Нико није рекао да нећу - www.zlocininadsrbima.com


Документарни филм


Нико није рекао да нећуHTML Online Editor Sample


24. марта 1999. године НАТО пакт покреће злочиначку акцију под називом "Милосрдни Анђео", када је 19 држава НАТО савеза напало једну суверену европску државу СР Југославију и то без одобрења Савета Безбедности ОУН. Те вечери је око 20 часова више од 500 авиона НАТО пакта недлетило територију Србије и Црне Горе истоварајући свој смртоносни товар на војне и цивилне циљеве. Уништаване су школе, болнице, цркве, стамбене зграде, далеководи за струју. То је био страховит удар, јер је однос нападача и бранилаца био 200:1.

Документарни филм "Нико није рекао нећу" је прича о тројици пилота Ратног Ваздухопловства Војске Југославије који су управљали авионима МИГ-29. То је прича о истинским херојима Отаџбинског рата, јер су они бранили небо Србије и Црне Горе током бомбардовања 1999. године. Ово је сага о Иљи Аризанову, Зорану Радосављевићу и Слободану Перићу. Прича о пилотима који су, иако свесни наше инфериорности и немоћи, кренули у свој судбоносни лет. Лет који је могао сваког часа да се заврши кобно.

Мајор ВЈ Аризанов оборен је првог дана бомбардовања изнад Дринице. Након катапултирања два дана пробијао се кроз терористичке кампове албанских сепаратиста на Космету. Пилоти РВ Војске Југославије Зоран Радосављевић и Слободан Перић оборени су 26. марта 1999. изнад територије Босне и Херцеговине, што никада званично није потврђено. Њихова трагедија и драма са обарањем се тек наставља.

Филм "Нико није рекао нећу" доноси невероватну причу која до сада јавно никада није у потпуности испричана. Судбина тројице пилота српског ваздухопловства је праћена у документарно-играној форми.

Аутор емисије је Слађана Зарић, редитељ Бобан Симојловић, новинар Весна Илић, а монтажер Марија Богићевић.БОМБАРДОВАЊЕ И НАТО АГРЕСИЈА НА СРБИЈУ И ЦРНУ ГОРУ 1999.

Нишки хероји - Слађана Станковић - Љиљана Жикић - Паштрик - Абердарева - Обарање Ф117

Милица Ракић - Сања Миленковић - Кошаре - Браћа Милић - Куршумлија - Весли Кларк - Ниш

Миленко Павловић - Зоран Радослављевић - Живота Ђурић - Слободан Перић - Рада Петрушић

Милош Ћирковић - Коста Алексић - Срђан Кошћанин - Бошко Лемић - Горан Шаћировић

Последице - Бојана Тошовић - Ваљево - Рачак - Мурино - Приштина - Грделичка клисура - Сурдулица

Хронологија 24. март...12. мај - Варварин - Операција Јадран - Марина Милошевић - Нови Пазар

Хавијер Солана - Медлин Олбрајт - Вилијам Вокер - Ричард Холбрук

 ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ И НЕ ПОНОВИ!


Оцените нам овај чланак:

Tags:
BOMBARDOVANJE
NATO
AMERICKI ZLOCINI
ENGLESKI ZLOCINI
DEVEDESETE

Skip Navigation Links