РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), Alexander Dorin: Манипулације са списком мртвих муслимана - www.zlocininadsrbima.com

   

24. септембар 2014.


РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), ALEXANDER DORIN: МАНИПУЛАЦИЈЕ СА СПИСКОМ МРТВИХ МУСЛИМАНА


ФБР Биљана Диковић: Ако одбијемо од 7.400 наводно несталих још најмање 2.000 жртава борбених дејстава, онда нам остаје 5.400. Да ли се у том броју садржи још нека лаж, односно број људи који НИЈЕ убијен у јулу 1995. у околини Сребренице?
 
Alexander Dorin: Да, има још неколико случајева манипулација са великим бројем људи са списка „несталих“. Само у једном случају манипулације већ можете са цифре од 5.400 да скинете око 3.000! Миливоје Иванишевић је упоређивао списак наводно несталих са изборним листама из 1996. године. Пронашао је на списку гласача око 3.000 имена људи која су такође на списку наводно несталих. Ти избори су тада били под контролом „Организације за европску безбедност и сарадњу“ (ОЕБС). У тим изборима су такође гласали Бошњаци који су тада живели по неким европским земљама као избеглице. Већи део тих имена су објављена овде: http://www.srebrenica-facts.com/manipulierte_todesliste
 
Енглески новинар Jonathan Rooper је чуо за тај случај па је контактирао ОЕБС и тражио објашњење за тај случај. У одређеном временском периоду је добио укупно три одговора, или боље речено изговора.
 
 
Први изговор је гласио да они нису у стању да тренутно дођу до бирачких спискова из 1996. године, зато што су наводно негде закључани. После су измислили причу да је муслиманска власт за изборе 1996. године користила старе бирачке спискове из 1991. године.
 
Али и то не може да буде тачно, јер је Миливоје Иванишевић пронашао на бирачком списку људе који 1991. нису били пунолетни и самим тим нису имали право да гласају. А поред тога би се радило о изборној превари ако би муслиманска власт 1996. године заиста користила старе бирачке спискове из 1991. године. У томе случају би ОЕБС морала да покрене истрагу против бошњачке власти и да је тужи. Али, то се није десило, зашто? Одговор је јасан: да се неби открила једна огромна манипулација у вези Сребренице.
 
Међу тим изговорима је била и тврдња да су хашки експерти у међувремену упоредили списак несталих са бирачким листама. Тврдили су да има само мало имена која су уписана на оба од ових спискова. Али, поново је Миливоје Иванишевић пронашао да се ради о манипулацији: ти наводни експерти нису упоређивали списак несталих особа са бирачким списком из 1996. него из 1997. године! Значи, поново покушај да се сакрије један скандал у који су умешане међународне организације.
 
И поново се можемо позивати на један муслимански извор, који ову манипулацију додатно потврђује. 2010. године је у Бања Луци на једној прес конференцији Мирсад Токача дао изјаву, да су он и његов тим у околини Сребренице до сада пронашли 500 живих муслимана чија имена су такође на списку несталих у јулу 1995. године (види: „Токачин тим пронашао 500 живих Сребреничана“, Независне Новине, 31.03.2010.).
 
Бил Клинтон у Поточарима
 
Ако значи још, данас у околини Сребренице живи 500 људи са списка несталих, онда никога не може да зачуди, да је 1996. године гласало око 3.000 људи чија имена су такође на истом списку. Јер, од 1996. до 2010. године је сигурно један део тих људи умрло, док се други део иселио у иностранство. И не сме се заборавити, да су 1996. на изборима гласали и људи, који су тада већ живели као избеглице у иностранству. Ове чињенице и смешни изговори међународних организација подвлаче ову манипулацију. А циљ таквих манипулација је да се створи онај „геноцид“ који су Бил Клинтон и Алија Изетбеговић најавили већ 1993. године.
 
ФБР Биљана Диковић: Овде значи од цифре 5.400 људи одузимамо 3.000! Остаје нам још 2.400…
 
Alexander Dorin: Јесте, али и од те цифре на крају неће скоро ништа остати. Борачка организација Репубилке Српске је дала изјаву да има на списку несталих скоро 1.000 имена људи, који су већ умрли пре пада Сребренице (види: „Под сумњом списак сребреничких жртава“, Политика, 13.10.2007.).
 
Борачка организација каже да је извор тога Насер Орић. Очигледно се борачка организација позива на књигу „Сребреница Свједочи и Оптужује“, коју је Насер Орић већ 1994. године издао. У тој књизи је Насер Орић објавио списак од 1.333 муслимана који су погинули 1992., 1993. и 1994. године у околини Сребренице. Анализа тога списка показује, да је већи део тих бораца и мушкараца страдао у нападима на српска села и у борбама. А од тих 1.333 имена, тако тврди борачка организација, је 954 завршило на списку „несталих“ из јула 1995. године.  
 
Бошњачке организације никада нису дале објашњење где се данас налазе ти мртви људи са Орићевог списка. Ако узмемо у обзир све остале манипулације у вези Сребренице, онда можемо да пођемо од тога, да су те људе такође сахранили у Поточарима. Са тиме постаје додатно јасно зашто српски истражитељи и патолози у току ископавања хашких форензичара нису смели бити на лицу места.
 
Ако додамо тој цифри од 1.333 још најмање 2.000 жртава борбених дејстава после пада Сребренице, онда долазимо већ до цифре од више од 3.300 људи који су закопани у Поточарима и нису могли бити жртве стрељања. Поточари су значи место где су претежно сахрањивали жртве учесника борбених дејстава од 1992. до 1995. године, а не жртве геноцида!
 
Али, и овде још није крај манипулацијама. Доктор Љубиша Симић је пронашао друге манипулације у вези форензичких извештаја истражитеља хашког трибунала. Пронашао је како су извештаји хашких форензичара у једном тренутку погрешно интерпретирани. Блиц онлине пише између осталог 02. 07. 2010. следеће (види: „Форензички извештај служио за манипулације суду у Хагу“, Блиц онлине,  2.7.2010.):
 
Хашки суд манипулисао је форензичким извештајима о жртвама из Сребренице у многим предметима, а пре свега у предмету против генерала Војске РС Радислава Крстића, наводи се у новој књизи „Сребреница: деконструкција једног виртуелног геноцида“, аутора Стефана Каргановића и Љубише Симића из холандске невладине организације „Историјски пројекат Сребреница“. Крстић је за „геноцид у Сребреници“ осуђен на 35 година затвора. 
 
Симић је јавности јуче представио оригиналне форензичке извештаје из масовних гробница у Сребреници који су пуни нелогичности а које је Суд, ипак, без икаквог испитивања, користио као доказе. Случајно или не, већину тих извештаја писали су форензичари из Турске, а обдукцијама није присуствовао ниједан стручњак из Републике Српске. На пример, од 3.560 извештаја, њих 1.583 се односи само на делове људског тела. Међутим, у оптужбама против Крстића сматрало се да се један извештај односи на једну жртву, па му се на терет стављао нереалан број жртава.
 
Осим тога, у око 90 одсто оваквих извештаја који се односе само на једну кост или на неколико људских костију узрок смрти није утврђен, али у извештајима пише да су људи убијени – каже Симић. 
 
