Сребреница, докле више или Циркус који много кошта - www.zlocininadsrbima.com

   

11. јул 2022.


СРЕБРЕНИЦА, ДОКЛЕ ВИШЕ ИЛИ ЦИРКУС КОЈИ МНОГО КОШТА


Иако сам у тексту "Сребреница, докле?" пре седам година разоткрио лажи муслиманске стране у вези "геноцида у Сребреници", у односу на тада доступне податке, ове године су тај некрофилски циркус подигли на још виши ниво. О чему се ради?

У суботу су у Братунцу на путу којим се пролази до Поточара постављене слике зверски убијених Срба у периоду од 1992-1995, на шта је портал Истрага.ба реаговао текстом са слике, па сам због овога "гнусне провокације" решио да се огласим и објасним шта је у ствари провокација.

 Почео бих са чувеном изреком Петра Петровића Његоша из "Горског вијенца":

"Жена лаже сузе просипљући,
трговац ти са осмијехом лаже,
нико крупно ка Турчин не лаже"

Као доказ томе имате прво директора Меморијалног центра "Поточари" Емира Суљагића, који је свог оца Суљу (Демир) Суљагића 2005. године сахранио у Сребреници као жртву наводног геноцида, иако је сам навео да му је отац погинуо још крајем 1992. године као припадник тзв. Армије БиХ.

Испод је слика као доказ, а кога интересује више има ОВДЕ.

Да ли је неко из Федерације БиХ реаговао и позвао на одговорност, можда и сменио директора центра, и зашто није? Значи, директор "меморијалног центра" је личним примером показао да су тамо покопана и лица која никакве везе са "геноцидом" немају.

А то није провокација?

"Па шта", рећи ће неко, "шта ако је само један војник грешком сахрањен међу цивилима?" .

Аха, настављамо даље са лажима, јер није САМО ЈЕДАН.

У Поточарима је сахрањена већина војника Насера Орића страдала у нападима на српска села од 1992-1994, значи такође доста пре јула 1995. Колико је тих покопаних војника? Па не зна се, јер као ни што број од 8.372 на спомен-обележју није коначан тако се не зна ни тачан број покопаних војника.

Наравно да муслиманске лажи ту не престају, јер се на споменику у Поточарима налазе имена "Најмање 79 лица бошњачке националности који су након 2003. године имала пријављено мјесто пребивалишта на подручју БиХ, односно осам година након догађаја у Сребреници из јула 1995. године".

РАТ И ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ 1992-1995

ЗЛОДЈЕЛА

УраганПофалићи * Фочанска села * Сарајевска Голгота * Ледићи

Петровачка цестаФ. ЈабукаНамјерна Сила * Кукавице * Мостар

Башчаршија * Јошаница * Сердари * Бањалучке бебе * Бравнице

 Бјеловац * Босански Брод * Чардак * Скелани * СмолућаКравица 

 КазаниКаменицаБрадина * ТузлаДобровљачка * Цинцар

Бреза * Горажде * БрежаниЧемерно * Чагаљ * Купрес * Иваница

Чајниче * Велики парк * Будичин Поток

ЗЛОЧИНЦИ

Сакиб Махмуљин * Насер Орић * Харис Силајџић * Ахмет Сејдић

Мушан Топаловић * Рамиз ДелалићАлија Изетбеговић * Ејуп Ганић

Мурат ШабановићЈука ПразинаШевеРасим Делић * ХВО

Исмет Бајрамовић * Елфета Весели * Нервин Узуновић * Мате Бобан

Јадранко ПрлићКрвава Азра * Младен Налетилић * Драган Викић

Самир Кахфеџић * Зулфо Алић * Зелене Беретке * Миралем Мацић

Јасмин Гуска * Енес Туцаковић * Патриотска Лига * Перо Вицентић

Русимир Хаџихусеиновић * Шеве * Мехо Бајрић * Селим Бешлагић

Хаџо Ефендић * Бесим Спахић * Јован Дивјак * Мостар * Оручевић

Купрешки * Енвер Хаџихасановић * Муџахедини * Амир Кубура

Дервентски * Сребренички * Сарајевски

ЛОГОРИ

СилосДретељОџак * Орашје * Стролит * Стела * Зоил * Челебићи

Бихаћ * Виктор Бубањ * Хотел Бристол * Борсалино * Храсица * Брчко

Зеница * Јајце * Какањ * Бреза * Бугојно * Маглај * Мостар * Лукавац

Завидовићи * Сребреник * Фојница * Дервента

ЖРТВЕ

Љубо Млађеновић * Драган ВасићСтрахиња Живак * Раде Рогић

Слађана Кобас * Породица ГолубовићОлга ДрашкоРистовићи

Мирјана Драгичевић * Наташа и Милица * Слободан Стојановић

Силовања * Кнежевићи * Видово Село *

ПУБЛИКАЦ.

