Бериша је био умешан у шверц оружја и илегалну трговину органима деведесетих година 70
Алија Изетбеговић повукао потпис у Лисабону марта 1992. и увукао БиХ у рат 6975
Аргументи за демистификацију Сребренице 278761
Атиф Дудaковић нa слободи - кaтaстрофa и фaрсa 14145
Биланс хашке (не)правде 201120
Битка: Коридор живота 11420134
Бихаћко стратиште: Јаук са Гаравица вјечна опомена 1770
Божидар Мркајић: У муслиманском логору Силос смршао 50 килограма 19450
Братуначка младост тамо далеко – Горица Ђукановић 184710
Вацлав Дворжак – Доказаћу да је прича која се годинама прича о Сребреници, једна велика лаж 5815
Вељко Грујић: Три дaнa сa дрвeтa глeдaо сам зло 133729
Геноцида није било: Објављен дугоочекивани Грајфов извештај о Сребреници на 1.036 страна 3140
Годишњица злочина у Кукавицама крај Горажда 11610
Годишњица некажњеног убиства Наташе и Милице у Сарајеву 5010
Годишњица страдања војника у Тузланској колони 6515
Голгота Срба у Бугојну 1992. године 210115
Гради се спомен црква у Јошаници за Никољданске жртве из 1992. године 75510
Две (забрањене) приче о Сарајеву 369527
Дволичност правосуђа Босне и Херцеговине: Осуђeни злочинци и дaљe нa слободи 150
Девет година од злочина у Бјелогорици крај Рогатице 78815
Дозвољен лов на Србе повратнике у БиХ 61210
Докази o злочинима над босанским Србима и на видео-тракама 96133
Досије Високо: Стрeљaњa уз aплaуз 4380
Досије Дервента: Исповијест Чеде Продића, бившег заточеника логора Пољ 1992. године 114410
Досије Добровољачка у Сарајеву: У паклу Скендерије 3920
Досије Ледићи: Државни суд БиХ саучесник злочина у Трнову код Сарајева 2210
Досије Сарајево: Злоглaсни логор "Силос" подсjeтник нa стрaшну судбину босанских Србa 38810
Досије Сарајево: На Казанима убијено 1.000 Срба 1250
Досије Сарајево: Сенад Џанановић и Един Гаџо осуђени за ратне злочине над Србима на Алипашином Пољу 72110
Досије Синан Морина: Осумњичен за убиство 25 Срба 120
Досије Трново: Видео снимак из муслиманског логора за Србе 1992-1993 2320
Досије Трново: Милорад Штака нaшaо мajку у ђубришту 1992. године 2470
Досије Трново: Ослобођена злогласна тројка из Ледића - Годињак, Шарић и Буноза 3840
Доступан списак са именима убица из муслиманске јединице "Шеве" 6025
Драгиња 103245
Ђоко Копривица: Фазлагићи крвопије 247125
ЕКСКЛУЗИВНО: Исповест Ђорђа Шувајла, логораша сарајевског Силоса током 1990-их година 48610
Епитаф Добрини Продановић из Ратковића 6130
Жртва: Божана Делић 576832
Жртва: Брано Вучетић 772063
Жртва: Горажданске жртве 8435
Жртва: Јован Липовац 1330
Жртва: Мирјана Драгичевић 1752190
Жртва: Осовске жртве 2370
Жртва: Раде Рогић 14717102
Жртва: Слободан Стојановић 1071131
Жртва: Сребреничке жртве 717387
Жртва: Страхиња Живак 840858
За масакр над Србима у Брежанима 1992. крај Сребренице још нико није одговарао 5845
За убиство 16 Срба у Сердарима 11 година затвора 14295
Заборављени геноцид у Сарајеву 206320
Забрањена тема чак и у Србији: Сaрajeвски гeноцид 1992-1995 205610
Збрка око Дана државности у БиХ 1475
Злочин муслиманских фашиста над Србима Возуће 1942. године 5245
Злочин над Србима у Чајничу: Убиjале и комшиjе из Буковице 83910
Злочин: Априлски рат 1941 14942180
Злочин: Бањалучке бебе 1992 1315926
Злочин: Башчаршија у Сарајеву 1992 1357392
Злочин: Бјеловац код Братунца 1992 1131480
Злочин: Бодериште код Брчког 1993 613321
Злочин: Босански Брод 1992 11628105
Злочин: Бошко и Адмира 1993 969489
Злочин: Брадина 1992 1502776
Злочин: Брежани код Сребренице 1992 173910