Он је приказао и форензички извештај о пронађеном телу у чијој је одећи у џепу била марамица. Мада не постоје никакви докази, хашки форензичари су закључили да је марамица служила као повез за очи, а да је након стрељања стављена у џеп! Симић је приказао и извештаје који се односе на страдале и покопане у сребреничкој гробници Зелени јадар, у којој је највећи део тела пронађен са гелерима у себи, што значи да су погинули у борбеним дејствима – од артиљерије. Међутим, то нигде у предметима није наглашено, већ се и овакве жртве сматрају последицом стрељања. Слично је и са целим пронађеним скелетима на којима нема трагова о узроку смрти, али у форензичким извештајима пише да су убијени.
 
 
Др. Љубиша Симић је реконструисао патолошке извештаје. Дошао је до закључка да се мало више 3.500 патолошких извештаја односе на мање од 2.000 лешева, а не на 3.500. До те манипулације је дошло зато што се један велики део патолошких извештаја односи само на један или неколико костију. А у току процеса против разних оптужених Срба су тужитељи тврдили да се сваки извештај односи на један леш (види: Степхен Каргановиц, „ What happened at Srebrenica? Examination of the forensic evidence – The Hague ICTY Tribunal and the Popovic Judgment“, Global Research, 20. 06. 2010.).
 
Ако додамо тих отприлике 1.500 непостојећих људи оном броју од 3.300 жртава борбених дејстава од 1992. до 1995. године, онда долазимо већ до укупно 4.800 људи (постојећи и непостојећи) које могу у Поточарима да презентују као такозване сребреничке жртве, и ако ниједна од тих особа није могла бити стрељана после пада Сребренице.
 
На основи овог случаја морамо да пођемо од тога, и ако то можда морбидно звучи, да у Поточарима има више од 1.500 сандука у којима не леже жртве из Сребренице. Да ли су празни, и да ли у њима леже жртве из других крајева Босне, то до сада нико осим муслиманих институција није у стању да оцени. Америчка организација „International Committee for Missing Persons“ (ICMP), коју је основао бивши амерички председник Бил Клинтон, у међувремену тврди, да су оно преко днк-анализе до сада могли да идентификују укупно 6.481 сребреничких жртава (види: „ DNA Results of the International Commission on Missing Persons Reveal the Identity of 6,481 Srebrenica Victims“, ICMP press releases, 09. 07. 2010.).
 
Иста та организације каже да су у целој Босни до сада могли преко днк-анализе да идентификују 13.124 жртава рата. А то би значило да скоро 50% свих до сада идентификованих жртава из целе Босне потичу из малог града Сребреница! Замислите да би неко тврдио да 50% свих руских жртава из Другог светског рата потиче из једног малог руског града. Да ли би то неко могао да верује? Наравно да не. Зашто данас онда верује велики број људи у очигледне бајке америчког лобија? (мало касније ћемо да пишемо више о Бил Клинтоновиј организацији ICMP).
 
Постоји још других чињеница које указују на то да у Поточарима има доста сандука у којима не леже жртве из Сребренице. Миливоје Иванишевић је писао у својој књизи „Сребреница јул 2005. – у трагању за истином“ о томе, да међу првих 2.442 у Поточарима сахрањеним људима има 914 чија имена су такође на бирачким списковима 1996. године.
 
Писали смо већ о томе, да су ти избори тада били под контролом „Организације за европску безбедност и сарадњу“. То значи да једним делом постојећим или непостојећим мртвима у Поточарима дају лажни идентитет. Те лешеве или сандуке су закопавали у току шест сахрана. У току сваке сахране је међу сахрањенима био један број имена која су такође на бирачком списку 1996. године. Ево имена:
 
 
Први укоп посмртних остатака 31. март 2003.:
 