Без дистанце * Анђео са горе Заглавак * Битка за Возућу * Јелена '93

Мостарска тамница * И крв је горјела  * Крици и опомена * Трново 92

Мртви опомена живима * Живим да свједочим * Одбрана Херцеговине

1335 дана * Егзодус поново * Терор у Горажду * Љубомир Млађеновић

Знаш мене * Јаук * Побиј, покрсти и протерај * Сјећаш ли се мене

Средња БоснаСтан' Неретво * Мјесто покољаРатни Хирург

 Душан Шеховац * Чапљина град злочинац

 

Значи на спомен-обележју у "меморијалном центру" се налазе имена људи од којих су неки и дан данас живи. Да ствар буде још гора, Комисија Републичког центра за истраживање ратних злочина, рата и тражење несталих лица из Бања Луке установила је да се на списку налазе имена преко 800 лица чијих података нема ни у једној бази, нити су икада имала било какав лични документ!

Значи неко је живео 20, 30 или 50 година на одређеном подручју без икаквих докумената и сахрањен је у Поточарима са личним подацима као "жртва геноцида". Биће ту вероватно још лажи када Међународна комисија за истраживање догађаја у Сребреници и сребреничкој регији у периоду од 1992-1995. године заврши свој рад, али је и ово, заједно са већ раскринканим лажима у првом чланку, сасвим довољно да се са сигурношћу може тврдити да "Меморијални центар Поточари, спомен обиљежје и мезарје за жртве геноцида из 1995. године", како му је пун назив, не служи сврси којој је намењен. Али ни то није провокација.

Није провокација ни то што муслимани, који од 1993. себе зову Бошњацима, нису хтели да на седницама општина ни присуствују, а камоли да одстоје минут ћутања за побијене Србе. Није провокација ни то што су по устаљеном наративу у "геноциду" побијени војници који су се предали, ненаоружани цивили, жене и деца, а слави се пробој 28. муслиманске дивизије АБиХ? Ако је Сребреница била демилитаризована зона шта је 28.дивизија радила тамо? Ако војници нису били наоружани чиме су онда кренули у пробој?

Да резимирамо: Ништа од горе поменутих лажи није провокација, а слике Срба који су измасакрирани на разне начине јесте, и то "гнусна провокација"? Како је слика Владимира Гајића који је убијен са четири године "гнусна провокација"? Или Слободана Стојановића са 11 лета, кога је крвнички измасакрирала Шиптарка Елфета Весели када се вратио по свог пса (патолог Зоран Станковић је између осталог записао: "Стомак му је био расечен у облику квадрата, видели су се унутрашњи органи… Расекотине по глави… Ноге поломљене…На крају је из непосредне близине пуцано у слепоочницу, метак је прошао леву чеону кост и изашао кроз десну…")? 

Или Маре Божић, која је имала 89 година и коју су прво злостављали и живу запалили док је то гледао њен син, да би после и њега убили? Или Љиљане Илић са 17 година, којој су у седмом месецу трудноће распорили стомак, извадили бебу и заклали, да би је поново вратили у стомак? Или… Да не набрајам даље, ко "има стомак" више има ОВДЕ.

 

Наравно да слике убијених Срба не могу бити никаква провокација за неког ко има емпатије према жртвама рата, поготово према невиним као што су деца и жене, али онима који морају да одржавају мит о "геноциду" ништа не сме бити свето, па су тако убијену децу и жене назвали "припадницима Војске Републике Српске", ваљда како би у себи оправдали то што су им радили.

Одмах је тражено да се слике поред пута у Братунцу уклоне, послати су и радници "Зворник пута" да то ураде, али је Драган Гвозденовић, један од радника, јавно одбио да уклони слике, пошто је на сликама и његова малолетна сестра Рада, коју су припадници тзв. Армије Бих убили на кућном прагу.

