Србија између вица и истине - www.zlocininadsrbima.com

   

28. децембар 2014.


СРБИЈА ИЗМЕЂУ ВИЦА И ИСТИНЕ


За две недеље, колико је вођен овај последњи „косовски бој“ саопштењима, па помирењима, истинама, обманама, одлукама Уставнога суда, МОК-а и „наивнога“ Дивца, дипломатским посетама и изјавама, немачким ултиматумима у „тачкама“...(!?) –Вучићева је, опет,била задња: "Нико од Србије не тражи да признамо Косово"!? Ма не од Србије, госн премијеру –Србија то никад не би ни дала, него ми се "чини" да од Вас траже – и да Ви дајете!?

На почетку ове колумне морам да вам испричам један виц који сам давно, још као гимназијалка чула:

Варао Мујо Фату са Хајром, читава махала за то знала и одлучила да и Фати отвори очи и директно испричаистину. Фата у шоку каже: "Болан Мујо,ти ме вараш с Хајром!" Мујо на то:"Ваљда ти Фато вјерујеш мени, а не махали!" Фата, сва срећна и задовољна одговором,настави да му верује. Међутим, опет се суочи са причом махале, опет пита Мују, опет добије исти одговор, опет срећна,..., све док га једног дана није усред куће у брачном кревету затеклас Хајрому љубавном чину(!?) Тада ће уплакана: "Болан Мујо, сопственим оћима сам се увјерила да ме вараш!?" А Мујо ће на то: "Болан Фато, вјерујеш ли ти мени или сопственим оћима!"...

Е, Србија и српски народ данас је у позицији да код оба ока – има да "не верује сопственим очима"!?

Посебан бисер у слуђивању народа и прављењу од Срба "Фате", јесте и напрасна изјава председника државе Томислава Николића да нам је услов за улазак у ЕУ одрицање од Космета! Ту ти настаде жестока битка да се "пуштени дух" поново стрпа у боцу и затвори, све уз причу –"верујете ли ви мени или сопственим очима"!? Овај урнебес трајао је скоро две недеље, а народ к'о Буриданов магарац –између два пласта сена!

КОНЦЕНТРАЦИОНИ ЛОГОРИ И МУЧИЛИШТА ЗА СРБЕ У 20. СТОЛЕЋУ

ВЕЛИКИ
РАТ

Броумов * Јиндриховице * Омолуц * Куберг * Нежидер * Ашах на Дунаву

Шопроњек * Болдогасоњ * Арад * Велики Међер * Џумаја * Фердинандово

Пловдив * Сливен * Варна * Добрич * Перник * Јамбол * Добој * Маутхаузен

ДРУГИ
СВЕТСКИ

Даница * Стара Градишка * Госпић-Јадовно-Паг * Јасеновац * Крушћица * Раб

Јастребарско * Тења * Керестинац * Доња Градина * Бараке на Сави * Барч

Бањица * Дахау * Бејсфјорд * Плав * Карашок * Сајмиште * Сисак * Шарвар

Црвени крст * Ботн * Корген * Аушвиц * Нађкањижа

1990-те

Керестинац * Лора * Челебићи * Велесајам * Дретељ * Силос * Зоил * Стролит

Пакрачка Пољана * Дубровачка 30. * Велепромет * Рибарска колиба * Орашје

Оџак * Брчко * 27. јули * Љубушки * Ликовац * Лапушник * Доб при Мирни

Кукеш * Дол при Храстнику * Жута кућа * Виктор Бубањ * Горажде * Копар

Храсница * Зеница * Ракитије * Јајце *

Тома „отвори душу“ на државној РТС,  2. децембра 2014.  и то у тренутку када нам неколико дана у Србији није био премијер Александар Вучић – чини ми се да је и овај податак –врло битан(!) јер у том "отварању" паде и Николићева жалба како је жртвован и "потпуно незаштићен“ док га сви нападају! Међутим, главна вест – или освета за жртвовање(!), била је обелодањивање истине коју му је лично комесар за ширење ЕУ Јоханес Хан 20. новембра 2014. у Београду рекао – да су Космет и Русија услов за улазак у ЕУ(!?):
- "То подразумева да, пошто је Европска унија, већина њених чланица, признала независност Косова и Метохије, требамо и ми да се с тим сложимо"!
А о Русији:
- "Чланство у Европској унијиаутоматски подразумева заједничку спољну политику и ту вам нећемо допустити никакво одступање, чак ни када је у питању Русија"! Ова изјава "незаштићенога" Томе, улете као "нож у леђа" у „заштићену“Вучићеву причу, коју смо већ сви напамет научили, да "од нас нико не тражи да признамо Косово", како се "са Србијом не може разговарати на принципу уцена", те да је "наш пут и Косово и ЕУ"!? Вучић је и након сусрета са Ханом, који је прво био код њега па код Николића, рекао новинарима:

- "Још једном пред свима вама да кажем оно што понављам пред свима и на сваком месту, исто говорим у Москви, Вашингтону, Бриселу, Београду и Косовској Митровици или сваком другом месту. Све то што сам говорио о политици Србије, о нашем путу ка ЕУ и нашем односу према Русији рекао сам и пред Владимиром Путином и пред Ханом"!? Убедљив – види, у сваку би му се заклео!

