Контекст - www.zlocininadsrbima.com


Документарни филм


Контекст 

Документарни филм "Контекст" је прича о континуираном геноциду над српским народом, још од средине 15. века када се средњовековна српска држава дефинитивно урушила, а Османлијска царевина овладала западним балканским простором. Управо су Турци донели исламску религију доненли у ове крајеве. Управо тада од 15. до 19. века Арнаути силазе са Проклетија у питому Метохију и Косово где отимају српску земљу. Турци Османлије Арнаутима све дозвољавају, тако су многи Срби се селили горе на север у Панонију и на запад према Алпима, тражећи у Аустро-Угарској заштиту.

Хазбуршка монархија је примала пребегле Србе и користила их је као бедем од Османлијских упада на њену територију. Међутим, Ватикан је многе Србе покатоличавао у том периоду и тако проширивао хрватску нацију.

1878. године после Берлинског конгреса Бечка царевина је окупирала Босну и Херцеговину, где је над српским православним становништвом спроводила терор. Силе Осовине су тражиле изговор да отпочну рат, па је тако Сарајевски атентат на Видовдан 1914. искориштен против Краљевине Србије. Аустро-Угарска је покренула силну војску како би уништила српски народ и војску геноцидом, али су на Церу и Колубари 1914. доживели велике поразе.

Касније су Аустро-Угарима помогли Немци, па се српска војска и народ повлачили преко Албаније до Крфа 1915-1916, а онда 1917-1918 српска војска је са савезницима пробила Солунски фронт и ослободила јужнославенске народе. Тако је настала прва Југославија. У Првом светском рату је убијено и нестало 1.200.000 Срба.

Априла 1941. Немчка и Италија са савезницима (Албанија, Румунија, Бугарска и Мађарска) нападају Краљевину Југославију, окупирајући њену територију, а највећи део је припао Независној Држави Хрватској, која је била под надзором Ватикана. Управо тада су усташе и домобрани побили на најстрашније начине више од 1.500.000 Срба. Основани су концентрациони логори (Јасеновац, Стара Градишка, Госпић...), чак и за децу.

За време Брозовог режима није се смело јавно писати и говорити о злочинима над Србима. Чак шта више, југославенски комунуисти су се водили идејама "Слаба Србија - јака Југославија". Десетине хиљада Срба је после Другог светског рата убијено и прогањано због различитог идеолошког схватања.

Тако је крајем 1980-их година дошло до промене власти. Сепаратистичке снаге у Словенији, Хрватској и Босни и Херцеговини су приграбили власт, а онда отпочеле рат и прогон ЈНА и српског становништва у својим републикама. Ту су имали свесрдну помоћ земаља НАТО пакта и Европске Заједнице. 

Један део филма објашњава позадину злочина у Сребреници, тачније селу Кравица, где су кољачи Насера Орића, на Божић 1993. године починили стравичан масакр.

Такође, у овом филму се говори о агресији НАТО пакта на СР Југославију у пролеће 1999. године... о албанским нападима на српски народ, полицију, војску 1997-1999. Они су такође имали помоћ НАТО пакта.

КОНТИНУИТЕТ ЗЛОЧИНА НЕ ПРЕСТАЈЕ НИ У 21. ВЕКУ!

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ И НЕ ПОНОВИ!


Оцените нам овај чланак:

Tags:
GENOCID

Skip Navigation Links