Књига: Запис - www.zlocininadsrbima.com
Оцените нам овај чланак:

Биљана Живковић


Књига: ЗаписКњига "Запис", ауторско дело Биљане Живковић, српске списатељице и публицисте, члана Удружења Књижевника Србије, која већ деценијама прати српско страдање и националну тематику уопште. Ово је њена тринаеста књига.

Запис је прича о страдању српског народа на Косову и Метохији,  а представља трећи наставак из трилогије Некрштена времена.

У самој књизи можете чути аутентичне приче односно исповести обичних људи са свете српске земље - Космета. Књига је несвакидашња јер представља неку врсту аларма - позива на узбуну српском броду који већ деценијама тоне.

Кроз четири наизглед не повезане целине, ауторка нам даје са лица места јасну слику шта се дешава сада и шта се дешавало на Косову и Метохији протеклих деценија. Да Космет није само пуких 17% територије Републике Србије, нити нека шикара које треба да се одрекенемо због "лепше будућности".

Запис је веома инспиративно штиво за наук и памћење садашњој генерацији Срба, које нуди једно дубоко размишљање: ЗАШТО и КАКО даље... Како да се ујединимо, како да се отргнемо канџи пропагандних и других ратова.

Књига "Запис" је издата 2014. године од стране Института за српска страдања у 20. веку, а преведена је и на руски језик. Ово је књига која никога не оставља равнодушним и која се чита у једном даху.

Књигу су финансирали српски свешетници из Лондона.

 

Књигу можете да наручите путем електронске поште: zbilja59@yahoo.comЧовјек који не чита добре књиге није у никаквој предности у односу на оног који не зна читати!


Tags:
KOSMET
ALBANSKI ZLOCINI
BILJANA ZIVKOVIC
ZAPIS

Skip Navigation Links