Парастос за жртве Мартовског погрома биће 17. марта 2020 - www.zlocininadsrbima.com

22. фебруар 2020.


Парастос за жртве Мартовског погрома биће 17. марта 2020


У уторак 17. марта 2020. године, навршава се још једна тужна годишњица од како је над преосталим Србима окупираном делу Републике Србије, односно на Косову и Метохији извршено велико насиље, злочиначки подухват који је познат под називом Мартовски погром.

За два дана око 50.000 добро наоружаних албанских екстремиста су наочиглед припадника КФОР-а и ЕУЛЕКС-а најмање:


25 Срба убили,
1.000 кућа спалили,
1.000 Срба ранили
4.100 Срба прогнали
35 цркава срушено...


Албанцима на Косову и Метохији је 16. марта 2004. године, дављење два албанска дечака у реци Ибар, код Зубиног Потока послужило за извршење овог погрома над преосталим косовско-метохијским Србима, који су ту остали да живе и након јуна 1999. године, када се србска војска, полиција и државна администрација повукли са АП Косова и Метохије, као резултат Кумановског (не)споразума.

Овај велики злочин је месецима раније добро испланиран у највишим круговима илегалне државе тзв. Републике Косово у сарадњи са официрима КФОР-а и ЕУЛЕКС-а... и само се чекао добар повод да се тај злочин изврши.


Заправо по ко за који пут у последњих 100 година урађено је још једно велико етничко чишћење Срба из наше јужне покрајине, а да скоро нико од виновника тог геноцидног догађаја није адекватно кажњен. Казне које су албанским екстремистима изречене од стране органа ЕУЛЕКС-а биле су срамотне и лицемерне, односно ругање правди и жртвама.

Позивамо вас да нам се прикључите у молитвеном сећању 17. марта 2020. године. У свим храмовима СПЦ биће служен парастос и молебан за спас Срба и православних светиња на Косову и Метохији.

То је прилика да се запале свеће за наше нове косметске мученике који поново пострадаше само зато што су Срби, православци, светосавци.
ЗВОНА ЗВОНЕ НЕВЕРА ИХ СЛУША
КРСТ НАМ ЛОМЕ ГДЕ ЛИ ЋЕ ИМ ДУША!


РАТ НА КОСМЕТУ 1998-1999

Битка за Кошаре - Старо Грацко - Кафић Панда - Клечка - Радоњићко језеро - Рамуш Харадинај

Жута кућа - Отето Косово - Крај - Истине и лажи - За ким звона не звоне - Хашим Тачи - Јована - Рат за Космет

Живети у енклави - Српски пилоти - Ратна прича - Љиљана Жикић - Слађана Станковић - Кос. Митровица

 

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 238  пута
Број гласова: 0


Поделите ову вест, нека се чује истина...Skip Navigation Links