Рачак - Истине и лажи - www.zlocininadsrbima.com


Документарни филм


Рачак - Истине и лажи 

Документарни филм "Рачак - Истине и лажи" је документована прича, коју причају учесници самог догађаја шта се све дешавало у селу Рачак (општина Штимље), на Косову и Метохији јануара 1999. године.

Догађаји у селу Рачак из средине јануара 1999. године су већ годинама мета лажи и манипулације албанских и западних медија, јер је "Случај Рачак" послужио албанском лобију да представи да су у том селу 15.1.1999. године убијени албански цивили, што је НАТО пакту касније омогућило да оправда своју агресију на СР Југославију 24. марта 1999. године.

Права истина је да у том селу у јужном делу Косова и Метохије се налазио командни штаб 161. бригаде "Агим Целеј Цоли" албанске теористичке ОВК за тај регион. Одатле су албански терористи, под комадном Садик Мујота, кретали у своје геноцидне мисије са циљем истребљења свега што има српско и православно на Космету крајем 1990-их. У акцији српске полиције у овом селу 15. јануара 1999. године је убијено 16 терориста ОВК.

Ову акцију су пратили представници мисије ОЕБС-а, а исто тако снимали су ТВ екипе Асошиједад преса и Ројтерса. Према оперативним подацима српске полиције у селу Рачак налазио се штаб ОВК и у њему није било цивила 15. јануара 1999. Тако да је акција кренула у 03:00 часова. У овој акцији су учествовали углавном припадници Посебне јединице полиције из Урошевца. Када су српске снаге безбедности ушле у село, нашли су и велику количину оружја.

Већ сутрадан, Виљем Вокер је покренуо машинерију лажи и оптужио Србију како су у Рачку починиле злочин против албанских цивила?! Вокер је био послат да нађе изговор за бомбардовање и агресију НАТО пакта, које је уследило два месеца касније.

 ЗЛОЧИНИ И РАТ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 1998-1999

Битка за Кошаре - Ликовац - Кафић Панда - Клечка - Радоњићко језеро - Рамуш Харадинај

Жута кућа - Отето Косово - Истине и лажи - За ким звона не звоне  - Јована - Рат за Космет

Живети у енклави - Хероји пилоти - Љиљана Жикић - Слађана Станковић - Кос. Митровица

Битка на Паштрику - Вељко Раденовић - Отац Харитон - Горан Шаћировић - Браћа Милић

Приштина - Шутаковић - Лапушник - Рустем Мустафа - Хашим Тачи - Агим Рамадани

Иван Булатовић - Сулејман Селими - Кадри Весељи - Аљуш Агуши - Адем Јашари

Весли Кларк - Ратна причаСоколови - Старо ГрацкоКукеш - Воз - Крај - Агим Чеку

 ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ И НЕ ПОНОВИ!


Оцените нам овај чланак:

Tags:
KOSMET
RACAK
ALBANSKI ZLOCINI
DEVEDESETE

Skip Navigation Links