Злочин: Бреза 1992-1995 13350
Злочин: Булози код Рогатице 1992 7495
Злочин: Високо 1992-1995 14375
Злочин: Глођанско брдо код Зворника 1992 243810
Злочин: Горажде 1992-1994 384438
Злочин: Добровољачка улица у Сарајеву 1992 21704125
Злочин: Доња Лијеска 1992 15502
Злочин: Загони и Крњићи 1992 7710
Злочин: Јама Казани у Сарајеву 1992-1993 588619
Злочин: Јошаница код Фоче 1992 12320105
Злочин: Кафић Панда у Пећи 1998 1391289
Злочин: Корићка јама 1941 559852
Злочин: Кравица код Братунца 1993 (Божићни покољ) 1418288
Злочин: Кукавице код Рогатице 1992 1044327
Злочин: Мостар 1992 830468
Злочин: Мртво коло у Машвини код Слуња 1942 186815
Злочин: Наташа и Милица 1995 15020112
Злочин: Олуја 1995 2053472
Злочин: Пива 1943 575257
Злочин: Поникве код Чајнича 1993 355625
Злочин: Породица Голубовић у Коњицу 1992 939925
Злочин: Породица Јовановић у Зеници 1993 177610
Злочин: Породица Ристовић у Сарајеву 1992 524036
Злочин: Пофалићи 1992 440024
Злочин: Придворица код Гацка 1942 626230
Злочин: Радоњићко језеро 1998 778564
Злочин: Рупово Брдо 1992-1995 156910
Злочин: Сердари код Котор Вароши 1992 1162077
Злочин: Скелани код Сребренице 1993 323811
Злочин: Смолућа 1992 16054
Злочин: Стари Брод 1942 912688
Злочин: Тузланска колона 1992 23808119
Злочин: Ураган (Озрен) 1995 1466039
Злочин: Фочанска Јабука 1992 1490561
Злочин: Фочанска села 1992 6340
Злочин: Хроника злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1992-1995 9339205
Злочин: Цинцар (Купрес) 1994 6892
Злочин: Чардак 1992 240614
Злочин: Чемерно код Сарајева 1992 1128530
Злочин: Шушњар код Санског Моста 1941 1130542
Злочина: Агим Рамадани 585149
Злочина: Адем Јашари 14815115
Злочина: Азра Алешевић Башић 546227
Злочина: Алија Изетбеговић 1116391
Злочина: Аљуш Агуши 2950
Злочина: Анте Мошков 1370
Злочина: Анте Павелић 1235439
Злочина: Ахмет Сејдић 582030
Злочина: Бедри Пејани 790
Злочина: Бенито Мусолини 1720
Злочина: Блаж Краљевић 5802
Злочина: Брчански злочинци 632118
Злочина: Вилијам Клинтон 220
Злочина: Гораждански злочинци 9770
Злочина: Драган Викић 1990
Злочина: Ејуп Ганић 3010
Злочина: Зулфо Алић 90
Злочина: Италијанска фашистичка војска 9135
Злочина: Јусуф Празина 12655
Злочина: Михаило Апел 1090
Злочина: Мурат Шабановић 626450
Злочина: Мустафа Ђелиловић 200
Злочина: Мустафа Круја 3470
Злочина: Мушан Топаловић 1415587
Злочина: Насер Орић 14668152
Злочина: Окупаторска Војска Косова 70
Злочина: Призренска лига 1280
Злочина: Рамиз Делалић 945422
Злочина: Рамуш Харадинај 866560
Злочина: Расим Делић 41576
Злочина: Ричард Холбрук 1500
Злочина: Сакиб Махмуљин 10255
Злочина: Сефер Халиловић 22865
Злочина: Харис Силајџић 5430
Злочина: Џафер Куленовић 6241
Злочини над Србима у Возући: Скeлeт „дрмa“ прaвосуђe 118417
Ибро Мацић је осуђен на 10 година за злочине над Србима у Коњицу 7030
Извештај са београдске премијере филма Анђео са горе Заглавак 11640
Извештај са марша Стазама егзодуса - Возућа 2015 176472
Извештај са парастоса из Братунца 9. јула 2016 206320
Извештај са промоције књиге "Сребреничка подвала" у Новом Саду 2. априла 2015 60720
Изложба у Зворнику: Опомeнa дa сe нe понови рaт 113210
Илија Јуришић ослобођен оптужби за Тузланску колону 150715
Имa ли прaвдe зa сaрajeвскe Србe? 2960
Имajу ли убиjeнa српскa дјeцa Сaрajeвa прaво нa спомeник? 312625
Индира Камерић осуђена на 3 године затвора за ратне злочине у Босанском Броду 11555
Интервју са Аном Ђорђевић: Неће то зло према Србима на добро изаћи 308535
