Најава парастоса за жртве комунистичког терора 22.10.2017 - www.zlocininadsrbima.com

   

8. октобар 2017.


НАЈАВА ПАРАСТОСА ЗА ЖРТВЕ КОМУНИСТИЧКОГ ТЕРОРА 22.10.2017


Равногорски покрет - Београдски регион,

позива све Београђане и србске родољубе, да се прикључе и узму учешћа у обележавању Дана жртава комунистичког терора у недељу 22. октобра 2017. године у Београду.

Наиме, одмах по уласку јединица ПОЈ и Црвене армије у Београд, крајем октобра 1944. године, кренула је ликвидација свих политичких и идеолошких непријатеља будућег комунистичког режима. Припадници тајне комунистичке полиције (ОЗНА, а касније УДБ-а) су формирали на територији неколико злогласних затвора за мучење и убијање људи. Међу њима је сурово мучен војвода Петар Бојовић, србски војсковођа с почетка 20. века.

Касније, по учвршћивању власти на територији социјалистичке Југославије формирани су посебни затвори и конценртрациони логори (најпознатији је онај на Голом отоку), где је хиљаде људи мучено и убијено због својих симпатија према СССР или једноставно неверства у култ Тита.

Процењује се да су током 1944-1955, по завршетку ратних операција, југославенске комунистичке власти одговорне за смрт најмање 70.000 Срба, највише младих. Многи од њих немају чак ни гроба, међу којима је и ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић (најодликованији србски официр икада), који је ухапшен у Босни 1946. а потом осуђен у монтираном процесу у Београду и на крају стрељан 17. јула 1947. на тајној локацији.

Са овим суровим мучењима и убиствима били су упознати и највиши функционери тадашње комунистичке Југославије: Моша Пијаде, Милован Ђилас, Александар Лека Ранковић, Јосип Броз Тито, Слободан Пенезић Крцун, Стево Крајачић, Едвард Кардељ и др. Али нико није реаговао, напротив. Многи су били баш директно умешани.


Злочинци са именом и презименом....

Због убистава свих наши Срба који су невино пострадали, позивамо Вас да нам се прикључите у обележавању на достојан начин.

У београдској Саборној цркви, 22. октобра 2017. од 11.00 сати почеће парастос и молебан за жртве комунистичког терора. Након тога је планиран дефиле централним градским улицама, који ће се завршити око 14.00 сати. У ресторану "Бајка", на Кошутњаку, ће наши еминентни историчари  и публицисти предавањем поткрепити овај догађај историјским чињеницама.

Све информације можете добити на телефон: 0646651717

 

С поштовањем,

Владан Поповић
потпредседник Бeогрaдског рeгионa

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 2007  пута
Број гласова: 25


Tags:
BEOGRADSKI REGION
KOMUNISTICKI TEROR
TITOVI PARTIZANI
PROLTERSKE BRIGADE
CRVENA SLOBODA
OKTOBAR 1944
KOCA POPOVIC
ALEKSANDAR RANKOVIC
PEKO DAPCEVIC
OZNASI LIKVIDACIJE
NARODNI NEPRIJATELJI
LISICIJI POTOK
AUTOKOMANDA TOPCIDER
UBISTVO CIVILA
PETAR BOJOVIC


ПРОВЕЗАНЕ ТЕМЕ

Годишњица несрећног референдума у Црној Гори

Досије Сливен: Потресна исповест учитеља Ђорђа Божиновића, заточеника бугарских логора у Великом рату

Чишћење државе од стране ОЗНЕ, потом УДБЕ, од народних издајника

Досије Сисак: Како је убијен Србин Раде Шпановић 1991. године

У Словeниjи 1945. године Титови пaртизaни бeз судa стрeљaли 100.000 жртава

Досије Нови Травник: Случај Здравка Ковача, отет па убијен, а синови покатоличени

Досије Сисак 1991: Како је убијен Васо Јелић
Поделите ову вест, нека се чује истина...

Прочитајте још текстова од истог аутора:Skip Navigation Links