Књига: И крв је горјела - www.zlocininadsrbima.com
Оцените нам овај чланак:

Радован Кецојевић


Књига: И крв је горјелаКњига "И крв је горела" је ауторско дјело Радована Кецојевића писца, некад војно лице, данас у пензији, стручњак за наоружање и пиротехнику. Он је обавио форензичко испитивање терена након злочина у Тузли, из којег је изашао у размјени маја 1993. године.

У овом дјелу, Кецојевић износи чињенице, поткрепљене серијом доказа о томе шта се све догађало у Тузли тог кобног 15. маја 1992. године, када је преко 2.000 припадника муслиманских паравојних формација, Зелене Беретке, Патриотске Лиге БиХ, као и припадника МУП-а Босне и Херцеговине, напало из заседе колону возила ЈНА, на делу Брчанска Малта, која се мирно извлачила из касарне "Хусинска буна", у складу са раније постигнутим договором између градских власти Тузле и официра ЈНА.

Тај договор је прекршен и почео је крвави пир иживљавања над војницима ЈНА који су ту били на редовном одслужењу војног рока. За само неколико сати убијено је 212 старешина и војника ЈНА, док је 140 заробљено и мучено.

Злочин муслиманских екстремиста у Тузли је толико био страшан и мучан, да је како и сам аутор наводи наслов књиге "и крв је горела". Напад на колону ЈНА у Тузли био је увод у геноцид и етничко чишћење Срба у Босни и Херцеговини, са њихових вјековних огњишта.

Овим својим дјелом, аутор Кецојевић се бори против лажи, неправде и заборава, преносећи будућим поколењима сећање са жељом да се овако нешто никада не понови никоме. Човјек који не чита добре књиге није у никаквој предности у односу на оног који не зна читати!


Tags:
MUSLIMANSKI ZLOCINI
TUZLA
BOSNA I HERCEGOVINA
DEVEDESETE
RADOVAN KECOJEVIC
I KRV JE GORJELA
KOLONA

Skip Navigation Links