Интервју са Ланетом Бандићем: Страдање Срба у Сарајеву 376219
Интервју са Оцем Миланом, сином убијеног Николе Гардовића на Башчаришији 189710
Интервју са Цветком Ристићем, дечаком коме је Орић побио породицу у Скеланима 17517775
Интервју Страхиње Живака: Живим да би сведочио 8120
Исповест Анђелке Братић из Хаџића код Сарајева 83915
Исповест борца Ал Каиде: Крвљу сам писао историју Босне и Херцеговине 77125
Исповест Драгана Васића из Сарајева: Преживео сам 1992. године масакр у Ледићима 6015
Исповест пуковника ЈНА Берислава Попова о дешавањима у Словенији 1991. године 7130
Исповест Радована Богојевића: Преживео сам пакао у Горажду 1993. године 1755
Исповијест Слободана Бојанића о пакленим данима у Сарајеву у мају 1992. године 136110
Исповјест Слободана Мркајића: Три године сам био у муслиманским и хрватским логорима смрти 4450
Историчар Салих Селимовић о пореклу и језику босанских муслимана 11015
Кaко je убиjeн Бистрички Бабо - Цaцо 5130
Казне нема само за злочине над Србима у БиХ 200
Како је 2004. настао "извештај" о Сребреници 17095
Како су без метка уклоњении сведоци муслиманских логора у Сарајеву 1990-их година 5880
Како су Ристићи срушили мит о ткз. Босанском геноциду у Америци 8356160
Како су Срби спасили муслиманску дјевојчицу из Горажда 168215
Књига: Битка за Возућу 1992-1995 6014169
Књига: И Бог је заплакао над Босном 441446
Књига: И крв је горјела 316715
Књига: Истинита Сребреница 182856
Књига: Јелена '93 571255
Књига: Књига мртвих Срба Херцеговине 1992-1995 372315
Књига: Крици и опомена 268610
Књига: Нож 17671260
Књига: Сарајевски аушвиц (1335 дана) 258210
Књига: Свједоци говоре - ратни злочини у општини Високо 1992-1995 104319
Књига: Терор над Србима у Горажду 110314
Књига: Тече крвава Дрина 889893
Књига: Триптих о голготи Срба 422524
Крвава свадба у Сарајеву 1. марта - увод у рат 1992 70121
Кућа за Миљу Зечевић из Сијековца којој су у рату убијени три сина и супруг 82520
Лeгeндaрнe муслиманскe лaжи о грaђaнском рaту у Босни и Хeрцeговини 1992-1995 61110
Лицемерје спомен-обиљежја на Казанима и ругање србским жртвама у Сарајеву 2035
Логор: Бихаћ 1113725
Логор: Босна и Херцеговина 1992-1997 113911
Логор: Брчко 626125
Логор: Виктор Бубањ 444155
Логор: Ликовац 163111
Логор: Орашје 862852
Логор: Оџак 706658
Логор: Силос 13310100
Логор: Челебићи 14663105
Луђачка кошуља: Да се забораве Петар и Павле Голубовић из Коњица 117910
Мајке Сребренице су профитерско удружење 97425
Масакрирали Србе у Брчком, оптужница “чамила” у фијоци 5360
Миодраг Вукмирица: Горео сам у возилу Тузланске колоне 171314
МУП Босне и Херцеговине донео одлуку о нападима на конвоје ЈНА још 29. априла 1992 2245
Мучeници Придворaчкe jaмe конaчно ћe имaти достоjно спомeн-обиљeжje 7000
Мучитељи Срба се опет извукли 5640
Најмање 104 српске масовне гробнице у БиХ 1992-1995 17280
Насер Орић je убиjaо, пљaчкaо и богaтио сe у Сребреници 72810
Нема места за Србе у Сарајеву – случај породице Бабић 11750
О паклу страдања, патње и неправде: Кроз српска села сребреничког краја 145220
Обиљeжeнe 23 годинe од убиствa 126 српских борaцa у Зворнику 165210
Обиљежавање 22. годишњице Сарајевског егзодуса у Бијељини 185710
Обиљежавање 23 године од злочина у Добровољачкој, у Сарајеву 5345
Обиљежавање 25 година од затварања муслиманског логора Силос у Сарајеву 54110
Обиљежен Дан несталих Срба у Сарајевско-Романијском региону 173710
Обиљежен Дан сјећања на егзодус Срба из Санског Моста у Приједору 5490
Обиљежене 24 године од стравичног покоља у Ратковићима 85920
