Исповест Албанке о Харадинајевим злочинима - www.zlocininadsrbima.com

   

23. јун 2015.


ИСПОВЕСТ АЛБАНКЕ О ХАРАДИНАЈЕВИМ ЗЛОЧИНИМА


Албанка К. Љ. једна од од жртава Харадинајеве бруталности, отета је и одведена у логор ОВК на планини Јуник са групом сународница и Ромкиња, недалеко од границе са Албанијом. Она је испричала да су она и све киднаповане жене, чим су закорачиле у логор, занемеле пред језивим призором.
За дрво су била везана два измасакрирана српска полицајца, која су припадници ОВК отели у заседи код места Раставца. Делови тела су им били одсечени, очи извађене, а у ране им стављали со. Језиви крици и врисак унакажених људи проламао се околином“, испричала је ова Албанка.

 

 

 

 

МОТОРОЛА НА ПОЛИЦИЈСКОЈ ФРЕКВЕНЦИЈИ

Следећи призор које су жене виделе је како Харадинај прилази полицајцима с моторолом подешеном на фреквенцију српске полиције.
„Извадио је нож и почео да коље заробљенике. Док су ови умирали уз јауке, њихове колеге су све то слушале“, наводи у сведочењу К. Љ. Пошто је заклао полицајце, Харадинај се обрушио на жене.

„Везао ми је руке и силовао ме. Док се иживљавао, Харадинај ме је ножем којим је убио полицајце секао по телу. Мучење и силовања нису избегле ни остале жене с којима сам била у групи“, навела је К. Љ.

Она је такође рекла да је сазнала да су Харадинајеви људи убили њеног оца. Испричала је да су маскирани у униформе спрске полиције дошли његовој кући и позвали га да изађе напоље. Када је човек изашао, Харадинајеви људи су му одсекли главу.

У досијеу о злочинима је и казивање сведока Албанца који је Харадинаја лично познавао. Човек је прво детаљно описао како га је 1998. године група Харадинајевих људи мучила када им је неко јавио да сарађује са Србима.

 

 

 

ПЕТ ТЕРОРИСТА УПАДА У КУЋУ

Затим је следила исповест о страшној личној трагедији која га је задесила годину дана касније, када је Харадинај са још четворицом терориста упао у његову кућу.
„У кући смо били моја два брата, супруга, петогодишњи син и ја. Упали су маскирани. Сигуран сам да су то били они јер препознајем Харадинајев глас. Један брат се сакрио у бунар, а ми смо остали у кући. Жену и дете су ми извели напоље, а нас су задржали у кући. Чуо сам рафале…“, прича овај сведок.

Када је касније изажао, видео је тело жене и петогодишњег сина.
„Сину су у грло и стомак били забодени ножеви, а жена је била убијена рафалима у груди. Из грла мог сина, где је био забоден нож, још је текла крв. Ту слику никада нећу моћи да заборавим“, рекао је овај несрећни ћовек, пишу Наше новине.

О застрашивању очевидаца Харадинајевих злочина доста се говорило у време суђења у Хагу, а српски органи располажу и подацима да је Харадинај још 2000. као заменик команданта полиције на Косову покушао да се обрачуна са „незгодним“ сведоцима.

 

 

Извор: ФБ Репортер
23.6.2015.

 ЗЛОЧИНИ И РАТ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 1998-1999

ЗЛОДЕЛА

Приштина * Старо Грацко * Радоњићко језеро

Кафић Панда * Клечка * Митровица пијаца

ЖРТВЕ

Шутаковић * Отац ХаритонИван Булатовић * Жарко и Славко

ЛОГОРИ

Ликовац * Жута кућа * ЗлашЛапушник * Кукеш * Бабалоц

ЗЛОЧИНЦИ

Сулејман Селими * Кадри Весељи * Аљуш Агуши * Адем Јашари

Рустем Мустафа * Хашим Тачи * Агим Рамадани * Рамуш Харадинај

Весли Кларк * Агим Чеку * Саљих Мустафа * Екрем Реџа *

БИТКЕ И
ХЕРОЈИ

 Вељко Раденовић * Горан Шаћировић * Јуник * Браћа Милић

Љиљана ЖикићКошаре * Паштрик  * Слађана Станковић

ПУБЛИКАЦИЈЕ

Отето КосовоЖивети у енклави * Соколови * Пилоти * Истине и лажи

За ким звона не звоне * Јована * Рат за Космет * Воз * КрајРатна прича

549. бригада * 125. мтбр * 53. батаљонОцените нам овај чланак:

Посећено је: 1185  пута
Број гласова: 10


Tags:
ALBANSKI ZLOCINI
KOSMET


ПРОВЕЗАНЕ ТЕМЕ

Снага и вера Милунке Џаврић

Интервју са Даницом Маринковић о случају Рачак

Три српска генерала питају: Зашто Приштина тражи нашу главу

СРАМОТНА ОДЛУКА СУДА: Харадинај слободан човек!

Процесуирање ратних злочина на Косову и Метохији (2)

Албанци без казне за убиства Срба

Случај Маре Миличевић: Два пута у рат, а данас заборављена
Поделите ову вест, нека се чује истина...

Skip Navigation Links