Онда је јавни тужилац тражио да се слике уклоне, послата је полиција, али су се мештани спонтано организовали и спречили уклањање слика. Данас видим да су слике ипак уклоњене с пута, али су пребачене на ограде кућа, са којих нико нема право да их уклони.

Шта је поента?

Поента је да интернационални некрофилски циркус мора сваког 11. јула да гостује у Поточарима, са својим политичким кловновима и моралним наказама, жонглерима који жонглирају бројевима и костима, женама с брадом и медијским зверима, јер и поред свих разоткривених лажи мит о "геноциду у Сребреници" над муслиманима мора да се одржава, како би се пажња скренула са правог геноцида над Србима и остао "правни основ" да Босном и Херцеговином и после 27 година од краја рата владају странци.

Сви учесници морају да се придржавају својих улога које им је дао власник циркуса, како се не би открило ко је тај геноцид организовао и зашто, и како су то амерички сателити могли да открију само масовне гробнице где су покопани обрезани муслимани, а масовне гробнице где су покопани Срби нису. Ваљда што Срби не могу бити жртве геноцида, они могу добацити евентуално до колатералне штете.

Преко 800.000 Срба убијених у НДХ (на 57 начина само у логору Јасеновац) током Другог светског рата - није геноцид. Планирано и изведено етничко чишћење у Хрватској током ратова деведесетих - није геноцид.

НЕЗАВИСНА ДРЖАВА ХРВАТСКА 1941-1945

ЗЛИКОВЦИ

Славко Кватерник * Јуре Францетић * Крунослав Драгановић

Макс ЛубурићДинко ШакићМошков * Лорковић * Мирко Пук

Анте Павелић * Мирослав Мајсторовић - Филиповић * Усташе

Алојзије Степинац * Црна Легија * Љубо Милош * Виктор Гутић

Миле Будак * Мијо Бабић * Андрија Артуковић * Џафер Куленовић

Иван Шарић * Фехим Спахо * Мухамед Хаџиефендић * Рафаел Бобан

Муслимански дужноснициВладимир Крен *

ЛОГОРИ

Керестинец * Даница * Крушћица * Тења * Госпић-Јадовно-Паг

Сисак * Јасеновц * Стара Градишка * Јастребарско * Лепоглава

Пријдор * Маглај * Добој * Огулин * Зеница * Пакленица * Ђаково

Грабовац * Рогатица * Вишеград * Сарајево * Винковци

ЗЛОДЕЛА

Пребиловци * ВељунДракулићОстрожинДивосело

Садиловац * Машвина * Возућа * Бракусова ДрагаПркос

Међеђа * Шушњар * Паланчиште * Пискавица * Драксенић

Глинска црква * Гудовац * Ливањско поље * Бегово Брдо

Стари БродШидГрабовац Бански * Воћин * Дубица * Пркос

Калати * Шегестин * Корићка јама * Бијели Поток * Гаравице

Вуковар * Миострах *

ЖРТВЕ

Дамјан ШтрбацПлатон (Јовановић) * Петар Дабробосански

Љубан Једнак * Даница ПрашталоВукашин Мандрапа

Зорка Делић * Љубомир Млађеновић * Марија Почуча

Марко Бошковић * Српска банка * Гламоч * Славско Поље

ПУБЛИКАЦ.

Пацовски канали * Бог и Хрвати * Иродови синови * Magnum Crimen

Усташка зверства * Цвијет Хрватства * Залазак стољећа

Благослов Ватикана * Деца у жици * Без кајања * Пјесма Ђурђевдан

Мук * Страх * Понор * Дара из ЈасеновцаЦрна књига * Ожиљак

Пакао НДХ * Србољуб Живановић * Три стратишта * Једење Богова

Личка трагедија * Не окрећи се сине * Покољ у Глини * Дјеца Козаре

Цазинска Крајина * Тотални геноцид * Фратри и усташе кољу

Политика терора *

 

Етничко чишћење 120-130.000 Срба из Сарајева - није геноцид.

3.267 Срба из сребреничког краја, који су малтретирани, везивани жицом, живи паљени, клани, којима су ломљени удови и отваране утробе, да би на крају били убијани метком, о чему постоји комплетна документација, није геноцид, али зато неколико стотина стрељаних исламских екстремиста који су тај покољ починили, од којих је направљена имагинарна бројка 8.372-јесте, иако по међународном праву нема никакве одлике геноцида!