Обиљежено 19 година од егзодуса сарајевских Срба 57510
Обиљежено 20 година од повратка бораца ВРС са Лисаче 5715
Обиљежено 22 године од ослобођења Брода 5154
Обиљежено 26 година од страдања српских цивила у Ледићима код Сарајева 1930
Одговор Општинском вијећу Хаџићи о ноторним лажима за ДКЛ "Силос" у Сарајеву 4470
Одобрeно изручeњe злочинца Адема Костјеревца из САД у Босну 82410
Озренско-Возућки хорор: Некажњени злочини муџахедина над Прњаворчанима 13375
Оптужница четворици припадника Армије БиХ због убиства Срба у Горажду 10040
Оргaни нajмaњe 300 Србa из "Жутe кућe" продaти широм свeтa 4290
Осам припадника муслиманске војске осуђени на 60 година за Хаџиће 13205
Отaц Eмирa Суљaгићa погинуо 1992. код Брaтунцa, a сaхрaњeн у Поточaримa кaо жртвa из 1995. годинe 2915
Отворено писмо министру Небојши Стефановићу 10990
Отворено писмо српској јавности и политичарима од групе грађана регије Бирач 6150
Парастос за 109 братуначких Срба 64910
Парастос за 126 бораца ВРС који су убијени на Глођанском брду код Зворника 6835
Парастос за Србе из Кравице биће у понедељак 5. јануара 2015 76625
Парастос и молитвено сјећање на српске жртве у Осову крај Рогатице 5810
Парастос србским жртвама у Кравици код Братунца ће бити 5. јануара 2022. године 710
Парастос у Кравици 2018: Правда недостижна за жртве божићног пира 17935
Парастос убијеним Србима на Залазју 12.7.2016 72410
Позив на парастос убијеним Србима у Милићима, Зворнику, Сребреници и Братунцу 6040
Помен убијеним Србима у Пучилама код Бијељине 30.8.2015 10550
Попис открива етничко чишћење Срба из Федерације БиХ 10685
Породице жртава из Добровољачке не одустају од борбе 176610
Порука са Озрена: Над српским народом почињен злочин 10820
Потврђена оптужница за злочине над Србима у Чемерну 277010
Потресна исповјест Славка Грабовца из Босанског Брода 8055
Поука пуковника Ратка Шкрбића 177610
Прeживjeли Срби огорчeни прeсудом зa злочинe у логору Виктор Бубaњ 11615
Први парастос за 500 српских жртава у Сребреници 6005
Премијера филма "Анђео са горе Заглавак" у Београду 12.9.2014 10250
Преминула Добрина Продановић из Сребренице 23184
Пресахле нам сузе за убијеним синовима 142510
Приведен Менсур Петљо, мучитељ из Брчког 6660
Прича из Сарајева: Најежим се када чујем Цацино име 5305
Прогони и убиства Срба у Источној Босни 1914-1915 14980
Промовисана монографија погинулих бораца ВРС и цивила из Фоче 73710
Пронађени остаци српских жртава у Броду 11290
Пут у Сребреницу (или Братунац) 277912
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1), Alexander Dorin: "Ја, значи, врло добро знам шта је геноцид и шта не…" 23525
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (2), Alexander Dorin: Примери стравичног страдања Срба 286114
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (3), Александар Дорин: Фото галерија о страдању Срба 243810
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (4), Alexander Dorin: Сребреничка лаж из угла страних војника 27366
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (5), Alexander Dorin: Манипулација бројем страдалих у Сребреници 24050
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), Alexander Dorin: Манипулације са списком мртвих муслимана 25600
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (7), Alexander Dorin: Доказано је – сведоци су лагали на суду 25100
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (8), Alexander Dorin: Доказане лажи Ердемовића 260717
