Говори Милене Парлић - www.zlocininadsrbima.com


Емисија на препоруку


Говори Милене ПарлићМасакр у Старом Грацку је убиство 14 српских земљорадника-жетелаца,  који су отишли у поље да жању пшеницу на својим њивама. Српске жетеоце су убили припадници албанске терористичке тзв. ОВК, 23. јула 1999. свега неколико дана по доласку припадника КФОР-а и власти УМНИК-а на Косово и Метохију, после Кумановског споразума 10. јуна 1999. Најмлађи међун њима је и 17-годишњак, Новица Јанићијевић. Иако су имена убица добро позната, ни данас нико није изведен пред лице правде, јер је ЕУЛЕКС одустао од даље истраге.
- Милена Парлић, говор поводом обележавања 16-годишњице страдања Срба у Старом Грацку код Липљана, на Косову и Метохији.
Округли сто "Од агресије до сецесије", у организацији Београдског форума за свет равноправних, поводом обележавања годишњице НАТО агресије на СРЈ. Напади НАТО-а на Србију започети су без одобрења Савета безбедности УН, због како су тврдили "етничког чишћења косовских Албанаца". Непосредни повод почетак бомбардовања био је "масакр албанских цивила" у Рачку, односно терориста ОВК, који су у цивилну одећу преобучени после смрти. Да се радило о намештаљци у режији Американца Вилијама Вокера, тадашњег шефа мисије Оебса, индиректно је признао и Хашки трибунал.
- Милена Парлић, песма "Зар да ћутимо".

Рeтрaумaтизaциja члaновa породицa стрaдaлих нa Косову и Метохији.

Циљ овe трибинe био je, дa удружeњa породицa стрaдaлих нa Косову и Мeтохиjи jош jeдном укaжу нa нeзaвидaн и понижaвajући положaj нajближих сродникa стрaдaлих Србa и нeaлбaнaцa нa Космeту 1998-2000, коjи пуних 17 годинa бeзуспeшно трaгajу зa истином и прaвдом зa своje нajрођeниje.

Од жртава и породица сви окрећу главу... и власти и европски и међународни судови.
 

"Сапатници моји", песма посвећена породицама несталих и убијених лица.


Скупштина града Београда, поводом обележавања Међународног дана несталих лица. Међународни дан несталих је светски годишњи догађај којим се 30. августа свет присећа особа које су нестале као последица оружаних сукоба, злочина против човечности или кршења људских права, а чије су судбине и места укопа непознати.

Судбина 10.837 људи у региону је неразјашњена, од којих је једна трећина српске националности.

 ЗЛОЧИНИ И РАТ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 1998-1999

Битка за Кошаре - Ликовац - Кафић Панда - Клечка - Радоњићко језеро - Рамуш Харадинај

Жута кућа - Отето Косово - Истине и лажи - За ким звона не звоне  - Јована - Рат за Космет

Живети у енклави - Хероји пилоти - Љиљана Жикић - Слађана Станковић - Кос. Митровица

Битка на Паштрику - Вељко Раденовић - Отац Харитон - Горан Шаћировић - Браћа Милић

Приштина - Шутаковић - Лапушник - Рустем Мустафа - Хашим Тачи - Агим Рамадани

Иван Булатовић - Сулејман Селими - Кадри Весељи - Аљуш Агуши - Адем Јашари

Весли Кларк - Ратна причаСоколови - Старо ГрацкоКукеш - Воз - Крај - Агим Чеку

 ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ И НЕ ПОНОВИ!


Оцените нам овај чланак:

Tags:
KOSMET
ALBANSKI ZLOCINI

Skip Navigation Links