Мучни терет подметнуте кривице - www.zlocininadsrbima.com


Документарни филм


Мучни терет подметнуте кривице 

Документарни филм "Мучни терет подметнуте кривице"  је прича о стравичном масакру који се догодио увече 25. маја 1995. године у Тузли, на тргу Капија, када је 71 лице (од 3 до 28 година) изгубило живот, а око 240 их је рањено, лакше и теже. За овај ужасан злочин муслимански медији су одмах окривили Војску Републике Србске, а свјетски медији проширили лаж.

За овај злочин је тек десет година касније оптужен генерал србске војске у Босни и Херцеговини Новак Ђукић, командант тактичке групе "Озрен" у вријеме злочина, а потоњи начелник Генералштаба ВРС.

Према оптужници Тужилаштва Босне и Херцеговине, која је покренута десетак година после масакра у Тузли Новак Ђукић је наводно наредио испаљивање гранате од 130 мм са подручија Озрен планине. Одбрана је доказивала на основу вјештачења балистичара, прво из Београда, потом из Чешке, Израела и Француске да Новак Ђукић није крив, односно да такав топ који је био у јединици Ђукића није могао ни теоретски ни практично да добаци гранату.

Такође одбрана је доказала да је немогуће да од гранате, која чак и да је испаљена са положаја ВРС, да смртно рани жртве и са леђа и са предњег дијела тијела.

Одбрана тврди да није спорно да се десила трагедија, али да Новак Ђукић, као и србски борци нису одговорни за то.

Вјештачења балистичара из иностранства су утврдила да је такав злочин могао бити само злодјело терориста, тачније да је овјде у питању добро планиран и урађен терористички чин.

А на крају се и доказало да је добровољац из арапских земаља Шејх Махмуд Абу Абдул Азиз Ал–Мунтесиб, познатији у БиХ као Риђобради одговоран за овај монструозан злочин. Он је наиме био блиски сарадник лидера Ал-Каиде Осаме Бин Ладена, који је послије босанско-херцеговачког рата за кратко отишао на Косово и Метохију, а онда у Саудијску Арабију гдје је ухапшен због напада на америчку амбасаду.

Генерал Илија Бранковић, је постао шеф тима за одбрану генерала Новака Ђукића и на 400 страница детаљно образложио детаље масакра на Тузланској капији, гдје је искључио кривицу ВРС и Новака Ђукића.

Ипак, Суд Босне и Херцеговине је у првостепеној пресуди Новаку Ђукићу осудио генерала на 25 година затвора, а у другостепеној пресуди на 20 година.

Овај злочин на Тузланској капији је само један у низу злочина што су починили муслимански војнци и екстремсисти, над својим цивилима. Зато се они и држе своје верзије деценијама.

А управо, ако панде Тузланска капија, обориће се и остали злочини за које су окривљени Срби: Маркале 1, Маркале 2, сарајевска Васе Мискина, и др.

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ И НЕ ПОНОВИ!


Оцените нам овај чланак:

Tags:
TUZLA
VRS
BOSNA

Skip Navigation Links