Разговори о Сребреници од 18. до 21. јула 2016. у Београду 13955
Расизам за српске жртве Сребренице 204225
Рат у Босни и Херцеговини: Некажњени злочини 7565
Република Српска 511715
Ругање правди и жртвама: Елефета Весели само 10 година затвора 17979
Са сарајевских гробаља уклањају 13 000 српских гробова, а кости спаљују 20041
Сакиб Махмуљин за злочине над Србима добио 10 година затвора у првостепеној пресуди 4320
Саопштење уместо Владе Црне Горе за Дан сећања на жртве Сребренице 5245
Сарајево и за парастос небезбедно 18325
Сарајево је препуно гробница Срба 6360
Сарајевски Казани још чекају ексхумацију 11635
Сва српска страдања на Божић, од мађарских фашиста до Насера Орића 84015
Сећање на живот и егзодус са Грбавице у Сарајеву 271737
Сећање на сарајевски злочин: Крваво мајско јутро у Пофалићима 10668227
Сећање на убиство војника ЈНА на сарајевском Бистрику 20. априла 1992 16035
Сјећање и парастос за српске жртве у Факовићима, крај Братунца 6150
Сјећање на егзодус 120.000 сарајевских Срба 57810
Сјећање на српске цивиле из Јежештице, Шиљковића и Залужја 2014 11430
Сјећање на усташки покољ на Делић јами код Бихаћа 7445
Скaндaл у школском рeчнику: Погрдни изрази за Србе и православце 131520
Случај Гостовићи: Жртвама не дају мира 147122
Случај Добровољачка улица: Била је то порука Србима шта их чека у независној БиХ 19020
Случај Душaна Дуњића: Отровaн дaн прe свeдочeњa 142610
Случај Муслин: Криминал је као и вода, увек нађе свој пут 185515
Случај полицајца Драгана Ђурића: Медијско шминкање фанатичног злочина 85321
Случај Слободана Самарџића: Сарајевски гитариста који је убијен маја 1992. године 60610
Случај Чемерно 1992: Свједок промијенио исказ у корист оптужених 9310
Смолућа: Остало је само име 5160
Снима се филм о страдању Ледића код Сарајева: Чико, ја сам жив немој да ме убијеш 2000
Срамно мала пресуда са логор Силос и Хаџиће у Сарајеву деведесетих 4250
СРАМОТНА ОДЛУКА СУДА: Харадинај слободан човек! 18980
Срби у Сарајеву – зaшто их нa обaлaмa Миљaцкe вишe нeмa 4615
Срби у Сребреници:Забоден нам је нож у рањено срце 334025
Србима је пресео повратак у Возућу 7835
Сребреница је највећи пропаганди успех од 1945. године на овамо 18210
Сребреница: Усвојена резолуција о страдању српског народа у 20. вијеку 18910
Сребреницо, испричај истину свету: Размножавање жртава 192710
Српске жртве у БиХ неће бити пронађене ако их Горан Салиховић настави тражити 5860
Српски логораши спаљивани у пећи Жељезаре Зеница 195136
Срушен мит: Лaжнa мaпa опсaдe Сaрajeвa 101211
Судбина Љубомира Млађеновића из братуначке Јежестице 3730
Судбина Србије и Срба одређена у Дрездену 1928. године 276244
Судити или не судити (2) 492815
Сузо моја, не чами, потеци (Слободану Стојановићу) 5320
Трново: 24 године од злочина над српским цивилима у Сарајеву 1920
У албанским логоримa Срби су мучeни нa нaчинe нeпоjмљивe људском рaзуму 4645
У Берну ухапшен крвник Насер Орић 123320
У Братунцу обележавање страдања подрињских Срба 7. и 8. јула 18450
У Бугојну број Срба опао за 98 одсто 60010
У Возући је септембра 1995. био геноцид 11200
У Залазју обележено 23 године од крвавог Петровдана у сребреничким селима 19774
У паклу Височког логора 3925
У Сава Центру приказан документарнии филм "Истина" 5050
У Тарчину одржана комеморација жртвама злогласног сарајевског логора "Силос" 3770
У Федерацији БиХ живи данас 50.000 Срба, а прије рата било их је 500.000 300
Угушена истина: Нови предлог резолуције о геноциду у Сребреници 3607215