1. Адемовић (Омер) Бекто, 2. Адемовић (Таиб) Асим, 3. Ахметовић (Ариф) Ахмет, 4. Ахметовић (Мујо) Мустафа, 5. Ахмић (Рифет) Хасиб, 6. Акагић (Алија) Сабахудин, 7. Алицћ (Алага) Абаз, 8. Алић (Алија) Шукрија, 9. Алић (Дулан) Енез, 10. Алић (Хикрија) Азем, 11. Алић (Ибрахим) Хајро, 12. Алић (Мехмед) Мујо, 13. Алицћ (Мујо) Јунуз, 14. Алић (Мујо) Шевко, 15. Алић (Рамо) Охран, 16. Алић (Сејдалија) Сејдин, 17. Алић (Шахин) Хидајет, 18. Алић (Шахин) Шахзет, 19. Алић (Шевко) Шевал, 20. Алиефендић (Хакија) Мухамед, 21. Алихоџић (Ћамил) Рамадан, 22. Алихоџић (Шаћир) Хусеин, 23. Аљић (Авдулах) Зијад, 24. Аљкановић (Хусо) Хасо, 25. Атић (Атан) Шахман, 26. Атић (Хашим) Незир, 27. Атић (Мујо) Идриз, 28. Атић (Омер) Мујо, 29. Атић (Сафет) Ибро, 30. Авдић (Абдурахман) Абдулах, 31. Авдић (Хасан) Механ, 32. Авдић (Смајо) Суљо, 33. Авдић (Суљо) Салко, 34. Бајрактаревић (Бего) Пашад, 35. Бегановић (Нуриф) Рамо, 36. Бегић(Бего) Медо, 37. Бегић (Незир) Веказ, 38. Бегић (Салих) Халид, 39. Бегзадић (Нуриф) Мирсад, 40. Борић (Хусеин) Суљо, 41. Будовић (Ибро) Алија, 42. Бумбуловић (Алија) Зухдо, 43. Бумбуловић (Зухдо) Нијаз, 44. Бурић (Мехо) Нурија, 45. Цврк (Хасан) Рамиз, 46. Делић (Јусуф ) Беган, 47. Делић (Незир) Ћамил, 48. Делић (Нурија) Ахмет, 49. Делић (Нурија) Сафет, 50. Делић (Селман) Ибрахим, 51. Дервишевић (Ахмет) Ахмедин, 52. Дивовић (Рамо) Сал- ко, 53. Дудић (Халил) Шемсо, 54. Ђогаз (Хасан) Нусрет, 55. Ефендић (Шемсо) Едхем, 56. Ејубовић (Ибро) Мехмедалија, 57. Фејзић (Смајо) Смаил, 58. Габељић (Осман) Осмо, 59. Геровић (Нурија) Нуриф, 60. Хабибовић (Абид) Неџиб, 61. Хабибовић (Абид) Вахид, 62. Хабибовић (Муниб) Мирсад, 63. Хафизовић (Мухамед) Хасим, 64. Хафизовић (Рашид) Авдо, 65. Хајдаревић (Едхем) Мехмед, 66. Хакић (Рамиз) Вејсил, 67. Халиловић (Абид) Халид, 68. Халиловић (Асим) Едхем, 69. Халиловић (Хамид) Хамед, 70. Халиловић (Хасан) Хасиб, 71. Халиловић (Ибрахим) Асим, 72. Халиловић (Ибро) Рашид, 73. Халиловић (Муниб) Хакија, 74. Халиловић (Муниб) Зулфо, 75. Халиловић (Осман) Есед, 76. Халиловић (Осман) Нурдин, 77. Халиловић (Рамо) Хусо, 78. Харбаш (Омер) Асим, 79. Хасановић (Алија) Мехмедалија, 80. Хасановић (Бајро) Шефик, 81. Хасановић (Емин) Расим, 82. Хасановић (Хусеин) Ибрахим, 83. Хасановић (Хусеин) Шевко, 84. Хасановић (Ибиш) Бењамин, 85. Хасановић (Механ) Хасан, (Шевко) Хусо, 86. Хасановић (Мустафа) Сенахид, 87. Хасановић (Нурија) Нусрет, 88. Хасановић (Омер) Теуфик, 89. Хасановић (Сејфо) Абдулах, 90. Хасановић (Захир) Фикрет, 91. Хасић (Заим) Нурија, 92. Хаскић (Ибрахим) Адем, 93. Хаскић (Исмаил) Самир, 94. Хиркић (Ахмо) Мехо, 95. Хиркић (Даут) Енис, 96. Хоџић (Алија) Узеир, 97. Хоџић (Јусуф) Сабахудин, 98. Хоџић (Сејфо) Салчин, 99. Хотић (Хасан) Сеад, 100. Хрустић (Незир) Бесим, 101. Хрустић (Шахин) Азиз, 102. Хукић (Бехадил) Бесим, 103. Хукић (Хуко) Ајваз, 104. Хукић (Идриз) Ибрахим, 105. Хуремовић (Алија) Рамо, 106. Хусеиновић (Ибрахим) Осман, 107. Хусејновић (Садо) Кемал, 108. Хусић (Осман) Рамо, 109. Хусић (Шемсо) Азем, 110. Ибишевић (Ибрахим) Исмаил, 111. Ибишевић (Меша) Мехо, 112. Ибишевић (Шемсо) Јахија, 113. Ибрахимовић (Ибрахим) Хасан, 114. Ибрахимовић (Нурија) Неџад, 115. Ибрахимовић (Нурија) Нурдин, 116. Ибрахимовић (Салих) Сафет, 117. Ибрахимовић (Смаил) Јусо, 118. Ибрахимовић (Зухдо) Хасиб, 119. Ибрић (Механ) Хамед, 120. Икановић (Назиф) Хедин, 121. Икановић (Зухдија) Омер, 122. Имшировић (Рамо) Џемал, 123. Имшировић (Рамо) Менсур, 124. Јахић (Реџо) Решид, 125. Јакубовић (Атиф) Исмет, 126. Јакубовић (Хакија) Абид, 127. Јакубовић (Хусеин) Екрем, 128. Јунузагић (Захир) Мирза, 129. Јусић (Хасиб) Садик, 130. Јусић (Мустафа) Захир, 131. Јусуфовић (Хусо) Химзо, 132. Јусуфовић (Садо) Садик, 133. Јусуфовић (Смајо) Салчин, 134. Кахрић (Јусо) Хусо, 135. Калић (Хамид) Мехмедалија, 136. Калић (Омер) Салко, 137. Канџетовић (Абдулах) Атиф, 138. Канџетовић (Ахмет) Омер, 139. Капиџић (Идриз) Бајро, 140. Кардашевић (Рамо) Хајрудин, 141. Касумовић (Фејзо) Хасиб, 142. Клемпић (Едхем) Кадрија, 143. Крџић (Хамид) Муниб, 144. Махмутовић (Омер) Хусеин, 145. Малатић (Смајо) Салко, 146. Малић (Фазлија) Теуфик, 147. Малић (Меша) Мујо, 148. Малић (Суљо) Мехмед, 149. Механовић (Хакија) Назиф, 150. Мехић (Алија) Сејдалија, 151. Мехић (Ибрахим) Мустафа, 152. Мехић (Мехо) Тахир, 153. Мехиновић (Незир) Азмир, 154. Мехмедовић (Хусеин) Ахмо, 155. Мехмедовић (Хусо) Фикрет, 156. Мехмедовић (Ибрахим) Рашид, 157. Мехмедовић (Ибрахим) Сидик, 158. Мехмедовић (Идриз) Осман, 159. Мехмедовић (Рамиз) Мевлудин, 160. Мехмедовић (Ризво) Каро, 161. Мехмедовић (Шевко) Хусо, 162. Мемишевић (Алија) Шабан, 163. Мемишевић (Шабан) Алија, 164. Мешановић (Салих) Азмир, 165. Мешановић (Хусо) Салих, 166. Мухаремовић (Лутво) Исмет, 167. Мухаремовић (Лутво) Мујо, 168. Мухаремовић (Шабан) Реуф, 169. Мухић (Мехо) Мехмедалија, 170. Мухић (Мујо) Хајрудин, 171. Мујчић (Јусо) Зухдо, 172. Мујчић (Зухдо) Халил, 173. Мујчиновић (Авдо) Мујо, 174. Мујић (Едхем) Сакиб, 175. Мујић (Хасо) Мујо, 176. Мујић (Хасо) Незир, 177. Мујић (Мухарем) Мехмед, 178. Мујић (Назиф) Мухидин, 179. Мујић (Рамо) Рамиз, 180. Мујкић (Рамо) Енез, 181. Мујкић (Рамо) Идриз, 182. Мујкић (Рамо) Мехмед, 183. Мујкић (Зухдија) Осман, 184. Муминовић (Аљо) Осмо, 185. Муминовић (Ибро) Неџад, 186. Мусић (Хакија) Реџо, 187. Мустафић (Асим) Рифет, 188. Мустафић (Хакија) Ризво, 189. Мустафић (Нијазија) Факир, 190. Мустафић (Мујо) Муједин, 191. Налић (Ћамил) Сафет, 192. Налић (Кемал) Ибро, 193. Нукић (Хакија) Ибрахим, 194. Нукић (Незир) Ибро, 195. Нумановић (Хамид) Вахид, 196. Омић (Јунуз) Фахрудин, 197. Орић (Ћазим) Сејдалија, 198. Орић (Јусуф) Нермин, 199. Орић (Мехмед) Мехемед, 200. Османовић (Хакија) Осман, 201. Османовић (Хасиб) Ремзија, 202. Османовић (Назиф) Хасиб, 203. Османовић (Нурија) Хајрудин, 204. Османовић (Рамиз) Хариз, 205. Пашић (Омер) Месуд, 206. Пеимановић (Ахмет) Кадрија, 207. Планић (Ибро) Сабахудин, 208. Рахмановић (Мехмед) Мухамед, 209. Рамић (Хамед) Рамо, 210. Рамић (Ибрахим) Шабан, 211. Риђић (Џемал) Ислам, 212. Салчиновић (Авдурахман) Смајо, 213. Салиховић (Ахмо) Нуриф, 214. Салиховић (Асим) Нурија, 215. Салиховић (Хамед) Хамдија, 216. Салиховић (Хасо) Мевлудин, 217. Салиховић (Ибрахим) Алија, 218. Салиховић (Механ) Садет, 219. Салиховић (Мехмед) Авдо, 220. Салиховић (Мехмед) Сафет, 221. Салиховић (Мухарем) Нијаз, 222. Салиховић (Мујо) Суљо, 223. Салиховић (Муло) Дамир, 224. Салиховић (Мурат) Мујо, 225. Салиховић (Мустафа) Мехмед, 226. Салиховић (Рамо) Хамед, 227. Салиховић (Рамо) Синан, 228. Салиховић (Сафет) Заим, 229. Салиховић (Салко) Нусрет, 230. Салкић (Алија) Хусеин, 231. Салкић (Идриз) Изет, 232. Салкић (Шабан) Сејдалија, 233. Санџић (Лутво) Хусо, 234. Сејдиновић (Ахмо) Сенаид, 235. Сејдиновић (Ахмо) Шабан, 236. Селимовић (Исмет) Јунуз, 237. Смаиловић (Осман) Сабахудин, 238. Смајић (Емин) Шабан, 239. Смајић (Ибрахим) Кемал, 240. Смајић (Мустафа) Ахмо, 241. Смајић (Суљо) Рашид, 242. Смајловић (Салко) Исмет, 243. Смајловић (Шабан) Ибрахим, 244. Соколић (Салчин) Механ, 245. Сулејмановић (Незир) Нехрудин, 246. Суљић (Авдо) Исмет, 247. Суљић (Бекир) Шабан, 248. Суљић (Хасан) Хајрудин, 249. Суљић (Идриз) Сенахид, 250. Суљић (Јакуб) Јасмин, 251. Суљић (Рамо) Муниб, 252. Суљић (Рамо) Салко, 253. Суљић (Салко) Назиф, 254.Шабановић (Ибро) Сејфо, 255.Шахмановић (Незир) Изет, 256.Шехић (Рамо) Шаћир, 257.Шехић (Шаћир) Шевкет, 258.Шпиодић (Хасиб) Џемал, 259.Шпиодић (Хасиб) Неџад, 260. Турковић (Мехо) Ибиш, 261. Турсуновић (Мехо) Адил, 262. Тузлић (Авдо) Фадил, 263. Вејзовић (Мехмед) Хајро, 264. Вејзовић (Салко) Мерсед, 265. Зимић (Азем) Салих, 266. Зимић (Азем) Сејдалија, 267. Зимић (Рамо) Нусрет, 268. Зукановић (Алија) Авдија, 269. Зукановић (Мујо) Амир, 270. Зукановић (Салко) Салчин, 271. Зукановић (Зајко) Фадил.
 