Пошто је Вучић "тврд орах", да чујемо и Хана: "Данас сам чуо његов (Вучићев) став, који је био кристално јасан, а то јесте да је пут Србије – пут ка ЕУ. Наравно, потребно је да се изврше још неке промене у друштву, али управо из тог разлога процес преговарања и траје одређено време"!? Опа!?

Ја ти након свега овога ударих у закључак да је Хан проценио да су Томина плећа јача од нејакога Вучића да понесу терет истине, па је тако сасуо Томи услове, а Вучића поштедео –тако Вучић, у незнању, води Србе у светлу ЕУ будућност(!) –иначе, откуд би онрекао "кристално јасно“да је пут Србије–пут ка ЕУ"(!?) и дао себи право да он поклања Космет и окреће леђа –и цеви, ка Москви!?

У све ово утрча 9. децембра 2014. ултиматум из Берлина у виду следећих 11 тачака! А пре скоро две године, марта 2013. месец дана пре потписивања Бриселског споразума, Србији је из Немачке стигао ултиматум од 7 тачака у којима су недвосмислено набројани услови уласка у ЕУ и одрицања од Космета – свака је ушла у Бриселски споразум!

Власт у Београду и оне и ове тачке "превела" нам је као: "признавање независности Косованико од нас не тражи"!? Бриселски споразум прославили смо као један од "највећих успеха који је влада у Београду, досад, постигла"!?

Е сад, уз ових нових 11 тачака"шапнуто" нам је да Немачка неће одустати од својих захтева – ја мислила да хоће! У њима је већ све и познато и уграђено у потписани у Бриселски споразум!? Немачка инсистира да наставак преговора Србије са ЕУ отпочне са поглављем 35 (Косово), а какво Косово им треба – нека се јаве сви они који не знају – ово се не односи на нашу владу, пошто шта год јој је речено и написано, она "то није тако схватила"(!?) – Владу ми не дирајте!? И после ових"тачака", Вучићева је била задња: "Нико од Србије не тражи да признамо Косово"(!?) –ма, не од Србије, госн премијеру – Србија га никад не би ни дала, него ми се "чини" да од Вас траже – и да Ви дајете!?

Куриозитет уз ову "пошиљку" су и написани одговори које су нам послали, тако да ми само штиклирамо – ма,нема њиховог срца надалеко!? У "тачкама" сад иде даље дотеривање "државе" – од подизања граничних прелаза од чврстог материјала, до признавања пасоша Косова! Између ове две наведене тачке, које заокружују границу нове монструм-државе Косово, су и: да се уведе посебан телефонски позивни број, да се све организујеу складу са Уставом и законима Косова (значи и локална српска самоуправа), сва енергетика коју смо тамо градили ("Газиводе" и "Валач") с љубављу преда Шиптарима, те да се уклони она обмана новог "братства-јединства" звана "Парк мира" на мосту! Ту је и захтев да Косово уђе у све форуме!

Код ове тачке око форума, одмах смо, истога дана кад су "тачке" стигле, направили „подвиг“ –за историју!? Окупатору се при руци нашао "наивни" помагач – ОКС, Владе Дивац и спорт "без политике"!? Е ово је био посебни ужитак (!?) – Шиптарима! Косово је, на којем се у више места на институцијама вијоре заставе "велике Албаније" (и нико ништа), 9. децембра 2014. "без иједног гласа против", примљено у Међународни олимпијски комитет (МОК)!? Сад ви у чуду како ни један глас против, а где је Србија са својим "против"(!?) – е, на ово питање даје одговор председник МОК-а Томас Бах: "Консултовали смо се са Олимпијским комитетом Србије поводом овог питања. Није било формалног протеста.

Председник ОКС Владе Дивац изразио је своје незадовољство, али је прихватио ту одлуку у интересу спорта. Ово ми је прилика да се јавно захвалим господину Дивцу на његовом истинском спортском понашању"!?

Дивцу се, у име Шиптара са Космета, захвалио и председник КОК-а Бесим Хоти!? Тако је Дивац са позиције на коју га је поставила држава Србија, оно колико је могао и колико је Космета било у његовим рукама,све – продао! Надам се да му ову "трговину" неће заборавити српски народ и да ће му, кад-тад, наплатити порез на овај бизнис(!) – као што је часни Србин Милорад Чавић платио "нашим пријатељима" који су му одузели заслужену златну медаљу само зато што је обукао мајицу на којој је писало "Косово је Србија"(!?) – чисти спорт, без политике!