Пошто та задата имагинарна бројка ни после двадесет и нешто година није достигнута морају да се сахрањују и војници страдали у борбама много пре јула 1995., и живи људи, и мртворођени и они умрли природном смрћу далеко од Сребренице, јер и ако нису умрли директно од српске руке сигурно су умрли од "великосрпске хегемоније", а то је једина смрт која се плаћа…

И зато су се појавили "ђеносајд сурвајвери" (genocide survivor) који широм света, а највише у Енглеској (баш ме чуди да се у најгеноциднијој земљи света то примило) представљају "своја искуства", иако су из Сарајева, Приједора или Цазина, тако да за Сребреницу нису ни чули док није почело да се плаћа.

Довољно је поменути пример Амре Мујкановић, "Events Manager-а" у организацији "Remembering Srebrenica", која се представља, пазите сад: Не као преживели геноцида, већ као ДРУГА ГЕНЕРАЦИЈА ПРЕЖИВЕЛИХ (Second Generation Survivor), а родитељи јој избегли из БиХ у Шкотску 1993. што значи да је и прва генерација Сребреницу видела само на телевизији.

Колики је то бизнис можете видети овде, мада је све било јасно одмах после снимка бахаћења Мунире Субашић из удружења "Мајке Сребренице", која се обогатила глумећи мајку невино настрадалог.

Када је газда видео да му се циркус распада и да је све мање публике рекао је свом изасланику да промени кривични закон БиХ и уведе нови члан, којим се "забрањује негирање геноцида и других ратних злочина и величање ратних злочинаца".

Јесте да на то није имао никакво право, али циркус много кошта, публика се мора некако намаћи.

Без обзира што власник циркуса у свом власништву има и Хашки трибунал, свестан је да циркус полако, али сигурно, пропада, јер, како каже брат Михаило Меденица: "истина и помирење не могу вазда бити ћуприје преко река српске крви".

ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА У СРЕБРЕНИЦИ 1992-1995

Брано Вучетић * Добрина Продановић * Слободан Стојановић * Сребреничке жртве

Бјеловац * Брежани * Загони и Крњићи * Кравица * Скелани * Јежештице

Сефер Халиловић * Братунац * Вацлав Дворжак * Насер Орић * Елфета Весели

Истинита Сребреница * Крици и опомена * Цветко Ристић * Мајке Сребренице

Пакао и патња * Издани град * Планирани хаос * Ратко Шкрбић * Залазје

Љубомир Млађеновић * Исповјести жртава * Лешинарење Сребренице

Без дистанце * Харис СилајџићАлија Изетбеговић * Успех пропаганде * Зликовци

 

Аутор: Жељко Пантелић
Извор: Бунарблог
11.07.2022.

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 408  пута
Број гласова: 5


Tags:
SREBRENICA BRATUNAC
ISTOCNA BOSNA
SREDNJE PODRINJE
MUSLIMANSKI ZLOCINI
ZELJKO PANTELIC
DEVEDESETE GODINE
JULI 1995
ARMIJA BIH
28. DIVIZIJA
RASPAD SFRJ
RAZBIJANJE JUGOSLAVIJE
AMRA MUJKANOVIC
SLOBODAN STOJANOVIC
VLADIMIR GAJIC
ZORAN STANKOVIC
LJILJA ILIC
GENOCID POKOLJ
NASER ORIC
MEMORIJAL POTOCARI
UBIJANJE CIVILA
MALISANI DECA
EMIR SULJAGIC
KRAVICA BJELOVAC
DECEMBAR 1992
REGIJA BIRAC


ПРОВЕЗАНЕ ТЕМЕ

Интервју са Цветком Ристићем, дечаком коме је Орић побио породицу у Скеланима

Паклених 1339 дана: Исповест Радојке Пандуревић из сарајевских Хаџића о тамновању у логору Силос

Три деценије голготе купрешких Срба

Обиљежавање 25 година од затварања муслиманског логора "Силос" у Сарајеву

Досије Олуја: Четворица хрватских пилота су оптужени за злочин на Петровачкој цести августа 1995. године

Избјегавање амбасадора Мајкла Марфија да посјети стратишта Срба у Сребреници

Страдање Кипа и Клисе у Западној Славонији 1991. године (Логор Рибарска Колиба)
Поделите ову вест, нека се чује истина...

Skip Navigation Links