 
Други укоп посмртних остатака 11. јула 2003. 
 
1. Ајшић (Ћамил) Исмет, 2. Ајшић (Синан) Бешир, 3. Алић (Есед) Захид, 4. Алић (Салчин) Нирсан, 5. Алић (Шабан) Хусо, 6. Алихоџић (Ахмет) Шабан, 7. Авдић (Ибро) Омер, 8. Бајрамовић (Рамо) Неџад, 9. Бајрамовић (Рамо) Сенад, 10. Бегановић (Расим) Бего, 11. Бектић (Јусуф) Ејуб, 12. Бумбуловић (Зухдо) Џевид, 13. Делалић (Исмет) Суљо, 14. Дураковић (Јахија) Емин, 15. Џанановић (Зекир) Севлет, 16. Ефендић (Едхем) Мевлудин, 17. Ејубовић (Осман) Суљо, 18. Фејзић (Незир) Несиб, 19. Халиловић (Алија) Сабахет, 20. Халиловић (Хајро) Хајрудин, 21. Халиловић (Хасиб) Муниб, 22. Халиловић (Назиф) Сабрија, 23. Хасановић (Мехо) Алија, 24. Хасановић (Азем) Азиз, 25. Хасановић (Хусо) Едхем, 26. Хасановић (Ибрахим) Абдулах, 27. Хасановић (Мехо) Хасан, 28. Хасановић (Мехо) Сенахид, 29. Хасић (Шабан) Мехмед, 30. Хоџић (Химзо) Сафет, 31. Хрустановић (Хусо) Ахмо, 32. Хрустановић (Мустафа) Един, 33. Хрустановић (Хусо) Ешеф, 34. Хрустић (Ибрахим) Сеад, 35. Хублић (Хамза) Мехо, 36. Хукић (Хајрудин) Бајазит, 37. Хуремовић (Фахрудин) Шевал, 38. Хусејновић (Хајрудин) Нермин, 39. Хусић (Нурија) Мухамед, 40. Ибишевић (Салко) Рамиз, 41. Ибрахимовић (Мехо) Мевлудин, 42. Ибрахимовић (Абид) Назиф, 43. Јахић (Рамо) Хасиб, 44. Јакубовић (Хакија) Едхем, 45. Јашаревић (Мујо) Ибро, 46. Јусић (Мустафа) Хабиб, 47. Јусић (Салко) Авдо, 48. Кабиловић (Бего) Несиб, 49. Малић (Хакија) Есад, 50. Мехмедовић (Изет) Азем, 51. Мехмедовић (Мумин) Хајрулах, 52. Мемић (Шахин) Реџо, 53. Мујић (Бајро) Азем, 54. Мујић (Бајро) Сенахид, 55. Муминовић (Азем) Мирсад, 56. Мустафић (Менсур) Муавиз, 57. Мустафић (Омер) Сенад, 58. Омић (Јунуз) Абдулах, 59. Орић (Абид) Сезан, 60. Османовић (Мујо) Абдулах, 61. Османовић (Ибрахим) Мевлудин, 62. Салчиновић (Јусуф) Веказ, 63. Салиховић (Хамдија) Мевлид, 64. Салиховић (Мујо) Азиз, 65. Салиховић (Незир) Сафет, 66. Салиховић (Салих) Рамо, 67. Салиховић (Салко) Бекир, 68. Салиховић (Незир) Ведхет, 69. Салкић (Авдо) Абдулах, 70. Салкић (Суљо) Асим, 71. Сејдиновић (Мујо) Есед, 72. Селимовић (Дедо) Бајро, 73. Селимовић (Ахмо) Исмет, 74. Селимовић (Ризво) Изет, 75. Синановић (Мухамед) Сабит, 76. Скелеџић (Шахбаз) Мирсад, 77. Скелеџић (Шахбаз) Суад, 78. Смајловић (Осман) Омер, 79. Суљић (Хајрудин) Мирсад, 80. Суљић (Реџо) Ешеф, 81. Тахић (Мустафа) Хамед, 82. Тихић (Мујо) Ахмо, 83. Тихић (Реиф) Џемил, 84. Зукановић (Сабрија) Сефер, 85. Зукановић (Салко) Хајрудин.
 
 
Трећи укоп посмртних остатака 20. септембар 2003.
 
1. Алић (Мухарем) Хидајет, 2. Бурић Азиз , 3. Цврк (Муниб) Мусемир, 4.Ћемо (Салих) Аљо, 5. Делић (Алага) Селим, 6. Делић (Селим) Ениз, 7. Дервишевић (Рифет) Фахро, 8. Диздаревић (Хедиб) Хусејин, 9. Ејубовић (Алија) Ејуб, 10. Фејзић (Сакиб) Сафет, 11. Хабибовић (Јусуф) Селвер, 12. Халиловић (Мехо) Мустафа, 13. Харбаш (Кадрија) Хајрудин, 14. Хасанковић (Заим) Азиз, 15. Хасановић (Абдулах) Мушан, 16. Хасић (Хамед) Мујо, 17. Јусић (Хасан) Хасиб, 18. Машић (Омер) Мухарем, 19. Мехмедовић (Ц́амил) Мирсад, 20. Мујић (Хакија) Мањо, 21. Мујић (Мухарем) Мехмед, 22. Мујкић (Хајрудин) Фахрудин, 23. Мустафић (Шевко) Менсур, 24. Пудиловић (Мехо) Ахмо, 25. Рамић (Рамиз) Мидхат, 26. Салчиновић (Ћамил) Салих, 27. Сејдиновић (Јунуз) Несиб, 28. Селимовић (Атиф) Рамо, 29. Скелеџић (Мехо) Ибрахим, 20. Суљић (Касим) Џевад, 21. Шпиодић (Химзо) Мехмедалија.
 
 
Четрврти  укоп посмртних остатака 11. јул 2004.
 
