Коме сметају мртви Срби у Гостовићу - www.zlocininadsrbima.com


Емисија на препоруку


Коме сметају мртви Срби у Гостовићу 

У Дневнику РТРС-а од 27. септембра 2015. године су направили једну малу репортажу о томе како то да се више пута руше гробови на православном гробљу "Чардак" у Гостовићима, општина Завидовићи, на територији Федерације БиХ, а да починиоци овог вандалског чина никада не буду пронађени.

Деси Милошевић, већ пет пута су срушили надгробне споменике од оца, мајке, стрица, брата... Такође је срушен и споменик Милене Недић, дјетета које је имало само три мјесеца...

Полицијска станица у Завидовићима је примила пријаву за ове случајеве скрнављења гробова, али нису се оглашавали. Службеници ове општине такође се праве необавештени о случају скрнављења православног гробља.

Данас бивши Гостовићани углавном живе у Модричи. Ово је и одговор зашто се од пријератних 1.100 српских породица вратило само шест породица у Гостовиће. Из Завичајног удружења Гостовићана, кажу да им је то порука да се не враћају у завичај. Поједини муслимани осуђују овај вандалски чин, али не смију да причају испред камере, јер се боје освете.

За вријеме ратних дешавања у Босни и Херцеговини 1992. године, припадници муслиманске Армије БиХ, су сравнили и уништили 22 српска насеља у рејону Гостовића и прогнали преко 3.500 Срба.
Да се не заборави и не понови!


Оцените нам овај чланак:

Tags:
DOBOJ
MUSLIMANSKI ZLOCINI
BOSNA I HERCEGOVINA
21VEK
OZREN


Skip Navigation Links