Косово - отета светиња (руски филм) - www.zlocininadsrbima.com


Документарни филм


Косово - отета светиња (руски филм) 

Документарни филм "Косово - отета светиња" је  прича која је посвећена покрајини Косово и Метохија, територији због које је 1999. године НАТО извршио стравично бомбардовање СР Југославије. Филм комбинује историјске чињенице и реалност, као и анализу настанка пројекта "Република Косово" у новијој историји. Овим филмом је приказана реалност овог региона, живот људи и све оно са чиме се суочавају након рата и доласка свих врста миротвораца.

"Овај мали комад земље као да штити цео свет. Чини се да би он требао да буде најсигурније место на планети. Али, током целог нашег путовања, видели смо сасвим супротно", каже ауторка филма Оксана Сазонова.

О Космету говоре Срби који живе на северу и у различитим енклавама. Они се суочавају са сложеним политичким процесима, уништавањем српске православне културне баштине и вредности, улогом међународне заједнице која је утицала да се створи тренутна ситуација.

"Ми једноставно сведочимо да смо били овде и да смо још увек овде", описује своју истинску опасну мисију свештеник на Косову и Метохији отац Небојша, додајући да су Срби верници окупљени око цркве на територији чије се име преводи као "Манастирска земља".

Многи манастири су у средњем веку спаљени. Већина манастира је уништена", каже историчар и културолог Срђан Младеновић.

Немогуће је не приметити како су топло Срби дочекали новинаре из Русије и са каквом надом су говорили о њој, што се види у нашем филму.

 

Филм је снимљен у продукцији News Front - Србија.
Да се не заборави и не понови!


Оцените нам овај чланак:

Tags:
KOSMET
ALBANSKI ZLOCINI
RUSIJA
NATO
AMERICKI ZLOCINI


Skip Navigation Links