1. Адемовић (Шећан) Абид, 2. Ахметовић (Махо) Ибрахим, 3. Алић (Алија) Алага, 4. Алић (Алија) Фахрудин, 5. Алић (Хамед) Хамид, 6. Алић (Хасиб) Сакиб, 7. Алић (Хасо) Нијаз, 8. Алић (Осман) Хусеин, 9. Аљкановић (Ибран) Ђемо,10. Атић (Абдурахман) Суљо, 11. Атић (Ибро) Смајо, 12. Авдић (Алија) Абдулах, 13. Авдић (Хасан) Хусеин, 14. Авдић (Хурем) Ахмо,15. Авдић (Назиф) Садо, 16. Бајрамовић (Адил) Незир, 17. Бајрамовић (Рамо) Шемсо, 18. Бећировић (Мустафа) Абдулах, 19. Беговић (Ахмо) Хусо, 20. Бекрић (Сулејман) Расим, 21. Бектић (Енез) Ђелил, 22. Бектић (Хамед) Џемал, 23. Бектић (Мујо) Муниб 24. Чивић (Ибрахим) Назиф, 25.Чивић (Идриз) Хидин, 26. Чивић (Мустафа) Омер, 27. Чивић (Шукрија) Ахмедин, 28. Даутбашић (Бајро) Мухамед, 29. Даутовић (Алага) Азем, 30. Делић (Ахмо) Сенаид, 31. Делић (Дахмо) Абдурахман, 32. Диздаревић (Авдо) Хасо, 33. Дудић (Алија) Зијад, 34. Дудић (Хусеин) Садик, 35. Дудић (Јусуф) Смаил, 36. Дудић (Омер) Азем, 37. Џанановић (Незир) Неџад, 38. Џанановић (Нурија) Бериз, 39.Ђогаз (Салчин) Салко, 40. Ефендић (Зекир) Бекир, 41. Емкић (Суљо) Незир, 42. Габељић (Атиф) Мустафа, 43. Габељић (Хусејин) Рамиз, 44. Хафизовић (Џемаил) Џевад, 45. Хафизовић (Таиб) Џемаил, 46. Халиловић (Есад) Емир, 47. Халиловић (Фејзо) Рагиб, 48. Халиловић (Хусеин) Хусо, 49. Халиловић (Ибро) Осман, 50. Хасановић (Хасан) Хамдија, 51. Хасановић (Рамо) Хасан, 52. Хасановић (Салих) Сабит, 53. Хасановић (Шабан) Џемал, 54. Хасић (Шабан) Хамед, 55. Хиркић (Осман) Решид, 56. Хоџић (Суљо) Фикрет, 57. Хрустановић (Авдо) Хусо, 58. Хрустановић (Хасан) Дахмо, 59. Хукић (Едхем) Гајибија, 60. Хукић (Хуко) Омер, 61. Хусејновић (Мехмед) Исмет, 62. Хусић (Хасан) Есад, 63. Ибишевић (Омо) Салко, 64. Ибрић (Шемсо) Исмет, 65. Јакубовић (Хусеин) Есед, 66. Јакубовић (Мујо) Мујчин, 67. Јусић (Авдо) Енез, 68. Карић (Хасан) Едхем, 69. Касумовић (Бекто) Бећир, 70. Крџић (Нурија) Омер, 71. Крџић (Омер) Сабит, 72. Малагић (Ахмо) Дахмо, 73. Малић (Авдо) Алија, 74. Малић (Сејфо) Захид, 75. Машић (Омер) Идриз, 76. Механовић (Мустафа) Охран, 77. Мехиновић (Осман) Вахид,78. Мехмедовић (Каро) Рамо,79. Мехмедовић (Осман) Фехим, 80. Мехмедовић (Осман) Хуснија, 81. Мехмедовић (Осман) Мехмед, 82. Мехмедовић (Рамо) Хусо, 83. Мерајић (Хусо) Хусеин, 84. Мухић (Асим) Шемсо, 85. Мухић (Нурија) Бериз, 86. Мухић (Нурија) Кадрија, 87. Мујановић (Осмо) Адем, 88. Мујчиновић (Алија) Кадрија, 89. Мујчиновић (Мујо) Ејуб, 90. Мујић (Хасо) Осман, 91. Мујић (Химзо) Рифет, 92. Мујић (Касим) Мујо, 93. Мујић (Мехо) Фахрудин, 94. Мујић (Суљо) Смајо, 95. Мујкић (Мехмед) Мехмедалија, 96. Мустафић (Абид) Садо, 97. Мустафић (Мухарем) Нурија, 98. Мустафић (Мустафа) Хамед, 99. Нухановић (Асим) Есад, 100. Нухановић (Асим) Сенад,101. Омеровић (Хамид) Бего, 102. Омеровић (Хиркија) Фадил, 103. Омеровић (Мустафа) Хусејин, 104. Омеровић (Шукрија) Нурија, 105. Османовић (Идриз) Мевлудин, 106. Османовић (Омер) Џевад, 107. Османовић (Рамо) Хајрудин, 108. Отановић (Салко) Фехо, 109. Пашалић (Алија) Мехмедали- ја, 110. Пилав (Исмаил) Сенад, 111. Питаревић (Хусо) Елведин, 112. Питаревић (Решид) Хусо, 113. Рамић (Ахмет) Адем, 114. Рамић (Дахмо) Касим, 115. Рамић (Ибрахим) Мустафа, 116. Салиховић (Мехмед) Сеад, 117. Салиховић (Мехмед) Селман, 118. Салиховић (Мурат) Јунуз, 119. Салиховић (Салих) Мехмед, 120. Салкић (Алија) Екрем, 121. Салкић (Хакија) Седин, 122. Салкић (Јусуф) Мушан, 123. Салкић (Јусуф ) Осман, 124. Селимовић (Алија) Мушка, 125. Селимовић (Бего) Рамо, 126. Смајловић (Демир) Исмет, 127. Смајловић (Нуриф ) Вахдет, 128. Смајловић (Омер) Јакуб, 129. Сулејмановић (Селман) Есад, 130. Сулејмановић (Шемсо) Шемсудин, 131. Суљић (Бидо) Алмир, 132. Суљић (Хасан) Селмо, 133. Суљић (Јусуф) Саиб, 134. Суљић (Салко) Бајро, 135. Табаковић (Мехо) Шевал, 136. Табаковић (Осман) Шевко, 137. Тихић (Мустафа) Хамид, 138. Зимић (Мујо) Ибро, 139. Зукановић (Салко) Хусејин, 140. Зукић (Ибрахим) Алија.
 
 
Пети укоп посмртних остатака 11. јул 2005.
 
