Нове провокације Албанаца према српским верским објектима и имовини - www.zlocininadsrbima.com

   

17. децембар 2014.


НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ АЛБАНАЦА ПРЕМА СРПСКИМ ВЕРСКИМ ОБЈЕКТИМА И ИМОВИНИ


Православна црква у Ораховцу
 

У понедељак, 15.12.2014. године око 14:25 часова, непознати албански дечаци, неопажено су ушли у порту цркве Успења Пресвете Богородице у Ораховцу, која се налази у центру српског дела града, и звонили црквеним звоном. Српски грађани, које је изненадила ова необична и неуједначена лупњава звона у неуобичајено време, прво су помисли да то радници, који ових дана изводе радове на реконструкцији црквене звонаре, испробавају звоно, а затим су приметили како кроз врата црквене порте на улицу истрчавају албанска деца а за њима свештеник, који је покушавао да их стигне и препозна. Албански дечаци су побегли у правцу албанског дела града, а претпоставља се да су из једне од албанских породица, која се куповином српске куће, пре извесног времена, доселила у горњи део града.

Парох ораховачки, јереј Срђан Јеринић, није хтео да овај инцидент пријављује Косовској полицији, јер сматра да је то излишно због претходних бројних нерешених инцидената и напада на ораховачку цркву и српски део града. Српски грађане, одавно навикнуте на разноврсне албанске провокације, ипак је изненадила ова осионост и дрскост албанске деце, која превазилази сваку меру и сматрају да, кад су се иста осмелила да уђу у црквену порту и лупају црквеним звоном, онда су спремна и на много већа злодела, па се са разлогом питају шта их још у будућности очекује, ако Албанцима ништа није свето и ако им и православни верски објекат служи за изругивање и понижавање преосталих Срба у Ораховцу.

Истовремено, данас (уторак, 16.12.2014. год.), братија манастира Светих Врача у Зочишту, јавља како им Албанци из села поново угрожавају манастирске поседе и ако су неколико пута упозорени да то не чине. Овога пута је неко од њих извео стадо оваца на манастирску њиву, која се налази у близини манастира. Овај случај је пријављен Косовској полицији, која обезбеђује манастир.

                                             *                                     *                                 *

Петнаестак минута по прекиду фудбалске утакмице између Србије и Албаније, догодио се напад непознатих лица на Парохијски дом у српском делу Ораховца. Како је јавио радио Контакт плус, тројица албанских младића, уз повике „Албанија, Албанија”, прошла су српским делом града, разбијајући успут стаклене флаше пива о зидове српских кућа, а највише на тргу испред цркве „Успење Пресвете Богородице”, где су поцепали српску заставу, која је била окачена на једној од бандера у центру српског дела града.

Они су затим каменом, овећих димензија, гађали прозор Парохијскиог дома, погодивши собу у којој се, у тренутку напада, налазила попадија са своје двоје малолетне деце. На срећу, током напада, нико од чланова породице ораховачког пароха јереја Срђана Јеринића, није повређен.

Нападачи су истовремено на зиду напуштене и оронуле српске куће, која се налази преко пута Парохијског дома, окачили заставу Републике Албаније, а затим побегли у непознатом правцу. Радио Контакт плус наводи да су српски грађани, који живе у близини Парохијског дома и које су узнемирили повици албанских младића, ломљава стакла и врисак свештеникове деце, изашли на улицу и недуго затим присуствовали увиђају Косовске полиције, која је по дојави изашла, да би на лицу места обавила увиђај.

Док је трајао увиђај и док су српски грађани покушавали да умире и охрабре узнемирене чланове свештеникове породице, неколико албанских младића, из породица које су се, куповином српских кућа, доселиле у српски део града, пришло је посматрало увиђај.

Један од њих, који практикује да у вечерњим часовима шета своја два велика пса по српским улицама, хтео је са својим псима да прође улицом баш у тренутку када је Косовска полиција вршила увиђај, прикупљајући доказе напада (делиће поломљеног стакла, албанску заставу, стакла од поломљених пивских флаша, камен и др.), кад га је један од косовских полицајаца, репетирајући пиштољ, приморао да се врати назад.