Пошто се ово све врти око већ завршеног посла – Бриселског споразума, да га се мало присетимо! Када је потписан, реаговала је мислећа, а пред окупацијом и издајом, немоћна Србија! Академици, експерти за Уставно право, интелектуалци, СПЦ...! Митрополит Амфилохије властима у Београду је поручио, "нека дају имање свога оца, а не Косово и Метохију. То није ничија прћија него имовина народа светосавског" –их, Ваше преосвештенство – Ви сте потпуно ретроградни! Нема га нама пута у ЕУ – с Вама!

Побунила се и струка, па је академик Коста Чавошки, пре потписивања споразума упозорио власт у Београду да "не прихватају бриселске уцене,јер ће за велеиздају морати да одговарају"! Додао је и да споразум није у складу са нашим Уставом, да се њиме издваја КиМ из уставног поретка државе,наводећи да текст "преамбуле Устава Србије улази у текст заклетвепредседника Србије"(!?) –професоре, Ви стваааарно цепидлачите(!) –ма има, бре, да избацимо преамбулу, зато се и припрема промена Устава!

Војислав Коштуница и ДСС поднели су и захтев Уставном суду Србијеза оцену уставности! Е, овде сад иде посебни "театар"! УСС ово је опослио из двапут! Прво, пре годину,огласио се: "Уставни суд је уважио захтев Владе Србије да застане у поступку"(!?) – поштено и нада све независно од њега самог!? Е, има ли још негде таквог "јединства" извршне и судске власти – не да се зна!? То је нераспетљана "љубав" на гомилу, а не она "отуђеност" и потпуна самосталност законодавне, извршне и судске власти(!?) –та одвојеност нема душу(!?) –ми смо, бре, осећајан народ –а тек влада!?

БОМБАРДОВАЊЕ И НАТО АГРЕСИЈА НА СРБИЈУ И ЦРНУ ГОРУ 1999.

ЗЛОДЕЛА

Мурино * Абердарева РТСКуршумлија * Ниш * Хронологија 24. март...12. мај

ВарваринНови Пазар * Сурдулица * Ваљево * Приштина * Грделичка клисура

ЗЛОЧИНЦИ

Реџеп Мејдани * Тони Блер * Герхард Шредер * Медлин Олбрајт * Хелмут Кол

Хавијер Солана * Весли Кларк * Вилијам Вокер * Ричард Холбрук * Жак Ширак

Џефри Хванг * Дејл Зелко * Рамуш Хардинај * Агим Рамадани * Хашим Тачи

Били Клинтон * Пандели Мајко * Луан Хајдарага * Џорџ Робертсон * Петро Кочи

Екрем Реџа *

ЖРТВЕ

Милица РакићБојана Тошовић * Сања Миленковић * Оливера Максимовић

Љиљана Спасић * Јулијана Брудар * Марко Симић * Ружа Апостоловић

Иван Марковић * Ана Бјелетић * Владимир Милић * Миомир Миловановић

БИТКЕ

Операција ЈадранКошаре (Јуник)Рачак * Паштрик (Дрим) * Обарање Ф117

ХЕРОЈИ

Милош ЋирковићСлађана Станковић * Слободан Перић * Рада Петрушић

Коста АлексићНишлије * Срђан КошанинЉиљана Жикић * Бошко Лемић

Миленко ПавловићМарина Милошевић * Зоран Радослављевић * Браћа Милић

Живота Ђурић * 549. призренска * 125. бригада * Горан Шаћировић * Пети батаљон

Алберт Андиев * 37. оклопна * Драган Комарица * Јагуар * Вељко Раденовић

53. батаљон * 63. падобранска * 72. специјална * 5. БВП

ПУБЛИКАЦ.

Последице * Жетва * Српски Термопили * Зов карауле * Ратне приче

Жуте убице * Смртоносна прашина * Зашто * Лет у смрт * Рат за Космет

Истине и лажи *

Након скоро две године ишчекивања правде10. децембра 2014. паде одлука о уставности Бриселскога споразума у виду мудрог одбацивања захтева,јер је "Бриселски споразум политички, а не правни акт", теУставни судотомене може одлучивати!? Непосредно пред одлуку, суду је, на чија се нејака плећа свалило одлучивање о уставности, притрчао у помоћ министар правде Никола Селаковић:

"Уставни суд није надлежан да оцењује политички акт, јер ће тиме преузети улогу Владе Србије за утврђивање и вођење политике"(!?)  – Е, је ли могла пристићбоља помоћ Уставном суду, који, због своје "самосталности" неће да има никакве везе с политиком–не (!?) –добио решење „ребуса“ – преписао и –тачка!? Чик нека неко каже да одрицање од Космета није "легално"!? У парламенту сви ко један за ЕУ и њене услове, а УСС ударио (без)уставно – оде Космет све у складу сазакономи Уставом! Боже драги!?