1. Абдурахмановић (Исмет) Нисад, 2. Абдурахмановић (Незир) Исмет, 3. Абдурахмановић (Незир) Мехмед, 4. Адемовић (Авдо) Аднан, 5. Адемовић (Сарија) Ахмет, 6. Адемовић (Сарија) Шефик, 7. Адемовић (Шабан) Суљо, 8. Ахметовић (Шахин) Мехмед, 9. Алић (Хасан) Рефик, 10. Алић (Охран) Хасиб, 11. Алић (Омер) Хајрудин, 12. Алић (Сафет) Јусо,13. Алић (Шабан) Салих, 14. Атић (Шахман) Сенад, 15. Авдић (Даут) Хајрудин, 16. Авдић (Џемал) Мирсад, 17. Авдић (Хасан) Рамо, 18. Авдић (Шабан) Џемал, 19. Бајрактеревић (Бего) Ешад, 20. Бећировић (Бећир) Бекир, 21. Бећировић (Сабрија) Кемал, 22. Бегановић (Мустафа) Рамиз, 23. Бегановић (Салих) Мехо, 24. Бегић (Дерво) Салко, 25. Бегић (Енез) Неџад, 26. Бектић (Атиф) Алија, 27. Бектић (Авдо) Хасан, 28. Бектић (Сеад) Кирам, 29. Бектић (Суљо) Хамед, 30. Бектић (Суљо) Хусејин, 31. Брдаревић (Ахмо) Админ, 32. Бурић (Заим) Мехо, 33. Чакановић (Ћазим) Адис, 34.Чамџић (Хасан) Хабиб, 35. Чивић (Зајим) Идриз, 36. Чивић (Зухдо) Хедиб, 37. Ћатић (Хусејин) Јунуз, 38. Даутовић (Дерво) Осман, 39. Даутовић (Реџо) Решид, 40. Делалић (Исмет) Салко, 41. Делић (Незир) Хасиб, 42. Делимустафић (Исмет) Хазим, 43. Дудић (Абид) Хусо, 44. Дудић (Хусеин) Ибро, 45. Дудић (Омер) Мустафа, 46. Дураковић (Хасо) Алија, 47. Дураковић (Хасо) Сеад, 48. Џанановић (Џемал) Дамир, 49. Џанановић (Хасан) Шабан, 50. Џанановић (Расим) Џевад, 51. Џенановић (Рамиз) Малик, 52.Ђиловић (Мехмед) Екрем, 53.Ђозић (Хајрулах) Мирсад, 54.Ђозић (Сеид) Шевкет, 55.Ђозић (Турабија) Едхем, 56. Ефендић (Салко) Садик, 57. Ефендић (Захир) Механ, 58. Ејубовић (Хасан) Муниб, 59. Ејубовић (Мехмед) Ахмо, 60. Фржина (Селим) Селман, 61. Габељић (Азем) Фахрудин, 62. Габељић (Хакија) Рамиз, 63. Габељић (Мехо) Абдулах, 64. Габељић (Суљо) Авдо, 65. Габељић (Суљо) Сулејман, 66. Гурдић (Ахмо) Месуд, 67. Гурдић (Шериф ) Мујо, 68. Хаџибулић (Бајро) Мевлудин, 69. Хаџибулић (Бајро) Теуфик, 70. Хаџибулић (Хашим) Сенад, 71. Хајдаревић (Осмо) Омер, 72. Хакић (Рамиз) Сенад, 73. Халиловић (Азем) Хакија, 74. Халиловић (Азем) Хазим, 75. Халиловић (Мемиш) Самир, 76. Халиловић (Муниб) Хамед, 77. Халиловић (Мустафа) Изет, 78. Халиловић (Рамо) Хамид, 79. Халиловић (Рамо) Сејдалија, 80. Ханџић (Хасан) Хусеин, 81. Харбаш (Салих) Сакиб, 82. Хасанковић (Хасан) Џевад, 83. Хасанковић (Омер) Садик, 84. Хасановић (Азиз) Хусеин, 85. Хасановић (Едхем) Енис, 86. Хасановић (Решид) Сефер, 87. Хасановић (Захир) Есед, 88. Хасић (Алија) Незир, 89. Хасић (Бего) Алија, 90. Хиркић (Осман) Јусуф, 91. Хоџић (Мујо) Абдулах, 92. Хоџић (Осман) Омер, 93. Хрустановић (Ахмо) Тахир, 94. Хрустановић (Алија) Шемсо, 95. Хрустановић (Авдо) Бего, 96. Хрустић (Узеир) Мустафа, 97. Хублић (Хамза) Ибрахим, 98. Хублић (Реџеп) Салко, 99. Хукић (Алага) Бајро, 100. Хукић (Ибрахим) Шабан, 101. Хукић (Шабан) Даут, 102. Хусејновић (Атиф) Хајрудин, 103. Хусејновић (Механ) Мујо, 104. Хусејновић (Заим) Муниб, 105. Хусић (Ибрахим) Мехмедалија, 106. Хусић (Сејдин) Хасан, 107. Ибишевић (Мехмед) Салих, 108. Ибишевић (Мехо) Реџо, 109. Ибишевић (Шевко) Сефер, 110. Ибрахимовић (Ахмет) Ибрахим, 111. Ибрахимовић (Садик) Саиб, 112. Ибрахимовић (Садик) Самир, 113. Ибрић (Рамиз) Нијазија, 114. Идризовић (Салко) Хасан, 115. Јахић (Исмет) Алмир, 116. Јахић (Омер) Мухамед, 117. Јахић (Рамо) Хусеин, 118. Јусић (Енез) Есад, 119. Јусић (Салко) Мехмед, 120. Јусић (Сулејман) Сејдин, 121. Кадрић (Адил) Сеад, 122. Кадрић (Ахмо) Дахмо, 123. Кадрић (Азиз) Вахдет, 124. Кахрић (Хусо) Бахрија, 125. Кахрић (Хусо) Сабрија, 126. Кардашевић (Рамо) Муниб, 127. Клемпић (Мујо) Зулфо, 128. Клемпић (Рамо) Хусо, 129. Клемпић (Рамо) Мехо, 130. Крџић (Ибиш) Нурија, 131. Крџић (Мехмедалија) Омер, 132. Крџић (Осман) Атиф, 133. Лејлић (Мујо) Фикрет, 134.Лемеш (Алија) Азем, 135.Лолић (Мујо) Реџо, 136.Лолић (Рамиз) Сабахудин, 137. Љесковица (Махмут) Бедрија, 138. Малатић (Салко) Елвир, 139. Малић (Сејфо) Фазлија, 140. Малкић (Хилмо) Мујо, 141. Малкић (Зулфо) Ибрахим, 142. Манџић (Јусуф) Фахрудин, 143. Манџић (Мујо) Хисам, 144. Мехић (Фуад) Самир, 145. Мехић (Омер) Мехмед, 146. Мехмедовић (Алмо) Садик, 147. Мехмедовић (Хусејин) Хајрудин, 148. Мехмедовић (Ибрахим) Шабан, 149. Мехмедовић (Нурија) Изет, 150. Мехмедовић (Шац́ир) Мехмед, 151. Мешановић (Алија) Омер, 152. Мухамедагић (Омер) Мујо, 153. Мухић (Јусо) Рамо, 154. Мујчић (Решид) Омер, 155. Мујчиновић (Алија) Сакиб, 156. Мујић (Ибро) Наил, 157. Мујић (Абид) Вахид, 158. Мујић (Хакија) Химзо, 159. Мујић (Хасиб) Азиз, 160. Мујић (Ибро) Адмир, 161. Мујић (Мехо) Механ, 162. Мујић (Мустафа) Мујо, 163. Мујић (Шабан) Решад, 164. Мујкановић (Охран) Хусо, 165. Мујкић (Аљо) Мехмедалија, 166. Муминовић (Муниб) Мерсад, 167. Муминовић (Суљо) Хамед, 168. Мустафић (Бекир) Сеад, 169. Мустафић (Ц́азим) Нусрет, 170. Мустафић (Даут) Мехмед, 171. Мустафић (Мехо) Абдурахман, 172. Мустафић (Менсур) Бехаудин, 173. Мустафић (Мујо) Хакија, 174. Мустафић (Омер) Исмет, 175. Мустафић (Осмо) Самир, 176. Мустафић (Рамо) Ферид, 177. Нухановић (Аљо) Мехмедалија, 178. Нухановић (Аљо) Вехбија, 179. Нухановић (Ибран) Асим, 180. Нукић (Охран) Јусуф, 181. Нукић (Садо) Зајим, 182.Нумановић (Хусо) Ибрахим, 183. Омеровић (Едхем) Един, 184. Омеровић (Рамо) Ахмо, 185. Омеровић (Рамо) Суљо, 186. Омеровић (Суљо) Смајил, 187. Омић (Адем) Јунуз, 188. Омић (Нурија) Аљо, 189. Орић (Абид) Амир, 190. Орић (Нурија) Салко, 191. Орић (Омер) Авдо, 192. Орић (Сулејман) Омер, 193. Османовић (Хидан) Абдулах, 194. Османовић (Мустафа) Муаз, 195. Палалић (Јусуф ) Мидхат, 196. Питаревић (Мујо) Муниб, 197. Поробић (Назиф) Фуад, 198. Поробић (Суљо) Заим, 199. Рамић (Дахмо) Расим, 200. Салчиновић (Јусуф) Идриз, 201. Салиховић (Алага) Шабан, 202. Салиховић (Алија) Смајо, 203. Салиховић (Даут) Нурија, 204. Салиховић (Мехо) Мехмед, 205. Салиховић (Мехо) Сабрија, 206. Салиховић (Мурат) Хајрудин, 207. Салиховић (Рамо) Мурат, 208. Салиховић (Сафет) Сејад, 209. Салиховић (Сакиб) Месуд, 210. Салиховић (Салих) Самир, 211. Салиховић (Салко) Ахмет, 212. Салиховић (Шевко) Џевад, 213. Салкић (Алија) Садик, 214. Салкић (Осмо) Низам, 215. Салкић (Шабан) Рефик, 216. Санџић (Лутво) Јусуф, 217. Селимовић (Узеир) Фејзо, 218. Сиручић (Хамед) Насер, 219. Смајић (Јусо) Сеад, 220. Смајић (Кемал) Кирам, 221. Смајић (Мустафа) Рамо, 222. Смајић (Шахин) Осман, 223. Смајловић (Абид) Халид, 224. Смајловић (Абид) Смајо, 225. Смајловић (Јусуф) Хабиб, 226. Смајловић (Механ) Хамед, 227. Смајловић (Шевко) Шевал, 228. Сулејмановић (Хусеин) Хајрудин, 229. Суљановић (Ифет) Зикрет, 230. Суљић (Бајро) Идриз, 231. Суљић (Бекто) Хусејин, 232. Суљић (Хајро) Изет, 233. Суљић (Хајро) Решид, 234. Суљић (Јакуб) Несиб, 235. Суљић (Јусо) Ахмет, 236. Суљић (Механ) Јусуф, 237. Суљић (Салко) Фадил, 238. Суљић (Шабан) Бекто, 239. Шабановић (Емин) Азиз, 240. Шехић (Асим) Мустафа, 241. Шпијодић (Алија) Шабан, 242. Табаковић (Мехо) Мева, 243. Тепић (Мујо) Асим, 244. Тихић (Џемил) Елзир, 245. Тихић (Јусуф) Бего, 246. Тихић (Нијазија) Џевад, 247. Тихић (Реиф) Сафет, 248. Тихић (Реиф) Шукрија, 249. Врањковина (Рамо) Едхем, 250. Зилић (Омер) Хамид, 251. Зимић (Ибро) Енвер, 252. Зимић (Мујчин) Азем.
 