Српски грађани, који су по навици очекивали тензије и провокације Албанаца због фудбалске утакмице високог ризика између Србије и Албаније, ипак је изненадио и узнемирио напад на породицу свештеника Срђана Јернића, који сматра да је ово напад на њега и његову породицу, а не на верски објекат, јер да су нападачи хтели да нападну и оштете зграду Парохијског дома, поломили би, какао је рекао, стакла на локалу доњег спрата, а не би гађали једини осветљени прозор зграде, наводи Радио Контакт плус.

 

 

Извор: ФБ Репортер
16.12.2014.

 ЗЛОЧИНИ И РАТ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 1998-1999

ЗЛОДЕЛА

Приштина * Старо Грацко * Радоњићко језеро

Кафић Панда * Клечка * Митровица пијаца

ЖРТВЕ

Шутаковић * Отац ХаритонИван Булатовић

Жарко и Славко

ЛОГОРИ

Ликовац * Жута кућа * ЗлашЛапушник

Кукеш * Бабалоц

ЗЛОЧИНЦИ

Сулејман Селими * Кадри Весељи * Аљуш Агуши

Адем Јашари * Рамуш Харадинај * Екрем Реџа

Рустем Мустафа * Хашим Тачи * Агим Рамадани

Весли Кларк * Агим Чеку * Саљих Мустафа

БИТКЕ И
ХЕРОЈИ

 Вељко Раденовић * Горан Шаћировић * Јуник * Браћа Милић

Љиљана ЖикићКошаре * Паштрик  * Слађана Станковић

ПУБЛИКАЦ.

Отето КосовоЖивети у енклави * Соколови * Пилоти

Истине и лажиРатна прича * Крај

За ким звона не звоне * Јована * Рат за Космет * Воз

549. бригада * 125. мтбр * 53. батаљон

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 1,544  пута
Број гласова: 10


Tags:
KOSMET
ALBANSKI ZLOCINI


ПРОВЕЗАНЕ ТЕМЕ

Олимпијски Комитет Србије и Владе Дивац ћуте на пријем тзв. Републике Косово у МОК

Косметска кристална ноћ: Дана када је горела Косовска Митровица 17. март 2004

Албанци без казне за убиства Срба

Чешки предсједник тврди да је Хашим Тачи ратни злочинац

Монструми из Жуте куће неће одговарати за вађење органа Србима

Две деценије од нестанка приштинског лекара Томановића

Незаштићене Србе код Клине нападају Албанци
Поделите ову вест, нека се чује истина...Одговор Миливоју Бешлину у вези исељавања Тита из Куће цвијећа
Објављено: 15.07.2024.     Има 31 прегледа и 0 гласова.

У сјећању: Војислав Чаркић (1937-2024)
Објављено: 09.05.2024.     Има 145 прегледа и 5 гласова.

Пребиловци 2024: Посјета Тијане Бошковић о Васкрсу
Објављено: 08.05.2024.     Има 159 прегледа и 5 гласова.

Заборављени подсјетник: Хрватски кадрови у СФРЈ 1990-1991
Објављено: 24.05.2024.     Има 161 прегледа и 15 гласова.

Роварење комуниста у Југославији и цепање Србије
Објављено: 22.05.2024.     Има 165 прегледа и 5 гласова.

Бестидне муслиманске лажи о Сарајевском егзодусу 1996
Објављено: 18.04.2024.     Има 251 прегледа и 5 гласова.

Филм "Неђо од Љубушког" као подвала и фалсификат историје
Објављено: 30.04.2024.     Има 259 прегледа и 5 гласова.

Одговор Игору Мркаљу око злоупотребе глинских жртава
Објављено: 03.07.2024.     Има 285 прегледа и 4 гласова.Skip Navigation Links