Смртоносна прашина - www.zlocininadsrbima.com


Документарни филм


Смртоносна прашинаHTML Online Editor Sample


„Смртоносна прашина" је немачки документарни филм који говори о последицама бомбардовања Србије 1999. године осиромашеним уранијумом.

Погледајте зашто је на немачким телевизијама забрањен филм који не износи ништа друго, сем чињеница о осиромашеном уранијуму.

Захваљући труду Милана Зарића, доносимо вам документарац о последицама употребе осиромашеног уранијума у НАТО агресијама широм света. Овај филм, једном приказан на немачком говорном подручју, а одмах потом и забрањен, док његов аутор и дан данас трпи последице због своје одважности да се бави овом темом.

Документарни филм "Смртоносна прашина", немачке продукције, који потписује Фридер Вагнер, говори о ратном злочину на просторима бивше Југославије 1990-их, нарочито у Босни и Херцеговини, Србији, али и Ираку где се осиромашени уранијум избацивао на тоне. Употребом осиромашеног уранијума је начињен геноцид над наведеним државама који није запамћен у историји човечанства (!?), чак су и нацистички злочини остали мали у поређењу са овим геноцидом, који још увек траје и трајаће нажалост скоро вечно. У контаминираним подручјима су људи још увек у опасности, а да многи то и не знају, што је и најстрашније јер је ово невидљиви геноцид о коме јавност мора бити информисана.

 
Да се не заборави и не понови!


Оцените нам овај чланак:

Tags:
BOMBARDOVANJE
NATO
AMERICKI ZLOCINI
DEVEDESETE


Skip Navigation Links