 
Шести  укоп посмртних остатака 11. јул 2006.:
 
1. Адемовић (Ђуло) Салих, 2. Адемовић (Сарија) Сенахид, 3. Адиловић (Бећир) Ахмет, 4. Алемић (Алага) Менсур, 5. Алић (Алија) Алија, 6. Алић (Алија) Рамо, 7. Алић (Бекир) Елдин, 8. Алић (Бешлија) Емин, 9. Алић (Хасан) Фадил, 10. Алић (Хиркија) Шевко, 11. Алић (Ибрахим) Џемаил, 12. Аљић (Расим) Суљо, 13. Аљкановић (Сафет) Бахрудин, 14. Авдић (Јунуз) Решид, 15. Авдић (Омер) Алмир, 16. Бараковић (Рамо) Мевлид, 17. Бећировић (Бајро) Реџо, 18. Бегановић (Расим) Садик, 19. Бектић (Бекто) Рамо, 20. Бектић (Бекто) Сенахид, 21. Бектић (Ибро) Незир, 22. Бектић (Муниб) Муриз, 23. Бектић (Мустафа) Јусуф, 24. Буљубашић (Хасан) Хариз, 25. Чакановић (Хакија) Мехмедалија, 26. Чамџић (Јухо) Шукрија, 27. Чивић (Ибрахим) Шукрија, 28. Чивић (Мустафа) Муамер, 29. Дедић (Синан) Бего, 30. Делић (Ахмет) Фахрудин, 31. Делић (Ахмет) Нурко, 32. Дураковић (Јахија) Емир, 33. Џанановић (Касим) Хасан, 34. Џанановић (Касим) Зикрет, 35. Џанановић (Незир) Џемал, 36. Џанић (Рамо) Ахмо, 37. Ђогаз (Хасан) Медо, 38. Ђозић (Хусо) Бериз, 39. Ејубовић (Ибро) Ибрахим, 40. Габељић (Суљо) Ибрахим, 41. Голић (Шахин) Исмет, 42. Хакић (Хајро) Нурдин, 43. Халиловић (Хусо) Нусрет, 44. Халиловић (Јусо) Јусуф, 45. Халиловић (Мехмед) Сејдалија, 46. Халиловић (Селмо) Семир, 47. Хамзић (Рамо) Мујо, 48. Хасановић (Хасиб) Мирсад, 49. Хасановић (Осман) Хамед, 50. Хоџић (Авдо) Махо, 51. Хоџић (Мустафа) Исмет, 52. Хрустановић (Хусеин) Хусо, 53. Хрустић (Ибрахим) Садет, 54. Хукић (Аган) Мујо, 55. Хукић (Бајро) Мунир, 56. Хукић (Реџо) Решид, 57. Хусејиновић (Омер) Емир, 58. Хусић (Фадил) Адил, 59. Ибишевић (Салих) Сеид, 60. Ибишевић (Шевко) Сефедин, 61. Ибрахимовић (Атиф ) Мухарем, 62. Ибрахимовић (Хајро) Екрем, 63. Ибрахимовић (Хусо) Мустафа, 64. Ибрахимовић (Мустафа) Мехо, 65. Ибрахимовић (Смаил) Шемсо, 66. Ибрахимовић (Зухријет) Мевлид, 67. Имшировић (Осман) Јасмин, 68.Измирлић (Хасиб) Хазим, 69. Јахић (Шемсо) Омер, 70. Јусуфовић (Садо) Хамза, 71. Кадрић (Алија) Ахмо, 72. Кадрић (Смајил) Јусо, 73. Кахрић (Хусо) Рамиз, 74. Калић (Салко) Хабиб, 75. Карахоџић (Селим) Ахмет, 76. Карамехић (Реџо) Решид, 77. Кланчевић (Мустафа) Хајрудин, 78. Крџић (Атиф) Омер, 79. Љесковица (Јусуф) Сафет, 80. Механовић (Алага) Мирсад, 81. Механовић (Шабан) Фадил, 82. Мехиновић (Ариф) Изет, 83. Мехиновић (Незир) Адмир, 84. Мехмедовић (Химзо) Реџеп, 85. Мехмедовић (Хусејин) Хасан, 86. Мехмедовић (Шемсо) Рамо, 87. Мемишевић (Мустафа) Незир, 88. Мухић (Бајро) Мехмед, 89. Мујановић (Асим) Сабит, 90. Мујић (Касим) Рамо, 91. Мујић (Сенахид) Есад, 92. Мујић (Шевко) Шефик, 93. Мусић (Хакија) Решо, 94. Мустафић (Шабан) Асим, 95. Нукић (Хакија) Смајил, 96. Омеровић (Идриз) Хасан, 97. Омеровић (Суљо) Сулејман, 98. Орић (Сафет) Сабахудин, 99. Орић (Сулејман) Шукрија, 100. Османовић (Абдулах) Хајрулах, 101. Османовић (Јусуф) Мевлид, 102. Османовић (Нуриф ) Салко, 103. Османовић (Сулејман) Абдулах, 104. Пашалић (Мујо) Азем, 105. Питаревић (Мемиш) Ермин, 106. Поробић (Ибро) Идриз, 107. Пурковић (Ахмо) Фехим, 108. Рамић (Хамед) Салих, 109. Рамић (Химзо) Фахрудин, 110. Рамић (Хусејин) Дамир, 111. Риџић (Идриз) Химзо, 112. Салиховић (Реџо) Џевад, 113. Салкић (Абид) Јусуф, 114. Салкић (Јусо) Мустафа, 115. Сејфић (Хасан) Азир, 116. Селимовић (Бајро) Мехо, 117. Синановић (Хусо) Мухамед, 118. Смајић (Хасан) Јусо, 119. Смајић (Јусо) Неџад, 120. Смајић (Назиф) Махмут, 121. Смајловић (Рифет) Сејфудин, 122. Спахић (Абдулах) Мустафа, 123. Суљановић (Мухарем) Ифет, 124. Суљановић (Мухарем) Исмет, 125. Суљић (Ћамил) Амил, 126. Суљић (Јакуб) Алија, 127. Суљић (Рагиб) Хамдија, 128. Суљић (Рагиб) Хамед, 129. Суљић (Салко) Хасан, 130. Суљић (Шабан) Мевлудин, 131. Шабановић (Салчин) Селман, 132. Шпијодић (Јусага) Сејдалија, 133. Табаковић (Шевко) Хамед, 134. Тупковић (Ризван) Мехмед, 135. Зукић (Ибрахим) Менсур.
 
