Крај (осуђени на прогонство) - www.zlocininadsrbima.com


Оцените нам овај чланак:

Документарни филм


Крај (осуђени на прогонство) 

Документарни филм "Крај - Осуђени на прогонство" је руска прича о страдању српског народа на светој српској земљи Косово и Метохија. Аутори филма су два руска новинара Првог канала државне телевизије Русије, Јевгениј Баранов и Александар Замислов. Филм је снимљен и објављен 2007. године.

Оно што се у свету није никада могло видети због цензуре у западним медијима, то је приказано у овом документарцу. Приказана је судбина обичних људи који годинама живе у страху, неимаштини и безнађу. Српски житељи на Космету су незаштићени и од своје матице Србије и међународних снагра КФОР; који су дошли јуна 1999. да чувају ред и мир.

У филму се доста говори и о бомбардовању СР Југославије 1999. године када су авиони НАТО пакта Србију бацили преко 20.000 тона експлозива. Поред тога аутори су приказали и неколико историјских дешавања и чињеница везано са Косово и Метохију, од Косовске битке 1389. преко Османлијске владавине па до балканских ратова 1912. и 1913. и Другог светског рата, када је Космет био окупиран од војске Италије и Албаније. Тада су балисти под надзором фашиста спроводили терор и геноцид над српским становништвом Космета.

Овај филм такође приказује и "Случај Рачак", који је НАТО пакту послужио као изговор за бомбардовање Србије 1999. године, а у ствари то је била монтирана лаж, где су албански терористи представљени као цивилне жртве, које су убили припадници српске полиције.

Филм је обрадио и мартовски погром над Србима 2004. који су починили косметски Албанци, када је у великом рушилачком походу 50.000 Албанаца прогнано преко 4.000 Срба, а 20 их је убијено. Српска имовина је опљачкана и спаљена.
Да се не заборави и не понови!


Skip Navigation Links