Америчка слобода није бесплатна или какве везе има Украјинска криза са Балканом - www.zlocininadsrbima.com

   

24. фебруар 2022.


АМЕРИЧКА СЛОБОДА НИЈЕ БЕСПЛАТНА ИЛИ КАКВЕ ВЕЗЕ ИМА УКРАЈИНСКА КРИЗА СА БАЛКАНОМ


Крајем 2018. године, на једном крајишком дешавању у београдском насељу Бусије (општина Земун) присуствовао сам академији "Крајина живи"... Међу говорницима био је и прогнаник Саво Штрбац, оснивач и директор ДИЦ Веритас који деценијама неуморно ради на расветљавању злодела над Србима у авнојевској Хрватској деведесетих година који се сигурно могу окарактерисати као удружени злочиначки подухват, а није далеко од геноцида.

У мноштву изговорених реченица те децембарске ноћи једна реченица ми је била некако нестварна и сувише оптимистична. Рече Штрбац за говорницом, како је прошло толико година од нашег прогона из РСК, али да једина нада (за сада) остаје да ћемо се "вратити на руским тенковима".

Тог момента ми је свашта прошло кроз главу, али ми ни на крај памети није да би чика Саво могао бити визионар, да не кажем пророк. Зашто?

Можда најбоље показују дешавања последњих дана у Украјини.

Америчко најмоћније оружје нису никакве нуклеарне бомбе или бродови разарачи, већ Холивуд, односно пропаганда. Они преко својих шпијуна ЦИА изазивају кризе у свету, изводе обојене револуције, улазе са својом војском и газе све народе и народности (Панама, Либија, Хаити, Вијетнам, Сомалија...), свако онај ко се опире Новом светском поретку.

Сада, када је већ извесно да су Оружане снаге Руске Федерације ушле на територију Украјине да заштите своје становништво које најмање деценију трпи терор од власти у Кијеву, боји се за свој живот и опстанак на том подручју које насељавају вековима... јављају се англо-саксонски сателити тј. вазали који се позивају на међународно право и уједно осуђују "зле Русе" за агресију.

РАТНИ ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА ДЕВЕДЕСЕТИХ ГОДИНА 1991-2000

Словенија

Медвеђек * Холмец * Шкофије * Јанез Јанша * Копар

Игор Бавчар * Прогон Срба * Ратко Каталина

Дол при Храстнику * Берислав Попов * Словеначки рат

Доб при Мирни * Винко Пандуревић * Мићо Делић

Александар Михаиловић

Хрватска
и Крајина

Бљесак * Олуја * Вуковар * Карловац* * Осијек * Сисак * Задар

Плитвице * Госпић * Корански мост * Караџићево * Церна

Борово СелоРадосављевићТомислав Мерчеп  * Масленица

Медачки џеп * Миљановац * Оркан * Откос * Паулин Двор * Зец

Иван Векић * Лора * Славонска Пожега   Марино Село * Кораде

Книн  Пакрачка Пољана * Керестинец * Бранимир Главаш

Фрањо Туђман * Анте Готовина * Благо Задро * Јанко Бобетко

 Мирко НорацМиљенко Филиповић * Кијани * Јесење Кише

Ђуро БродарацДобросав Парага

Босна и
Херцеговина

Босански Брод * Брадина * Сарајево * Сребреница * Бреза

Бравнице * Озрен * Алија Изетбеговић * Јама Казани

Мирјана Драгичевић * Високо * Кукавице * Ејуп Ганић

Божана Делић * Страхиња Живак * Поникве * Горажде

Добровољачка * Тузла * Харис Силајџић * Јусуф Празина

Анђелка Братић * Олга Драшко * Силос * Виктор Бубањ

Љубо МлађеновићСмолућа * Фоча Сефер Халиловић

Сакиб МахмуљинЧардакХрватско Вијеће Одбране

Рамиз Делалић * Башчаршија * Слобо Стојановић * Бугојно

Насер Орић * Глођанско Брдо * Купрес * СердариЦацо

Косово и
Метохија

Агим Чеку * Агим Рамадани * Хашим Тачи * Рамуш Харадинај

Клечка * Иван Булатовић * Кафић Панда * Ликовац

Кадри ВесељиШутаковић * АгушиОтац Харитон

Рустем Мустафа * Радоњићко језеро * Старо Грацко

Митровица * Адем Јашари * Сулејман Селими * Белаћевац

Жута Кућа * Лапушник * Кукеш * Дик Марти * Костићи * Рачак

Сви они су ћутали  као заливени:

