Књига: Тајни досије Јосип Броз - www.zlocininadsrbima.com
Оцените нам овај чланак:

Момчило Јокић


Књига: Тајни досије Јосип БрозКњига "Тајни досије - Јосип Броз" је ауторско дело књижевника, новинара и публицисте Момчила Јокића. Ова књига је написана још средином 1970-их година и све је било спремно за њену објаву маја 1974. године. Но, како је аутор 6. априла 1974. ухапшен од агената југославенске УДБ-е, као "непријатељ државе бр. 1", то је објављивање ове књиге која износи потпуно невероватне, али не и нереалне чињенице о "највећем сину наших народа и народности".

Аутор књиге, Момчило Јокић тврди да Јосип Броз, доживотни председник СФРЈ није био сиромашан дечак са Сутле рођен у Кумровцу, по занату машинбравар, нити су му родитељи били Фрањо и Марија Броз, већ га назива човеком са хиљду лица, да је имао седам лажних биографија, 77 шифрованих псеудонима, да је знао да свира Моцартове ноте на клавиру.

Момчило Јокић каже да је Јосип Амброз Тито, уствари био ванбрачно дете угледне пољске грофице Марије, која је имала имање надомак Сегедина и њеног управника имања Франца Амброза, који је то ванбрачно дете признао тек када је напунио 15 година живота.

Замена идентитета Јосипа Амброза алиас Тита и Јосипа Броза из Кумровеца, како тврди Јокић одиграла се у марту 1913. године у специјаном војно-обавештајном центру Аустро-Угарске, у градићу Печују, када је Јосип Броз умро, а његов идентитет преузима Јосип Амброз алиас Тито. У том школском центру у Печују су поред Тита посебне обуке пролазили Владимир Илич Лењин, Адолф Хитлер, Мирослав Крлежа и др.

У књизи се такође разотркива улога Јосипа Броза, односно Јосипа Амброза Тита у Првом светском рату, када је аустро-угарска војска напала Србију августа 1914. године. Тада је Тито био члан 42. вражије дивизије војске Аустро-Угарске царевине. Његова јединица је имала 72 војника и код Шапца су похватали 40-ак српских младића, које су обесили о шљиве. У Другом светском рату, Тито бива послат на партизанску територију као секретар Комунистичке Партије Југославије, са циљем да преузме врховну команду над партизанским герилцима, а после да преузме власт.


Момчило Јокић, аутор овог капиталног дела је своја истраживања започео још 1968. године, у време када су у Европи бујали студентски немири, а земље Варшавског уговора, окупирале Чехословачку. Још тада је открио строгочуване тајне да је Јосип Амброз алиас Тито био уствари мајстор 32. реда масонерије.
 
Ова књига је угледала светло дана тек 1992. године, када је одштампана штампарији "Нова светлост", у Крагујевцу. Имале је бројне промоције широм Србије и Црне Горе, а у београдском "Прес центру", фебруара 1992. године игла није могла да падне, док је Јокић држао промоцију. Било је много новинара, страних агената, војних аташеа и др.

 Човјек који не чита добре књиге није у никаквој предности у односу на оног који не зна читати!


Tags:
KOMUNISTICKI ZLOCINI
JOSIP BROZ TITO

Skip Navigation Links