Књига: Триптих о голготи Срба - www.zlocininadsrbima.com
Оцените нам овај чланак:

Момир Крсмановић


Књига: Триптих о голготи СрбаНаслов "Триптих о голготи Срба" је ауторско дело Момира Крсмановића, која говори о страдању Срба у источној Босни и Херцеговини током рата 1992-1995.

Ова књига је заветно дело у којој су сабрана сведочења људи који су преживели рат и страдање у Источној Босни и Херцеговини 1990-их. У књизи су приче људи који су испричали без цензуре или умањивања, истину која се заиста дешавала пред њиховим очима... то је својеврста усмена историја Срба.

Приче сведочења почињу од времена пре рата када је владао привидан мир и благостање... а онда одједном, дојучерашње комшије и познаници постају крволочне звери које се устремљују ка невиним жртвама са новим камама, бајонетима, србосјецима, вапећи за српском крвљу... сви заједно "За дом спремни", исто као и пет деценија раније у доба НДХ. Комшије муслимани и Хрвати облаче униформе са грбовима неких нових паравојски: ХОС, ХВО, Зелене Беретке, Патриотска лига... Срби опијени "братством и јединством", социјалистичким идеалима, не схватају баш најбоље о чему је ту реч. Мисле да њихова невиност неће довести до трагичних последица, али није било тако. Напротив, баш то, та невиност и наивност их је прескупо коштала. Преко ноћи се један утопијски сан срушио као кула од карата, показујући им најмрачније лице живота на земљи.

У овој књизи можете прочитати сведочење Српкиње Славке Матић из околине Сребренице, којој су муслиманске јединице под командом Насера Орића убиле мужа Радивоја и две ћерке Снежану (29) и Гордану (27)... Затим сведочење Мирка Бабића кога су у злогласном логору Челебићи мучиле две Хрватице - усташице. Описано је и спаљивање 60 српских села у Сребреници. Затим разапињање српског детета у Горажду од муслимана. У исто време описано је прихватање 20.00 хрватских избеглица из Средње Босне на територију Републике Српске.

 

Књигу можете наручити код аутора.Човјек који не чита добре књиге није у никаквој предности у односу на оног који не зна читати!


Tags:
PODRINJE
VISEGRAD
BOSNA I HERCEGOVINA
MUSLIMANSKI ZLOCINI
USTASKI ZLOCINI
DEVEDESETE

Skip Navigation Links