Књига: Ратни дневник ЈНА - www.zlocininadsrbima.com
Оцените нам овај чланак:

Миле Васић


Књига: Ратни дневник ЈНАКњига "Ратни дневник ЈНА", аутора Миле Васића, хронолошки прати писање дневне и периодичне штампе о Југославенској Народној Армији, од почетка сукоба у СР Словенији 27. јуна 1991. године, преко дешавања у СР Хрватској, до дефинитивног повлачња ЈНА из СР Босне и Херцеговине, крајем јуна 1992... пошто су војници, официри ЈНА и њихове породице евакуисале из Сарајева током јуна месеца 1992. године.

Са данашње тачке гледишта, иако је прошло више од четврт века, по аутору, војници и официри ЈНА су узалуд жртвовани почетком 1990-их, а очување заједничке државе - СФР Југославије је била једна велика илузија.

Као извори коришћени су и књиге појединих аутора. Приликом обраде тих чланака, аутор није преносио личне коментаре писаца и новинара, већ се трудио да обради само конкретне чињенице, које су везане за конкретан догађај, будући да је сваки новинар, различито описивао неки догађај, са више или мање информација о њему.

Књига има 365 страница, у формату Б5, а написана је на латиничном писму.

Аутор ову књигу је објавио 2016. године и посветио је управо војницима и официрима ЈНА који су учествовали у тим злосрећним дешавањима.

Књигу можете поручити преко сајта, или путем телефона: +38166264656Човјек који не чита добре књиге није у никаквој предности у односу на оног који не зна читати!


Tags:
JNA
HRVATSKI ZLOCINI
DEVEDESETE
MILE VASIC
RATNI DNEVNIK
JNA
1991
1992

Skip Navigation Links