Овде ми некако дође да се и ја убацим и коју кажем за своју душу – макар се сва "демократија" на мене острвила! Није мени толико то што ме боли док ме нејаку бије и мучи онај који је јачи од мене, јер "нико није јачи од државе" – боли ме то што им није довољно да ме бију него ме још додатно и будалом праве(!) – Е,то је бол који, нити могу да поднесем, нити ми пада на памет да им икад –опростим! И још нешто – никако ми овај систем „кажњавања“оних који су преварили народ и довели га у безнађе, не одговара!

Кад већ слуђени народ своју наивност плати осиромашењем, окупацијом, губитком територије за коју су гинули преци и савременици, што би они који су га дотле довели казну платили само променом фотеље – из фотеље власти у фотељу опозиције!? Као народ их је казнио јер их није изабрао поново –ма немојте (!?) –казна до бола!? А да се мало удари реципроцитет – па да и њих заболи као народ што боли (!) – није демократски –„а“, а демократски је кад народ боли!? Ипак, не би било поштено да сви ови "јунаци" нашега доба, поред заслуженога места у историји, не осете и „заслуге“свога учинка за живота –чисто због њих –да не оду, а да не осете –уживају, брате, у благодетима својих дела!

Мало сам се занела, па да се вратим завршници двонедељнога "косовскога боја" који је започео Тома! Тако ти, што институционалним одлукама, што Вучићевим одговорима,поче да се назире крај! Како год пред Вучића падне питање је ли Космет услов за улазак у ЕУ, је ли Николићева изјава тачна, је ли..., Вучић или није чуо, или није видео или он "то тако није разумео":
- "Свако од нас је причао са Ханом одвојено...Разумем шта је могао да разуме председник Николић, ја сам то сагледавао из другог угла и на други начин иако се не либим да кажем народу шта је истина... Ја то нисам добио као званичан захтев"(!?) – Господе Боже!?

Након Хана, Николића, 11 тачака,..., ето ти и Курца – нашега „пријатеља" (!?) – Е, ово је био врхунац! Шеф аустријске дипломатије дао је интервју НИН-у у којем каже да је услов за улазак у ЕУ одрицање од Космета:
- "Није у интересу ЕУ да прихвати пуноправно чланство чланица које су у сукобу са суседним земљама, јер би то значило 'увоз' нестабилности. Стога је пре уласка Србије у ЕУ потребна пуна нормализација односа, што би се потврдило и правно обавезујућим документом"!? Опа! Значи "правно обавезујући документ" – нема врдања! Веровали или не, када су новинари ударилина Вучића овом изјавом – он, ко из топа:
- "Прочитао сам то, али мој пријатељ Себастијан Курц никад то не би рекао"(!?)

– "Вјерујеш ли ти Фато мени или својим оћима"!?

У читавоме овоме колоплету "јуначке" борбе истине и лажи, одједном, 12. децембра 2014. пред камере искочише Вучић и Тома – заједно(!) – уручују кључеве од кућа породицама у Обреновцу којима је мајска поплава уништила кров над главом! После "кључева" Вучић Тому под руку, па на седницу владе – заједно!? Насмејан председник, насмејан премијер, насмејани добитници кључева, насмејана влада – на добром смо путу да и нас остале све – "насмејане нађу"!? Тома од тада пред камере шета битан, а Вучић спокојан! Тома, откад је "поново заштићен", више се не сећа шта му је Хан рекао(!?) – Вучић је,иначе, "то другачије разумео"(!?) – а Србија(!)

– Србија "не верује ни својим очима" и – бешчасно нестаје у проституцији и продаји свога тела – Косова и Метохије.
 

Аутор: Милијана Балетић
14.12.2014.

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 693  пута
Број гласова: 0


Tags:
MILIJANA BALETIC
VLADE DIVAC
OLIMPIJSKI KOMITET
KOSOVO METOHIJA
SEBASTIJA KURC
TOMISLAV NIKOLIC
CEPANJE SRBIJE
ALBANSKE PROVOKACIJE
INTERES SPORTA


ПРОВЕЗАНЕ ТЕМЕ

Против силовања истине и селективног приступа сећању

Рунићева сећања имају пуно недостатака, а то нам не треба

Додела нових назива улица у нашим градовима

Годишњица Прводецембарских заблуда

Исповест Раде Трајковић: Мог мужа Златибора су Албанци спалили живог 2004. у Мартовском погрому

Хрвати и Албанци - браћа по оружју и патолошкој мржњи

Паљењем Пећке патријаршије 1981. Србима је поручено да иду са Косова и Метохије
Поделите ову вест, нека се чује истина...

Skip Navigation Links