 • 1991. године када су САД и ЕУ били главни носиоци разбијања Југославије, тако што су давали прво индиректну, а касније директну подршку сепаратистичким снагама које су предводили: Милан Кучан, Јанез Јанша, Алојзије Петерле, Игор Бавчар, Јанез Дрновшек (сви из Словеније); Фрањо Туђман, Владимир Шекс, Стјепан Месић, Мартин Шпегељ, Јосип Бољковац (сви из Хрватске).

  Само у овој години хрватске паравојне снаге су извршиле две велике злочиначке акције односно погроме на Билогори (Откос) и Западној Славонији (Оркан), плус што је стотине хиљада Срба напустило своје домове у страху за сигурност због посебног система застрашивања. Такође су и словеначки територијалци и специјалци убили, заробили и мучили стотине Срба и припадника ЈНА за само две недеље.
 • 1992. године, када су НАТО и арапски свет подржали одвајање Босне и Херцеговине од остатка СФРЈ, јер су пружали јасну подршку муслиманским екстремистима као што су: Алија Изетбеговић, Ејуп Ганић, Харис Силајџић. Управо је та врховна тројка СДА направила јасан договор са подземљем где су предњачили ликови попут: Јусуфа Празине, Рамиза Делалића, Мушана Топаловића и др.
  Рат у Хрватској је настављен, а формиран је злогласни концентрациони логор Лора у Сплиту, Кулине у Шибенику, Велесајам у Загребу...итд.

  У БиХ је почео крвави рат и то врло жестоко. Мноштво Срба у Сарајеву, Зеници, Високом, Травнику, Дувну, Лијевну, Бихаћу, Брчком, Броду, Мостару, Чапљини, Коњицу, Горажду, Сребреници... је напустило своје куће јер нису били погодни по верском и националном кључу. И овде су оснивани казамати за мучење: Силос, Виктор Бубањ, Стролит, Зоил, Храсница, Челебићи, Дретељ, Мусала...итд.
 • 1993. године када је у Србији владала велика инфлација и неимаштина, а мноштво људи је гладовало. Није имало са чиме да прехрани своју децу. Ругали су се западњаци само тако на нашу несрећу.
 • 1994. године амерички и британски авиони су бомбардовали РСК, тачније аеродром Удбина у Лици и то на Аранђеловдан.
 • 1995. године је стотине хиљада Срба напуштало свој завичај у Славонији (Бљесак), Кордуну, Банији, Далмацији и Лици (Олуја), Босанска Крајина (Маестрал)... долазили су у Републику Србију голи и боси, са две кесе у рукама. Ишли су у чувеним колонама камиона, аута и трактора. Подругљиво су се смејали називајући то "тракторска бригада". Такође су страховито бомбардовани србски положаји у БиХ.
 • 1997. године у Албанији НАТО пакт помаже оснивање кампова за обуку мушкараца 18-45 година за тероризам и диверзије. Инструктори су им били из Италије, Немачке и Француске.. док су цео процес надгледали амерички и енглески официри.
 • 1999. године када је НАТО дошао у Албанију и Вардарску Македонију те извршио агресију и бомбардовао 78 дана Србију и Црну Гору. Сем војних, гађани су и цивилни циљеви, а све је то проглашавано за "колатералну штету".
 • 2008. године када је у Приштини потпуно нелегално проглашена ткз. Република Косово.

Ово је само мали делић, пар капи у мору злочина против нашег народа из времена деведесетих година 20. и почетком 21. столећа. Да не рачунамо раније шта су нам све радили.

Администрација САД и ЕУ су донели независност неколицини југославенских република и једној покрајини... али, та "слобода" и самосталност нису бесплатни како су наши суседи помислили, већ је дошао ред за наплату. Још пре пар недеља, када се распламсавање оружаних дејстава у Украјни надзирало, команда НАТО пакта је упутила својим чланицама у Европи захтев да морају извршити попуну јединица које би биле послате у Украјину да бране интересе "украјинског народа". Не лези враже.

