Љуби брата - www.zlocininadsrbima.com


Документарни филм


Љуби братаДокументарни филм "Љуби брата" је потресна прича о страдању војника Војске Републике Српске односно српских ратних заробљеника који су пали у руке муслиманске војске Армије БиХ током борби око планине Озрен у североисточном делу Босне и Херцеговине. Најжешће борбе око Озрена су биле током лета и јесени 1995. године, када су муслиманске војне формације имале велике офанзиве, према српским положајима желећи да истребе Србе са вековног огњишта.

У филму су страшна и потресна сведочења преживелих заробљеника који говоре о суровим убиствима, мучењима, пребијању и понижавању које је извршила муслиманска војска БиХ и муџахедини дошли као борци Ал-Каиде из арапских земаља, да се боре за Џихад.
У филму је такође приказан видео материјал и слике које су муџахедини и босански муслимани снимали након својих злочина над Србима да би се хвалили у исламском свету.

"Онда су носили главу од једног до другог и говорили: ЉУБИ БРАТА, ЉУБИ БРАТА. Морали смо је трипут љубити сви, овако, како је он носио главу од једног до другог...".

За ове злочине које су починили муслимански војници, над 160 људи са Озрена и Возуће, осуђен је само генерал муслиманске Армије БиХ Расим Делић у Хашком Трибуналу на три године затвора, по командној одговорности.

Аутори филма су Милан Кнежевић и Далибор Јосиповић 
Филм је снимљен уз помоћ Савеза логораша РС.
Да се не заборави и не понови!


Оцените нам овај чланак:

Tags:
BOSNA I HERCEGOVINA
MUSLIMANSKI ZLOCINI
DEVEDESETE


Skip Navigation Links