Ухапшен вођа „Ел муџахедина“ Сакиб Махмуљин 12525
Ухапшено 6 бивших припадника ткз. Армије БиХ због злочинa нa подручjу Бужимa и Крупе 4800
Фељтон: Злодела Хрвата и муслимана после Сарајевског атентата 85410
Фељтон: Злочини муслимана и Албанаца у Плаву и Гусињу 1941-1945 4150
Фељтон: Исповијести Српкиња силованих у Сарајеву 12790
Фељтон: Истина о Жутој кући - истрага Дик Мартија 4980
Фељтон: Како су издани и прогнани Озрен, Возућа и Криваја 498037
Фељтон: Планирани хаос 1990-1996 5240
Фељтон: Погром и егзодус Срба из Сарајева 1990-их 3980
Фељтон: ПРОГОН И УБИСТВА САРАЈЕВСКИХ ЉЕКАРА 1992-1996 15115105
Фељтон: Ратно Сарајево - Логори за Србе 1992-1995 337820
Фељтон: Сећање Срба на муслиманске зулуме под командом Насера Орића 503521
Фељтон: Српска стратишта Сарајева 1992-1995 555848
Фељтон: СРПСКЕ ЖРТВЕ У БОСАНСКОМ ПАКЛУ 1992-1995 828425
Фељтон: Страдање Срба у Сарајеву кроз статистику и бројке 1620
Филм: Aнђео са горе Заглавак 565236
Филм: Без дистанце - Братунац злочин без казне 3490
Филм: Божић у Кравици - 20 година касније 16965
Филм: Више од злочина 612664
Филм: Дјеца 21285
Филм: Дневник ратног хирурга 855240
Филм: Досије Сребреница 413016
Филм: Егзодус поново 310920
Филм: Емисија Разбуђивање: Страдање и васкрсење Љубомира Млађеновића из Братунца 610
Филм: Знаш мене 1756039
Филм: Јаук 293010
Филм: Коме сметају мртви Срби у Гостовићу 303610
Филм: Крвава зора у Сердарима 383915
Филм: Љуби брата 43665
Филм: Мирјана 418210
Филм: Мјесто злочина 27175
Филм: Мук и Јаук 554715
Филм: На Дрини гробница 487557
Филм: Никољданске сузе 641845
Филм: Побиј, покрсти, протерај 375817
Филм: Пофалићи - Некад Било 28515
Филм: Преживјела сам, идем кући 327234
Филм: Прогон Срба из Средње Босне 461425
Филм: Разбуђивање: Триптих о голготи Срба 11945
Филм: Сjeћaш ли сe мeнe у ропству 7710
Филм: Сарајево - логори за Србе 50414
Филм: Спавам на мјесту покоља 38695
Филм: Сребреница - издани град 314615
Филм: Стари Брод - зелена гробница 6330
Филм: Страдање Срба у средњем Подрињу 340830
Филм: Трново 92 589132
Филм: Хроника злочина у Босни и Херцеговини 1992-1995 513726
Филм: Шта је геноцид и манипулација истом 3100
Хирург Кодра: Пресађивали смо органе у болници Мајка Тереза 5790
Хронологија распада СФР Југославије 922060
Цветко Ристић: Орић ми све побио, али истину не може 13185
Црна књига: Аустроугарски злочини на Романији 1914. године 1225
Четврт вијека ћутњe о нajвeћeм Држaвном концeнтрaционом логору "Силос" зa Србe у Сaрajeву 9775
Џевад Мамутовић осуђен на само годину дана за мучење Срба у бихаћком логору 71910
Шест припадника муслиманске ткз. Армије БиХ ухапшео за злочин над Србима 1730
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 10. јула у Братунцу 62910
Шмит да дође на обиљежавање 30 година од отварања логора Силос у Сарајеву 940
Шта је сведочио покојни Кујтим Бериша против Харадинаја 12295
Шта каже анекта о сребреничкој резолуцији 257527


Поштовани посјетиоци,
ако желите активно да се укључите у рад нашег сајта, писањем чланака везано за одређену тематику која прати овај сајт (нпр. злочини, логори, жртве, документарни филмови, књиге, фељтони и др.) и тиме значајно допринесете чувању сјећања на страдање нашег народа у протеклом времену, контактирајте администратора путем електронске поште: webmaster@zlocininadsrbima.com или путем нашег контакт формулара на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

У том захтеву наведите своје податке, који неће бити јавно објављени. Хвала.

Skip Navigation Links