Бог и Хрвати - www.zlocininadsrbima.com


Документарни филм


Бог и Хрвати 

 

 

 

Филм је посвећен свим жртвама усташког геноцида 1941-1945.

Други светски рат, 6. април 1941. Краљевина Југославија је била нападнута од стране нацистичке Немачке и Италије са савезницима, који су успоставили НДХ.
Током постојања Хрватске као (католичке) независне државе, преко 1.000.000 мушкараца, жена и деце страдало.
Многи су погубљени, мучени, умрли од глади, или пак сахрањени живи​​... спаљено у својим кућама . Стотине Срба су били приморани да постану католици . Оснивани су концентрациони логори; католички свештеници су били официри војног корпуса који је такође починио такве злочине .

Ово је "Скривени холокауст" који, иако је добро познат да научницима, јесте ретко када поменут, вероватно због активног укључивања Католичке цркве, која се служила терористичким методама да победи. Како се процењује до 300.000 Срба православаца постали су католици.
Садашњи тужба је у име три групе жртава у хрватског холокауста:

  1. Срби , који су били у обавези да носе плаве траку да носимо означене са "П" за православне (православац),
  2. Јевреја , који су морали да носе Давидову звезду,
  3. Роми ( чији истребљење нацисти се зову Порајмос ) .
     

Срби, Јевреји и Роми су поклани у својим селима после, трпели страшне муке или живи спаљени у својим црквама. Они који нису убијени, они су протерани у Србију након што је опљачкали њихову имовину. Многи су терани да раде као робови. Преостали људи су одведени у концентрационе логоре где је већина убијена.

Од украденог злата и новца, Ватикан омогућио нацистима и усташама да побегну у Јужну Америку, преко "Пацовских канала".
Папа Јован Павле Други прогласио Алојзија Степинца блаженим 1998.

Као кардинал марионетске државе, Степинац је имао блиске контакте са усташких лидерима током окупације, издао прокламације славе НДХ и поздравио усташке лидере. Такође, он је био војни викаризаменик "парламента" од тзв. НДХ. Упркос противљењу међународне заједнице, Ватикан и Немачка су први признали независност Хрватске 1991.

У августу 1995. године, Хрватска је протерала преостале Србе. Други део усташког плана за решавање српског питања била испуњен .


Продукција: Дунав филм, Београд, 1993.
Сценарио и режија: Крсто Шканата

 
Да се не заборави и не понови!


Оцените нам овај чланак:

Tags:
USTASKI ZLOCINI
JASENOVAC
VATIKAN
ANTE PAVELIC


Skip Navigation Links