Одзиви и одговори банана државица као што су: Словенија, Хрватска, БиХ, ткз. Косово... су најблаже речено траги-комични, тачније не зна се да ли су им повратне информације смешније или жалосније.

Нису они никада ни били прави ратници, да се разумемо. Нису они чак ни своје "победе" у ратовима деведесетих извојевали зато што су моћни и храбри, већ зато што су своје интересе "уколосечили" са циљевима светских хоштаплера и колонизатора, а Русија је тада пливала у својим проблемима због неспособности Бориса Јељцина... И у Првом и у Другом светском рату наше комшије су служили немачким и италијанским окупаторима, а о ослобађању од османских и аустроугарских завојевача да не причамо.

Да не дужим превише, јасно је да Путин неће и не желе више да пушта Северноатлански савез да се шири на Исток, јер то значи да ће и он(и) на англо-саксонску ломачу или вешала, како год, и да буду понизне слуге у својој кући. Пропаганда Америке и Енглеске је таква да шире међу европским народима страх од васкрсења "совјетске немани", а што нема баш неке везе.

Ако Русима за ослобађање уместо Харкова буде циљ Лавов, онда се коло среће окреће, јер би то значило да ће се и сам НАТО и ЕУ растурити, тим пре што код Брисела постоји реалан страх од тога да их напусте Бугари, Румуни и Мађари, за сада... Чеси и Словаци су врло близу да схвате шта се дешава. Видели су и они да еврпске газде више узимају него што дају, а да "отворене границе" значе само онима који имају неку пару у новчанику, док остали и даље морају да траже храну где стигну.

 

Написа: Чуле
24.02.2022.Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 1,694  пута
Број гласова: 25


Tags:
KIJEV UKRAJINA
RUSKA FEDERACIJA
VLADIMIR PUTIN
AMERICKI ENGLESKI
HRVATSKI MUSLIMANSKI
KOSOVO METOHIJA
MUSLIMANSKI ALBANSKI
OLUJA 1995
DEVEDESETE GODINE
FEBRUAR 2022
HARKOV LAVOV
DONJECK DONBAS


ПРОВЕЗАНЕ ТЕМЕ

О СПЦ у хрватском Сабору

Исповест Раде Трајковић: Мог мужа Златибора су Албанци спалили живог 2004. у Мартовском погрому

Тама (Пад Крајине)

Ускоро Атлас злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1990-их година

Исповест Драгана Васића из Сарајева: Преживео сам 1992. године масакр у Ледићима

Милошeвић ниje покрeнуо aкциjу Дринa дa одбрaни Крajину и рaстури Хрвaтску

Божо Рајић оптужен за ратне злочине над Србима на Купресу 1992. године
Поделите ову вест, нека се чује истина...У сјећању: Војислав Чаркић (1937-2024)
Објављено: 09.05.2024.     Има 91 прегледа и 0 гласова.

Роварење комуниста у Југославији и цепање Србије
Објављено: 22.05.2024.     Има 94 прегледа и 5 гласова.

Заборављени подсјетник: Хрватски кадрови у СФРЈ 1990-1991
Објављено: 24.05.2024.     Има 104 прегледа и 15 гласова.

Пребиловци 2024: Посјета Тијане Бошковић о Васкрсу
Објављено: 08.05.2024.     Има 106 прегледа и 5 гласова.

Филм "Неђо од Љубушког" као подвала и фалсификат историје
Објављено: 30.04.2024.     Има 187 прегледа и 5 гласова.

Бестидне муслиманске лажи о Сарајевском егзодусу 1996
Објављено: 18.04.2024.     Има 192 прегледа и 5 гласова.

Досије Сердарушић: Зашто је затворено породилиште у Оточцу 1982. године
Објављено: 20.12.2023.     Има 275 прегледа и 10 гласова.

Упокојио се Србољуб Живановић (1933-2024)
Објављено: 02.01.2024.     Има 281 прегледа и 0 гласова.Skip Navigation Links