Књига: Сарајевски аушвиц (1335 дана) - www.zlocininadsrbima.com
Оцените нам овај чланак:

Ђорђо Шувајло


Књига: Сарајевски аушвиц (1335 дана)Књига "Сарајевски Аушвиц" или "1335 дана" је назив дјела некадашњег становника града Сарајева који је био утамничен више од 3.5 године, односно 1335 дана у муслиманском логору за Србе - "Силос" у Тарчину ... отприлике читаво вријеме трајања босанско-херцеговачког рата деведесетих година 20. вијека.

Муслиманске цивилне власти које су предводили Алија Изетбеговић, Ејуп Ганић, Харис Силајџић... у договору са полицијским и (пара)војним главешинама: Сфер Халиловић, Расим Делић, Бакир Алиспахић, Драган Викић Јусуф Празина, Мушан Топаловић и др. формирали су на стотине логора и приватних затвора широм Босне и Херцеговине гдје су углавном смјештали Србе, војнике и цивиле, нешто мало и Хрвате.

Само на подручију града Сарајева било је најмање 126 мучилишта за Србе гдје су довођени и Срби из других регија. Ово само указује на то да су муслимански властодржци са Алијом Изетбеговићем на челу имали удружени злочиначки подухват против Срба, односно геноцид и истребљење својих комшија православне вјере.

Ђорђо Шувајло је рођен на Ђурђевдан 6. маја 1960. године у Сарајеву насеље Тарчин. Средњу школу је завршио у Хаџићима, а трговину и економију је дипломирао на Универзитету у Сарајеву...

Шувајло је постао један од првих "становника" тарчинског логора "Силос" у мају 1992. године. Тај казамат су основале муслиманске паравојне формације, тако што су испразниле пољопривредни силос са пшеницом у Тарчину, а све до подијелили искључиво муслиманском становништву. Локална касарна ЈНА у Крупи, неких 8 км од Тарчина је нападнута и освојена, па су три војника ЈНА убијена, а њих 17 је ухапшено од муслиманских паравојника и доведено у државни концентрациони логор "Силос"... мало касније почели су утамничити и цивиле Србе са подручија Хаџића, гдје се нашао и Ђорђо Шувајло.

О томе шта је све видео и како су Срби убијани и мучени... како су Србкиње силоване од муслиманских екстремиста, како су чак и дјецу доводили у ово мјесто ужаса и страве као у Хичкоковим филмовима... Шувајло је написао у својој првој књизи "1335 дана" која је касније преименована у "Сарајевски аушвиц". Године 1997. Шувајло се са својом породицом сели у Аустралију гдје започиње нови живот, али не заборавља пакао кроз који је прошао он и његов народ.

Књига представља трајно свједочанство о мучењу и убијању невиних Срба у Босни и Херцеговини поготово што је написана из пера директног учесника тј. свједока ужаса... Књига која има све препоруке да се купи и уврсти у породичну библиотеку за будућа покољења.

Књига је 2017. године издата у Аустралији уз помоћ Асоцијације србских жртава у Босни и Херцеговини, а касније на подручију Републике Србије књигу је одштампао и дистрибуира Радио "Светигора" из Црногорско-Приморске митрополије.

Може се купити у књижарама Делфи по симболичној цијени од 5.5 евра.Човјек који не чита добре књиге није у никаквој предности у односу на оног који не зна читати!


Tags:
SARAJEVO
MUSLIMANSKI ZLOCINI
BOSNA I HERCEGOVINA
DEVEDESETE
BOSNA
1992
SARAJEVSKI AUSVIC
DJORDJO SUVAJLO

Skip Navigation Links