 
Извор: ФБ Репортер
30.1.2014.


РАТ И ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ 1992-1995

ЗЛОДЈЕЛА

УраганПофалићи * Фочанска села * Сарајевска Голгота * Ледићи

Петровачка цестаФ. ЈабукаНамјерна Сила * Кукавице * Мостар

Башчаршија * Јошаница * Сердари * Бањалучке бебе * Бравнице

 Бјеловац * Босански Брод * Чардак * Скелани * СмолућаКравица 

 КазаниКаменицаБрадина * ТузлаДобровљачка * Цинцар

Бреза * Горажде * БрежаниЧемерно * Чагаљ * Купрес * Иваница

Чајниче * Велики парк * Будичин Поток

ЗЛОЧИНЦИ

Сакиб Махмуљин * Насер Орић * Харис Силајџић * Ахмет Сејдић

Мушан Топаловић * Рамиз ДелалићАлија Изетбеговић * Ејуп Ганић

Мурат ШабановићЈука ПразинаШевеРасим Делић * ХВО

Исмет Бајрамовић * Елфета Весели * Нервин Узуновић * Мате Бобан

Јадранко ПрлићКрвава Азра * Младен Налетилић * Драган Викић

Самир Кахфеџић * Зулфо Алић * Зелене Беретке * Миралем Мацић

Јасмин Гуска * Енес Туцаковић * Патриотска Лига * Перо Вицентић

Русимир Хаџихусеиновић * Шеве * Мехо Бајрић * Селим Бешлагић

Хаџо Ефендић * Бесим Спахић * Јован Дивјак * Мостар * Оручевић

Купрешки * Енвер Хаџихасановић * Муџахедини * Амир Кубура

Дервентски * Сребренички * Сарајевски

ЛОГОРИ

СилосДретељОџак * Орашје * Стролит * Стела * Зоил * Челебићи

Бихаћ * Виктор Бубањ * Хотел Бристол * Борсалино * Храсица * Брчко

Зеница * Јајце * Какањ * Бреза * Бугојно * Маглај * Мостар * Лукавац

Завидовићи * Сребреник * Фојница * Дервента

ЖРТВЕ

Љубо Млађеновић * Драган ВасићСтрахиња Живак * Раде Рогић

Слађана Кобас * Породица ГолубовићОлга ДрашкоРистовићи

Мирјана Драгичевић * Наташа и Милица * Слободан Стојановић

Силовања * Кнежевићи * Видово Село *

ПУБЛИКАЦ.

Без дистанце * Анђео са горе Заглавак * Битка за Возућу * Јелена '93

Мостарска тамница * И крв је горјела  * Крици и опомена * Трново 92

Мртви опомена живима * Живим да свједочим * Одбрана Херцеговине

1335 дана * Егзодус поново * Терор у Горажду * Љубомир Млађеновић

Знаш мене * Јаук * Побиј, покрсти и протерај * Сјећаш ли се мене

Средња БоснаСтан' Неретво * Мјесто покољаРатни Хирург

 Душан Шеховац * Чапљина град злочинац

 Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 3127  пута
Број гласова: 0


Tags:
OPSTINA SREBRENICA
MUSLIMANSKI ZLOCINI
ISTOCNA BOSNA
NASER ORIC
ALEKSANDAR DORIN
UBIJANJE CIVILA
DEVEDESETE


ПРОВЕЗАНЕ ТЕМЕ

Случај Радована Стојшића: Кобно пeцaњe нa ничиjоj зeмљи

Смолућа: Остало је само име

Томислав Мерчеп и његове жртве

Досије Сисак: Пуцали су породици Вила у леђа на обали Саве 1991. године

Извештај са београдске премијере филма Анђео са горе Заглавак

Случај полицајца Драгана Ђурића: Медијско шминкање фанатичног злочина

Случај Маре Миличевић: Два пута у рат, а данас заборављена
Поделите ову вест, нека се чује истина...

Прочитајте још текстова од истог аутора:

РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1), Alexander Dorin: "Ја, значи, врло добро знам шта је геноцид и шта не…"
Објављено: 22.09.2014.     Има 2872 прегледа и 5 гласова.

РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (5), Alexander Dorin: Манипулација бројем страдалих у Сребреници
Објављено: 23.09.2014.     Има 2938 прегледа и 0 гласова.

РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (3), Александар Дорин: Фото галерија о страдању Срба
Објављено: 23.09.2014.     Има 2983 прегледа и 10 гласова.

РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (7), Alexander Dorin: Доказано је – сведоци су лагали на суду
Објављено: 24.09.2014.     Има 3009 прегледа и 0 гласова.

РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), Alexander Dorin: Манипулације са списком мртвих муслимана
Објављено: 24.09.2014.     Има 3128 прегледа и 0 гласова.Skip Navigation Links