Нико није рекао да нећу - www.zlocininadsrbima.com


Оцените нам овај чланак:

Документарни филм


Нико није рекао да нећуHTML Online Editor Sample


24. марта 1999. године НАТО пакт покреће злочиначку акцију под називом "Милосрдни Анђео", када је 19 држава НАТО савеза напало једну суверену европску државу СР Југославију и то без одобрења Савета Безбедности ОУН. Те вечери је око 20 часова више од 500 авиона НАТО пакта недлетило територију Србије и Црне Горе истоварајући свој смртоносни товар на војне и цивилне циљеве. Уништаване су школе, болнице, цркве, стамбене зграде, далеководи за струју. То је био страховит удар, јер је однос нападача и бранилаца био 200:1.

Документарни филм "Нико није рекао нећу" је прича о тројици пилота Ратног Ваздухопловства Војске Југославије који су управљали авионима МИГ-29. То је прича о истинским херојима Отаџбинског рата, јер су они бранили небо Србије и Црне Горе током бомбардовања 1999. године. Ово је сага о Иљи Аризанову, Зорану Радосављевићу и Слободану Перићу. Прича о пилотима који су, иако свесни наше инфериорности и немоћи, кренули у свој судбоносни лет. Лет који је могао сваког часа да се заврши кобно.

Мајор ВЈ Аризанов оборен је првог дана бомбардовања изнад Дринице. Након катапултирања два дана пробијао се кроз терористичке кампове албанских сепаратиста на Космету. Пилоти РВ Војске Југославије Зоран Радосављевић и Слободан Перић оборени су 26. марта 1999. изнад територије Босне и Херцеговине, што никада званично није потврђено. Њихова трагедија и драма са обарањем се тек наставља.

Филм "Нико није рекао нећу" доноси невероватну причу која до сада јавно никада није у потпуности испричана. Судбина тројице пилота српског ваздухопловства је праћена у документарно-играној форми.

Аутор емисије је Слађана Зарић, редитељ Бобан Симојловић, новинар Весна Илић, а монтажер Марија Богићевић.
Да се не заборави и не понови!


Skip Navigation Links