Књига: Крици и опомена - www.zlocininadsrbima.com
Оцените нам овај чланак:

Љиљана Булатовић-Медић


Књига: Крици и опомена
Књига "Крици и опомена" је ауторско дело Љиљане Булатовић-Медић, српског писца и публицисте. Ово је њена друга књига по реду, коју је објавила везано за Сребреницу, а петнаеста у укупном опусу.

Ова књига представља истинско  потресно сведочанство о томе шта су српски цивили преживели у муслиманским логорима на територији Сребренице, током рата у Босни и Херцеговини 1992-1995.

Каква све мучења и иживљавања од својих џелата муџахедина (добровољци из арапских земаља), као и домаћих муслиманских војника из Армије Босне и Херцеговине, под командом злочинца Насера Орића.

Књига је издата и промовисана 2008. године у Удружењу књижевника Србије.

Љиљана Булатовић-Медић се дуго година бави ратом у Босни и Херцеговини 1990-их година, постала је врстан познавалац ове тематике јер је имала прилику да прочита на хиљаде докумената војних, цивилних, судских власти, па чак и досијеа Хашког Трибунала. Читала је такође и књиге које су написали муслимански аутори, где се често лажирала истина стварајући "мит о геноциду". Поред свега тога, она је на често боравила "лицу места", односно у Подрињу где је имала прилику да забележи исповести жртава из прве руке.

 

Књигу можете поручити путем електронске поште: likid@eunet.rsЧовјек који не чита добре књиге није у никаквој предности у односу на оног који не зна читати!


Tags:
SREBRENICA
PODRINJE
BOSNA I HERCEGOVINA
MUSLIMANSKI ZLOCINI
DEVEDESETE
1992
LJILJANA BULATOVIC

Skip Navigation Links