Књига: Злочини Арбанаса над Србима - www.zlocininadsrbima.com
Оцените нам овај чланак:

Павле Џелетовић


Књига: Злочини Арбанаса над СрбимаКњига "Злочини Арбанаса над Србима" је ауторско дело Павла Џелетовића Иванова, публицисте и писца. Ова књига обрађује период током Другог светског рата, послератно доба и распад СФРЈ, односно рат на Космету крајем 1990-их и агресију НАТО пакта који је помагао албанским терористима из ОВК, а завршава са доласком УНМИК-а.

У књизи има пуно докумената, фотографија, сведочења српских жртава, тако да је књига оргинално сведочанство о ужасима и страдањима српског народа на Космету.

Аутор је докуметовао и страшне злочине које су починили припадници албанске СС дивизије "Скендербег", над српским цивилима. Аутор Џелетовић каже да је у књизи писао о томе како су Албанци не тако давно одрубили главу једном човеку и онда је шутирали између себе као лопту, затим како су Србину професору математике везали руке за један трактор, а ноге за други и тако га разапињали, о стравичним силовањима девојчица, као и о човеку кога су набили на колац и разбили му флашу у анусу. 

У опису књиге наводи да проблем Арбанаса на Косову и Метохији траје већ неколико векова са трагичним последицама по српски народ, које почињу 1455. годином када су ови простори потпали под турску вишевековну окупацију. Та вишевековна окупација српских земаља је сатирала српски народ, његова материјална и културна добра, српску вјеру и традицију и све што је одисало српским православним духом. Српску снагу на Косову и Метохији сламали су сеобе, диобе, перманентни звјерски зулуми и терор Арбанаса и српско сљепило у датим појединим историјским догађајима и изазовима. 

Мр Павле Џелетовић Иванов рођен је 1931. године у Сувом Долу код Липљана, на Косову и Метохији. Више од 30 година бави се књижевном критиком, а радове је објављивао у бројним књижевним часописима, дневним новинама и недељницима у Србији.

Књига "Злочини Арбанаса над Србима" објављена је недавно у издању београдске "Геополитике".

 

Књигу посвећујем протераним, отетим, рањеним, убијеним и храбрим Србима
који су остали на Косову и Метохији на својим прадедовским огњиштима
.

 

Књигу можете наручити на:
Удружење писаца "Поета"
Радничка 5Д/1, 11030 Београд

или на телефоне +381112545872 и +38162252598

mail: redakcija@poetabg.com или poetakim@gmail.comЧовјек који не чита добре књиге није у никаквој предности у односу на оног који не зна читати!


Tags:
KOSMET
ALBANSKI ZLOCINI
DEVEDESETE
PAVLE DZELETOVIC

Skip Navigation Links