Служен парастос за 90 погинулих бораца Касиндолског батаљона ВРС у Источном Сарајеву - www.zlocininadsrbima.com

21. јун 2015.


Служен парастос за 90 погинулих бораца Касиндолског батаљона ВРС у Источном Сарајеву


На централном спомен-обиљежју у Касиндолу данас је служен парастос за 90 бораца Касиндолског батаљона Војске Републике Српске који су дали животе у одбрамбено-отаџбинском рату.

 

Предсједник Мјесне борачке организације Касиндола Слободан Маунага подсјетио је да су припадници Касиндолског батаљона ратовали на ширем подручју Сарајева, од Трескавице до оловског ратишта.
- "Борци из Касиндола су учествовали и у многим другим јединицама, попут Прве и Друге сарајевске бригаде, Оклопне бригаде. Имали смо много жртава за мало мјесто попут Касиндола", каже Маунага.

 

 


Он је напоменуо да се, упркос тешкој економској ситуацији, настоји помоћи породицама погинулих бораца. Бивши припадник Касиндолског батаљона Давор Сретеновић је истакао да је и данас веома битно чувати сјећање на људе из Касиндола који су положили животе у темеље Републике Српске.

Сретеновић је истакао да су данас многи његови саборци још незапослени и да би друштво у том погледу требало показати мало више сензибилитета.

Мила Живковић, чији је муж погинуо 25. августа 1992. године у Которцу, истиче да јој је и сада тешко када се сјети тог времена, али и да данас траје беспоштедна борба за економски опстанак.
- "Дани Касиндолског батаљона" почели су 12. јуна спортским манифестацијама, меморијалним турниром у малом фудбалу "Бошко Вујадин" и пионирским турниром у малом фудбалу "Данко Ремић".

 

 


Мјесна борачка организација Касиндола организовала је 14. јуна поход на Кланац, гдје су пале прве жртве из Касиндола у одбрани од припадника такозване Армије БиХ из правца Кијева.

Манифестација ће бити завршена сутра дружењем ветерана Касиндолског батаљона и Удружења ветерана Војне полиције, те ветерана Доњег Которца.

 

 

 

Извор: СРНА
20.6.2015.


РАТ И ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ 1992-1995

Бјеловац -Босански Брод - Добровљачка - Брадина - Јама Казани - Кравица Кукавице - Купрес

Петровачка цеста - Логор Брчко - Дретељ - Силос - Бихаћки логор - Виктор Бубањ - Логор Орашје 

Логор Оџак - Логор Челебићи - Породица Ристовић - Породица Кнежевић - Наташа и Милица

Башчаршија - Јошаница - Сердари - Бањалучке бебе - ТузлаМостар - Ураган - Намерна Сила

Чемерно - Фочанска Јабука - Слађана Кобас - Породица Голубовић - Сарајевска Голгота - Чагаљ

Чајниче - Олга Драшко - Мирјана Драгичевић - Пофалићи - Страхиња Живак - Милорад Пајчин

 

 


 
Оцените нам овај чланак:
Посећено је: 550  пута
Број гласова: 5


Поделите ову вест, нека се чује истина...


Skip Navigation Links