Знаш мене - www.zlocininadsrbima.com


Документарни филм


Знаш менеHTML Online Editor Sample


Документарни филм "Знаш мене" представља оргинално свједочење о ратним дешавањима у Западној Босни и Херцеговини током грађанског рата 1992-1995, односно филм садржи немонтиране материјале Петог корпуса муслиманске Армије БиХ, којом је комадовао генерал Атиф Дудаковић.

Највише се говори о јединици "Хамзе" и 505. муслиманској бригади Армије Босне и Херцеговине познатија као "Витезови из Бужима" којима је командовао Сеад Јусић и о муџахединима тј. Алаховим ратницима, пристиглим из арапских земаља који су дошли у Босну и Херцеговину, да се боре за Џихад (свети рат против невјерника). Говори се учешћу и понудама амречичких изасланика.
Детаљно је приказано учешће муслиманских јединица у злочиначкој акцији "Олуја" и нападима хрватских и муслиманских јединица на Западне дијелове Републике Српске: Босански Петровац, Мркоњић Град, Дрвар, Босански Нови, Босанска Крупа, Гламоч, Јајце...

Приказани су и детаљи убијања Србина Раде Рогића из Санског Моста 16. септембра 1995. године, који је био заставник радничког Санског батаљона ВРС. Он је залутао у село Гудавац, тражећи свог саборца. Ту су га заробили муслимански војници из Бужима и муџахедини, који су га мучили, а ликвидацију је извршио Теофик Ел Харби из Саудијске Арабије, који је наставио после рата да живи у Бихаћу. Када су припадници СФОР-а кренули да траже припаднике Ал-Каиде у БиХ, Теофик је емигрирао у Арабију где се бави месарским послом. За посмртним остацима Раде Рогића још се трага.

Да се не заборави и не понови!


Оцените нам овај чланак:

Tags:
BOSNA I HERCEGOVINA
MUSLIMANSKI ZLOCINI
BOSANSKA KRAJINA
DEVEDESETE


Skip Navigation Links