За ким не звоне звона - www.zlocininadsrbima.com


Документарни филм


За ким не звоне звона 

Документарни филм "За ким не звоне звона" је руски документарац који говори о оним обичним мушкрацима и женама које нико није никада сломио у њиховој вери. У филму се говори о монасима и монахињама које по цену живота чувају манастире и православне светиње на Косову и Метохији. То је потресна прича о херојима који чувају нашу историју, наше духовно благо и културно-историјско наслеђе.

Овај филм је премијерно приказан на руској државној телевизији, веома касно, али и поред тога, овај филм је видело 120.000 гледалаца.

Филм потписује сценариста Сергеј Барбанов, који је као руски војни аналитичар и новинар боравио на Балкану током ратних 1990-их године. Прошао је ратишта у Босни и Херцеговини, а потом и на Косову и Метохији 1998-1999. Све то је оставило на њега велике трагове, јер је гледао како православни манастири леже у руинама, док су људи бежали спасавајући живу главу од албаских екстремиста. Тако су црквена звона утихнула, а то је и био мотив да овај документарац понесе баш такав назив филма.
Да се не заборави и не понови!


Оцените нам овај чланак:

Tags:
KOSMET
ALBANSKI ZLOCINI


Skip Navigation Links